nevada_blue 21.10.04, 14:44 w dawce 150 na początku, po tygodniu 300.. kto jadł toto? jakie wrażenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eL Re: Mocloxil (Mobemid) IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 21.10.04, 18:00 Zmień lekarza. Najpierw z tego co pamiętam SSRI, potem stwierdził że to nie deprecha tylko dwubiegunówka i dał Depakine, a teraz znowu nakręcający Mocloxil ( moklobemid ) ??? ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Mocloxil (Mobemid) 21.10.04, 18:11 bo: - najpierw była całkiem niezła deprecha stąd flu [seronil] i stany lękowe [zolafren, spamilan] i ten zestaw działał zupełnie dobrze.. - potem się gibnęło w epizod hipomaniakalny - stwierdzony przez innego lekarza, bo ze swoim nie miałam przez parę miesięcy kontaktu - odstawienie wszystkich dotychczasowych leków, a zamiast tego Depakine i Pernazyna, który to zestaw brałam może z tydzień.. - nieleczona hipomania się jakby skończyła i teraz znów powoli schodzę w lekką deprechę, stąd mobemid, żeby zatrzymać to schodzenie i po raz kolejny Depakine.. diagnoza ChAD, wystawiona mi przez przygodną lekarkę zaledwie po jednej półgodzinnej wizycie, jest uważam [i moja stała lekarka też] nieco zbyt wczesna, bo po jednym epizodzie hipomaniakalnym ciężko wyrokować.. pozdrawiam, [nevada] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eL Re: Mocloxil (Mobemid) IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 21.10.04, 18:23 aha :) no bo wiesz : ten Mocloxil jeśli zadziała to w ten sposób że dosyc szybko silnie pobudza psycho-fizycznie ( znacznie szybciej niż SSRI ) , w dwubiegunowych raczej niezalecany bo może szybko wywołać przejście w manię Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Mocloxil (Mobemid) 21.10.04, 18:28 no to pewnie dlatego mi go zapisała, bo moja deprecha objawia się tym razem zwiększoną potrzebą snu [mogłabym spać lub leżeć sobie cały dzień pod kocykiem..] i brakiem chęci na cokolwiek.. no i dlatego pewnie mam dość niewielką dawkę z tego, co się zorientowałam.. [bo max to chyba 600..] dzięki za info :) pozdrawiam! [nev.] Odpowiedz Link Zgłoś