Dodaj do ulubionych

SAMOTNA MŁODA MATKA

IP: 217.8.161.* 22.05.01, 17:35
MAM 26 LAT I JESTEM BARDZO SAMOTNA , 2 NIEUDANE ZWIAZKI MNIE ROZBIŁY. BRAK
ZNAJOMYCH RODZINY, ZACZYNAM WARIOWAC. JAK RADZIĆ SOBIE Z SAMOTNOŚCIA?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gucio Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 212.191.70.* 22.05.01, 20:37
      Podaj e-mail . To dobry sposob na zawarcie znajomosci i
      korespondencje.
      • Gość: Artur Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: *.sasknet.sk.ca 23.05.01, 03:36
        Moze nie mam racji, ale ja bym e-maila nie dawal. Pseudonim Gucio kojarzy mi
        sie z kims kto sprawial duze problemy na innych listach dyskusyjnych. Czy Gucio
        przypadkiem nie szuka nowej ofiary?
        Jezeli to inna osoba to przepraszam, ale w kazdym razie radze byc ostrozny.
        • Gość: Gucio Re: SAMOTNA MŁODA MATKA Do Artura IP: 212.191.70.* 23.05.01, 07:37
          A Ty nie moglbys dopomoc samotnej mlodej matce ?
          Jakich klopotow Ci przysporzylem , ze tak innych
          ostrzegasz przede mna ? To juz niezbyt eleganckie,
          powiedzialbym nawet zazdrosno-samcze zachowanie.
        • mary_z_danii Re: SAMOTNA MŁODA MATKA-do Artura 23.05.01, 09:36
          Artur, masz racje. Wystarczy,ze gucio vel ped vel fizyk vel 100 innych nickow
          stwarza chaos na innych dzialach, i do tego w wulgarny i obsceniczny sposob.
          Kasia ma powazne problemy i z pewnoscia nie potrzebuje, by ktos stwarzal ich
          jeszcze wiecej.
          Pozdrawiam :))
          • Gość: kasia Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 217.8.161.* 23.05.01, 15:43
            to prawda że kłopoty nie sa mi potrzebne, przyjaciele -tak, ale nie
            dowcipnisie.
            to ja mogę zawsze do kogoś skrobnąć słowo, zabawne jest to że nikt z was nie
            powiedział nawet słowa o moim problemie! To tak jakby wasz udział polegał na
            wykorzystaniu tematu do swoich dyskusji. Ale dzięki za ostrzezenie.
            • Gość: Artur Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: *.sasknet.sk.ca 23.05.01, 23:37
              Wybacz, ale nie wiem jak ci pomoc. Na pewno znajdzie sie ktos kto ci pomoze.
              • Gość: kasia Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 217.8.161.* 24.05.01, 17:24
                wiem, że jest wiele kobiet takich jak ja, mam nadzieje ze kiedys powstaną dla
                takich kobiet ośrodki pomocy.
    • Gość: Sofi Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 24.05.01, 21:11
      Droga Kasiu. Też jestem samotną matką, mam 31 lat, ale mam kupę znajomych.
      Jestem aktywna, wychodzę z domu, nie szukam faceta na siłę. Mam tak zajęty
      czas, że czasami tęsknię za samotnością. Spróbuj w pracy, albo spróbuj się
      uczyć, w szkole zawiera się dużo nowych znajomości (nie muszą to być od razu
      drogie studia). W jakim wieku masz dziecko, może dogadaj się z sąsiadką, nie ci
      popilnuje dziecko a ty gdzieś wyjdź, odnów znajomości z dawnymi znajomymi (np.
      ze szkoły - nie dowiary jak wielu z nich stało się ciekawymi ludźmi). Nie
      wariuj, jesteś tak młoda, a wokół tylu samotnych ludzi, że na pewno ci się uda.
      Masz dostęp do internetu, pisz, idź do biura matrymonialnego, pubu gdzie
      spotykają się młodzi ludzie. Nie strasz nikogo pesymizmem, bądź radosna i wierz
      w to, że jesteś warta miłości i szczęścia. A nieudanymi związkami się nie
      przejmuj, większość z nas je przechodzi. Są po to by potem tworzyć lepsze.
      Szanuj siebie. Pozdrawiam
      • Gość: Bounce Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: *.turboline.skynet.be 27.05.01, 20:43
        Hej Sofi,
        Tak sie sklada ze tez mam 31 lat, moj zwiazek wlasnie sie rozpadl i zostalam
        sama z szescioletnim synkiem. Moze moglybysmy pogadac...
        Wiem co to jest depresja, chociaz depresja nie jedno ma oblicze. Kasiu, wszyscy
        ci dobrze radza, ze trzeba wyjsc, usmiechnac sie do ludzi, zagadnac, zrobic
        czasem pierwszy krok. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze dziewczyna, ktora
        cierpi na powazna depresje, czasami nie ma sily, zeby sobie umyc wlosy, nie
        mowiac o wyjsciu z domu. Czasami tak jest ciezko. Nie zawsze mozna sprecyzowac,
        co jest przyczyna depresji, mysle jednak, ze mozna sie tego jakos doszukac,
        skorzystac z pomocy psychologa, jakiejs grupy wsparcia. Byc moze, jakis uraz do
        mezczyzn, bo piszesz o dwoch nieudanych zwiazkach, to sporo jak na twoje 26
        lat... Mysle, ze powinnas szukac, co cie tak naprawde doluje i odbiera chec do
        zycia. I daj sobie w tym pomoc przez jakas osoba trzecia. Nie twierdze, ze
        wtedy z depresji wyleczysz sie w kilka dni ale mi to bardzo pomoglo. Stanelam
        na nogi i robie porzadek w swoim zyciu. jest ciezko, nie mam pracy, dziecko
        cierpi z powodu naszego rozstania ale wiem, widze jasno, co mam robic. (Na
        razie przynajmniej) I wiem, mam swiadomosc, ze moze byc jeszcze ciezej, ze moga
        przyjsc jeszcze trudniejsze chwile, kiedy moj syn bedzie naprawde cierpial z
        powodu rozlaki z ojcem i plakal, ze ma taka mame. Ale przynajmniej wiem, tak mi
        sie wydaje, co robie i co powinnam robic, mam wrazenie, ze obralam sluszna
        droge, bo to co tak bardzo mnie niszczylo to byl toksyczny zwiazek. Dlatego
        warto sie dowiedziec, skad ten bol w twoim zyciu. Jesli chociaz troche pomoglam
        to bardzo sie ciesze. Odwagi i tzrymaj sie
        Bounce
        • Gość: kasia Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 217.8.161.* 28.05.01, 11:42
          jestescie naprawde kochane i wspaniałe, jest w was tyle optymizmu że lepiej się
          robi na sercu. Może kiedys ja tez taka będe,myslę że nie mozna porównywac
          sytuacji zyciowych, bo każdy człowiek ma swój własny dramat, u mnie wiąże się
          to również z przemoca w rodzinie którą zaznałam w dzieciństwie.
          Oczywiście do psychologa chodze od bardzo dawna, tyle że maltretowane i nie
          kochane dzieci potrzebuja więcej ciepła i zainteresowania niż inne.
          Jeden mądry człowiek nie zaspokoji mojego głodu i tak naprawdę mi nie pomoze.
          Jestem dzieckiem od którego Bóg się odwrócił.
    • Gość: ZOFIA Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 198.209.126.* 29.05.01, 19:16
      GDZIE INDZIEJ SIE JUZ PODZIELILAM SWOJA PERCEPCJA NA TEMAT BOGA. JAK MOZESZ MIEC
      WIARE ZE WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE W TWOIM ZYCIU I Z TOBA JEZELI UTOZSAMIASZ LUDZI
      KTORZY CZYNIA W IMIENIU BOGA NA ZIEMI Z BOGIEM? JEST BARDZO DUZO KSIAZEK NA TEMAT
      SAMOTNOSCI I NIESMIALOSCI - BARDZO GORACO POLECAM. MOZE W BIBLOTECE MEDYCZNEJ
      W DZIALE PSYCHOLOGII. SKARZSZYSZ SIE NA BRAK ZDOLNOSCI UTRZYMANIA ZADAWALJACYCH
      UKLADOW Z LUDZMI - WSPOMNIALAS ZE MIALAS OKRUTNE DZICINSTWO. SAMA WIDZISZ ZE TO
      NORMALA KONSEKWENCJA TWOJEJ PRZESZLOSCI- JEST MOZLIWE ZE TO CO SIE DIZEJE TO
      : nie masz zaufania do ludzi . TWOI NAJBLIZSI NAUCZYLI CIE ZE MILOSC TO OKRUCIENSTWO i
      mozliwe ze wybierasz partnerow lub przyjaciol ktorzy sa emocjonalnie dalecy i nie moga spelnic
      twoich emocjonalnych potrzeb. zarazem nie jestes w stanie odroznic wedlug zachowac ludzi kto jest
      czlowiekiem dobrym a kto bedzie cie ranil. twoj system wartosci moze nie miec rownowagi. mozesz
      miec bardzo niskie samopoczucie z powodu przeszlosci z powodu winy ktora cie obaczono za czyny
      ktore nie popelnilas. to sa tylko spekulacje ale tak jak moje poprzedniczki powiedzilay -TERAPIA
      pomaga uwolnic sie od szkieletow przeszlosci i nauczyc sie kim jestesmy naprawde i zyc w pelni. to
      sie nazywa WOLNOSC. ja jej doznaje teraz wiec jaka jest ogromna roznica jej nie miec . jezeli chcesz
      to napisze do ciebie i podziele sie moimi doswiadczeniami. ps jest bardzo dobra ksiazka Ellen Bass
      about Sexual Abuse ktora wyjasnia rowniez emocjonalna i slowne znecanie i w jaki sposob ofiary
      doszly do rownowagi duchowej. swietna ksiazka.
      • Gość: kasia Re: do zofi IP: 217.8.161.* 30.05.01, 12:31
        bardzo prosze napisz o sobie , będe wdzięczna
        kasia81@yoyo.pl
      • Gość: tom Re: do zosi SAMOTNA MŁODA MATKA IP: *.ipt.aol.com 31.05.01, 00:38
        hej,

ty zosia wydajesz sie bardzo madra kobieta, ktora jesli dobrze zrozumialem
        wczesniejsze wypowiedzi, juz uporala sie z choroba.czesto podkreslasz ze u
        twego boku pojawili sie sporo ludzi, ceniacych twoja przyjazn, poza tym
        grzebiesz w literaturze.hmmmmm, okej...jedna z twoich wypowiedzi sciagnalem
        sobie nawet na C, i czytam ,kiedy jest mi zle.aaa, zadam kilka prostych pytan!
        jak dlugo trwalo twoje leczenie, bralas leki, i czy maja one rzeczywiscie takie
        mocne skuki uboczne, no i jak to jest po wyleczeniu?ciagle musisz nad siebie
        uwazac, pilnowac mysli, czy jest tak samo jak bylo przed choroba?
        ok, dzieki
    • Gość: Oicug Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 212.191.70.* 31.05.01, 19:35
      Love is all you need.
      • Gość: kasia Re: do oicug IP: 217.8.161.* 01.06.01, 14:34
        yes, certainly this is what I need!
        • Gość: Oicug Re: Do Kasi IP: 212.191.70.* 01.06.01, 17:46
          Kiss me Kate !
          • mary_z_danii Re: Do Kasi 01.06.01, 21:50
            Kasiu, mam nadzieje, ze otrzymalas moj email :)

Nie chce naprawde prac tutaj starych brudow, ale zanim sie odwazysz oddac
            ten "pocalunek" od peda vel Oicug, prosze, przeczytaj to ponizej.
            Wiesz, tylko w bajkach jest tak, ze ropucha przemienia sie w ksiecia z bajki po
            pocalunku ;) Radze zwrocic uwage na IP numer... i byc ostrozna.
            Cytuje:
            ----------------------

KATALOG FORUM > KOBIETA

Re: Drogi mumo
            Autor: Gość portalu: Ped
            Data: 27-04-2001, 17:37:41 adres: 212.191.70.*

--------------------------------------------------------------------------------
            Dzieki za poparcie. Chcialem sprobowac ulagodzic Sare.
            Nawet nabrala do mnie pewnego szacunku. Swoja droga
            obie panie zrobily mi spora reklame podajac cala moja
            literature , cos w rodzaju indeksu pism zakazanych.
            Znajda teraz czytelnikow . Totez odcinam sie juz
            tylko dla zasady . Ale licze ze jeszcze ktos im
            dokopie. Piszcie nadal o przyjemnosciach podgladania ,
            lizania, seksie analnym, stosunkach udowych.
            posladkowych, podpachowych , miedzypiersiowych , 69, na
            jezdzca , itp. Mlode dziewczyny chetnie sie wyedukuja
            a i te dwie panie tez czytaja te wypowiedzi z wypiekami
            na twarzy i z wilgocia w majtkach , bo o wszystkim
            wiedza i wszystko wyniuchaja. Kto wie , moze czytajac o
            tym trzymaja reke na "pulsie' ? Tak trzymac. 1
            -------------------------------
            Zycze Ci, aby Ci sie udalo rozwiazac Twe problemy BEZ pomocy
            takich "gentlemanow" jak powyzej cytowany ;)))
        • Gość: ewa Re: do oicug IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 18:24
          Na pewno nie jest tak �le. Mam nadzieję, że którego� dnia rano przecišgniesz
          się rado�nie i bez miło�ci, tylko z zadowoleniem, że się obudziła�. Choć
          oczywi�cie życzę ci miło�ci. A raczej zakochania i takiej samoswiadomo�ci, żeby
          przemieniła się w miło�ć. Ja dopiero teraz, po pięciu latach, zaczynam kochać.
          wcze�niej byłam tylko zakochana. To co� zupełnie innego. I nie jest to emocja.
          • Gość: Oicug Re: To Kate IP: 212.191.70.* 03.06.01, 13:29
            This hideos toad from Secrete Service with her hatred
            and desire of revenge destroys every pleasure .Get the
            hell out of here !- Danii z Mary . And don't persecute
            me ! This is Kate , who needs help . Don't worry Kate
            ! Somesunny loves You !
            • mary_z_danii Re: To Oicug vel fizyk vel ped 03.06.01, 17:42
              No i co, znow sie mnie czepiasz???
              A sam obiecywales tyle razy, ze sie poprawisz.... I coz warte sa twe slowa?
              A skoro o tym mowimy..... czyz to ponizej nie jest to twoja kolejna
              wypowiedzia?
              ---------------

KATALOG FORUM > MĘŻCZYZNA
              Re: RAMZEJ@POCZTA.GAZETA.PL; DZIEWCZYNY, PISZCIE Do Sary
              Autor: Gość portalu: Gucio
              Data: 21-05-2001, 18:09:22 adres: 212.191.70.*

--------------------------------------------------------------------------------
              Zacytuje pewnego powszechnie nieznanego podrywacza
              Bulgara : wsiech zenszczin nie pierejeb..sz , no
              probowat nada.
              -----------------------------

Kasiu, rozumiem, ze masz naprawde duze problemy, ale chyba tacy "getlemen" nie
              sa Ci potrzebni.
              Napisz ponownie, jesli masz ochote.
              Pozdrawiam i zycze rozwiazania problemow :))))
              Mary
              • Gość: kasia Re: To Oicug vel fizyk vel ped IP: 217.8.161.* 04.06.01, 13:24
                bardzo się cieszę że tak wiele ludzi mnie ostrzega przed złymi facetami, szkoda
                że nie mozna zaufać nikomu. Ale to jak w życiu, myślisz że to Twój ideał, a
                potem okazuje się narkomanem, lub alkoholikiem.
                • Gość: Oicug Re: To Kasi IP: 212.191.70.* 04.06.01, 16:42
                  Mam nadzieje ze to nie do mnie pijesz ? Nawet nie
                  mialem zamiaru pisac na twoj adres a tylko poprawic
                  twoj smetny nastroj. Tylko czy ma on cos wspolnego z
                  depresja ? Nie traktuj swojej sytuacji z taka
                  smiertelna powaga , bo wszystkich Ci zyczliwych tym
                  odstraszysz.
                • Gość: zofia do Kasi IP: *.clmba1.mo.home.com 06.06.01, 05:10
                  Gość portalu: kasia napisał(a):

> bardzo się cieszę że tak wiele ludzi mnie ostrzega
                  przed złymi facetami, szkoda > że nie mozna zaufać
                  nikomu. Ale to jak w życiu, myślisz że to Twój ideał, a
                  > potem okazuje się narkomanem, lub alkoholikiem.

-----------
                  moge sie domyslac ze masz klopoty z odczytywaniem ludzi
                  i ich zachowan. jak patrzymy na nich oczami oczekiwan to
                  pozniej sie budzimy z reka w nocniku . rzeczywistosc
                  jest troche inna od tego co my chcemy widziec w
                  czlowieku - sparzylam sie tez wiele razy .

• Gość: kasia Re: młoda samotna matka IP: 217.8.161.* 12.06.01, 10:28
            ide 20 czerwca na koncert LADY PANK do parku, może tam spotka mnie coś miłego.
            jedno wiem- napewno tam odreaguje!
    • Gość: zofia do Toma IP: *.clmba1.mo.home.com 06.06.01, 04:57
      chetnie napisze, moze poza forum?
      • Gość: mariposa do Zofii IP: 195.94.213.* 12.06.01, 16:28
        a do mnie tez?
        mariposa@poczta.gazeta.pl
        • Gość: KASIA Re: do IP: 217.8.161.* 13.06.01, 13:10
          ZOFIA TO WSPANIAŁA KOBIETA, O WIELKIM SERCU , JEST NICZYM BALSAM NA ZRANIONE
          DUSZE.
          DZIEKUJĘ!!
          • Gość: zofia Re: do IP: *.clmba1.mo.home.com 14.06.01, 06:48
            Kasiu, dziekuje ci . pisze dlatego ze podejrzewam w tobie ogromne serce .
            gdybys miala gruba skore i byla egoistka to wszytko by po tobie splywalo jak po
            kaczce. a poniewaz jestes wrazliwa , madra , kochajaca iw spolczujaca osoba i
            nie masz barier obronnych to cierpisz. jak sie nie ma barier to kazda uwaga
            bedzie brana osobiescie- ja bylam w tym ekspertem. po nauczeniu sie budowania
            barier - umiem zyc w rownowadze. czego tobie zycze po koncercie lady pank! z.
    • Gość: kasia Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: 217.8.161.* 18.06.01, 12:52
      byłam ostatnio w klubie na imprezie rockowej i poznałam fajnych ludzi, niestety
      jak usłyszeli ze mam dziecko ,ich zainteresowanie jakby zmalało. usłyszałam ze
      wyglądam na 20 lat i to nie mozliwe zebym była tym za kogo się podaję.
      to było naprawde żałosne!
      • Gość: zofia Re: SAMOTNA MŁODA MATKA IP: *.clmba1.mo.home.com 26.06.01, 00:00
        raczej nie mamy kontroli nad tym jak ludzie nas odbieraja. to jest wylacznie
        ich percepcja. jezeli mam szacunek do siebie , staram sie byc odpowiedzialna w
        tym co robie i lubie siebie taka jaka jestem to czy zalosne odpowiedzi ludzi
        zatrzasna moim JA? nie. pojde dalej szukac innych ludzi az znajde podobnych do
        siebie - z takimi smaymi potrzebami. a czasem jest potrzebny tylko jeden
        czlowiek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka