Dodaj do ulubionych

Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw

23.09.06, 01:36
i "wariuje" i traci kontrole nad sobą to naprawde objaw zdrowia
kto wymyśla takie pop...e teorie
ba ja mam wrażenie że chyba naprawde jestem tak "nieprzystosowany"
i po..y że powinienem sobie strzelić w łeb

nie oczekuje jakichś inteligentnych wpisów tylko głosownia
w końcu w WHO lekaże tym głosują nad tym co jest chorobą
a astronomowie przegłosowai że pluton to nie gwiazda
Obserwuj wątek
    • luki_s4 Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 02:03
      i wtym cos jest
      ludzie na co dzień bywają ZBYT NORMALNI
    • mskaiq Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 06:28
      To tylko wrazenuie i nic wiecej. Mija i znow odzyskujesz zmysly.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • zoltanek Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 12:46
      To jakieś uogólnione twierdzenie dotyczące schizoferni. Czy człowiek po
      dwpływem narkotyku też nie czuje, że traci zmysły? Wie, czuje i naprawdę je
      traci. Poczucie choroby wykluczające ją to chyba wyróżnik jedynie schozofrenii.
      Ale nie jestem pewien, może ktoś wie więcej? he
      • mskaiq Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 13:04
        Czlowiek traci zmysly pod wplywem alkoholu, narkotyku, strachu, eufori, itp.
        Swiadomosc wraca zawsze. Jedyny problem to wiara ze sie utracilo zmysly, wtedy
        potrafimy dzialac jakbysmy je utracili. Schizofrenia przynosi wiele urojen,
        glosy, wtedy latwo uwierzyc ze stracilo sie zmysly. Jesli ktos uwierzy ze
        stracil zmysly to poddaje sie sie, wycofuje i wtedy oddaje kontrole nad
        soba.
        Serdeczne pozdrowienia.
        • zoltanek Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 13:07
          A ty umiałeś zorientować się, że Twój umysł przestaje prawidłowo funkcjonować,
          że to co słyszysz, widzisz, myślisz w danej chwili, jest nieprawdziwe?
          • a.niech.to Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 14:38
            Mnie się zdarzyło takie doświadczenie pod wpływem długotrwałego stresu i
            zmęczenia. Tak się przeraziłam, że w try mima pognałam do psychii, choć nie
            jestem nachalnym pacjentem. Wykorzystałam jeszcze najstarszą metodę samobadania
            tracących poczucie realności, zaczęłam pytać, czy inni widzą to samo co ja.
        • luki_s4 Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 13:09
          co wy tu wypisujecie,ludzie
          przecież chodzi o to zeby ODZYSKAC ZMYSŁY !
          • luki_s4 Re: Czy napraw 23.09.06, 13:32
            dlaczego mówisz 'narkotyki,,
            w szeregu wg Kirholtza i poldingera klasyfikujacym wszystkie
            leki psychotropowe/ wykres przestzrenny/
            na jednej stronie są zamulacze stosowane w silnym lęku albo agresji
            schicofrenicznej, manii,Neuroleptyki
            dalej antyurojeniowe,w przestrzeni na przeciw antydepresantóe uspokajajacych,.
            Neuroleptyki przeciwlękowo nasenne, antydepresanty o zrównoważonym wpływie na
            nastrój naped i lęk/
            a na drugim końcu m innymi atywizujące -rozhamowujące napęd psychoruchowy
            antydepresanty -desipramina / dalej poaza ta przestrzenią jest tylko amfetamina

ale te wewnątzr wykresu -to są LEKI
            nawiasem mówiąc neuroleptyki- zamulacze/przeciwschizofreniczne
            powstaly przypadkowo wskutek poszukiwań lekow przeciwbolowych pozbawionych
            działań narkotycznych
            --
            nie ma mowy o narkotykach
            a to ze wgumach do żucia i coca coli wlatach 90 była i do dzisiaj jest
            fenyloalanina prekursor amfetaminy o identycznym działaniu
            chociaż malej ilości- to całkiem inna historia...................................
          • a.niech.to Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 14:40
            Przecież składnie piszę, chociaż uwielbiam Zoltankowe żarty z ortografią i inne
            forumowe zabawy.
      • a.niech.to Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 14:32
        zoltanek napisał:

> Poczucie choroby wykluczające ją to chyba wyróżnik jedynie schozofrenii.
        >
        > Ale nie jestem pewien, może ktoś wie więcej? he
        Moja mądra psychia. Będę to zapytam, bo jak dotąd schizo nie byłam
        zainteresowana poza uogólnioną ciekawość poznawczą. Paranoja to dopiero gąszcz.
        Ale z sentymentu trzymam się depresji.

• mskaiq Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 14:00
      Zoltanek napisal
      >A ty umiałeś zorientować się, że Twój umysł przestaje prawidłowo funkcjonować,
      >że to co słyszysz, widzisz, myślisz w danej chwili, jest nieprawdziwe?
      Umysl nie przestaje prawidlowo funkcjonowac to zmieniaja sie okolicznosci w
      jakich funkcjonuje.
      Jesli jestes pod wplywem narkotyku, czy alkoholu umysl dziala w oparciu tego co
      otrzymuje od ciala ktore jest zrodlem zmyslow. Wtedy widzisz czy myslisz w inny
      spoaob niz normalnie. Kiedy cialo wraca do normalnosci wraca znajomy sposob
      myslenia.
      Jesli chodzi o schizofrenie to zwykle umysl jest efektowany przez bardzo silny
      strach a takze wiare ze straciles zmysly. Jesli uwierzysz ze je straciles wtedy
      tracisz kontrole nad soba i wtedy dzialasz bez sensu.
      Jesli nie nie uwierzysz w utrate zmyslow wtedy kontrolujesz siebie, wtedy
      mozesz pokonac schizofrenie ale pod warunkiem ze pokonasz strach ktory jest
      niezwykle silny.
      Serdeczne pozdrowienia.

• luki_s4 Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 14:09
        a nie jest intersujące po podaniu faktów, albo w trakcie stwierdzić:
        "jestem pod lekkim wpływem narkotyków,niestety :( ,, -i juz mozna czytać tekst
        jak należy ,albo według kogoś,np. Leppera jestem pod wplywem/tego to akurat
        lubiębo jest przebojowy :)))))
        • luki_s4 Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 14:11
          albo powiedzieć -według światowej organizacji zdrowia/raport 2006/
          heroina nie jest narkotykiem,gdyż ........
          • suchyxxx2 Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 20:24
            pokonasz strach dzięki lekom na schizofrenię, a gdy pokonasz strach, to pokonasz
            również chorobę, czyli od leków szystko się zaczyna, bo to one sa podstawą aby
            dobrze funkcjonować ze schizofrenią. Czyli wszystko sprowadza się do leków
            • luki_s4 Re: Czy wrażenie ze się traci zmysły to napraw 23.09.06, 20:31
              a ty jesteś cwaniak i masz szczęście bo ze wstępu nie przyznałes się że masz
              schizofrenie
              a ja musiałem ,bo mnie od razu prochy walnely i w realu i tak
              bym nie ukrył zamulonej geby :((
              • luki_s4 Re: eizo1 23.09.06, 20:38
                tę definicję ukuł bardzo mądry prof. Lew Starowicz,
                z góry skazując na bezsens,
                wyciągają cie kumple albo ktokolwiek z tego
                ale juz za póżno
                bo na dalszym miejscu czai sie psychiatra
                • luki_s4 Re: gó.. mi zrobią... 23.09.06, 20:45
                  • suchyxxx2 Re: gó.. mi zrobią... 23.09.06, 23:28
                    ja nie mam schizofrenii. W każdym razie lekarz (lekarze) tego nie wykryli:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka