gucio121 07.03.05, 15:34 czego objawem może być mrowienie prawej dłoni, takie delikatne, mrowi mnie ta dłoń cały czas, od rana do wieczora, czy to objaw wyczerpania, czy nerwicy? czy choroby serca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoltanek Re: takie pytanko PLEASE 07.03.05, 15:55 oj, to może być objaw praktycznie wszystkiego. lepiej nie myśleć o tym, jeżeli objawy się nie nasilą. to tylko prowadzi do hipochondrii. pozdor:D Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowa.piosenka Re: takie pytanko PLEASE 07.03.05, 16:05 słabego krążenia najprawdopodobniej - jeśli oprócz tego masz stale zimne stopy i dłonie; pozdr. dp Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: takie pytanko PLEASE 07.03.05, 19:50 Czy mrowienie dotyczy calej dloni, czy tylko malego palca i polowy palca serdecznego? Jesli tak, to moze byc zespol ciesni nadgarstka, czyli uszkodzenie nerwu lokciowego. Mam to niestety:( i rozwiazuje sie to operacyjnie w wiekszosci przypadkow. Potrzebne jest badanie, ktore nazywa sie EMG, czyli elektromiografia. Niestety, na badanie czeka sie dosyc dlugo, a wypisac je moze tylko neurolg, do ktorego rowniez dlugo sie czeka. Oj, trzeba miec zdrowie, zeby sie leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
antylooo Re: takie pytanko PLEASE 07.03.05, 23:07 hella100 napisała: > Czy mrowienie dotyczy calej dloni, czy tylko malego palca i polowy palca > serdecznego? Jesli tak, to moze byc zespol ciesni nadgarstka, czyli uszkodzenie > nerwu lokciowego. oczywiscie w momencie kiedy to przeczytalam natychmiast mi zdretwialy te palce..;) ale poza tym to maly paledc mi dretwieje i jakby bok dloni od tej strony. sporo rysuje i myslalam ze to jakies trwale przetrenowanie;) myslisz ze to moze byc to co ty masz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: takie pytanko PLEASE 08.03.05, 11:14 > ale poza tym to maly paledc mi dretwieje i jakby bok dloni od tej strony. To niestety, dokladnie jak u mnie. Charakterystyczne jest rowniez dretwienie polowy [wzdluz] palca serdecznego. Nie chce Ci stawiac zadnej diagnozy, nie jestem lekarzem, ale powinnas isc do lekarza, zeby potwierdzic lub wykluczyc ten zespol. Najlepiej isc do neurologa lub reumatologa, niestety reumatolog nie wystawia skierowan na EMG. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: takie pytanko PLEASE 08.03.05, 14:49 Ignoruj te objawy, odejda same. Im wiecej uwagi bedziesz przywiazywal do tego tym bedzie gorzej bo budujesz strach. Jesli masz jakies watpliwosci idz do lekarza, niech Ci zrobia badania. Mysle ze wszystko masz w normie i nie ma o co sie martwic. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś