Dodaj do ulubionych

Cital - odstawienie

19.06.06, 18:53
jakie mieliście niepożądane objawy odstawienia w/w leku?
Obserwuj wątek
    • dawca.spermy1 Re: Cital - odstawienie 19.06.06, 18:54
      nie
    • krig28 Re: Cital - odstawienie 19.06.06, 19:02
      Pytam sie dlatego poniewąz jak po 2,5 roku brania Citalu, odstawiłem go to
      miałem niezłe jezdy typu zawroty głowy, trudności w ocenieniu odległości, bóle
      głowy itp rzeczy. Objawy te ustępowały po przyjęciu Citalu. Reasumując w końcu
      udało mi sie go odstawić i nie brałem z 3 miechy, ale raptem nastąpił nagły
      nawrót choroby i znowu biore te cholerne prochy.....
    • dawca.spermy1 Re: Cital - odstawienie 19.06.06, 19:06
      Z tego co wiem to nie powinno być problemów ale odpowiedż jest prosta tedukuj
      stopniowo.
      • suchyxxx Re: Cital - odstawienie 19.06.06, 19:27
        mam dokładnie to samo-po jakim czasie od odstawienia mineły ci te zawroty i bóle
        głowy?Bo ja nie brałem 3 tygodnie i nadal zawroty miałem i choroba
        powróciła.Uważam że te zawroty i inne dolegliwości po odstawieniu są wynikiem
        jeszcze nie uleczonej choroby
        • elfrid Re: Cital - odstawienie 19.06.06, 22:58
          oj suchy, suchy to po co przerywales kuracje? nie wydaje mi sie aby te objawy byly spowodowane choroba. lek ejszcze troche dziala mimo, ze go nie lykasz, tak jak na efekt antydepresyjny na poczatku trzeba czekac z dwa tygodnie. to sa raczej objawy odstawienne. ja takie mialem koszmarne po odstawieniu efektinu. natomiast po odstawieniu citalu nie mialem zadnych, ale to moze dlatego, ze od razu przeszedlem na fluoksetyne
        • krig28 Re: Cital - odstawienie 21.06.06, 16:19
          Witam, wystarczy że Citalu nie biore parę dni to zaczyna mi sie krecic w głowie.
          Takie akcje miałem ok 2 do 3 miesiecy a pozniej czułem sie w miare dobrze.
          Ponadto te objawy nie są winą choroby tylko odstawienia lekarstwa które
          brałem 2.5 roku.
    • gabi981 Re: Cital - odstawienie 22.06.06, 16:48
      Witam.Zdiagnozowano u mnie lęki chorobowe.Niby mało silne bo pani psycholog
      wogole zastanawiała się czy mi dawać leki ale sama prosiłam bo było mi bardzo
      trudno.Umowiłyśmy sie że ze 3 m-ce i jesli bedzie ok to odstawiam.Akurat
      dziecko mi zachorowało i zaabsorbowana jego zapaleniem płuc odstwaiłam leki.
      Wszystko było w porzadku ale niestety po dwóch miesiącach wrócił:( Nie wiem,
      może dlatego że tak drastcznie przestałam brać, nie zmniejszałam
      dawek.Aktualnie mam brać pół roku.Pozdrawiam
      • wisienkaa2 Re: Cital - odstawienie 22.06.06, 22:23
        samo odstawianie pewnie straszne bylo. bralam cital, ale juz nie pamietam czy
        to mocno uzaleznialo.
        znam panią ktora odstawila wszystkie leki tylko dzieki cwiczenią jogi, a brala
        dlugi czas silne leki. 3 lata cwiczyla joge czula sie swietnie, pozniej
        przestala i teraz od pol roku jest na zwolnieniu, bo nie wytrzymuje psychiczni
        juz raczej do pracy nie wroci.
    • fermina84 Re: Cital - odstawienie 22.06.06, 22:31
      bez problemu odstawiłam ( po pół roku ), ale robiłam to stopniowo, pół
      tabletki, pół co drugi dzien, co trzy dni...
      było dobrze przez następne 8 miesięcy.
      • krig28 Re: Cital - odstawienie 23.06.06, 12:24
        fermina84 napisała:

> bez problemu odstawiłam ( po pół roku ), ale robiłam to stopniowo, pół
        > tabletki, pół co drugi dzien, co trzy dni...
        > było dobrze przez następne 8 miesięcy.

Kurcze, dlaczego ta cholerna choroba sie nawraca? Czy z tego można się wogóle
        wyleczyć? Czy mam brać te tabletki do końca życia?
    • pies_labrador Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 11:48
      Nie miałem problemu z odstawieniem, ale brałem tylko przez 1,5 miesiąca (na
      szczęście) - po Citalu wciąż spałem i nie mogłem wykonywać obowiązków, więc
      musiałem odstawić. Niestety lek miał wpływ zły na sferę seksualną i trwa to do
      dziś, a minął przeszło rok. U niektórych organizm wolno oczyszcza się z chemii.
      A jak u Ciebie z libido?
      • sneeper Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 12:58
        maxymalna dopuszczalna dawka chloropromazyny to chyba 600 mg,
        u osobnikow w gornej granicy jakiegos tam cyp2d6, p450,czy innego czegos,
        oslupienie katatonia powstanie po 3 miesiecznym braniu 100 mg ,tak zablokowane
        DA, to sie gromadzi w glebokich magazynach synaptycznych abo innej zapadni,
        pacjent przymusem leczony czymsik przeze 6 latek , potrzebuje brac,musialby
        -desipraminum,odwracajace efekty kataleptyczne prze ostatnie 20 latek zycia,
        w dawce okolo 400 mg do 1 g moze, czyli smiertelnej :))
        • pies_labrador Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 13:35
          co to za bełkot? nic nie rozumiem. czy ktos tu pisał cokolwiek o
          chloropromazynie?
          • sneeper Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 18:45
            jak dostaniesz,to zobaczysz,wystarczy chad,schociazby,

-chialem napiac ze przymusowe leczenie wymaga pozniej smiertelnych dawek odtrutki
            a do takiej nieodpowiedzialnosci zacheca prawo i definucje o niepoczytalnosci.
      • krig28 Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 17:48
        A jak u Ciebie z libido?

U mnie libido troszkę spadło pogorszenie nastąpiło w grudniu i jak na razie
        utrzymuje sie na tym samym poziomie. Po Citalu nie chciało mi sie spać no może w
        fazie początkowej. Zawsze najbardziej mi sie chce spać jak wezmę Xanax wtedy
        spię ok 12 godzin a w dzień jestem bardzo spiący i bardzo uspokojony.
        • sneeper Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 18:49
          -a zatem, po niektoryuch terapiach, musisz z wlasnej wyzebranej zreszta woli do
          konca zycia lykac antydepresanty,bo inaczej zdechniesz w klatatonii,oslupieniu
          depresyjnym,albo zwyczajnie z zalamania - teraz zrozumiale o odstawieniu
          (dobrowolnym) ?
          • sneeper Re: Cital - odstawienie 24.06.06, 18:57
            na temat libido wpisz na forum haslo prolaktyna, wszystko bedzie jasne,
            poza tym wszystki ssri nie spelniaja wcale tego kryterium (po co te leki
            dopuszczono w leczeniu depresji,jesli spadki libido niszcza zycie emocjonalne
            jesli nawet depreja sie poprawi ?)
          • krig28 Re: Cital - odstawienie 25.06.06, 11:33
            No dobrze kolego, to powiedz mi jak powinienem wg Ciebie odstawić te prochy?
            Przecież do końca życia ich nie będę brał i nie chce ich brać.
      • heavenqueen Re: Cital - odstawienie 11.07.16, 08:33
        Ja mam takie giga libido że czekam z utęsknieniem żeby mi je citalo zmniejszył. Póki co bez efektu.
    • tepi1972 Re: Cital - odstawienie 12.07.16, 09:16
      web.facebook.com/groups/ketaminawdepresji/
      Zapraszamy do nowo utworzonej grupy każdego, który widzi dla siebie nadzieję w antydepresyjnym potencjale Ketaminy,
      gdyż środki stosowane dotychczas nie przynoszą
      "wyczekiwanych" efektów.
      Jeżeli wpadłeś na jakieś nowe informacje dotyczące tej substancji lub masz zamiar dopiero zaznajomić się z tematem, to wal jak w dym!
      web.facebook.com/groups/ketaminawdepresji/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka