Dodaj do ulubionych

Istna męka

26.12.22, 00:09
Przez depresję nie mam siły na nic. Często czuję że muszę coś robić żeby się nie nudzić i nie myśleć o chorobie a nie mam kompletnie na nic energii i tak siedzę wgapiona w tapetę mojego telefonu. Nawet głupie oglądanie filmików na Instagramie to dla mnie wysiłek i nie jestem w stanie ich zrozumieć. Czekam na wizytę u psychiatry wyznaczoną na 17 kwietnia, a do psychoterapeuty pójdę dopiero gdy będę na działających na mnie lekach. Ten czas oczekiwania to dla mnie istna męka, każdego dnia tylko czekam aż minie ten dzień i zbliżę się o kolejny krok do wizyty. Jak wytrzymać?
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Istna męka 26.12.22, 02:33
      Kwiecień to zdecydowanie zbyt odległy termin jeśli jesteś w takim stanie, umów się koniecznie na szybszą wizytę.
    • sp9tcu Re: Istna męka 28.12.22, 05:57
      Co do filmów
      filmy nie są dobrym rozwiązaniem
      najlepsza jest muyzyka ktura lubisz
      • mardaani.74 Re: Istna męka 30.12.22, 20:11
        dla mnie naj są audiobooki i długie spacery
    • grupowicz Re: Istna męka 30.12.22, 20:25
      dlaczego nie pójdziesz prywatnie. ew zapytaj lekarza,do którego jesteś zapisany , czy cię przyjmie wcześniej.
      • mardaani.74 Re: Istna męka 31.12.22, 01:55
        po co jak można zadawać w kółko te same podstawowe pytania i liczyć że samoczynnie się coś zmieni
        • grupowicz Re: Istna męka 31.12.22, 12:21
          w pewnym sensie masz rację,ale człowiek z problemami psychicznymi, nie myśli racjonalnie.
          • mardaani.74 Re: Istna męka 31.12.22, 21:51
            już bez przesady
    • iso2 Re: Istna męka 31.12.22, 22:01
      Ja bym w życiu tyle nie czekał tylko poszedłbym prywatnie. No chyba, że nie zależy Ci na szybszej poprawie zdrowia.
    • wolf_of_the_mountain Re: Istna męka 03.01.23, 13:52
      Powodzenia Ci życzę.
      Jakie leki bierzesz? W wielu przypadkach na początku brania jest jeszcze gorzej, trzeba czasu żeby zaczęły leki działać. Pozdrawiam WOLF

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka