Dodaj do ulubionych

Zmiany,zmiany

08.12.06, 18:48
Jestem już tylko na depakinie 2-gi dzień a 1 dzień bez citalu był
makabryczny.Dzisiaj jest lepiej poza lekkimi zawrotami głowy
charakterystycznymi po odstawieniu leku.Myślę że to minie całkowicie za jakieś
max 2 tygodnie i powiem Wam że bez citalu jest dobrze i da się normalnie
funkcjonować mimo mdłości i zawrotów.Bez citalu też jest ze mną jakoś dziwnie
a oto co zaobserwowałem-zacząłem pomagać bezinteresownie cioci w postaci że
często u niej siedzę w domu i rozmawiam bo ona ma panikę po śmierci męża i
musi koniecznie z nią ktoś być aby nie dostawała owych ataków.Robię to
bezinteresownie i nawet zaciekawiła mnie taka praca/zajęcie mimo że nie
płacą-poprostu widać uwielbiam pomagać ludziom.Inna rzecz to taka że zacząłem
coś robić sam z siebie czyli sprzątać w domu,gotować,odkurzać i wychodzić z
psem i to z przyjemnością.Mam siłę i cieszę się że zacząłem coś robić od
siebie z wielką chęcią.Ponadto kiedyś dzieci mnie wkurzały jak chorowałem a
teraz? Jestem jak super niania i się troszczę o 4 letnią córkę cioci jak o
swoje własne:) Zacząłem wychodzić do pubów często ostatnio ale nie po to aby
pić tylko coś zjeść i pogadać/ewentualnie zagrać na 1 rękim bandycie.Nawet nie
wiedziałem że różne zajęcia czy to wychodzenie z domu z przyjaciółmi czy to
sprzątanie i gotowanie w domu mogą przynosić taką radość.Powiem tylko że 100
złotych jakie dostałem na mikołaja zostało wydane w ciągu kilku godzin ale
było to najprzyjemniejszą rzeczą jaka mnie spotkała bo teraz wiem że jednak
wyjście gdzieś z kolegami i wydanie kasy jest lepsze niż siedzenie w domu
przed komputerem.Euforyjko pewnie coś napiszesz znowu?;ddd
Obserwuj wątek
    • aurelia_aurita Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 18:55
      fajnie, że już nie musisz brać tego SSRala :)
      dużo zdrowia!
    • euforyjka [...] 08.12.06, 19:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • suchyxxx2 skasowana-nie za często? 08.12.06, 19:31
        wiadomość skasowana heh jak zwykle;ddd winszuję sobie że już jest ze mną dobrze:)
        • suchyxxx2 Re: skasowana-nie za często? 08.12.06, 19:32
          swoją drogą modek jest bardzo dobry a myślałem że będzie źle:)
          • euforyjka [...] 08.12.06, 19:46
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • abasia471 Re: ty podla gnido... 08.12.06, 19:49
              euforyjka napisała:
              > to Ciebie ty debilu powinni kasowac, a nie mnie !

I tu się mylisz Euforjo, to Twoje wpisy nic nie wnoszą na to forum, wiec są
              zbędne. Zamiast się rzucać jak wesz na grzebieniu, weź i zrób coś ze swoim
              życiem.
            • siwa Re: ty podla gnido... 08.12.06, 19:54
              euforyjka napisała:

> to Ciebie ty debilu powinni kasowac, a nie mnie !

To rozmawiaj, a nie bluzgaj.
              • euforyjka Re: ty podla gnido... 08.12.06, 20:07
                :)
    • frygamfs Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 19:32
      suchy czy tak sam z siebie rezygnujesz z leków i się męczysz strasznie? czy to z własnej nieprzymuszonej woli? czy ty te swoje próby odstawiania leków konsultujesz z lekarzem? u mnie każda próba odstawienia leków to makabra i postanowiłam nie odstawiać leków z powodu tego ,że się dobrze czuję, bo to się tylko kończy tragicznie dla mnie.
      • suchyxxx2 Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 19:38
        wszystko robię za zgodą lekarza i pod jego ścisłą kontrolą.On mówił że może być
        nieciekawie nawet jak wolno zmniejszam dawkę ale mi tylko stabilizator jest
        potrzebny a nie antydepresanty-nie mylił się.Tak objawy są okropne ale ja
        robiłem tak : z całej tabletki citalu 20mg zmniejszyłem do 3/4-pierwsze 5 dni
        makabra a potem nagle 6 i 7 dzień super więc po 2 dniach świetnego samopoczucia
        zmniejszyłem do 1/2-znowu makabra przez tydzień ale potem 3 dni kolejne super
        więc do 1/4-makabra tydzień i znowu super wic zmniejszyłem do zera.Trzeba tak
        odstawiać leki jak organizm reaguje czyli zmniejszyć i jak przejdzie po iluś
        dniach to znowu zmniejszyć i brać dopuki objawy się nie zmniejszą i jak będzie
        już normalnie to znowu zmniejszyć.Poprostu trzeba wsłuchiwać się w organizm i
        robić raporty jak się czuliśmy danego dnia na zmniejszonej dawce.Jeżeli będzie
        tak że po tygodniu na zmniejszonej dawce nie będzie poprawy to czekać na nią
        nawet kilka tygodni by potem zmniejszyć dawkę o 1/4 albo nawet o mniejszą jak
        umiesz dzielić-dzięki takiemu powolnemu odstawieniu psychika mi nie siadła wcale
        a objawy odstawienne są bym powiedział max 4/10 w sile działania.Wiem że miną za
        jakiś czas i będzie git.Tylko może by gorzej ze snem-więc melatonina albo od
        czasu do czasu jakiś xanax czy lexotan/można też brać co 2-3 dzień połówkę apapu
        jak się tylko bóle głowy zaczynają-najlepiej brać na wieczór aby w nocy nie
        męczyły bóle.Ja w tej chwili nie biorę już żadnych leków wspomagających poza
        melatoniną która jest naturalna i którą pobiorę 1,5 miesiąca a potem odstawię.
        • suchyxxx2 Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 19:43
          a powody odstawienia citalu były 2 :
          1.Nie był zdaniem lekarza potrzebny bo cierpię na chad a nie na depresję gdzie
          bierze się antydepresanty więc nie ma sensu brać tego ssri
          2.Jak brałem było łatwo bo żadnych objawów odstawiennych ale byłem senny i
          przytłumiony i odrealniony i miałem dosyć tego a skoro lekarz nalegał a mi leki
          ssri nie pasują to się dobrze stało że postanowiłem odstawiać powoli pod kontrą
          lekarza.Teraz nie jestem przytłumiony ani odrealniony i chcę robić masę rzeczy a
          objawy odstawienne najlepiej przejść odpoczywając czy śpiąc i przy odstawianiu
          leku najlepiej nie stresować się i poprostu wziąć miesięczny urlop i spać kiedy
          ma się ochotę a wtedy objawy są lżejsze
        • abasia471 Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 19:46
          Bardzo się cieszę, że wszystko zaczyna Ci się układać. Jesteś fajnym chłopakiem
          i jak dasz sobie szansę będzie ok. Jeżeli chodzi o pomaganie innym, to jest to
          coś, co często najwięcej porzytku przynosi pomagajacemu. Świadomość, że można z
          siebie coś dać, bardzo pomaga złapać właściwą perspektywę. Trzymaj się ciepło
          Suchy.
        • euforyjka ale sie rozpisal palant.... 08.12.06, 19:47
          tylko kogo to tak naprawde obchodzi? i tak nikt tych wypocin nie przeczyta do
          konca ;]
          • anatemka Re: ale sie rozpisal palant.... 08.12.06, 20:05
            żeby być złośliwym trzeba byc inteligentnym. Ty jestes tylko prymitywna.
    • frygamfs Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 20:26
      cieszę sie suchy, że się czujesz na siłach i w ogóle jest dobrze. zazdroszczę ci ja jestem skazana na leki i koniec.

uwaga! proponuję ignorować euforyjkę i udawać, że jej nie ma. w końcu się znudzi i zniknie z forum i przestanie je zaśmiecać swoimi postami, które nic nie wnoszą. czasem przysięga poprawę, ale to jest tylko chwilowe.
      • euforyjka Re: Zmiany,zmiany 08.12.06, 20:40
        frygamfs napisała:

> czasem przysięga poprawę, ale to jest tylko chwilowe.
        nieprawda droga Siwo obiecuję, ze teraz juz naprawdę sie zmienię :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka