kaja.120
25.09.19, 14:14
jak sobie radzicie z chorobą w pracy?
Ja problemy z pracą ma właściwie prawie całe zycie. Choruję na zaburzenia lękowo- depresyjne od ponad 20 lat i ciągle biorę leki. Obecnie największym moim problem jest lęk, który powoduje problemy z koncentracją i logicznym myśleniem. Mam ogromny problem, bo od wielu lat zeby iść do pracy na 8 godzin muszę brać dużą ilość srodków uspokajających,/ zeby móc tam wytrzymać/, po których po przyjsciu do domu natychmiast chce mi się spać. Mam też problemy z nauką nowych rzeczy zwłaszcza aplikacji komputerowych. W weekendy biorę tylko antydepresanty, malą ilość "uspokajacza" mam energię, robię dużo rzeczy i dobrze funkcjonuję. Czy choroba nie przeszkadza Wam w pracy?
Ja mam wrażenie , że przez chorobę moje życie zawodowe wygląda bardzo źle. Szukam stabilizacji zawodowej ale ciagle natrafiam na problemy.
Zastanawiam się czy to problem z moją osobowością, czy z tym że po prostu jestem chora.
Terapia na odziale dziennym jest w tej chwili wykluczona, bo nie mam z czego żyć i muszę i zresztą chcę pracować. Na terapię prywatną nie mam w tej chwili środków.
Moja rodzina nie rozumie kompletnie moich problemów zdrowotnych, uważają ze zmieniam pracę bo jestem leniwa.
Czy ktoś ma podobne problemy? Poradzcie.