Dodaj do ulubionych

JAK ??? DO PORADNI ???!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 00:12
Będę serdecznie wdzięczny za odpowiedź na następujące pytanie : jakie są
warunki uzyskania pomocy w poradni zdrowia psychicznego, to znaczy czy wymagane
jest skierowanie, czy obowiązuje rejonizacja , prosiłbym o odpowiedź jeśli ktoś
z państwa się orientuje Przy okazji gdzie w Warszawie są dobre poradnie.
Obserwuj wątek
    • dariusz.wasilewski Re: JAK ??? DO PORADNI ???!!! 02.04.01, 17:52
      Gość portalu: Jovan napisał(a):

> Będę serdecznie wdzięczny za odpowiedź na następujące pytanie : jakie są
      > warunki uzyskania pomocy w poradni zdrowia psychicznego, to znaczy czy wymagane
      >
      > jest skierowanie, czy obowiązuje rejonizacja , prosiłbym o odpowiedź jeśli ktoś
      >
      > z państwa się orientuje Przy okazji gdzie w Warszawie są dobre poradnie.

Do poradni wystarczy sie zgłosić. Skierowanie jest niepotrzebne, rejonizacja została wprawdzie zniesiona
      ale poradnie mogą kierować się dawnymi rejonami ze względów praktycznych. Lecz jeśli Pan powie, że
      chce się leczyć w danej poradni a nie gdzie indziej to nie mają prawa Pana odesłać. Warszawskie
      poradnie są generalnie porównywalne, ale może Pan spróbować najpierw do poradni przy dużych
      ośrodkach psychiatrycznych: poradnia przyszpitalna na ul. Nowowiejskiej 27 lub przy Instytucie Psychiatrii
      i Neurologii, ul. Sobieskiego 1/9.
    • Gość: ala Re: JAK ??? DO PORADNI ???!!! IP: 193.0.66.* 02.04.01, 18:18
      wydaje mi się że niestety wciąz najlepszą drogą jest usluga prywatna. Jest to
      podobnie jak z innymi uslugami medycznymi. Państwowy dentysta wciąz znacznie
      rózni się od prywatnego zarówno czasem,spokojem jak ich preparatami,a u
      psychiatry jest to szczególnie wazne.Po wizycie w panstwowym gabinecie mozesz
      przeżyc szok, a materia jest szczegolnie delikatna.Poza tym mało jest
      psychiatrów w przychodniach wszyscy chcą pracować jako klinicyści, są
      straszliwe kolejki a następny termin Ci wyznaczą za parę miesiecy.Jak chcesz
      sie leczyć pozostaje Ci tylko kontakt prywatny.Taka jest rzeczywistość, nie
      wypada leczącemu prywatnie lekarzowi do tego zachęcać ale ich przychodnia przy
      Bonifatrów jest całkiem niezła. Polecam dr. Tworusa, ale wystrzegaj się
      blondynek.
      • Gość: Jovan Re: JAK ??? DO PORADNI ???!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 23:30
        Gość portalu: ala napisał(a):

> wydaje mi się że niestety wciąz najlepszą drogą jest usluga prywatna. Jest to
        > podobnie jak z innymi uslugami medycznymi. Państwowy dentysta wciąz znacznie
        > rózni się od prywatnego zarówno czasem,spokojem jak ich preparatami,a u
        > psychiatry jest to szczególnie wazne.Po wizycie w panstwowym gabinecie mozesz
        > przeżyc szok, a materia jest szczegolnie delikatna.Poza tym mało jest
        > psychiatrów w przychodniach wszyscy chcą pracować jako klinicyści, są
        > straszliwe kolejki a następny termin Ci wyznaczą za parę miesiecy.Jak chcesz
        > sie leczyć pozostaje Ci tylko kontakt prywatny.Taka jest rzeczywistość, nie
        > wypada leczącemu prywatnie lekarzowi do tego zachęcać ale ich przychodnia przy
        > Bonifatrów jest całkiem niezła. Polecam dr. Tworusa, ale wystrzegaj się
        > blondynek.

ZŁOTO MOJE !!! Gdybym miał dużo pieniążków to być może w ogóle bym nie pytał

• Gość: ewa Re: JAK ??? DO PORADNI ???!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 22:51
      Zupełnie rewelacyjnš poradniš jest OTIRO - o�rodek terapii i rozwoju osobowo�ci
      przy Sobieskiego. Jest w ksišżce telefonicznej. Byłam tam parę lat temu i były
      to pierwsze dni, gdy poczułam się człowiekiem. Gdyby� tam poszedł, pozdrowienia
      dla Barbary, Rut i Joanny.
      • Gość: daggy Re: JAK ??? DO PORADNI ???!!! IP: 195.246.200.97, 212.106.0.* 03.04.01, 14:00
        A czy OTIRO jeszcze istnieje? Ja też byłam tam kilka
        lat temu, co zupełnie zmieniło moje życie.
        • Gość: Jovan DZIĘKUJE WSZYSTKIM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 16:23
          Dziękuje wszystkim za pomoc !!!
    • Gość: beata PORADNIA w Warszawie IP: *.gazeta.pl 26.04.01, 10:40
      W Warszawie polecam mala i kameralna poradnie na Andersa 29 m.244 tel 831 49 96
      Jest to Niepubliczny Zaklad Opieki Zdrowotnej ale ma podpisana umowe z Mazowiecka Kasa
      Chorych wiec wizyty sa bezplatne co jest nie bez znaczenia, bo leki nowej generacji tez sporo
      kosztuja. Atmosfera bardzo sympatyczna, jak w prywatnym gabinecie unika sie dlugich terminow i
      czekania godzinami w poczekalni przychodni publicznej co samo w sobie jest dolujacym
      doswiadczeniem.
      Niestety przyjmuja tu tylko psychiarzy, wiec tu mozna sie wybrac po leki, a nie na psychoterapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka