Dodaj do ulubionych

mam dosyc tej choroby

15.03.07, 10:18
od 7lat cierpie na lęk paniczny i do tego dochodzi czasem depresja,jestem
normalnie wrakiem psychicznym jedynie zyje dla mojego dziecka i meza.kiedys
wziełam pare razy afetamine i tak własnie zaczeła sie moja choroba,teraz
zostal mi płacz,ludzie zastanowcie sie zanim cos wezniecie czy narkotyki,leki
psychotropowe,potem bedziecie cierpiec tak jak ja.Biore teraz leki ale narazie
sie fatalnie po nich czuje,wiem ze to jest zawsze normalne na poczatku barania
lekow tego typu.CZY KTOS SIE WYLECZYL Z TAKICH LęKOW.POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 14:30
      Niech ten post będzie ku przestrodze.
      Bierz leki pod kontrolą lekarza, nie poddawaj się skutkom ubocznym, a z czasem poczujesz ulgę. Nie
      mówię że nagle ozdrowiejesz, ale dla mnie to jest różnica mieć atak lęku raz na dwa miesiące, a kilka razy
      dziennie.
      Zastanawiam się tylko jak mogłaś tak długo wytrzymać bez leczenia.
      • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 14:43
        ja sie leczyłam wczesniej,i nawet korzystałam w psychoterapełty,nauczył mnie co
        robic kiedy mam atak,jak mi sie poleprzyło to dałam sobie spokoj z lekarzami,a
        potem powolutku sie nasilały mowiłam sobie to tylko choroba i plakałam w
        lazience,az nagle dostawalam takie ataki ze myslałam zeby dzwonic po pogotowie
        bo umieram,psychiatra dal mi leki i zobaczymy co dalej.
        • ollaboga77 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 15:25
          leczyłaś się na depresje przed ta amfetamina jeszcze?
          • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:15
            no co ty,to przez nia jestem teraz chora,nigdy jut takiego czegos nie wezne
            ,boje sie brac nawet lekow bo mam takie lęki opsesyjne czuje sie wtedy jak bym
            miała zaraz umierac.nienawidze tego i tak strasznie sie wtedy czoje.
        • dorcia1974 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 15:41
          kmm29 napisała:
          > ja sie leczyłam wczesniej,i nawet korzystałam w psychoterapełty,nauczył mnie
          co
          > robic kiedy mam atak
          co robisz kiedy masz atak?
      • jokker55 [...] 15.03.07, 16:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • koala1212 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:25
      a ja mam znajomych, ktorzy biora lub brali, czesto/raz na jakis czas/kilka razy
      w zyciu, amfetamine i nic im nie jest. Moim zdaniem amfetamina ma malo
      wpsolnego z Twoja choroba.
      Leki trzeba brac pod okiem lakarza. Na pewno Ci cos dobierze i bedzie lepiej.
      • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:34
        niepisz takich rzeczy bo ja wiem co mi dolega mecze sie juz 7 lat.
        zycze miłego cpania twoim znajomym ale choroba ich nie ominie.afetamina,zapytaj
        sie specjalisy to zrozumiesz co ona robi z twoja głowka.
        • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:39
          Słuchaj ,napisz ile razy i czasu brałaś.Ja nie jestem przeciwko Tobie.
          • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:46
            a czy alkohol nie ma swoich skutkow,a papierosy i co dalej ludzie to
            robia,wziełam moze 15 razy,i wiem co pisze,JESTEM PRZEZ NIA STRASZNIE CHORA.
            • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:57
              Widzisz,15 razy amfetamina to nie jest mało.To nie jest przecież kilka razy jak
              pisałaś.Prawie byłem pewny,że więcej.Wyjdziesz z tego.
        • koala1212 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 19:53
          > zycze miłego cpania twoim znajomym ale choroba ich nie
          ominie.afetamina,zapytaj
          > sie specjalisy to zrozumiesz co ona robi z twoja głowka.

Gdyby bylo tak jak piszesz, kazdy kto wzial kilkanascie razy amfetamine
          musialby cierpiec tak jak Ty. A tak nie jest. Tak sie po prostu nie dzieje. Ci
          ludzie zyja bez stanow lękowych. Niektorzy sa uzaleznieni, inni nie sa, ale nie
          maja napadow paniki. Po prostu zyja jak zwykli narkomani, sa bardziej lub mniej
          uzaleznieni.
          Rozumiem, ze sie meczysz, ale dobrze by bylo gdybys zrozumiala, ze ta choroba
          jest bardziej skompklikowana. Szukasz bardzo prostej zaleznosci i tym sposobem
          nie docierasz do prawdziwej przyczyny Twojego stanu. Powinnas poszukac
          odpowiedniego lakarza, leków i odpowiedniej terapii.
          • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:25
            no własnie lekarz mi powiedział tak ,ze to działania uboczne afetamin ,chodziłam
            do psychoterapełty ,jadlam leki ,a potem sobie to zlekcewarzyłam,a teraz znowu
            sie lecze i chcem juz 100%wyzdrowiec,karzdy czlowiek ,niektorym szkodzi,a
            niektorych leczy.pozdrawiam
      • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:38
        Przecież jakby amfetamina miała takie skutki jak pisze kmm to by nie było
        narkomanii.Też uważam,że coś tu nie jest tak.Tylko -jak napisałem -głupia sroka
        łyka wszystko, bo nie ma pojęcia o temacie.
        • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:53
          ludzie to sa narkotyki,wiem co pisze,poczytajcie o afetaminie,
          • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 17:05
            Widzisz,ja nie muszę czytać.Wziąłem raz tabletkę szczęścia zawierającą
            amfetaminę, co pozwoliło mi przegonić na zawsze lęki fobii.A Ty jakoś mocno
            przewrażliwiona jesteś.Widzisz Ty używałaś amfetaminy aby się dobrze zabawić
            czy też szybko się uczyć.Ja użyłem tego jako lekarstwa i nie mam żadnego
            strachu przed amfetaminą.Dlatego taka różnica zdań pomiędzy nami.
            • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 18:33
              niezycze ci tego co ja przezywam,jedynie co mnie przyma przy zyciu to moja
              coreczka,kiedys nawet dostałam takiego ataku ze poszłam do szpitala,a ty mi
              napisałae ze jestem przewrazliwionaprzykro mi ze tak myslisz,ale to twoje zdanie
              i je uszanoje,i wiem co mi dolega do to trwa pare lat.pozdrawiam
              • lucyna_n Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 18:38
                bo widzisz jokuś uważa że cale forum powinno sobie łyknąć amfę i byłoby zdrowe, a ja tak nie uważam i
                Ty też wiesz że to nie jest zbyt dobry sposób na wyleczenie z dolegliwości psychicznych , dlatego ja
                jestem menda a Ty jego zdaniem przesadzasz. Olej go.
                • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 19:13
                  widocznie my udajemy ,ale ja wiem jak bym cos wzieła to czeka na mnie psychiatryk
                  kazdy jest mandry ,ale ja tylko oszczegam,i wcale mi niezalerzy zeby on mi
                  wierzyl,ja poprostu swoje wiem,pozdrawiam
                • j215 Re: mam dosyc tej choroby 17.03.07, 14:17
                  Widzisz kobitko,fakty są takie.Każdy depresyjny potrzebuje euforii żeby wyjść z
                  tego podłego stanu,idzie do lekarza.Lekarz przepisuje jeden ze specyfików,kory
                  może zadziała za dwa-trzy tygodnie,może nie zadziała.Jak nie zadziała to zmieni
                  dawkę lub przepisze inny specyfik i kolejna próba "a może teraz".A co się
                  depresyjny nacierpi to tragedia.Bardzo wielu przez te nieudolność "wypina się"
                  na takie leczenie.Wielu nie wytrzymuje i kończy ze
                  sobą.
                  A co robi inny człowiek,który potrzebuje tej samej euforii, aby się dobrze
                  zabawić np.na dyskotece.Tam kupuje za 10-15zł tabletkę i już po ok. 40 minutach
                  ma tyle euforii,że depresyjny nie zdobędzie przez wiele
                  lat.
                  To są
                  fakty.
                  Ty kobietko leczysz się już chyba kilkanaście lat, a euforii to ty na te
                  swoje ślepka jeszcze nie widziałaś.I długo nie zobaczysz,bo żeby to osiągnąć
                  trzeba mieć to
                  coś....
                  • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 17.03.07, 17:39
                    własnie biore leki i powoli dochodze do siebie,juz dawno bym wyzdrowiała ale to
                    sobie lekcewazyłam.a wszystkich narkomanow to i tak czeka zgoba,bo jak nie glowa
                    peknie to flaki zgnija.pozdrowienia
                    • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 17.03.07, 19:48
                      Czy ty nie zauważyłaś,że to co napisane powyżej nie jest do ciebie.Pozdrowienia.
                      • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 18.03.07, 09:39
                        CHYBA NIE
              • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 19:32
                Ty kmm nie dokońca chyba zrozumiałaś różnicę między nami.Oczywistym jest ,że to
                amfetamina brana przez Ciebie conajmniej 15 razy mocno pogorszyła Twój stan
                zdrowia.Ale zrozum to -ta sama amfetamina wzięta raz przeze mnie zmieniła moje
                życie na normalne.Nigdy przecież nie będę brał tak jak Ty kilkanaście,czy
                kilkadziesiąt razy amfetaminę-bo wybacz-głupcem nie jestem.Ja wziąłem raz to
                jako lekarstwo-czy Ty to rozumiesz,czy nadal będziesz mnie porównywać do
                siebie.Ale są na tym forum ludzie,którzy udając głupców- tak prostej różnicy
                nie chcą zauważyć.A ja ich przez to ich mieszanie nazywam forumowymi mendami.
                • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:06
                  ja nie chciałam cie urazic,masz prawo do swojego zdania,i ja to szanuje,ja nie
                  jaetem glupia tylko chora i chcem sie wrescie wyleczyc.
                  • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:23
                    Ja też Cię nie chcę urażać.Tym słowem określiłem postępowanie prowadzące do
                    narkomanii.Ty już 7 lat się męczysz,ja już tyle lat się nie męczę.Ale widzisz
                    na tym forum są fałszywi ludzie,którzy mendzą,próbując Ciebie i mnie wrzucić do
                    jednego worka.A Ty się w tym wszystkim nie zorientowałaś,gdyż pewnie od
                    niedawna jesteś na forum.
                    • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:30
                      troche niewiem o co tu chodzina tym forum,ja pisze powaznie ,wyzucam swoj bol.a
                      ktos w innym temacie pisze ze chce sie zabic przez dziewczyne,to niejest choroba
                      tylko szczeniackie zachowanie oczywiscie nieczhem nikogo urazic,sa ludzie ktozy
                      mysla o samobujstwie ale przez chorobe i trzeba im szybko pomuc
                • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:09
                  afetamina jest stosowana w farmacełtyce,jak ci ona pomogła to sie ciesze,ale ja
                  nalerze do tego procentu ludzi co namieszala w mozgu
                  • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:30
                    Widzisz potrafimy określić swoje stanowiska,porozumiećitd..Ale pod
                    warunkiem ,że nie wtrącają się pomiędzy nas fałszywe forumowe mendy.Dlatego
                    widząc tę ich bezczelność-zwalczam ją zdecydowanie.
                    • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:34
                      ja tam nikogo niechcem oceniac,tylko niektore wypowiedzi z forum moga tylko
                      zaszkodzic chyba chcemy sobie wszyscy pomuc co nie
                    • dorcia1974 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:35
                      jokker55 napisał:

> Widzisz potrafimy określić swoje stanowiska,porozumiećitd..Ale pod
                      > warunkiem ,że nie wtrącają się pomiędzy nas fałszywe forumowe mendy.Dlatego
                      > widząc tę ich bezczelność-zwalczam ją zdecydowanie.

najlepszy jest raid w sprayu ;)
                      • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 20:42
                        To za mało na takiego grubego trutnia.
    • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:25
      nikomu nie zycze tego co ja czoje w sobie,i kiedy mnie niszczy ta choroba,ja
      jestem zywym dowodem zniszczenia czlowieka przez afetamine.
      • ollaboga77 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:28
        kmm29 napisała:

> nikomu nie zycze tego co ja czoje w sobie,i kiedy mnie niszczy ta choroba,ja
        > jestem zywym dowodem zniszczenia czlowieka przez afetamine.

hmm. współczuje Ci ... naprawdę...odbierz meila!
      • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:31
        Powiedz ile razy ją wzięłaś,to nie było kilka.W jakim czasie to brałaś.Jakby na
        tak szkodziła jak piszesz to by jej chorym na duży ból nie podawali.
        • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:41
          starczy niektorym 1 raz,idz do psychiatryka to zobacztsz afetamine i inne
          narkotyki,ja tylko odradzam i dziele sie swoim bolem.
          • jokker55 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:44
            No teraz przesadziłaś.Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie ile razy
            brałaś, a teraz napisałaś o jednym razie.Koala ma chyba rację.
            • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:47
              NIEPISAłAM O SOBIE TYLKO W PRZENOSNI
            • kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 15.03.07, 16:50
              niemusicie mi wierzyc,tylko prosze o rade ludzi z takimi problemami.
              • sneeper_1 Re: mam dosyc tej choroby 17.03.07, 14:44
                rzeczywiście neuroleptyk cofa człowieka do czasu neandertalu, może
                chce opuścić to miejsce, te blokady lekami są dla mnie jak pustynia
                może dziwny wzór
                ale nie czuje się ani Polakiem ani nikim na ziemi

kiedys może będziecie sami załować że leczyliście tak ostro bo co sie nie stępio
                będzie ciąć

--
                plaga psów
    • ollaboga77 chciałabym nie istnieć juz... 17.03.07, 17:28
      niczego juz w soim życiu nie zmienie ani nie poprawie ani nic:(

a mój były ma swoje zycie , ja mam swoje choc w sumie to zyje jakbym umarła
      • kmm29 Re: chciałabym nie istnieć juz... 17.03.07, 17:44
        dasz sobie rade a zycie mozna zmieniac na leprze,masz depreche ,idz do lekarza a
        byłego kopnij w d...,jestes warta zycia tylko trzeba ci pomuc,pozdrawiam
    • mskaiq Re: mam dosyc tej choroby 18.03.07, 01:36
      Lek to kwestia psychologiczna. Napisz jak sie boisz. Kazdy lek sklada sie z
      odczuc somatycznych i mysli.
      Kiedy zaczyna sie lek, musisz go przerwac, nie mozesz isc z nim dalej bo wtedy
      pojawia sie panika. Wtedy tracisz kontrole nad Soba.
      Jak przerwac lek? Kiedy pojawia sie lek musisz wstac i zajac sie jaakolwiek
      dzialalnoscia fizyczna. Mozesz sprzatac, zmywac naczynia czy robic cwiczenia
      fizyczne.
      Aby blokowac mysli mozesz afirmowac tzn powtarzac Sobie nieustannie jakas mysl,
      najlepiej o dziecku, ze je kochasz.
      Nie mozesz sluchac co Ci przynosza mysli, musisz powtarzac Swoja afirmacje tak
      dlugo az atak minie. Jesli przetrwasz atak strachu, to bedziesz wiedziala jak
      radzic Sobie kiedy pojawi sie raz jeszcze.
      Serdeczne pozdrowienia.

• kmm29 Re: mam dosyc tej choroby 18.03.07, 09:38
        DZIEKI SLICZNE ZA RADE POZDRAWIAM
        • sneeper_1 Re: mam dosyc tej choroby 18.03.07, 10:30
          no właśnie ,"dlaczego tak póżno,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka