venezior 25.11.06, 10:51 studentnews.pl/serwis.php?id=40&s=16&pok=208 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venezior Re: ojej 25.11.06, 10:57 czy w warunkach domowych można samemu dokonać stymulacji mozgu prądem o niskim napięciu? do ktorej czesci glowy przykladac przewodniki? Odpowiedz Link Zgłoś
venezior Re: ojej 25.11.06, 11:15 Badania przeprowadzone na losowej grupie studentów pokazały jednoznacznie, że rada "wez sie w garsć" jest nieskuteczna jako środek wyjscia z depresji. wiecej uzdrowien zanotowano w kontrolnej grupie placebo, ktorej nic nie radzono. naukowcy wysuneli hipoteze, ze rada "wez sie w garsc" moze wywolywac "wewnetrzna opozycje" w chorym na depresje ktora poglebia depresje. -- o ile mniej byloby nieszczesc na swiecie gdyby niektorym upierdliwosc nie mylila sie z miloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
venezior Re: ojej 25.11.06, 11:28 Badania przeprowadzone na losowej grupie lekarzy psychiatrow, wykazaly ich powiazania z przemyslem farmaceutycznym ( naukowcy dostrzegli w gabinecie dlugopisy, czapeczki i notesiki z logo firm farmaceutycznych, a takze odnotowali wizyty "pacjentow", ktorzy byli bardzo dynamiczni i usmiechnieci od ucha do ucha, co pozwala przypuszczac ze byli to przedstawiciele handlowi). Naukowcy wysuneli hipoteze, ze haslo "depresja to choroba i trzeba ja leczyc" jest tylko sprytnym zabiegiem marketingowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ryjkaeufo Re: ojej 25.11.06, 11:31 nie masz juz chyba o czym pisac. wiadomo, ze depresja to choroba, a leczy sie ją antydepresantami :) Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: ojej 25.11.06, 11:34 A ja mam wrażenie, że nie antydepresantami, tylko maniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
venezior Re: ojej 25.11.06, 11:34 nie wszystko musi byc swieze jak posty zoltanka. antyki tez maja swoja wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: ojej 25.11.06, 12:02 Venezior napisal >Badania przeprowadzone na losowej grupie studentów pokazały jednoznacznie, że >rada "wez sie w garsć" jest nieskuteczna jako środek wyjscia z depresji. wiecej >uzdrowien zanotowano w kontrolnej grupie placebo, ktorej nic nie radzono. >naukowcy wysuneli hipoteze, ze rada "wez sie w garsc" moze wywolywac >"wewnetrzna opozycje" w chorym na depresje ktora poglebia depresje. Zeby pokonac depresje trzeba pokonac ta wewnetrzna opozycje. To ona trzyma w szachu. Im silniejsza depresja tym wieksza opozycja. Jesli ja pokonasz pokonasz depresje. Kazda powazniejsza proba pozbyci sie depresji, na przyklad z psychologiem wywoluje silna opozycje wewnetrzna. Podobnie dzieje sie ze strachem. Mozna brac srodki przeciwko lekowi ale w ten sposob uciekamy przed strachem. Trwale pozbycie sie leku to swiadome pokonanie strachu. Serdeczne pozdrowienia. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: ojej 25.11.06, 12:04 mskaiq napisał: > Serdeczne pozdrowienia. > Serdeczne pozdrowienia. masz skrót klawiszowy Odpowiedz Link Zgłoś