Dodaj do ulubionych

znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji

31.05.06, 19:14
gdyby nie moja depresja i nie moja mania, nie cieszyłabym się tak bardzo
czasem kiedy wszystko jest OK. Wyszłąm z 4romiesięcznej depresji i znów czuję
słońce na policzku. Zazdroście mi.
Obserwuj wątek
    • rzeznia_nr_5 Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 31.05.06, 19:16
      Ooooo któż to do nas przyszedł.Witamy serdecznie!

o której się zacznie jazda?
      • greta_30 Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 31.05.06, 19:21
        rzeznia_nr_5 napisał:
        >
        > o której się zacznie jazda?

o burej :)))
        • rzeznia_nr_5 Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 31.05.06, 19:24
          gdzie byłaś jak cię nie było?
          • greta_30 Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 31.05.06, 19:29
            leżałam we wyrze. To znaczy w styczniu byłam w szpitalu na manię po awanturze
            ze Starym. Po wyjściu on mnie zostawił (któryż to już raz) i wyprowadził się.
            Jako, że nie mogłam pracować wynajęłam jeden pokój i miszkałąm z takim kolesiem
            ze szpita. Teraz wylazłąm z depresji, którą miałam od wyjścia ze szpitala i
            zbieram się do kupy.
    • greta_30 jutro idę do pracy przy wprowadzaniu danych 31.05.06, 19:35
      straszne zddzierstwo, 5 złotych za godzinę, ale lepsze to niż nic.
      • greta_30 jużpracuję od 3 dni i jest fajnie, jakoś nie 04.06.06, 11:48
        przeszkadza mi, że tak nędznie płacą. Mam rentę i jak dorobię to chociaż mnie
        nędzie stać na czynsz, z którym zalegam od początku roku. Poza tym nie leże
        bezmyślnie we wyrze. A to wartośc sama w sobie. I tyle
    • lucyna_n Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 31.05.06, 20:10
      cześć Maleńka:)
    • mskaiq Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 01.06.06, 10:42
      Nie rozumiem Greciku dlaczego uwazasz ze nie cieszylabys sie dobrym
      samopoczuciem i radoscia bez depresji. To co zawdzieczasz depresji to tyle ze
      Ci zabiera dobre samopoczucie, nie pozwala Ci zyc.
      Te przeblyski dobrego samopoczucia depresja odbierze Ci znowu. Mozesz jej tego
      nie oddac ale musisz sie bronic przed nia, odebrac wszystko co Ci zabrala, a
      zabrala bardzo wiele.
      Trzymaj sie Greciku, dobrze ze sie odezwalas.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • sneeper Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 01.06.06, 11:18
        dobrze ujecie -trzeba usunac sfalszowane...nastawienia
        • sneeper Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 01.06.06, 11:21
          wyzbedziesz sie szkodliwego -myslenia ?

co nas nie otruje
          przynajmniej zdefektuje
          • greta_30 Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 04.06.06, 11:15
            sneeper napisała:

> wyzbedziesz sie szkodliwego -myslenia ?
            >
            nie rozumiem
      • greta_30 Re: znowu odpuściła ... czyli pochwała depresji 04.06.06, 11:14
        mskaiq napisał:

> Nie rozumiem Greciku dlaczego uwazasz ze nie cieszylabys sie dobrym
        > samopoczuciem i radoscia bez depresji.

To nie tak. Po prostu cieszę się kiedy ona odchodzi. Wiesz, 4miesiące we wyrze
        to nic fajnego. Chodziło mi raczej o to, że jakaby ta depresja nie była ZAWSZE
        kiedyś minie. I tym należy się cieszyć.

> Te przeblyski dobrego samopoczucia depresja odbierze Ci znowu. Mozesz jej
        tego
        > nie oddac ale musisz sie bronic przed nia, odebrac wszystko co Ci zabrala, a
        > zabrala bardzo wiele.

Myślę, że to tak nie do końca zależy od mnie. Choruję poważnie, już od 7 lat.
        Choć głęboko wierzę, że mogę nad nią zapanować, przychodzi taki moment, że się
        nie da i już. Ale teraz zrobiłam kroki żeby nie popaść w nią zbyt lekko:
        poszłąm do pracy na przykład. A to pewne zobowiązania, więc yrudniej będzie się
        znów położyć do łóżka. A że zabrałą wiele to prawda. Przyjaciół, dobrą pracę,
        eh...
    • zoltanek GRETA!!!! 01.06.06, 12:12
    • zoltanek GRETA!! 01.06.06, 12:13
      Ja pie.., ale super. czekaj przecyztam twój post bo odpowiedziałem jak tylko
      zauważyłem nicka. hiehie fajno. znowu się zbieramy.
      • greta_30 Re: GRETA!! 04.06.06, 11:16
        zoltanek napisał:

> Ja pie.., ale super. czekaj przecyztam twój post bo odpowiedziałem jak tylko
        > zauważyłem nicka. hiehie fajno. znowu się zbieramy.

Ja to nie za bardzo mam jak pisać. Nie mam natu w domu i korzystam gościnnie.
        Ale oczywiście w miarę możliwości będę wskakiwać. Ja też się cieszę, że Cię tu
        spotykam ;)
    • greta_30 no dobra, może faktycznie źle ujęłam temat... 04.06.06, 11:50
      Nie chodziło mi o gloryfikację depresji tylko o uświadomienie że ona zawsze
      odchodzi i wtedy trzeba się cieszyć oraz wykorzystywać każdy moment zdrowia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka