Dodaj do ulubionych

ustawa! zbieram pissy

29.11.04, 15:52
jako współposiadacze choroby i jej mikrobów
proponuję przemianować jednostkę , jak i forum na
DREPRESJA
wszak wszyscy kręcimy się w kółko albo drepczemy w miejscu.

--------------------------------
równocześnie proszę AdminisTraktora o skasowanie tego wątku jednocześnie
ostrzegam że taki krok nie miałby jakiejkolwiek podstawy prawnej.
Obserwuj wątek
    • norbertszczecin Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 16:01
      Tobie nic już nie pomoże
      nie wydawaj kasy na leki bo nie warto :p
    • zoltanek Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 16:06
      > wszak wszyscy kręcimy się w kółko albo drepczemy w miejscu.

mówmy też deprczemy zamiast drepczemy

Gdyby ludzie szczęśliwi zarażali szczęściem, a ludzie z depresją zarażali
      smutkiem. Gdyby zarazki te przenoszony były drogą półciową to jak wyglądałby
      świat za 30 lat? Nie potrafie sobie poradzić z tym pytaniem. Na pewno ktoś już
      spotkał się z tym problemem. Z pewnością na tysiącach godzin wykładów, setki
      tysięcy zamyslonych studentów na przestrzeni setek lat myślało nad tym problem.
      W końcu wszystko o czym myślimy jest odtwórcze. Ale jaka jest odpowiedź?
      • 100krotki Re: trochę powaznie, aby nie dreptać w miejscu 29.11.04, 17:15
        zoltanek napisał:

> Gdyby ludzie szczęśliwi zarażali szczęściem,

gdyby pozbyć się w sobie zarazka zazdrosci i zawiści, to ludzie szczęśliwi
        mogliby przynosić i innym szczęście samą tylko swoją obecnością

>a ludzie z depresją zarażali
        > smutkiem.

tak, ludzie z depresją "zarazają" swoim smutkiem otoczenie
        wprawdzie jest napisane , że "lepiej być w domu załoby niż w domu wesela" ale
        jest tak napisane dla dobra tych, którzy wiedzą, że...
        oj, dużo muszą wiedzieć, aby przebywanie "w domu z pogrzebem" miało też i
        cenną wartość

?Gdyby zarazki te przenoszony były drogą półciową to jak wyglądałby
        > świat za 30 lat?

tak, te zarazki są przenoszone drogą płciową
        i za każde 30 lat świat "domów z depresją" się powiększa

>Nie potrafie sobie poradzić z tym pytaniem. Na pewno ktoś już
        > spotkał się z tym problemem.

tak
        spotkałam się z tym problemem
        w wielu domach

Z pewnością na tysiącach godzin wykładów, setki
        > tysięcy zamyslonych studentów na przestrzeni setek lat myślało nad tym
        problem.
        >

myślało i...
        tylko niektórym dane było "wymyślić" to co jest znane od zawsze :)
        > W końcu wszystko o czym myślimy jest odtwórcze. Ale jaka jest odpowiedź?
    • cptniamo Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 16:21
      ale:
      - "drepresja" przywodzi na myśl trypra
      - lekarze będą protestowali, bo w dr.presja wpisana jest sugestia, że z winy
      ich presji my mamy drepresję

Ale zaocznie mogę się podpisać lewym okiem pod ustawą
      • fnord5 Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 18:34
        ueh ueh..a tak OT...babo wykasowali ten watek wczorajszy? z moja radosna
        tworczosia? bo ja go znalezc nie moge...

nieniejszym sie podpisse.
      • co_wiecej Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 19:45
        witam he he.
        Ja tu przylazłam niedawno a tez już mi jedną z bardzo nielicznych wypowiedzi
        ocenzurowali ( but it was my only line, chlip chlip).

Tylko że względu na admina proponuję forum nazwać Represja:)

Popiszę się więc tu również, razem z Wami, żeby się podpiąć pod Wasz
        buntowniczy popis, choć do powiedzenia nie mam nic takiego na czym by mi
        szczególnie zależało.
        • cptniamo Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 20:26
          Pani posmodernizatorka - bo to nie admineta, jak zwrócił słusznie zoltanek
          uwagę - wycięłam list, zostałam też zaszczycona osobistym zaproszeniem na forum
          o moderacji, wysłanym przez nią na mą skrzynkę. Ale nie będę przecież polskim
          żołnierzem walczącym o Irak czy czymś takim.
          A ja mam żal, że został ten najmniej śmieszny wpis, a były jeszcze takie 2
          wesołe...
          • angiebe Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 20:48
            Zaproszenie juz raz umiescilam na forum - dla wszystkich, wiec nie
            jest "osobiste".

Klikalas na "kosz" przy poscie, ktory Twoim zdaniem powinien zostac skasowany ?
            • cptniamo Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 21:19
              Mówiłam, że osobiste, bo na skrzynkę osobistą. Poza tym wyluzuj, bawić się nie
              umiesz? Wytrzymujesz tony spamu na forum, a drażni Cię, jak się ktoś z Tobą
              drażni?

Kiedyś, raz, mi się zdarzyło kliknąć na kosz - był tu taki roman.giertych.
              Posłużyłam się nawet forum.absuse, do tego stopnia się wkurzyłam. Jestem
              ciekawa celu tego pytania. Ile osób kliknęło na kosz przy moim poście?

Przyznam, to co pisałam rano, było na granicy nabijania się z Ciebie i
              obrażania Cię, ale należało moim zdaniem do gatunku najlżejszych, to były
              docinki, a nie obelgi. Zresztą moim zdaniem uzasadnione docinki.

I jeszcze jedno: Czy mam rozmawiać na forum o moderacji na temat, czy człowiek
              z depresją ma prawo pisać wiersze, ale kiedy robi gierki słowne, to już nie ma
              depresji i powinien na ten czas zniknąć na forum humorum? Nie chciałam
              dyskutować o moderacji, tylko o hmmm aspekcie etycznym Twojej pracy. Albo
              prościej, o tym, za kogo masz forumowych pisaczy z Depresji.
              • 100krotki Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 22:03
                cptniamo napisała:

>
                > I jeszcze jedno: Czy mam rozmawiać na forum o moderacji na temat, czy
                człowiek
                > z depresją ma prawo pisać wiersze, ale kiedy robi gierki słowne, to już nie
                ma
                > depresji i powinien na ten czas zniknąć na forum humorum? Nie chciałam
                > dyskutować o moderacji, tylko o hmmm aspekcie etycznym Twojej pracy. Albo
                > prościej, o tym, za kogo masz forumowych pisaczy z Depresji.

powoli dochodzę do wniosku, ze moderator forum Depresja przeszedł szkolenie dla
                pielegniarzy szpitali psychiatrycznych
                i na zasadzie ja tu Pan a wy pacjencci, to...Ja Pan decyduję co wam wolno a co
                nie

ZGROZA
                toż te forum to chyba nie oddział pisemny dla psycholi?!
    • 100krotki Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 21:03
      lista propozycji na zmianę nazwy forum nam się rozrasta

drepresja
      dr.presja
      represja
      re:presja to moja wersja represji
      a jak nazwać re:presji?
      przecież nie de:presja
      a moze coś w tym jest na rzeczy?
      de:presja jako odpowiedź na re:presje
      to my sobie możemy wtedy tak w kółeczko cały czas drepresonować się wzajemnie

no Nie!
      ja się buntuję na taki zawój w mózgu
      czy na ten zawój drepresji już wymyslili lekarstwo?
      jak się nazywa?
      • nevada_blue Re: ustawa! zbieram pissy 30.11.04, 00:30
        albo the:presja ;)
    • angiebe Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 22:11
      --------------------------------------------------------------------------------
      cptniamo napisała:

> Mówiłam, że osobiste, bo na skrzynkę osobistą. Poza tym wyluzuj, bawić się
      nie
      > umiesz? Wytrzymujesz tony spamu na forum, a drażni Cię, jak się ktoś z Tobą
      > drażni?
      >
      > Kiedyś, raz, mi się zdarzyło kliknąć na kosz - był tu taki roman.giertych.
      > Posłużyłam się nawet forum.absuse, do tego stopnia się wkurzyłam. Jestem
      > ciekawa celu tego pytania. Ile osób kliknęło na kosz przy moim poście?

Nie wiem, ja nie klikalam.

Jesli watek wydaje Ci sie niezgodny z prawem lun netykieta - kliknij w kosz
      kilka razy. Na pewno "wlasciwe instancje" z najwyzsza starannoscia przyjrza sie
      podejrzanemu postowi.

> Przyznam, to co pisałam rano, było na granicy nabijania się z Ciebie i
      > obrażania Cię, ale należało moim zdaniem do gatunku najlżejszych, to były
      > docinki, a nie obelgi. Zresztą moim zdaniem uzasadnione docinki.
      >
      > I jeszcze jedno: Czy mam rozmawiać na forum o moderacji na temat, czy
      człowiek
      > z depresją ma prawo pisać wiersze, ale kiedy robi gierki słowne, to już nie
      ma
      > depresji i powinien na ten czas zniknąć na forum humorum? Nie chciałam
      > dyskutować o moderacji, tylko o hmmm aspekcie etycznym Twojej pracy. Albo
      > prościej, o tym, za kogo masz forumowych pisaczy z Depresji.

Dlaczego uwazasz, ze wiersze powinnam byla wykasowac ? Ja nie znajduje w nich
      winy :-)
      • cptniamo Re: ustawa! zbieram pissy 29.11.04, 22:21
        Nie uważam, że powinnaś wykasowac wiersze. Uważam, że mechanizmy ekosystemu
        Depresji nie są zakłócone uwzględniając forumowe prawo dżungli. Chodzilo mi o
        to, że nie widzę różnicy w przejawie depresyjności w gierkach słownych i w
        wierszach. I powaliły mnie irracjonalne przesłanki, którymi kierowujesz się
        kasując wątki takie jak "qnkurs" dr.strangelove - znalazły się osoby,którym ten
        wątek się podobał, więc nie mogłam zrozumieć, dlaczego zniknął. Tyle. Uznałaś
        to za spam, bo nie zrozumiałaś? Ale znalazło się kilka osób, które zrozumiało.
        Netykieta zabrania pisania nie na temat i obrażania innych. W praktyce, co
        drugi wątek jest nie na temat, jeśli za "na temat" uznamy rozmowy o lekach,
        lękach i lekarzach... W praktyce nie kasuje się spamu - np rzeźnia mówi że
        odcięło mu net przez wichury, więc powinien iść na forum "pogoda"? Dlatego
        decyzja, by ukarać akurat ten wątek, wydała mi się kuriozalna i oburzająca.
        Tyle.
        • angiebe Cptniamo ... 29.11.04, 22:37
          Jesli chcesz(-cie), zeby watek zostal usuniety - kosz lub forum.abuse@gazeta.pl
          Jesli nie zgadzasz(-cie) sie z usunieciem postu - tez forum.abuse.
          A wracajac do regul i zasad netykiety - to forum "Depresja" a nie "Moderacja" -
          w zwiazku z tym obie piszemy nie na temat.
          Jesli chcesz podyskutowac - ponownie zapraszam na bardziej odpowiednie ku temu
          miejsce, chocby na Forum o moderacji.

• cptniamo Re: Cptniamo ... 29.11.04, 23:31
            Nie miałam na myśli tego, że chciałam usunięcia mari150 wraz zjego wierszami.
            Nie klikam w kosz, bo forumowy ekosystem utrzymuje w równowadze sam siebie -
            mari150 dostał troszkę bęcków, troszkę pochwał, i było ok. Nie zwykłam wrzucac
            ludzi do kosza - a Ty zwykłaś, i o to właśnie mi chodzi.

Ja mówię na temat, ale Ty czytasz za szybko i zbyt nieuważnie, takie mam
            wrażenie. doczytałaś, że jesteś porównywana do pielęgniarki z psychiatryka? O
            to właśnie chodzi. Nie zadaję pytań o moderację, tylko o cenzurowanie ludzi z
            depresją - na coś takiego trafiamy na co dzień i to jest problem
            pt "TRAKTOWANIE LUDZI Z DEPRESJĄ" a nie "CO MODERATOR MA WYCINAC".

Na forum o moderacji nie będęo tym dyskutować, dlaczego wycięłaś coś fajnego i
            nieszkodliwego. Ale właściwie to nie chce mi się kruszyć kopii o angiebe -
            pankratorkę. Tylko uważam, że na Depresji sytuacja nie jest alarmująca, może
            mało inteligentnie ostatnio, ale właśnie dlatego powinnaś była zostawić "qnkurs"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka