Dodaj do ulubionych

Chcesz to przeczytaj

16.05.06, 14:57
Witam jestem w krytycznej sytuacji bez wyjścia , została mi tylko śmierć.
mam 24 l . kończe studia.Moje problemy zaczeły się już w podstawówce ale tak naprawde to jak miałem 5 lat miałem kilka razy dziwne objawy uczucie lęku opuszczenia pustki. dorastałem ale byłem zbyt delikatny jak na chłopaka zawsze się wszystkim dzieliłem nie odmawiałem, coraz bardziej zamykałem sie w sobie zaczeły się szykany, na które nie umiałem odpowiedzieć i dusiłem wszystko w sobie,pojechałem w ósmej klasie na jakąś kolonie i tam pierwszy raz pomyślałem o samobójstwie.Mój ojciec normalny, dusza toważystwa widział że coś jest nie tak ze mną ale nie zareagował potem mnie znienawidził że mu nie wyszłem, matka jest podobna do mnie, liceum i studia to tak naprawde katorga do tego miałem 2 żółtaczki a potem wziąłem sterydy bo myślałem że mi energii dodadzą na stałe uszkodziłem wątrobe, teraz też dostałem zapalenia wątroby od leków antydepr. nie moge ich brać bo dostane marskości. Rodzina miała mnie na początku za pedała potem za dziwaka chyba teraz mam piękną dziewczyne która mnie kocha ale poznałem ją jak miałem remisie po efectinie a teraz też ma ona już dosyć. nie śpie od 7 mies tylko po 4, 3 godziny, mam pełno siwych włosów na głowie choć mam 24l. jestem tak wykończony że nie mam już siły walczyć, do tego koniec studiów trzeba iśc do pracy. 3 lata temu poszedłem pierwszy raz do psych powiedziałem o tym starym -wyśmiali mnie, teraz już wieżą ale jest za późno.czuje że nawet oni tego chcą.jak sie nie zabije to pryśnie poza normalnego bo nie jestem już w stanie funkcjonować. tego też nie chce.przepraszam wiem że to żałosny tekst nie chcesz nie odpisuj
Obserwuj wątek
    • ma15 Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 15:08
      moze popacz na to z tej strony ze jak sie zabijesz to inni beda miec przez
      Ciebie depresje albo sami sie zabija ( mowie o najblizszych i rodzinie). a z
      drugiej strony i tak kiedys umrzesz to co sie szkodzi siedziec tu na ziemi ,
      przeciez nie znasz przyszlosci i moze sie wydazyc jeszcze duzo ciekawych rzeczy.
      zycie zaskakuje nieoczekiwanie, moze szkoda to przegapic. najlatwiej jest sie
      zabic ale to porazka dla kazdego samobujcy i udowodnienie ze jest on nikim. a
      mozesz przeciez rozwiazac swoje problemy i pokazac ze dasz rady. zreszta nie
      masz nic do stracenia bo i tak kiedys umrzesz, a mozesz zyskac. ja tez nie mam
      ochoty zyc ale mnie zadna choroba z tad nie wykurzy i juz! przemysl to jeszcze
    • mskaiq Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 15:20
      Dlaczego uwazasz ze jestes w krytycznej sytuacji. Z tych problemow ktore masz
      moze wyjsc. Przede wszystkim musisz w to uwierzyc.
      Konczysz studia, idziesz do pracy. Nie patrz na to jak na koniec swiata, praca
      moze Ci przyniesc wiele satysfakcji ale to zalezy od Ciebie od Twojego
      podejscia. Jesli bedziesz patrzyl na prace jako tragedie to bedzie.
      Piszesz ze masz bardzo piekna dziewczyne, nie wiem dlaczego uwazasz ze ma Cie
      dosyc. Jesli wiesz dlaczego to moze warto to zmienic.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • mamusia1999 Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 15:32
      MUSISZ isc do dobrego specjalisty, psychiatry i psychologa.
    • ma15 Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 15:35
      Zycie "Cie nie chce" to żyj mu na przekur!:)
    • eizo1 Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 15:56
      Z tymi włosami to nie przesadzaj inni mają
      gożej też bym chciał sie nie farbować do 24
      roku życia, niestety powoli trzeba sie
      rozglądać za jakimś fajnym odcieniem czerni.
      • fredt Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 16:47
        Rzyj rzyció na pszukór !
        • zyrafa46 Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 18:28
          Żyj, proszę.
          Twa radość, Twe życie mnie ucieszy. BARDZO.
          Żyrafa

A to dla Ciebie 24 latku :-))))))
    • bialeoko Re: Chcesz to przeczytaj 16.05.06, 20:04
      >jestem w krytycznej sytuacji bez wyjścia , została mi tylko śmierć.
      chyba wiesz, że to absurd. bo popatrz, tym tekstem skazujesz na zagładę
      miliony istnień, które wyszły z 'gorszych tragedii'. Ty też wyjdziesz.
      > nie śpie od 7 mies tylko p
      > o 4, 3 godziny,
      no, tu już się zaczynasz użalać.
      > mam pełno siwych włosów na głowie choć mam 24l.
      wbrew potocznym przekonaniom, ogomny procent ludzi siwieje już wieku lat nastu.
      i wiesz co, może i kobiety częściej się tym przejmują, ale facetom to chyba
      tylko może dodawać uroku. poza tym, jak już się tak upierasz, przecież możesz
      zafarbować.
      > mam piękną dziewczyne która mnie kocha ale poznałem ją jak miałe
      > m remisie po efectinie a teraz też ma ona już dosyć.
      a skąd to wiesz? i co robisz, żeby tak nie było? a Ty ją kochasz, czy tylko
      potrzebujesz jej uczucia?
      wygadaj się dobremu psychologowi, potrzebujesz dużo uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka