el_fascisto 02.11.06, 18:38 Ile powinienem czekać, aż zadziała coaxil? Biorę go już od ok. 5,5 tyg., a na razie jedynie zmniejszył mi trochę lęk (fobia społ.). Ktoś może wie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kfiatuszekw Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 20:05 a jaki lek stosujesz??u mnie poprawa pojawila sie dopiero przy 3.leku, gdzies tak po 2 tygodniach.ta poprawa przychodzi bardzo malymi kroczkami, czasem trudno ja dostrzec. Abym mogla powiedziec ze wyszlam z depresji musialo minac ok. 11 miesiecy.3mam za Ciebie kciuki, na pewno dasz radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 20:20 musisz zwiekszyc dawke ,wtedy lek zwiaze sie z neuronem spelniajac funkcje falszywego mediatora i bedzie lepiej ?;), Odpowiedz Link Zgłoś
misskika Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 20:25 cześć!jestem nowa na tym forum, choć depresja to nic nowego dla mnie... dziś też zaczęłam brać coaxil i do tego luxeta-zamieniono mi leki.wcześniej brałam cipramil i wiem, że 5 tygodni to wystarczy, żeby zaczęło działać. po prostu powiedz lekarzowi. no i według wszelkich zasad sam nie zwiększaj dawki...pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 20:39 ale czemu tu mowicie serotonina ja nie rozumiem tej nazwy , piec hydroxytryptamina owszem 5-HT moze jakies sreniowieczne nazewnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 22:35 wplyw na autoreceptor hamuje pobudzenie ale jak to jest bloker dopaminy to falszywy mediator w postaci leku sluzy do tego zeby nie dostala sie dopamina do neuronu i pomimo duzego stezenia w przestrzeni miedzy neuronami czyli w synapsie nie dochodzi do wzbudzenia praadu w neuronie. Neuroleptyk z taka machina to mozna zwariowac a co jak z jednego neuronu wychodzi kilka wypustek albo sa rownoczesnie grupy neuronow 5-HT DA i NA ( noradrenalina inaczej nor -epinefryna adrenalina inaczej -epinefryna nie jest istotnym mediatorem w mozgu norepinefryna /noradrenalina powstaje bezposrednio z dopaminy Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 22:37 mam wrazenie ze substancja blokujaca dopamine , gdziekolwiek sie pojawi -jest wku..ajaca :( Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Lek działa za słabo 02.11.06, 23:34 moze zmienie zainteresowania i zajme sie kuchnia jak kto ma przepis na watrobki i serduszka ,...sie przyda/ja tego nie jaram normalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
allure_h Re: Lek działa za słabo 03.11.06, 07:06 Ja dosc szybko zauwazylem poprawe (zauwazalne zmniejszenie leku oraz poprawa nastroju) tzn po ok. 2 tygodniach - jednak nie czulem sie po Coaxilu najlepiej no i nie pasowalo mi dawkowanie (nie moge zbyt regularnie przyjmowac lekow w ciagu dnia). Dlatego tez zmienilem Coaxil na Cital - uwazam ze jest lepszy, czuje sie zdecydowanie lepiej (choc leki jeszcze calkiem nie ustapily) - biore go ok. 50 dni. Jezeli masz jakies pytania napisz do mnie na maila gazetowego. Ciekaw jestem jakie miales objawy somatyczne lekow/depresji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
el_fascisto Re: Lek działa za słabo 03.11.06, 17:41 Objawy somatyczne? Zaburzenia apetytu, drażliwość itp... Odpowiedz Link Zgłoś
dywersanepid Re: Kto doradzi? 13.11.06, 20:32 ja znam co najmniej kilka algorytmow postepowania oryginalnych modyfikowanych troche , One -te algorytmy, niestety wzajemnie sie wykluczaja. To jest bardzo drogie a rownoczesnie... bezuzyteczne / jak stosuje wiecej inne mi niepotrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
dywersanepid Re: Kto doradzi? 13.11.06, 20:34 rezerpina podana jednorazowo przed kuracja klasycznymi antydepresantami uwrazliwia na caly przebieg terapii /chyba przez wplyw na glebokie magazyny synaptyczne, nigdy tego nie stosowalem , alem czytal Odpowiedz Link Zgłoś