Dodaj do ulubionych

cital i efekty uboczne

15.04.07, 17:05
Czy przymulenie i problemy z pamięcią miną kiedyś po tym citalu? Czy to już taki wieczny efekt uboczny tego leku? W środę idę do nowej lekarki-zobaczymy co mi powie i czy może zmieni mi na seroxat który nie ingerował aż tak w pamięć i raczej pobudzał.Aha jeszcze jeden objaw uboczny-strasznie długo śpię na tym citalu np. do 11 ....
Obserwuj wątek
    • eizo1 Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 17:39
      przecież ty już brałeś cital
      • suchyxxx2 Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 18:55
        Brałem ale krótko i nadal nie wiem czy kiedyś mijają te skutki uboczne czy już tak zawsze na tym citalu będzie
    • aurelia_aurita Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 21:14
      Suchy -
      ostatnia rzecz, jaką może zrobić lekarka na pierwszej wizycie, to dokonanie rewolucji w Twoim leczeniu... na żaden seroxat raczej nie licz. (zwłaszcza, że ona raczej nie z tych, co karmią tym paskudztwem). najprawdopodobniej zmodyfikuje Ci leczenie - ale dawki będzie zmieniać STOPNIOWO.

i PROSZĘ pogódź się z myślą, że żaden rozsądny lekarz nie będzie co 2 tygodnie przepisywał Ci nowego leku tylko dlatego, że nagle poczujesz, że nie możesz bez tego nowego leku żyć.
      aby leczenie było skuteczne, potrzebne są 2 rzeczy:
      a) współpraca z lekarzem i
      b) CIERPLIWOŚĆ.

(Suchutki, jeśli nie zmienisz swojego podejścia, to koniec końców żaden lekarz nie będzie Ci odpowiadał. trochę się obawiam, że po jakimś czasie uznasz, że nowa lekarka też jest do bani, bo nie chce Ci zmienić leku/dawki...
      postaraj się, żeby tak nie było).
      • sneeper_1 Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 21:19
        zabezpieczenie przed uderzeniem w glowe w razie drgawek, taki chelmik,ochronny,
        i pielegniarka zadowolona, ale......ciagle zsuwal sie z glowy na jaja
        • suchyxxx2 Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 21:34
          Nie no ja nie pozwolę sobie odstawić ssri żeby znowu klepać bidę.Stabilizator do śmietnika a cital zostaje-koniec i kropka
          • suchyxxx2 Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 21:36
            Nobo nie chcę mieć znowu nawrotu tej okropnej depresji-nie pozwolę na to-założę się że lekarka zgodzi się abym brał ten cital spokojnie skoro mnie na nogi postawił a postawił bo pamiętacie co było kilka dni temu jeszcze? a teraz ani śladu po tym-no może jeszcze nie jest dobrze ale duzo lepiej
            • sneeper_1 Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 21:42
              ja wiem co jest Moim najwiekszym problemem - nie potrafie uderzyc i zrobic krzywdy,
            • aurelia_aurita Re: cital i efekty uboczne 15.04.07, 21:50
              ale ja nie mówię, że Ci cital odstawi! :-)
              (a wręcz zdziwiłabym się, gdyby to zrobiła - no bo skoro już zacząłeś go jeść).

ale nie ma co gdybać, poczekaj spokojnie do tej środy i zdaj relację jak bylo! :-)
              • sneeper_1 Re: cital jeść ,i 15.04.07, 22:27
                to już mi sie dawno znudziło
    • tlenoterapia Re: cital i efekty uboczne 16.04.07, 00:05
      cos nie tak działa...SSRI bieze sie rano jak po nim mozna spac? ja biore rano
      zdziwina ze spałam 11 godzin ale na sen biore inne "trucizny"objawów
      ubocznych nie mam.Chociaz bardziej bystra bywalam -mineły jednak lęki.
      • lucyna_n Re: cital i efekty uboczne 16.04.07, 12:14
        cital nie ma określonej pory przyjmowania, jedynym warunkiem jest żeby w miarę o tej same porze czyli
        co 24 godziny.
        • biol1 Re: cital i efekty uboczne 16.04.07, 16:18
          Ja brałam cital przez 3m-ce i tak jak ty miałam kłopoty z pamięcią, spałam do
          12! W końcu zmieni9ono mi lek na efectin i te objawy mineły. Tak więc
          przygotuj się na zmianę leku.

Tak na marginesie lepiej nie zmieniać lekarza gdyż to on obserwuje zmiany i
          najlepiej wie kiedy i jak działać.
        • kaana1 Re: cital i efekty uboczne 17.04.07, 19:48
          Suchy, jak długo bierzesz cital?
          • isabelchen sen 19.04.07, 20:52
            nie mogę się dobudzić po tym leku,
            ale śpię świetnie, lęki póki co jeszcze
            nasilone i zmęczenie - przymulenie,
            nigdy nie miałam ataków paniki, tutaj
            coś jakby się działo...
    • hania87 Re: cital i efekty uboczne 21.04.07, 14:58
      mi lekarz przepisal cital i powinnam zaczac go dzisiaj brac ale boje sie bardzo efektow ubocznych ze bede zmeczona i senna a ja musze sie tyle uczyc! kolokwia ciagle, zaraz sesja, nie wiem juz co robic bo z moim samopoczuciem jest coraz gorzej :(
      • sneeper_1 Re: cital i efekty uboczne 21.04.07, 15:03
        rozumiem ze panika nie zawsze wynika ze strachu, ale tez z braku srodkow do
        wykonania czegos potrzebnego, wtedy zaczynasz robic to jakkolwiek

moze i sposob sie znajdzie wtredy
        a wiec zlo dobrem zwyciezaj

--
        pogarda jest gorsza niz nienawisc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka