Dodaj do ulubionych

KTOS Z WAS BRAL SEROXAT?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 11:27
MAM ZACZAC LECZENIE TYM LEKIEM, JAKIE MIELISCIE SKUTKI UBOCZNE? JAKIE
SAMOPOCZUCIE? JAKIE REZULTATY?
Obserwuj wątek
    • cassis Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? 14.10.04, 11:44
      Np. ja - biorę Seroxat już trzeci raz, za każdym razem mi znakomicie pomagał,
      zero skutków ubocznych.
      Ale tu więcej ludzi to łyka.
      Wrzuć w wyszukiwarkę.
    • Gość: isa Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:23
      no tak ale jak wrzucam w wyszukiwarke to mi wyskakuja same nie za bardzo
      zachecajace rzeczy jak np: jakas sprawa w sadzie za ukrywanie prawdziwych
      skutkow ubocznych dzialania seroxatu oraz skrajnie rozne odczucia po jego
      zazywaniu. dlatego chcialam ten temat TU skonfrontowac...
      • Gość: sjox Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 19:43
        mi bardzo pomogl. skutki uboczne? przytylam 10 kg, ale sie powoli cofa (po
        odstawieniu miesiac temu). no i na poczatku, organizam sie przyzwyczaja i moga
        byc rozne reakcje, ale o tym powinnas pogadac z lekarzem.
        • subrealism Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? 14.10.04, 19:47
          Ja zaczynam Seroxat za parę dni. Jeszcze nigdy nie brałem. Po Citalu przytyłem
          5kg, chyba się na siłownię zapiszę:)
    • negatywista Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? 15.10.04, 04:40
      Ja brałem i musiałem odstawic ze względu na skutki uboczne - problemy z
      oddawaniem moczu, poważne kłopoty seksualne, i wszechogarniająca senność -
      spałem po nim do 15 godzin na dobę. Teraz biorę Seronil i utrzymał się tylko
      jeden skutek uboczny - senność:/
      • Gość: idw Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:08
        Ja właśnie od dwóch tygodniu nie zażywam Seroxatu, ale wcześniej łykałam przez
        10 miesięcy i było ok - jeśli chodzi o psychikę. Problemem były natomiast
        zaparcia, suchość w ustach (ale na początku), a najgorsze: totalny zanik
        czerpania przyjemności z sexu... Teraz wracam na prostą i mam nadzieję, że
        zażywałam go pierwszy i ostatni raz...
    • al-an Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? 15.10.04, 16:40
      Ja biore 5 miesiac. Poczatkowo sennosc , zerowe zainteresowanie sexem ( ale tak
      mialam i bez seroxatu ) ktore powrocilo po 2 tygodniach , zmeczenie ( nie
      jestem pewna czy to od tabletek ), kolatanie serca i drzenie rak ktore tez
      minelo. Do tej pory utrzymuje sie szum w uszach , ale nie dokucza mi to mocno.
      Ogolnie seroxat jest dla mnie dobry , w psychice tez mi poukladal. Zniknely
      leki i natrectwa.

Pozdrawiam!
      • Gość: isa Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:59
        o matko! dziekuje Wam ale wychodzi mi na to ze to jakies wielkie gowno. chyba
        sobie jednak kupie ziolowe. a co sadzicie o np persenie albo innych lekach
        ziloowych? jezdze samochodem i cholera nbie moge byc senna, a jesli chodzi o
        psychiatre to dzieki ale na sensowne porady raczej nie mam co liczyc. a na
        prywatnego mnie nie stac.
        • Gość: idw Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:29
          ja po trzech miesiącach brania seroxatu zdecydowałam się na samodzielne
          poruszanie się samochodem po Warszawie, bo szkoda mi już było męża... na
          początku różnie to było, czułam się zmiennie, jeździłam tylko prawym pasem by w
          razie ataku paniki zjechać na pobocze, z czasem te obajwy ustąpiły, ale
          następnie nadszedł okres, że za kierownicą czułam się zbyt pewnie, co też nie
          było dobre; a co do persenu to wydaje mi się mieć sens jego zażywanie, ale już
          po zakończeniu kuracji seroxatem; ja tak właśnie teraz robię - ostawiłam
          seroxat po 10 miesiącach i zapokajam organizm persenem i jest w miarę dobrze;

nie radzę jednak odstawiać zaleconego seroxatu i zamiany na persen w chwili
          obecnej, przetrwaj minimum pół roku na seroxacie, żeby wszystko się w Twojej
          psychice porządnie ułożyło

życzę wytrwałości
    • krzyk10 Re: KTOS Z WAS BRAL SEROXAT? 18.10.04, 14:01
      Brałem seroxat. Jedyne skutki uboczne to senność (ale bez przesady, nie
      utrudniająca życia)i dodatkowe 3 kilogramy, które potem można zrzucić.
      Samochodem jeździłem, choć na początku starałem się robić to jak najrzadziej. Z
      seksem nie było problemu, może trochę mniej zainteresowania tym tematem, ale to
      też nie jest tragedia, raczej odrobina odpoczynku. Niestety on zadziałał
      dopiero po miesiącu, już miałem z niego rezygnować, ale mądry lekarz zalecił mi
      cierpliwość. Najtrudniejszy jest moment odstawienia! Wtedy na moment wraca
      lekka depresja, ale to już nie to, co było.
      Ale, ale, skoro nie byłaś u psychiatry, to kto Co to przepisał? Internista? W
      takim razie byłbym jednak ostrożny. Chemia bez psychoterapii i bez kontrolo
      specjalisty to rzeczywiście ryzyko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka