Dodaj do ulubionych

kłopoty z pamięcią

02.02.06, 14:27
od jakiegoś czasu (kliku miesięcy, rexetin biorę od 4m-cy)zauważam u siebie
kłopoty z pamięcią. kiedy próbuje sobie coś przypomnieć widzę jakby czarną
dziurę. wcześniej mi się to nie zdarzało. miałam super pamięć. nie wiem czy
to działanie antydepresanta, czy to starość nadchodzi (mam 32 lata)...czy
macie podobny problem?
Obserwuj wątek
    • zoltanek Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 14:41
      na pewno nie starość. mam podobne kłopoty. to na pewno skutek depresji i leków.
      nie mart się tym zbytnio. osłabienie pamięci nie jest nieodwracalne. gdy
      wyzdrowiejesz wszystko powróci do normy.
      powiedz o tym lekarzowi, jego autorytet na pewno cię uspokoji. weź również pod
      uwage fakt, że martwiąc się pogarszaniem sie pamięci wzmagasz ten proces
      autosugestią.
      pozdrawiam i uspokajam
      • majka733 Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 14:54
        dziekuję za słowa otuchy. staram się tym nie zamartwiać, ale coraz częściej sie
        na tym łapię i zaczyna mi to już przeszkadzać. dziwne uczucie, kiedy szukasz
        czegoś w pamięci, i czujesz, że to Cię męczy, że i tak nic z tego. ale skoro
        to jeszcze nie starość (hurra!!!!!), a tylko przejściowy stan, to dam radę.
        pozdrawiam
        • insignificant Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 14:55
          ja nie pamietam np co robilem wczoraj i w ogole zapominam.. bo to wszystko sensu
          nie ma.
          • majka733 Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 15:22
            czasami tak jest lepiej. a moze na tym polega działanie antydepresantów:
            pomagają nam zapomnieć o rzeczach złych i .... przy okazji zapominamy o
            wszystkim?
            • insignificant Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 15:23
              no skoro zapominasz i nie masz negatywnych mysli to chyba dobrze :)
    • oskar53 Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 14:51
      Też zuważyłem u siebie ten głupi objaw :(
      Sam juz nie wie, czy to przez depresję, czy przez leki...
      • anatemka Re: kłopoty z pamięcią 02.02.06, 17:08
        lekarz mi mówił, że jak wyleczę depresję, to pamięć się poprawi. Jakoś mu nie
        wierzę.
    • mskaiq Re: kłopoty z pamięcią 03.02.06, 09:49
      Kiedy depresja zniknie wtedy wraca pamiec, to prawda. Powrot radosci, sensu
      zycia to najlepszy sposob na jej powrot.
      Mysle ze ten powrot radosci i sensu zalezy od nas, lekarstwa nie odnajda tego
      za nas.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • majka733 Re: kłopoty z pamięcią 03.02.06, 13:30
        Ładnia napisane... Też tak myslę.
        Pozdrawiam
        • suchyxxx Re: kłopoty z pamięcią 03.02.06, 13:52
          a ja jak 2 tygodnie temu nie brałem seroxatu to zdałem sobie sprawę że wtedy gdy
          brałem ten lek nie pamiętałem poprzednich dni i jakby żyło się tak bez czasu.Jak
          przestałem zażywać seroxat to przeraziło mnie że mineło tyle czasu a mi się
          wydawało jakby minoł z tydzień.Takie dziwne wraenie na seroxacie jest ale jak
          się go odstawia to po kilku dniach zdaje się sprawę że mineło wiele miesięcy na
          seroxacie ktorych dokładnie nie pamiętam.teraz znowu biore seroxat i dni mijają
          zadziwiająco szybko.
          • majka733 Re: kłopoty z pamięcią 03.02.06, 14:43
            cieszę się, że napisałeś. oststnio bylam na urlopie i nie moglam tu za czesto
            zagladac, a pamietam, ze pzred urlopem gratulowalam Ci powrotu do zdrowia i
            odstawienia seroxatu. co sie stalo,ze do niego wróciłeś?
            • suchyxxx Re: kłopoty z pamięcią 03.02.06, 14:55
              Co się stało?Otóż znowu nic mi się nie chciało i znowu bałem się wszystkiego a
              na seroxacie jest dobrze.Poprostu nie mogę rzucić seroxatu bo jestem od niego
              uzależniony psychicznie.Niby prawie miesiąc nie brałem ale wtedy wszystko powoli
              wrócilo-znowu było źle
              • majka733 Re: kłopoty z pamięcią 03.02.06, 16:42
                przykro mi. naprawde cieszylam sie, ze rzucasz i nawet troszke zazdroscilam...
                ale nie poddawaj sie. mam nadzieje, ze kiedys przyjdzie ten dzien. ja od lutego
                planuje schodzic z 20 mg rexetinu. w czerwcu wychodze zamaz i postanowilam, ze
                do tego czasu uwolnie sie od tego leku. plany planami, zobaczymy. ale takie
                myslenie dodaje mi sil...
    • mlasskacz To starość. Ja z Pana Tadeusza pamiętam już tylko 03.02.06, 15:04
      inwokację i XIII. Księgę a kiedys prawie wszystko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka