ciuta1 29.01.05, 18:28 Czy są wśród was tacy, u których stwierdzono osobowość anakatastyczną? Jak się to u was objawia? Jak sobie z tym radzicie? Czy to poważne zaburzenie osobowości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sam20 Re: osobowość anankatastyczna 29.01.05, 18:46 myśle że ja to moge miec ale w sumie nie jestem pewien bo podejrzewam też osobowośc paranoidalną(paranoiczną), schizoidalną, borderline, unikająca, mam fobie społeczną i depreske poza tym, jak widać bardzo ciężki przypadek :) ale staram sie cos z tym robić, powodzenia jesli nie wiesz jaki masz typ osobowosci wejdz na tą strone pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenie_osobowo%C5%9Bci Odpowiedz Link Zgłoś
ciuta1 Re: osobowość anakatastyczna 29.01.05, 22:08 straszne, co nie? Właśnie zaczęłam się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: osobowość anakatastyczna 29.01.05, 22:13 ciuta1 napisała: > straszne, co nie? Właśnie zaczęłam się martwić. Są gorsze rzeczy, naprawdę. Nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuta1 Re: osobowość anakatastyczna 29.01.05, 22:43 Wierzę, ale to też utrudnia życie, a okresowo nawet uniemożliwia normalne życie. Dzięki za słowa otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: osobowość anakatastyczna 29.01.05, 22:48 no pewnie, nic tak nie podnosi na duch jak wiesc ze sasiadowi krowa zdechla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cptniamo Re: osobowość anakatastyczna 30.01.05, 20:02 co to jest? Anakatastyczna? Czytałam takie opowiadanie Lema "Ananke" o komputerze, który miał osobowość anankastyczną, czyli, w telegraficznym skrócie, zabójczo perfekcjonistyczną. Czy to o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
uri_ja Re: osobowość anakatastyczna 30.01.05, 21:12 mniej więcej, oprócz tego jeszcze dochodzi mała elastyczność i często pracoholizm. Odpowiedz Link Zgłoś
cptniamo Re: osobowość anakatastyczna 30.01.05, 21:50 Szło mi jeno o słowo... nie wiedziałam, czy istnieje coś takiego jak "anakatastyczna" i jest czymś innym niż "anankastyczna". Tak poza tym, to doskonale wiem, o co chodzi... Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
malcolm-x Re: osobowość anakatastyczna 31.01.05, 11:22 osobowość anankastyczna to osobowość skrupulatna, pedantyczna, wybitnie perfekcjonistyczna. ta osobowość to doskonałe podłoże do rozwoju nerwicy natrectw! Większość osób z ta osobowością miewa wieksze lub mniejsze natrectwa Odpowiedz Link Zgłoś