Dodaj do ulubionych

Mocloxil (Mobemid)

21.10.04, 14:44
w dawce 150 na początku, po tygodniu 300..
kto jadł toto?
jakie wrażenia? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: eL Re: Mocloxil (Mobemid) IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 21.10.04, 18:00
      Zmień lekarza. Najpierw z tego co pamiętam SSRI, potem stwierdził że to nie
      deprecha tylko dwubiegunówka i dał Depakine, a teraz znowu nakręcający Mocloxil
      ( moklobemid ) ??? ehhh
      • nevada_blue Re: Mocloxil (Mobemid) 21.10.04, 18:11
        bo:
        - najpierw była całkiem niezła deprecha stąd flu [seronil] i stany lękowe
        [zolafren, spamilan] i ten zestaw działał zupełnie dobrze..

- potem się gibnęło w epizod hipomaniakalny - stwierdzony przez innego lekarza,
        bo ze swoim nie miałam przez parę miesięcy kontaktu - odstawienie wszystkich
        dotychczasowych leków, a zamiast tego Depakine i Pernazyna, który to zestaw
        brałam może z tydzień..

- nieleczona hipomania się jakby skończyła i teraz znów powoli schodzę w lekką
        deprechę, stąd mobemid, żeby zatrzymać to schodzenie i po raz kolejny Depakine..

diagnoza ChAD, wystawiona mi przez przygodną lekarkę zaledwie po jednej
        półgodzinnej wizycie, jest uważam [i moja stała lekarka też] nieco zbyt
        wczesna, bo po jednym epizodzie hipomaniakalnym ciężko wyrokować..

pozdrawiam,
        [nevada]
        • Gość: eL Re: Mocloxil (Mobemid) IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 21.10.04, 18:23
          aha :)

no bo wiesz : ten Mocloxil jeśli zadziała to w ten sposób że dosyc szybko
          silnie pobudza psycho-fizycznie ( znacznie szybciej niż SSRI ) , w
          dwubiegunowych raczej niezalecany bo może szybko wywołać przejście w manię
          • nevada_blue Re: Mocloxil (Mobemid) 21.10.04, 18:28
            no to pewnie dlatego mi go zapisała, bo moja deprecha objawia się tym razem
            zwiększoną potrzebą snu [mogłabym spać lub leżeć sobie cały dzień pod
            kocykiem..] i brakiem chęci na cokolwiek..

no i dlatego pewnie mam dość niewielką dawkę z tego, co się zorientowałam..
            [bo max to chyba 600..]

dzięki za info :)
            pozdrawiam!
            [nev.]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka