blue_a 02.10.05, 13:14 Co o tym myślicie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=29843530&a=29849814 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasanet Re: F U N D A C J A 03.10.05, 00:26 Gdyby profity nam nie były potrzebne, zawsze można dać komuś innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 03.10.05, 00:48 To jest głos "za" czy "przeciw", bo nie wiem :) (widzę, że nikt nie jest zainteresowany, więc chyba pas) Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 03.10.05, 05:50 Pewnie, że za. Lubię słodycze, ale jakby co..dam rady i o kaszance. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 03.10.05, 08:35 Blue pomysł jest zacny...ale fizyczne założenie fundacji wymaga realnego zaangażowania się kilku osób,biurokracja, papierki i podobne... Żeby nie być gołosłowną poniżej to co na szybko wygoooglane w sieci: "1. Tworzenie i działalność stowarzyszeń regulowana jest głównie ustawą z dnia 7 kwietnia 1989 r. Prawo o stowarzyszeniach /wraz z późniejszymi zmianami/ Fundacje działają natomiast w oparciu o przepisy ustawy z dnia 6 kwietnia 1984 r. o fundacjach /wraz z późniejszymi zmianami/ 2. Jeżeli masz pieniądze - załóż fundację, a jeżeli masz znajomych załóż stowarzyszenie. A) Fundacja powstaje w drodze oświadczenia woli złożonego przez fundatora o ustanowieniu fundacji i przeznaczeniu określonego majątku na realizację celu fundacji. Takie oświadczenie woli powinno zostać złożone, bądź w formie aktu notarialnego, bądź w treści testamentu. W uproszczeniu można powiedzieć, że fundacja to majątek (pieniądze, papiery wartościowe, ruchomości, nieruchomości) przeznaczone przez fundatora na realizację ważnego społecznie lub gospodarczo celu. -Nie można być członkiem fundacji. Można jedynie zasiadać w jej władzach. -Cel fundacji może być zmieniony tylko, jeżeli statut fundacji wyraźnie taką możliwość przewiduje. -Fundator nie posiada żadnych szczegolnych uprawnień w stosunku do fundacji, za wyjątkiem tych kompetencji, które zostały przyznane mu w statucie. B) Stowarzyszenie powstaje w wyniku podjęcia przez co najmniej 15 członków założycieli uchwały o założeniu stowarzyszenia. Forma prawna stowarzyszenia zarejestrowanego jest odpowiednia dla grupy osób (minimum 15 członków), które chcą wspólnie działać i realizować wyznaczone przez siebie cele. Członkowie stowarzyszenia sami decydują jaką działalnością chcą się zajmować. -Nie można samemu założyć, "ufundować" stowarzyszenia. -Członkowie stowarzyszenia mogą w każdej chwili w drodze zmiany statutu zmienić cel działania stowarzyszenia. Członkowie zwyczajni stowarzyszenia mają prawo głosu na walnym zebraniu oraz moga wybierac i być wbierani do władz stowarzyszenia. statut nie może pozbawiać ich tych uprawnień. 3. Organy nadzoru zewnętrznego Organami nadzorującymi działalność stowarzyszeń są starostowie (prezydenci miast). W odniesieniu do fundacji organami nadzoru są właściwi ministrowie, a w wypadku fundacji, których działalność ograniczona jest do terytorium jednego województwa, odpowiedni wojewodowie. 4. Osobowość prawna Zarówno fundacje jak i stowarzyszenia podlegają obowiązkowi rejestracji w rejestrze stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz publicznych zakładów opieki zdrowotnej Krajowego Rejestru Sądowego. Z chwilą rejestracji podmioty te nabywają osobowość prawną." Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 03.10.05, 12:48 Pewnie masz rację :) ale o coś Cię zapytam: (czy forum, na którym się znajdujemy, torpeduje wszystko, co niosące nadzieję? no...bo...zaczynam tak myśleć, serio :) aby nie mieć depresji, należałoby tu wchodzić jak najrzadziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 03.10.05, 12:49 aha, fundacja to za duże słowo wiem o jednym forum, gdzie "coś takiego" sprawdziło się czyli można :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 03.10.05, 13:59 blue_a napisała: >(czy forum, na którym się znajdujemy, torpeduje wszystko, co niosące nadzieję? > no...bo...zaczynam tak myśleć, serio :) aby nie mieć depresji, należałoby tu > wchodzić jak najrzadziej :) Blue,obyś nie miała w tej kwestii racji...:) Mój post nt.fundacji jest czysto formalny. Nie znam nikogo na tym forum i nie wiem jak dalece może rozwinąć sie współpraca forumowiczów przy okazji takich, jak Twoja, propozycji... więc pozostaje mi życzyć powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 03.10.05, 19:26 Postanowiłam działać na własną rękę. I bezfinansowo, że się tak wyrażę. Coś w rodzaju "Niewidzialnej Ręki, Którą Czasem Widać", no bo sobie ręki nie odetnę. Dzielę się sobą teraz, bo u mnie ok. Wiesz, zasilam konto na czas, gdy będzie gorzej ;) Dziś: wręczyłam coś małego pani sąsiadce (kurczaki, ale się ucieszyła), komplementowałam panią w kwiaciarni. Jest fajnie. Jutro znormalnieję - koniec urlopu ;( :) Ale dzięki, Cyria, are you a lawyer? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 03.10.05, 20:10 Całkiem dobry pomysł Niewidzialna Blue :))) Ręki nie odcinaj,ani się waż ...może jeszcze jakieś kurczaki trzeba będzie wręczać i wtedy czym?:) Fajnie,że się uśmiechasz ;) *** Co do urlopu... "syndrom pierwszego dnia" można przeciągnąć do końca tygodnia... i może jakoś będzie ;) *** Nie Blue, nie jestem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 03.10.05, 22:27 Byłam na jodze. Ale dali wycisk. I...patrzę w lustrze po powrocie. TWARZ MI SIĘ JAKOŚ WYDŁUZYŁA :)) Nie zamawiałam takiego efektu :) I spodnie mi zlatywały z siedzenia, gdy pędziłam do chaty. (wiesz, ale to dlatego, że gumki w nich chyba się zrelaksowały :) Dzięki, cyrio, jesteś Równaniem z Niewiadomą. Bo nie wiem, co robisz, a Ty mi nie powiesz, bo to forum publiczne. Ale to nic :) Miło, że są takie fajne cyrie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 04.10.05, 00:16 Nooo ciekawe rzeczy opowiadasz...chyba wybiorę się na jogę, może sie wydłużę nieco...albo przynajmniej rzęsy ;)) Ewentualnie kupię odpowiednie lustro ...zrelaksowane:] Dobrej nocy Blue. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 04.10.05, 16:37 A ja też coś dałam sasiadce. Przyszłam do niej i wręczyłam kubeczek taki mały, porcelitowy, brązowy. A ona nalała mi tam troche mleka. Przyjęłam to mleko z radością. W zasadzie po nie przyszłam. Po to mleko. Czy jestem dzielna? Niestety nie byłam w kwiaciarni. Przed chwilą pani (jakaś) do mnie zadzwoniła by zaprosic na pokaz jakiś garów, czy kosmetyków, czy czegos tam. Odmówiłam. To pewnie mam zły dzień. Echchchchchchch Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 05.10.05, 03:11 cyria napiała:> Żyrafko...co z tym dniem?< Nie był taki zły ;-), a jeszcze na koniec przeczytałam zeznanie Oli z "górki". No jak mnie cieszy takie gadanie :-)))))))))))) Ogromniemnie cieszy :-))))). Żyrafa czy wystarczająco wyczerpująco odpowiedziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 04.10.05, 21:21 (śmiać się z kogoś jest najłatwiej... a ja się cieszę, gdy dzięki temu, co zrobię, ktoś się cieszy i pani znajoma znacznie ode mnie starsza, więc nie rówieśnica, bo wtedy byłoby łatwo, powiedziała, że mam do niej często przychodzić na tzw. kominki :) bo dobrze na nią wpływam. I ja się będę z tego cieszyć, choćby Żyrafie się to bardzo nie podobało...) Nie dam w sobie zgasić radości. Nie dam. Dużo dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 04.10.05, 21:53 Blue...cóż Ty mówisz,nie gaś niczego...przecież jest ok:) Albo nie czuję zupełnie lokalnych klimatów...albo starciłam poczucie humoru..:( Wydawało mi się,że wpis Żyrafy...był pogodny,nie prześmiewny... Dziewczyny...co jest nie tak? Pozdrawiam ciepło:) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 04.10.05, 22:33 Dobrze jest. (mam problem, wolę latać po sieci, zamiast uczyć się ang.; cholera...) Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 04.10.05, 22:53 Tak..to jest problem:) Znam go trochę:) Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 04.10.05, 23:01 Chwilowo wszystkie chybione;) Wracam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 05.10.05, 03:36 blue_a napisała: > I ja się będę z tego cieszyć, choćby Żyrafie się to bardzo nie podobało...) Jejku, jejku, ale sie porobiło. Przecież MI SIĘ PODOBA!!!!!!!!!!!!!!!! Mi się podoba co piszesz i co robisz i liczę na to, że Twój nastrój POZOSTANIE!!!!!!!* mimo tego, że wakacje się skończyły. Ja sobie tylko tak żartuję!!!!!!!!!!!!!!!!! Znaczy, że żarty Żyrafy ją tylko śmieszą. :-(((Głupia Żyrafa. Głupia, niedobra. Blu, przeciez ja z siebie sie śmiałam. Ojej, ojej. Juz wiem jak Cie pocieszyć. Luszu mi napisała w którymś wątku obok - dowcip podobny troche moze do mojego. Wcale nie pomyślałam sobie, że ona chce mnie zasmucić. To były uwagi do mojej długiej szyji, przyjemności łykania listków lub innej ewentualności... To moze i Ty uwierzysz, ze mi sie podoba co piszesz. Pozdrawiam Cię serdecznie, Żyrafa To niezgodne z netykietą te krzyki. Przepraszam. ============================================================================= > Nie dam w sobie zgasić radości. Nie dam.< Pewnie, że nie dasz. Gorzej ze mną. przeraziłam się, ze zrobiłam Ci bezwiednie przykrość. Chyba przestane sie odzywać. I przychodzic tu. Bo gdy przyjdę to dzioba otwieram i widac efekty :-((((( Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 05.10.05, 08:22 zyrafa46 napisała: > To niezgodne z netykietą te krzyki. Nie tylko to. > przeraziłam się, ze zrobiłam Ci bezwiednie przykrość. Moze Blue_a, lecz nie von Braun. > Chyba > przestane sie odzywać. I przychodzic tu. Bo gdy przyjdę to dzioba otwieram i > widac efekty :-((((( Jesli chodzi o mnie, to sie nie krepuj. Efekty sa, gdy sie przyjrzec, najlepiej na kolanach. Nie miej kompleksow, ja wczoraj dalam wielki wystep w operze. No, kto by sie po mnie spodziewa?! Stracilas, chyba ze wydam plyte, choc sie nie lubie powtarzac. > Żyrafa P.S. TO WOLNY FORUM i otwarty na wszelkie pytania, odpowiedzi, a nawet propozycje. Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 05.10.05, 10:21 hasanet napisała: >Nie miej kompleksow, ja wczoraj dalam wielki wystep w operze. >No,kto by sie po mnie spodziewa?! Stracilas, chyba ze wydam plyte, choc sie nie > lubie powtarzac. Haso cos Ty nabroiła?:) Byłaś w chórkach czy solo? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 06.10.05, 11:35 cyria napisała: > Haso cos Ty nabroiła?:) Odśpiewałam arię ze śmiechem. Trochę mi się popieprzyło z arią z kurantem, ale było super. > Byłaś w chórkach czy solo? ;) Mało mnie znasz, więc umiesz wyobrazić mnie sobie w chórku. Czasami tylko, kiedy muszę, lecz muszę coraz mniej, właściwie to w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 05.10.05, 10:24 zyrafa46 napisała: > Chybaprzestane sie odzywać. I przychodzic tu. > Bo gdy przyjdę to dzioba otwieram i widac efekty :-((((( Żyrafko,potraktujmy Twoją deklarację jako dobry żart..Ok? Pozdrawiam ciepło;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: F U N D A C J A 05.10.05, 12:38 Ja też lubię Żyrafę. Bo gdzieś napisała, że wyciąga szyję do Słońca. Tylko ja mam czasem obrażalskie dni (godziny). Trzeba mnie wtedy pobłażliwie. Ja już to zrobiłam ;) Przepraszam jakby co. Cyrio, trochę się wczoraj uczyłam. Dziś też spróbuję nie łazić po sieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
de-bordo Re: F U N D A C J A 06.10.05, 10:16 To co robi Blue_a i Zyrafka przypomiało mi fragment pewnego wiersza: "Całego siebie dać jak bukiet chabrów bo zawsze warto, kawą być dla ludzi a lampą dla aniołów......" z tą całością to tak nie do końca....... ale idea słuszna ........ Zwłaszcza że takie małe gesty, na pozór nic nie znacące to towar obecnie luksusowy i poszukiwany.( ale uwaga! bywa traktowany niekiedy z podejrzliwością -w stylu co ona może chcieć?) Widać po postach że urlop się przydał :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 06.10.05, 11:48 de-bordo napisała: > -w stylu co ona może chcieć? Wyjść za mąż i otoczyć się stadkiem dzieciaków. Wyssać i przerobić na dostawcę dóbr konsumpcyjnych. > Widać po postach że urlop się przydał :))) Mam to szczęście, że urlopu udzielam sobie sama, przynajmniej po części. W pracy muszę być, a czasami pracować. Pozdrawiam cały Forum > > > Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 06.10.05, 13:23 > de-bordo napisała: > > > -w stylu co ona może chcieć? Kiedyś pisała taka jedna do faceta, że nie chce od niego dokładnie NICZEGO. Czytałam to jakieś 100 lat temu, może nawet więcej. Do dziś pamiętam i uważam tak samo: miałaś rację, kobito! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a ja tylko na chwilę 06.10.05, 17:21 mąż? brrr... szybko bym się rozwiodła brr. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 06.10.05, 11:39 cyria napisała: > Żyrafko,potraktujmy Twoją deklarację jako dobry żart..Ok? > Pozdrawiam ciepło;) Byłby to żart bolesny, ale pożyteczny. Jeśli chodzi o mnie nie miałabym cienia żalu. F. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 06.10.05, 14:55 Czyli masz mnie dość Hasa? pytam poważnie. Co więcej: bardziej sobie cenię szczerość niż cukierki słodkie. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 06.10.05, 14:57 Chyba nie ma potrzeby dokonywania wyborów i selekcji? Wydawało mi się,że miejsca jest dosyć... Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 06.10.05, 15:05 Po pierwsze: nie szkodzić. TO jest forum depresja. Latwo kogoś urazić. Rany goją sie ciężko choć lekkie są. Jeśli ktoś by miał z mojego powodu czuć się choć trochę gorzej... Po pierwsze: nie szkodzić. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
de-bordo Żyrafa ! 06.10.05, 19:26 Ze też dajesz się tak prowokować - masz długą szyję bądź jak każda Żyrafa ponad to. a serio - omiń - idź dalej - A swoją drogą czyżby kokieteria????? w wydaniu Żyrafki??:)) komu niby masz zaszkodzić - kto chce ten czyta a niektórzy nawet polemizują a niektórzy lubią wkładać kij w mrowisko, ---ludzie som różne Nie słyszałaś że różnorodność wzbogaca - przecież masz na to dowody:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Żyrafa ! 06.10.05, 22:50 Sprawa tak wygląda: BARDZO lubię wypowiedzi hasy, co kilka razy ujęłam w słowa. Dziś - muszę przyznać (i dodac, że bardzo mnie to zasmuciło)- zaskoczyła mnie tym, że ją denerwuje moje pisanie, czy jakoś tak. To po co mam ją denerwować. Prawda, lubię ją. I wcale nie przestałam. Ona nie musi :-))). Jej dowcipy są nieraz cięte ale w życiu bym nie pomyślała, że chce dokopać komulokwiek. Napisała szczerze - a to sobie BARDZO cenię. W ogóle głupio mi tak pisac o kimś, gdy on nie stoi obok. Podziwiam ja, że tyle czasu musiała czytać (no nie, nie musiała), widziała moje denerwujące posty. (Ale sie znudziłam tym moim pisaniem a co dopiero ktoś inny.) Powiem krócej: jeśli Hasę denerwuję (pewnie od dawna) a ona dopiero teraz to pisze (podziwiem cierpliwość, znowu + dla Hasy) to pewnie pełno jest innych co cicho siedzą.... Jeszcze....... No dobra, dosyć nudzenia. Jeszcze podpis: Żyrafa I pozdrowienia serdeczne dla koleżeństwa forumowiczostwa. Pa pa :-)))))))) Odpowiadasz na : de-bordo napisała: > A swoją drogą czyżby kokieteria????? w wydaniu Żyrafki??:)) nie, smutek (też pozwoliłam sobie być szczera. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: Żyrafa ! 06.10.05, 22:55 Nie jestem w nastroju do żartów, choć w każdej chwili podejmę ryzyko obudzeni humoru.... Co Ty wypisujesz? To FORUM DEPRESJA...przez grzeczność i sympatię(choć mało Cię znam) nie zapytam czy oszalałaś...;) Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: Żyrafa ! 06.10.05, 22:59 Źle napisałam wcześniej... - w miejsce "mało Cię znam" wpisuję"nie znam Cię prawie wcale".... Co do wcześniejszego zapisu ... "sympatii" nie odwołuję;)) Jesteś Żyrafa z gatunku "pogodnych" takie są tutaj potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: Żyrafa ! 06.10.05, 23:04 Pięknie...Żyrafa sprowokowała mnie do występów na scenie i poszła sobie... Schodze do szatni...koniec imprezy;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Żyrafa ! 06.10.05, 23:25 Bo może tylko Tobie i Bordo podoba sie co piszę. Ot co. Jest już chłodno, uważaj. Narzuć sporo. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Żyrafa ! 07.10.05, 11:46 Co wytańczyłaś, to Twoje. Mogło się nigdy nie zdarzyć. Było, choćby egocentrycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Żyrafa ! 07.10.05, 11:43 Miło mi. Faktycznie jestem aniołem cierpliwości. Wreszcie tę cechę ktoś we mnie dojrzał i docenił. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 11:36 Bóg jeden wie, co te miejsca wypełnia. Wolny forum, a kłębi się od uczuć i myśli. Przecież to niemożliwe...ale jest...widzę... Wolałabym to, czego nie można zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 11:53 Komu i w co? Poza granicami wiary zaczyna się ryzyko. Jej jej jej! Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 07.10.05, 12:05 Wiara ograniczona niesie podobne ryzyko. im,Jemu,jej,Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:22 hasanet napisała: > Kto to mówi do kogo... > Zaryzykuj! Niby próbuję... Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:32 Masz więc na niby efekty. Przyłóż się rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:55 cyria napisała: > Pewnie,pewnie ..z zachowaniem rozsądku, powagi i czego tam jeszcze. Odrobina ostrożności a zarazem odwagi też nie zawadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 11:10 Coś Ty! Mam Twoje logo na nocnej koszuli. Tylko ta długa szyja czasami uprzykrza mi życie. Dobrze, że jestem dorsła i nawykła do świstu kul...ale takiego kalibru?! Przesada. Ja się leczę. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 11:15 zyrafa46 napisała: > bardziej sobie cenię > szczerość niż cukierki słodkie. A ceń sobie, co tam chcesz. Jest dobrze jak po jednym piwie. Każdemu wolno żyć tak jak uważa. Proszę pozdrowić Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:11 ...tak z ciekawości, hasanet: którego Józefa mam pozdrowić? Nie kumam. Żyrafa ...i ten ciężki kaliber.... jestem coraz smutniejsza i coraz bardziej przerażona. Powiedz B. A już poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:16 zyrafa46 napisała: > którego Józefa mam pozdrowić? Józefa K. z białą lilią, patrona robotników. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:20 Wydłub Hasa jakąś kulkę, wybierz tę z NAJWIĘKSZYM kalibrem, bo sobie pomyślę, ze tak tylko piszesz, bo nie lubisz żyraf tak ....ogólnie, bez uzasadnienia. Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:20 Żyrafo...:) Hasa włóczy się już po chałupie w koszuli nocnej z Twoim logo...;) A ja za moment założę FanKlub ŻYRAFA ;) Nie smuć się ,wyjdź zza szafy;) Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:27 Ciekawe jak...? Kawa i papieroski...?????? Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 07.10.05, 14:32 hasanet napisała: > Ciekawe jak...? Kawa i papieroski...?????? Pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: F U N D A C J A 06.10.05, 23:41 Zimno mi (nie chce mi sie iść po coś ciepłego), smutno mi, zostałam sama, a dqajcie mi spokój. Lubię pogodę ducha, lubię has a wyszło, ze mi smutno i zimno. Mam rozdwjenie. Chciałabym coś pogadać ale juz mi jest za strasznie i za smutno, właśnie tu. Nie lubię rozdwojenia. A dajcie mi spokój. Nie będę tu smucic. Żyrafa Zyczę WSZYSTKIM duuuuużo zdrowia i pogody ducha :-))))) cicho: Ufff, nareszcie macie ją z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 07.10.05, 00:00 Nie wiem Żyrafo komu się podoba Twoje pisanie,a komu nie... Jestem przechodniem, nie znam okolicy i gości...zatrzymałam się bo czas jakis niesprzyjający nastał:( Każdy z nas ma swojego diabła, a to juz wystarczające obciążenie. Po pierwsze nie szkodzić ... tak też myslę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: F U N D A C J A 07.10.05, 00:47 zyrafa46 napisała: > Zimno mi (nie chce mi się iść po coś ciepłego), Czy dobre będą te różowe Kalesony*** z golfem, Żyrafo? :) ***(trzecia półka w szafie od lewej, pod oknem) Pozdr. C. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Uwielbiam Cię, Cyrio :*** 07.10.05, 10:50 :) I bardzo lubię też Żyrafkę. Lubię Zwierzaki :) Wstaję sobie dziś nie tak całkiem rano, a moje dwie "Dziewczynki" (jedna jest chłopcem, ale one nie wtrażają sprzeciwu za tę "urawniłowkę") patrzą na mnie siedząc na gałązce. I są cichutko... ZWIERZAKI SĄ PIĘKNE!!!!! Przytulam Was obie, Dziewczyny (nie te z gałęzi) Odpowiedz Link Zgłoś
cyria Re: Uwielbiam Cię, Cyrio :*** 07.10.05, 11:02 Witaj Blue. Tez przytulam*** ;) Pozdrów papużki. *** (absolutnie bez podtekstów;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
de-bordo Re: Uwielbiam Cię, Cyrio :*** 07.10.05, 11:11 Blue - taka przerwa od codzienności działa jak widać cuda bo i Cyrią rozmwiasz i ptaszki i zwierzątka zauważyłaś Biegnę toczyć walkę - na wielu frontach - kask na łeb i ...najlepiej baranka sobie strzelić Pozdrawiam wszystkich w lepszych najstrojach Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 13:58 Hasa, jesli cos nabroiłam, to po raz kolejny wyrażam podziw, że to zauważyłaś. (inni, moze ze strachu przede mną - tego nie piszą). Mam wielką prośbę: napisz konkretnie o co chodzi. Nie lubie broić. Jednak słowo, że nie wiem o co chodzi. Przecież nie będę ukrywać, że jest mi smutno i przykro po Twoich słowach. Tym bardziej będzie mi smutno i przykro, jeśli pokażesz mi, że coś powaznego nabroiłam. Nie lubię i nie chcę jednak uciekać przed przykrą prawdą. Nie jestem masochistką ale.... Zawsze można przeprosić (jeśli wiadomo za co), naprawić (jeśli jest co i jesli jest to możliwe) i mozna DRUGI RAZ TEGO NIE ROBIĆ. Liczę, ze spełnisz moją prosbę. Jest to WIELKA prośba. zanim całkiem odejdę..... (TYLKO z tego forum :-))))) Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 14:24 WARIATKA! Zrób sama rachunek sumienia i wymierz sobie karę. Chcesz odejść z Forumu po części, a to jest niewykonalne: albo całkiem lub wcale. Net..rozumiesz..uzależnienie. Gdyby Ci się jednak udało (ja zaliczałam już odwyk)Forum sobie poradzi. Inaczej, lecz żyć będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 15:01 Chcesz odejść z Forumu po > części, a to jest niewykonalne: albo całkiem lub wcale. im szerzej prosiaczek otwierał drzwi tym kubusia bardziej nie bylo choc moze to kubus owieral a prosiaczka nie bylo? nie wiem, czytam tylko forumy Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 15:14 euforyk: > czytam tylko forumy Chyba się domyślam, z czego żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 15:15 z jedzenia i picia Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 15:29 Zapewne, jak wszyscy. Podejrzewam, skąd na to bierzesz kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: Zanim odejdę całkiem (TYLKO z tego forum :-)) 07.10.05, 15:31 > Podejrzewam nie rob tego, bo ci to nie sluzy Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a ależ ja widziałam zwierzaki wcześniej 07.10.05, 14:07 i kasztany spadały mi dziś prosto pod nogi. Grzech było nie wziąć, więc wzięłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: ależ ja widziałam zwierzaki wcześniej 07.10.05, 15:26 Mnie się zdarzyło jednego utopić. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Podtrzymujemy Cię na duchu :) 07.10.05, 20:38 Lubimy ludzi z poczuciem humoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
de-bordo Re: do de-bordo 08.10.05, 16:36 Mam dziś w głowce metlik i chemija nie takowa dlatego procesiki powolniejsze bardziej niż zwykle - Blue_a co do mła???:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: do de-bordo 08.10.05, 19:10 do tła, że lubimy ludzi z poczuciem humoru :) rozbawił nas (mła) ten kask i baranek. szkoda takiej fajnej głowy życzę dla tła lepszego nastroju mła Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: do de-bordo 08.10.05, 19:16 Kuźwa, nic nie rozumiem procz jednego-najświętszy jest spokój. A propos diabła z sygnaturki: można spotkać jednego, ale cały tłum? Rzeźnia tego nie przewidział, a co dopiero ja. Odpowiedz Link Zgłoś
cyria herbata z Żyrafą 08.10.05, 00:15 Mam kubek gorącej herbaty. Taki nocny zupełnie...,a na nim Żyrafa;) Tylko ta nie bryka, szkoda wielka... Żyrafo? Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: herbata z Żyrafą 08.10.05, 19:12 cyria napisała: > Żyrafa;) > Tylko ta nie bryka, szkoda wielka... Stalosc i spokoj to wielka zaleta. Nie wiem czemu Euforyka rzuciła dziewczyna, ale się domyślam, że z powodu zbyt podniebnych lotów szarpanych. Glany dobrze trzymają przy ziemi. Po to je przecież włożyłam, także dla efektu. > Żyrafo? Odpowiedz Link Zgłoś