betka30 17.10.06, 11:44 jak sobie radzicie z chorobą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misike Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 13:37 Ja wprawdzię nie choruję, ale tu pewnie znajdziesz kogoś z podobnym problemem schizofrenia.evot.org/forum/ (chociaż pewnie już ją znasz).Take care. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 13:47 Mialem schizofrenie. Wyszedlem z niej. Schizofrenie mozna pokonac!!! Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pucha-skucha Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 14:25 a mitomanie też można? Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 14:40 mi to manie - zapewne a mi to wisizm także? i nie chodzi o żadną depresje ;-) tylko olewnictwo ... od słowa Ola-> ole ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 14:46 pucha-skucha napisała: > a mitomanie też można? Można też (poza schizofrenią) na depresję, nerwicę, halucynacje, natręctwa i co tam jeszcze Mask miał. Acha, CHAD i lordozę. Mskaiq, czy Ty naprawdę wierzysz, że miałeś te wszystkie choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: poproszę o receptę 17.10.06, 21:09 Napiszcie jak sobie poradziliście ? Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: poproszę o receptę 17.10.06, 21:28 nie na temat , niby w 1979 w banku , w odległym mieście dowiedziałem się, nieuprzejmym tonem, że widać dobrze, że nie jestem nawet pochodzenia Austriackiego i moje sprawy moge sobie załatwić "jak dla mnie przystało "- z tego com zrozumiał tak za mna lezie... Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: poproszę o receptę 17.10.06, 21:32 a propos a servis Amnesty z jakiego kraju teraz pochodzi ? Evot został musunięty z tej organizacji około rok temu, po poprawce do statutu ,że amnesty, organizacja ochrony praw człowieka dopuszcza w pewnych przypadkach używanie przemocy wobec ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 22:03 shizofernia katatoniczna Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 22:18 więcej objawów mi się zgadza ze shizo niż depresją :( Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 22:23 ale jedno i drugie mozna leczyć identycznymi lekami nawet jeśli kierujesz się schematem i algorytmem Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 17.10.06, 22:27 a gdyby nie wspłczesne paraensteinowskie klasyfikacje katatonie nie byłaby rozróżnialna łatwo od depresji nie mówiąc ,że w depresjach, ciężżych pojawiajć się mogą zespoly katattoniczne prawda ? ,i lepiej operować zespołami niz jednostkami, bo to sztuczny podział znów ICD , to jakis superprogres w przeciwną stronę -skasuj swoja wiedzę, i zacznij myśleć od początku Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 18.10.06, 00:18 luki zgadzam się i twój sposobu formułowania wypowiedzi jest zaskakująco podobny do mojego schematu Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 18.10.06, 08:35 Skoro jestescie wszyscy tacy świetni i macie taką szeroką wiedzę to napiszcie jak długo chorowliście i jakie są rego efekty. Ja stoję w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 18.10.06, 09:33 Betka, to jest forum dla depresyjych, ktoś niżej podał Ci namiary do forum dla schizofreników. Tutaj chyba niespecjalnie możemy Ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 18.10.06, 18:51 ja nie mam żadnej diagnozy napisałem tylko że może mam katatoniczną wiecie może gdzie można na ten temat poczykać Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 18.10.06, 18:55 dla mnie większym problemem są pacjenci majacy na karcie informacyjnej schizofrenia. Otwarcie się nie przyznają w pracy a ni kolegom do choroby, ale wierzą że maja schizofrenię -A W RZECZYWISTOŚCI SĄ ZDROWI. Przecież wszystko mozna wmówic czlowiekowi, zalezy tylko od perswazji ,czasu, przedmiotu ,sytuacji itp Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 24.10.06, 19:57 zdrowi tylko nie do wytrzymania przez innych i dlatego lepiej im być człowiekiem chorym niż wrednym Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 23.10.06, 21:01 betka,nie ma znaczenia jak długo inni chorowali.Poza tym nie zawsze diagnoza jest własciwa.Masz urojenia,tak?Natretne mysli,głosy,więc sa to stany psychotyczne,w czasie których nie powinnaś byś sama,nawet,jeżeli masz dawkowane leki.Ja osobiscie jestem terapeutką więc polecam Ci taki sposób leczenia bo go znam.Psychiatrzy też bywają terapeutami i do takich powinnas chodzić,nie do tych,którzy leczą Cię wyłacznie chemią.Umysł produkuje rózne sposoby obrony przed stresem ,dobrze jest porozmawiac więc o twoim /zaburzonym/sposobie myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaaa Re: czy ktoś z Was choruje na schizofrenie 22.10.06, 11:47 gorzkaczekoladaa.blox.pl to adres mojego bloga. lekarze twierdzą ,że mam schizofrenię(od maja tamtego roku czyli od I pobytu w szpitalu). pytasz jak sobie radzę.odpowiem:róznie. nie ma reguły. niby skończylam szkołę średnią, zrobiłam maturę, jestem na studiach, ale ciągle jest coś co przeszkadza żyć jak zwykli ludzie. a to coś to nadmierna wrażliwość.że wszystko się słyszy , widzi, czuje 2 razy mocniej.ba, nawet 3.. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
raus.trofobia Re: czy ktoś z Was choruje na zyprexe 22.10.06, 12:01 od rozgryzania tabletek cierpnie język a śliwki zjada się bez pestek Odpowiedz Link Zgłoś
doctor_sam Re: cierpie na dyskryminacje złodzieja w sklepie 23.10.06, 19:05 Wi finanse ,znaczy sie bilanse choroby otóż niezbyt słusznie mnie ukarano, ale spłaciłem wszystko ,ale niestety od tej pracy się bardzo rozchorowałem i straciłem dziewczyne którą jednak jakos tam kochałem boz jaka to sprawiedliwośc gdy ktos był karany dlatego nie otrzyma nagrody a inny otrzyma nagrode tylko dlatego ,że nie był karany/ a czy cos zmalował nieistotne ? /przeciez jak ja byłem ukarany to juz jest zalatwiona moja sprawiedliwość losu/ mam nadzieje dokonać Konsolidacji tej sytuacji wtedy miał bym wiele więcej i nadpłaty ale to nie jest jedyny problem i duża trudnośc nawet mam kłopoty zaplacić za internet a mam UltaschizoWifrenię a inne osoby mają Wifiele zdrowia ,małe łącze ze mna i nielegalne szczęście a moje ciężkie zycie za darmo Pomocy ,! dobija mnie jak wyegzekwować te Ultrawifizofrenię od otaczającej mnie njblizszej kliki to jest dyskryminacja na wielka skasalę schiwifizorenika DoWifidzenia -doctor-sam Odpowiedz Link Zgłoś
doctor_sam Re: do Wifidzenia innym sWifizofrenikom 23.10.06, 19:11 Życze dojścia do zdrowia Chelo !! Nie martwcie się , może uda się pozbyc tej choroby, tego robaka, który nas gryzie i zabić teych Pajaków co zjadają schwiFizofreników w tak niesprawiedliwy sposób. Na szczęście jest troche dobrych ludzi zdrowych ,którzy wspólczują i w ten sposób pomagają w nieszczęściu, dizękuję i życzę im wszystkiego co dobre. Chlello!! -doctor-s Odpowiedz Link Zgłoś