addicted1 25.06.06, 16:10 Jest taki lek- slyszalem, ze dobrze dziala w przypadku napadów lęku, drżeń, fobii. Czytałem kiedys, ze w USA leczą tym zaburzenia u weteranow z wietnamu. ktos wie cos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peppa2 Re: Propranolol 25.06.06, 16:59 to lek na zaburzenia rytmu serca, wycofywany juz ze wzgledu na skutki uboczne - jakies powazne - lek przestarzaly. Odpowiedz Link Zgłoś
elfrid Re: Propranolol 25.06.06, 20:02 co ty za bzdury opowiadasz. ten lek nie jest wycofany, nie jest przestarzaly i nie ma praktycznie zadnych skutkow ubocznych. kosztuje kilka zloty. natomiast jego dzialanie jest mizerne. rzekomo mial dzialac na objawy somatyczne leku, ale jakos mu nie wyszlo. jak sie go zazywa w przypadku leku i niepokoju to trzeba lykac konskie dawki. ale jak mowie na mnie nie dzialal. ale jest podobno dobry na problemy z zasypianiem na tle nerwowym. podobnie jak melisana;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: Propranolol 25.06.06, 20:10 Ja też myślę że go nie wycofali. Brałam go całkiem niedawno na kołatanie serca. Na to pomagał ale nie wiedziałam że działał uspokajająco. Odpowiedz Link Zgłoś
peppa2 Re: Propranolol 25.06.06, 23:52 po pierwsze ja sama bralam kiedys propranolol na serce i informacje, ze jest to lek juz coraz rzadziej stosowany mam od lekarza kardiologa a potwierdzilo te informacje dwoch bdb kardiologow, wiec to nie sa bzdury! Wycofywany - mam na mysli, ze lekarze staraja sie go juz nie zapisywac bo sa lepsze leki a ten ma powazne skutki uboczne zwlaszcza jak sie bierze go dlugo. Ale zawsze znajdzie sie lekarz niedouczony co zapisze to i bog wie co jeszcze - bo skoro jest w sprzedazy... i jest tani... taaak, bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Propranolol 26.06.06, 08:53 a w szpitalu klinicznym stosuje się go powszechnie. Ach ci kliniciści, nieduczeni jacyś... Odpowiedz Link Zgłoś
peace_man do addicted1 26.06.06, 00:11 ale co leczysz to ci powiem czy moze pomoc ja kilka lat biore ten lek (doraźnie) nie powinno sie go bez potrzeby brac dlugo --------------------------------------------- Przyjazny-Swiat.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
byu371a1 Re: Propranolol 26.06.06, 10:25 Moje dziecko bierze propranolol od 4 lat na serce, przepisany mu został w instytucie kardiolodii w warszawie, więc chyba nie moze być wycofany ze sprzedazy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
addicted1 Re: Propranolol 26.06.06, 12:38 Jakis rok temu robiono testy w USA na zlolnierzach z vietnamu z atakami paniki i podobno efekty byly b. dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Propranolol 26.06.06, 13:39 gdyby nie ci żołnierze z wietnamu to nie mielibyśmy co łykać. Odpowiedz Link Zgłoś