Dodaj do ulubionych

MIANSERIN A MOKLAR

31.08.05, 14:16
Od ponad dwoch miesiecy biore Moklar (2x150 mg/dzien). Na ostatniej
wizycie ten sam lekarz zapisal mi dodatkowo Mianserin (2 tabletki przed
snem).
Czy moze ktos mi napisac cos o Mianserinie? W internecie znalazlem kilka
nieciekawych opinii o tym leku.

Jeszcze jedna sprawa: W ulotce napisano, ze... "podawanie mianseryny mozna
rozpocząć po upływie co najmniej 2 tygodni od zakonczenia przyjmowania
nieselektywnych inhibitorów MAO".
Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze chyba Moklar jest wlasnie
inhibitorem MAO. Jakie mogą byc skutki przyjmowania tych dwoch lekow
jednoczesnie?
Jesli sie myle to prosze o wyprowadzenie mnie z błędu...
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: MIANSERIN A MOKLAR 31.08.05, 14:28
      Mianserin czyli tzw. lerivon bardzo dobrze usypia już po kilkunastu minutach od
      przyjęcia.Najpierw stopniowo zwiększaj dawkę bo będziesz spał 24h/dobę.Sam
      mianserin brany wieczorem przed snem bardzo usypia ale stosowany z lekiem innym
      właśnie branym rano nie usypia aż tak bardzo.Ja braem seroxat rano i mianserin
      na noc 10mg i bardzo dobrze funkcjonowałem za dnia a w nocy extra spałem.Kiedyś
      musiałem też brać mianserin sam na noc bez innych lekow i wtedy spałem całymi
      dniami i nie nadawałem się do zycia.Czyli podsumowując z innymi lekami działa
      inaczej i poprawia sen w nocy a brany sam zwala z nóg.Druga sprawa to taka że
      rzeczywiście powinieneś skontaktować się z innym lekarzem bo też uważam że
      mianserinu nie można brać z lekami mao.Moklar jest lekiem mao ale w porównaniu z
      innymi mao jest bezpieczny i powoduje mniej skutków ubocznych.Inne mao podobno
      uzależniały i ciężko było z njich wyjść i nie można było pić alkoholu a przy
      moklarze nic nie powinno się stać.3 cia sprawa to taka że mianserin 20mg na noc
      to bardzo mała dawka więc nie powinna wejść w interakcje z moklarem ale na
      wszelki wypadek spytaj się lekarza innego co o tym sądzi bo możesz dostać szoku
      serotoninowego i bęc do szpitala.Moklar jest bezpieczny a mianserin brany z
      innym lekiem skutecznie uzupełnia terapię więc nie bój się bo skutków ubocznych
      nie będziesz miał.Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka