Dodaj do ulubionych

tabletki z brzozy

01.08.02, 23:49
czy moze ktos z Was zazywa tabletki z brzozy przeciwbolowe?cos o
nich...dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: ^ Re: tabletki z brzozy IP: *.retsat1.com.pl 16.08.02, 21:20
      Tabletki z brzozy? A co stoi na opakowaniu? Z jakiego surowca- z liści?
      Przeciwbólowe? Chyba przy silnej wierze...(?) 8-|
      • Gość: justy Re: tabletki z brzozy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 21:37
        Zapewne z kory brzozy, która zawiera salicylany, coś w rodzaju roślinnej
        aspiryny.
        • Gość: znowu Re: tabletki z brzozy IP: *.retsat1.com.pl 17.08.02, 10:40
          Salicylany to raczej zawiera kora wierzby, nie zaś brzozy. Brzoza działa raczej
          moczopędnie.
          • Gość: justy Re: tabletki z brzozy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 12:22
            Racja, brzoza działa głównie moczopędnie, w dodatku surowcem są liście,
            ewentualnie pączki. Jednak korzenie brzozy też zawierają (śladowe ilości)
            salicylanów, konkretnie: pochodną salicylanu metylu.
            Ja jestem jednak przekonana, że autonce wątku pomyliły się drzewa, i że
            chodziło o powszechnie dostępne tabletki z wierzby Labofarmu o nazwie
            Salicortex (info: www.labofarm.com.pl/pol/salicortex.html )
            • Gość: znowu*2 Re: tabletki z brzozy IP: *.retsat1.com.pl 17.08.02, 13:58
              Dobre; my tu sobie gadugadu o drzewkach, a sama autorka gdzieś zniknęła. Skąd u
              Pani, Justy(no?) wiedza o fitoterapii? Over.
              • Gość: justy Re: tabletki z brzozy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 14:26
                jestem farmaceutką
                • Gość: Znowu last time Re: tabletki z brzozy IP: *.retsat1.com.pl 17.08.02, 15:28
                  Miło mi. W takim razie znikam z tego forum, nie będę zagracał serwera, nie
                  jestem potrzebny.Pozdrawiam.
                  Medyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka