Dodaj do ulubionych

problem a w zasadzie 2

11.02.06, 18:44
Hejka.Mam ostatnio takie dziwne rzeczy.Otóż nocami gdy rodzice idą spać a ja
siedzę w pokoju i robię coś na kompie dopada mnie panika ale to jaka.Nagle
zaczynam się bać potworów i ciemności i mam wrażenie jakby jakiś diabeł z
masakrowaną twarzą był w domu i wtedy zamykam drzwi do pokoju i siedzę w
miejscu.Nie mogę się skupić nad kompem ani tv i siedzę przerażony e coś w tej
ciemności jest.To mija po jakiś 30 minutach mniejwięcej ale jak idę spać to
xco chwila otwieram oczy żeby zobaczyć czy jakieś duchy nie latają nademną;p
Boję się widocznie ciemności ale bez przesady-nie wiem skąd ta panika-powtarza
się co 4 noce przez jakiś okres a potem znika by za miesiąc znowu wrócić.Co to
jest do licha?Xanax tylko trochę pomaga nawet jak wezmę dawkę bardzo wysoką.No
i oczywiście drugi problem.Ręce podczas dnia mi nagle drętwieją a także
drętwieje mi szyja.To przechodzi ale takie uczucie jest neiprzyjemne.Co jest
nie tak
?
Obserwuj wątek
    • pumpotek Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:48
      .Co jest
      > nie tak?

długoby pisać, ale i tak łatwiej niż na pytanie, co jest u ciebie wporzadku :-P
      • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:50
        szkoda czasu na pisanie co u mnie jest w porządku bo jest aż za dużo.Ja czuję
        się dobrze.Chodzi mi o te dolegliwości wesołku-nowy stańczyku forumowy
        • pumpotek Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:54
          nie bój sie suchy, dlugo tu nie posiedze, twoja pozycja jest niezagrożona.
          • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:54
            no a jak;p
    • lucyna_n Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:55
      na Twoim miejscu rozważyłabym egzorcyzmy
      • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:56
        ale ja na serio się pytam.Mam ataki paniki i nie wiem dlaczego:( W dodatku te
        drętwienie i mrowienie szyi oraz rąk.
        • lucyna_n Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:58
          a ja na serio odpowiadam
        • pumpotek Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 18:58
          suchyxxx napisał:

> ale ja na serio się pytam

ale tak na serio serio? bo juz chcialem ci podziekowac za to ze rozbawiasz
          czytelnikow.

Mam ataki paniki i nie wiem dlaczego:( W dodatku te
          > drętwienie i mrowienie szyi oraz rąk.

moze dlatego ze szkoda ci czasu na zajmowanie sie czyms innym, niz tym co jest
          nie tak.
          • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:03
            ale mi pomogliście:(
            • anatemka Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:08
              suchy, a co Ciebie tak długo tak nie było? Ja zawsze bałam się spać przy
              otwartych drzwiach do pokoju, że mi jakis upiur wlezie. No i nigdy nie kładłam
              sie z odkrytą szyją, no bo wiesz, wampiry.
              • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:11
                ale mi chodzi o panikę-panikę przed ciemnością oraz trochę bez powodu-tak zdaża
                się bez powodu wieczorami.
            • pumpotek Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:11
              Sam sobie tylko możesz pomoc suchy. Jak sobie czlowiek nie pomaga to straszne
              rzeczy mu sie przytrafiaja. Rozwija sie w nim mentalnosc zebracza i juz wtedy
              powstac to juz jak z heroiny. wiec lepiej boj sie bac suchy.
              • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:12
                myślałem że mnie lubicie? Czemu tak jeździcie po mnie?
                • pumpotek Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:14
                  no co ty, fajny jestes, wszyscy sa fajni, a fajni fajnych lubią.
    • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:14
      witaj Młody :) dam Ci radę. otwórz okno i wywal kompa, he, he.
      dzieci jak sie bawią zapałkami to sikają, Tobie widocznie szkodzą za długie
      pobyty w sieci.
      • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:15
        nie jestem dzieckiem...
        • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:16
          no co Ty. to w przenosni :)
          • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:18
            a jak ktoś inny ma ataki paniki to też mu każecie wywali kompa przez okno?
            • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:19
              no, jak ma je po tym jak siedzi "prz" kompie, to tak.
        • anatemka Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:17
          też mi to przyszło do głowy: drętwienie szyji od kompa, strach przed ciemnością
          od gier, chyba trzeba Ci szlaban założyć dorosły mężczyzno.
          • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:19
            nie-bo gram tylko w 1 grę rpg a drętwienie rąk i szyi to nie wiem od czego.Nadal
            nie uzyskałem odpowiedzi dlaczego mam ataki paniki
            • pumpotek Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:20
              dostałeś już kilka, jakiej konkretnie wyczekujesz?
            • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:20
              i tu chcesz znaleźć? odpowiedź??? :D
              • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:21
                no raczej tu nie znajdę odpowiedzi bo jesteście niepoważni.
                • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:22
                  jasne. idź do lekarza. może Ci powie :) Młody, co Ty taki drażliwy?
                  • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:23
                    najgorsze jest to że Pani Lucyna też miała takie ataki-kiedyś o tym pisała i
                    nawet nie podzieli się wiedzą jak je zwalczać-nie bo przecież ona jest taką
                    egoistką...
                    • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:25
                      chyba Cię trochę ponosi. zaprawdę :)
              • anatemka Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:23
                suchy ja Ci odpowiem. Powiem Ci całą prawdę. Bez owijania w bawełnę. Jesteś
                chory. Bardzo chory. Drętwienie rąk to pierwszy objaw strasznej choroby. A jak
                juz dołączyło się drętwienie szyji, to jest na prawdę źle. Suchy, miło było
                Ciebie znać. Naprawdę, fajny cherbatnik byłeś....
                • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:24
                  o ku. okrutnica :D
                  • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:26
                    Oczekuję jakiś porad ale od osób co to samo przechodziły a nie nabijania si ze
                    mnie.Toż to świadczy o braku kultury i uszanowania drugiego człowieka
                    • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:28
                      dostałeś radę, ale Ci sie nie spodobała :) ja radzę odstawienie. spróbuj
                      chociaż na kilka dni :) nie bardzo tylko wiem, czy kompa, czy xanaksu :) może
                      jedno i drugie. i nie pisz mi, ze jestem niepoważna.
                    • tarja30 Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:28

Kiedys mialam podobnie ale przyczyna bylo to ze czytalam horrory.Balam sie
                      wychylic spod koldry,pojsc do lazienki.Tez stawiam na te twoje gry...
                      • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:29
                        ale ja gram w 1 grę rpg która jest kolorowa i łagodna-nie ma tam nawet krwi...
                        • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:32
                          to wy... te śliczne, różowe cikiereczki :) ale fajnie nie będzie :) no i załatw
                          sobie w końcu wizytę u jakiegoś znachora. howgh.
                          • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:33
                            cukiereczki, rzecz jasna, miało być :)
                        • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:32
                          czy te forum zwane "depresja" sprowadza się tylko do nabijania się z innych?
                          Schemat jest taki-ktoś ma problem i znajdujecie sobie ofiarę np. 2 tygodnie temu
                          mniejwięcej ofiarą była Tarja i została nazwana idiotką:(
                          • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:33
                            w dodatku oczekuję jakiejś porady a nie żartów.Dlaczego innym pomagacie a ze
                            mnie się śmiejecie?
                          • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:35
                            Młody. teraz to drzesz łacha ze mnie :) po pierwsze: nie nazwałam Cie idiotą.
                            po drugie: na ataki paniki to najlepsza jest pomoc dobrego lekarza.
                            • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:35
                              tak wiem że pomoc lekarska jest najlepsza ale chciałem tylko poznać zdanie
                              "belfrów" tego forum
                              • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:38
                                już kiedyś Ci napisałam: tutaj "prowadził ślepy kulawego". co Ty? wcuda
                                wierzysz, że tu jacyś belfrowie?
                                • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:43
                                  to ja myślałem że tu pomagają.Jak skasować swojego użytkowanika suchyxxx.Nie
                                  chcę tu siedzieć.Dzikuję tym co mi pomagali i byli życzliwi a min. Tarja i masq
                                  • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:47
                                    weż się uspokój. teraz całkiem serio piszę. z reszta cały czas piszę serio,
                                    teraz tylko całkiem. nie pomaga Ci, że masz z kim "pogadać"?
                                    • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:48
                                      nie-bo gdy niektórzy się ze mnie nabijają to nie jest mi lepiej:(
                                      Np. twierdzenie Lucyny żebym wezwał znahora albo egzorcystę:(
                                      • lucyna_n Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:58
                                        o nie, do znachora nigdy nikogo, a prawdziwi egzorcyści-księża są przy każdej diecezji. Egzorcyzmy
                                        przeprowadzane są po dokładnym wywiadzie i konsultacji psychiatrycznej i polegają na odmawianiu
                                        stosownych modlitw o uwolnienie.
                                        Alternatywą są modlitwy o uzdrowienie, jeżeli egzorcysta uzna że to nie opętanie tylko choroba.
                                        Sama się na początku choroby zastanawialam czy nie powinnam się udać, bo już takie chore klimaty
                                        mnie ogarniały.
                                        • uri_ja Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:59
                                          ja to już kiedyś napisałam :))) o tym, że psychicznych nie wolno uwalniać :)
                                          • lucyna_n Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:03
                                            ale można się nad nimi pomodlić
                                            ja chyaba poproszę o ostatnie namaszczenie dzisiaj
                                      • jan_maria_kitaro Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 19:59
                                        suchyxxx napisał:

> nie-bo gdy niektórzy się ze mnie nabijają to nie jest mi lepiej:(
                                        > Np. twierdzenie Lucyny żebym wezwał znahora albo egzorcystę:(

Ciekawi mnie jedna rzecz, jeśli można. Czy nie wierzy Pan w duchy i diabły?
                                        • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:01
                                          nie wierzę,tzn. są duchy itp ale w innym,lepszym świecie po śmierci
                                          • jan_maria_kitaro Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:16
                                            suchyxxx napisał:

> nie wierzę,tzn. są duchy itp ale w innym,lepszym świecie po śmierci

(Dla mnie to nie jest przedmiot do żartów, bo z duchami mam większe problemy
                                            niz Pan. Psychiatrzy uważają to za schzofrenię. Sam nie wiem, co o tym myśleć.)
                                            zz
                                            Ale wracając do Pana, prosze pozwolić mi wysunąć pewną hipotezę. Zamknął Pan
                                            duchy w "lepszym świecie" (czyżby piekło nie istniało?)i każe im tam Pan cicho
                                            siedzieć. A może one tego wcale nie chcą? I co z diabłem, którego zamkbął Pan
                                            w "itp"? Moze po prostu jest Pan doskonałym medium? A duchy jak muchy lgną do
                                            Pana?
                                        • anatemka Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:03
                                          suchy, nie obrażaj sie, to pewnie nerwicowe jest, albo objaw uboczny leków.
                                          • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:07
                                            no i o to mi chodziło!Nawet nie wiesz jak mi ulżyło że chociaż jedna osoba to
                                            napisała
    • szyderca_i_glupawiec Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:11
      Moim zdaniem Suchy złapałeś klasycznego pie..a. Ja bym Cię nafaszerował
      anafranilem i natychmiast by minęło
      • suchyxxx Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 20:12
        nieprawda bo jestem spokojny tylko smutny że tak ten wątek się potoczył.Nie
        mniej jednak odchodzę.Czasami będę tu zaglądał ale rzadko
        • anatemka Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 21:02
          tak ze 2 razy dziennie?
          • kamila305 Re: problem a w zasadzie 2 11.02.06, 22:59
            Suchy nie chce cie ani straszyc ,ani dolowac,ale takie stany zdarzaja sie tez
            jesli ktos przez dluzszy czas mial kontakt z marycha,amfa i innymi srodkami
            narkotycznymi.Nie wspomne o grzybkach halucynogennych.Mam nadzieje ,ze ciebie
            to nie dotyczy.
        • tristezza Re: problem a w zasadzie 2 12.02.06, 00:13
          Suchy, nie odchodz, nie rob nam tego!!!
          jako wierna czytelniczka Twoich postow, nie wyobrazam sobie tego forum bez
          Ciebie...
          troche poczucia humoru (ktore przeciez masz) i dystansu (ktorego Ci czesto
          brakuje) i bedzie dobrze.
          pozdrawiam Cie cieplutko
          t.
          • anjakarenina Re: problem a w zasadzie 2 12.02.06, 01:10
            uwielbiam suchego :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka