marzenia34 05.12.05, 12:39 Depresja.... czasami to myślę że to już jakaś odmiana schizofrenii.... czasami chcę poprostu umrzeć... jak to jest z tą depresją?> czy mozna sobie pomóc samemu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: jak odróżnić? 05.12.05, 18:18 czy mozna sobie > > pomóc samemu? jasne, zapisać się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: jak odróżnić? 05.12.05, 18:32 mozna ... i nawet masz obowiazek, o ile zalezy ci na swoim samopoczuciu ... Odpowiedz Link Zgłoś
trytytka Re: jak odróżnić? 05.12.05, 23:37 Przede wszystkim to Twoj obowiązek musisz sobie sama pomuc ..bo nikt tego za Ciebie nie zrobi...liczy sie wiara..a jesli juz uwierzysz,że z tego wyjdziesz wtedy pojdzie jak po maśle...głowa do góry bedzie dobrze..:) Ta choroba w 90% jest wyleczalna... Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: jak odróżnić? 05.12.05, 23:39 w 90% uleczalna ale leki najnowsze dają nie więcej niż 60% szans.Jak nie nowe to należy spróbować wtedy starych.Śpij dobrze-to ważne przy depresji i możesz spróbować pobrać magnez+witamina b6 oraz deprim forte i jak nie nastąpi poprawa żadna to niestety leki czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: jak odróżnić? 06.12.05, 01:12 > Depresja.... czasami to myślę że to już jakaś odmiana schizofrenii.... ?????? na jakiej podstawie to wnioskujesz? o ile mi wiadomo depresja to zaburzenie psychiczne, a schizofrenia to choroba. najwiecej samobojstw przytrafia sie ludziom wlasnie w depresji, a nie w schizofrenii. czy mozna sobie > > pomóc samemu? ;o) no mozesz sprobowac, ........................ale nie polecam z wlasnego doswiadczxenia. kiedys wmowilam sobie, ze SAMA sie wyleczylam. a to bajer! po prostu zakladalam coraz to nowe maski, a pewne rzeczy wypieralam. niestety po paru latach 'pseudo zdrowego' f-cjonowania deprecha/ nerwica sie ujawnila ze zdwojona sila. znajdz fachowca! pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś