carinaf 11.04.06, 13:49 ktoś z Was tak miał? To uczucie jest wredne. Nasilające się czasami bez powodu, ciągłe napięcie twarzy. Co to jest? Deresja? Pozdrawuam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iso1 Re: ból twarzy, swzczęki 11.04.06, 14:13 też to miałem najczęściej bóle w miejscu "zawiasów" szczęki Odpowiedz Link Zgłoś
marenta Re: ból twarzy, swzczęki 13.04.06, 01:26 nie zgrzytasz czasem zębami przez sen? to też może być na tle nerwowym Odpowiedz Link Zgłoś
emila25 Re: ból twarzy, swzczęki 11.04.06, 15:31 Ja równiez mam podobnie...Nie mogę chodzić do dentysty bo nie dam rady otworzyc szeroko szczęki...a poza tym ciągłe napięcie w okolicach gardła i uszu juz sie zastanawiam czy nie mam tam jakiegos nowotworu... Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: ból twarzy, swzczęki 11.04.06, 19:26 emila25 napisała: > Ja równiez mam podobnie...Nie mogę chodzić do dentysty bo nie dam rady > otworzyc szeroko szczęki Mogłabyś odgryźć dentyście palce,to wbrew pozorom niebezpieczny zawód. "Szczęki 5 - Depresja" A poza tym ściemniasz.Jak by cie ząb bolał na porządnie to otworzyłabyś japę szeroko i błagała o interwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: ból twarzy, swzczęki 11.04.06, 16:12 Ja mialam, bardzo dlugo. Cos potwornego. Nie moglam w ogole mowic, bo strzelalo mi w zawiasach i sie jakby przecieraly. Bylam przekonana, ze mam zapalenie stawow, ale zadne badania tego nie potwierdzily. Leczylam sie dieta i pomoglo, ale IMHO bylo to psychosomatyczne. Inna kwestia, ze problemy z kregoslupem i ucisk na nerw moga powodowac podobne dolegliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Kurde...Tak!!! 11.04.06, 23:58 Kiedyś, w szkole średniej, potem na studiach. Tak jakby twarz za wcześnie poddawała się grawitacji. Poczułam ten ból znów ostatnio. Pomagają leki. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 02:59 __to dopiero moze byc poczatek, sie nazresz wiecej prochow ,zostanie szczekoscisk, sztywnienie jezyka, oczopląs,zwęzenie żrenic,drżenia, ataksja życze szybkiego powrotu do zdrowia -defetysta z przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 03:01 na pocieszenie zostaje że czasami dochodzi do rozchamowania "motoryki", przyspieszenia myslenia ,napędu psychoruchowego, rozluznienia mięsni, Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 03:07 no to sie poskarże ,że od 6 lat "przytkało" mi uszy , i cały czas mam wrażenie jakby mi sie tam wody nalało ,a wszysko widze jakby przez szybe. W przeciwieństwie do ludzi ,więkrzosć psychotropów jest ciężko po_ppi.errdo.lo.na ,a niektóre tylko prochy są normalne Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 03:16 o, jest jeszcze ktos, kto też spać nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 03:18 dobra, ide spać, sory, że tak nie na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
gusia0408 Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 12:51 k..wa ja tez to mam. a myslalam ze to normalne. leb mi od tego peka i bola zeby Odpowiedz Link Zgłoś
orlando10 Re: Kurde...Tak!!! 12.04.06, 15:20 Myślę, że może to być związane z zupełnie nieświadomym napinaniem mięśni żuchwy, zaciskaniem zębów. A. Lowen wytłumaczyłby to tak: "Zacisnę zęby i wytrzymam!" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zombi19 Re: Kurde...Tak!!! 13.04.06, 00:33 Neroleptyki tak działają wywołują zacisk szczęki, sztywnienie i drżenie mięśni w tym twarzy w konsekwencji dochodzi do częściowego paraliżu ciała, bardzo nieprzyjemne uczucie w dłuższym czasie powodujące tzw samoobezwładnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
marenta Re: Kurde...Tak!!! 13.04.06, 01:41 > no to sie poskarże ,że od 6 lat "przytkało" mi uszy kuźwa mi też przytyka, oszaleć można laryngolog mówi że alergia, że to do tego śluzu który ścieka po tylnej ścianie gardła ale to chyba może być też z nerwów, kiedy robi ci się sucho w ustach, przestajesz przełykać ślinę i wtedy to wszystko nie ścieka tylko zapycha te cholerne trąbki Eustachiusza moze spróbuj popijać częsciej wodę, albo coś zjeść, albo żuć gumę Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_a_s Re: ból twarzy, swzczęki 15.04.06, 00:38 przyczyn moze byc duzo - jak wszedzie ;) ale jesli masz ciezkie stany emocjonalne, to byc moze poprzez ciagle napiecie, naruszylas sobie staw skroniowo-zuchwowy - takie malenkie cos, co daje niekiedy niesamowite objawy - bol szczeki, oka, glowy, skory, niekiedy szyi i barku nalezy rozluzniac szczeke i nie jesc twardych pokarmow itd. a moze to tez osemka, ktora gdzies cisnie moze nerw trojdzielny itd itp ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś