Dodaj do ulubionych

Problemy z nerwami

02.06.03, 12:51
Jestem osobą bardzo nerwową. Często płaczę, byle błahostka jest w stanie
wyprowadzić mnie z równowagi. Jestem przewrażliwiona i często mam stany
depresyjne. Jak sobie radzicie w przypadku takich problemów? Może ktoś poleci
mi jakiś dobry lek uspokajający, silny, który mogę kupić w aptece bez recepty?
Oprócz tego proszę o radę, jaki lek dostępny bez recepty jest dobry na
bezsenność.

Obserwuj wątek
    • obawa Re: Problemy z nerwami 02.06.03, 17:51
      Jak to czytam to tak jabym sama to napisała, żyłam taka odkąd pamiętam aż
      zemdlałam i wylądowałam na ostrym dyżurze. Niestety mam dla Ciebie złą
      wiadomość bez lekarza specjalisty ani rusz. Nie bój się i nie czekaj udaj się
      do psychologa to nie boli a pomaga.
      Trzymam Kciuki :-)
      • martynka10 Re: Problemy z nerwami 02.06.03, 19:14
        Naprawdę zemdlałaś? Przestraszyłaś mnie. Ja sobie zdaję sprawę, że potrzebuję
        pomocy, ale jakoś krępuję się pójść do lekarza i obcej osobie opowiadać o
        swoich osobistych problemach. Mniej się wstydzę rozebrać. W dodatku nie ma mi
        kto polecić kogoś dobrego. Mieszkam w Rzeszowie. Może mi ktoś kogoś poleci?
        Poważnie obawiam się, że skończę tak jak ty Obawa, lub jakoś podobnie.
        Podbierałam mężowi jakieś psyhotropy, ale się skończyły. I teraz gnębi mnie
        myśl, że nie mam już żadnego leku. Najchętniej to bym zażyła jakiś lek, po
        którym bym zasnęła na tydzień. Lub dłużej. Bo moje życie jest bez celu. Słońce,
        zamiast mi poprawiać humor, przygnębia mnie jeszcze bardziej.
    • mr_hyde Re: Problemy z nerwami 02.06.03, 20:24
      martynka10 napisała:

> Jestem osobą bardzo nerwową. Często płaczę, byle błahostka jest w stanie
      > wyprowadzić mnie z równowagi. Jestem przewrażliwiona i często mam stany
      > depresyjne. Jak sobie radzicie w przypadku takich problemów? Może ktoś poleci
      > mi jakiś dobry lek uspokajający, silny, który mogę kupić w aptece bez recepty?
      > Oprócz tego proszę o radę, jaki lek dostępny bez recepty jest dobry na
      > bezsenność.
      >

Silnych leków na uspokojenie bez recepty nie ma.Jest tylko ziołowe placebo.
      Na bezsenność natomiast dobra może być melatonina.Jeśli obawiasz się pójścia
      do psychiatry udaj się do lekarza rodzinnego.On też może przepisać recepte na
      leki uspokajające tj.pochodne benzodiazepin jak np.Tranxene,estazolan,oxazepam,
      afobam,relanium itp.(ale uwaga,używane dłużej uzależniają 100%) albo leki na
      poprawę nastroju(przeciwdepresyjne) jak najpopoularniejsza fluoksetyna(nazwy
      handlowe:fluoxetin,deprexetin,prozac,seronil i inne).Jak nie chcesz sie za
      bardzo wywewnętrzniać przed lekarzem to po prostu powiedz że widzisz u siebie
      objawy depresji i chcesz recepte albo że właśnie skończyło ci się opakowanie i
      chcesz kupić następne.
      • e_english Re: Problemy z nerwami 03.06.03, 11:23
        Lekarz przepisał mi Afobam, wzięłam go kilka razy i reakcja była odwrotna do
        pożądanej- radzę uważać!
    • volvoxaureus Re: Problemy z nerwami 03.06.03, 03:44
      no ale chyba najwazniejsze to dotrzec do przyczyny nieszczescia a nie lagodzic
      je chwilowo chemia; jesli nie jestes w stanie odpowiedziec sobie na pytanie co
      naprawdze w zyciu nie wyszlo (nieszczesliwe malzenstwo, niespelnienie w
      milosci, problemy z dziecinstwa - czyli najczestrze przyczyny depresji
      niepowodowane jakas jednostka chorobowa lub jakas okreslona tragedia) to trzeba
      chyba znalezc kogos (terapeuta, przyjaciel) z ktorym nalezy sie tym podzielic,
      wywlec na swiatlo dzienne i zastanowic sie nad reakja i ewentualnymi zmianami;
      odwlekanie tego w nieskonczonosc nie rozwiaze istoty sprawy; ludzie sie w ten
      sposob mecza calymi latami...
      pozdrawiam
      volvox aureus
    • ewaaa1 Re: Problemy z nerwami 03.06.03, 20:57
      Zacznij leczenie od wizyty u lekarza rodzinnego, aby wykluczyć ewentualne
      schorzenia somatyczne . Być może masz nadczynność tarczycy, jakies zaburzenia
      hormonalne.
      Pozdrawiam . ewaaa
      • e_english Re: Problemy z nerwami 05.06.03, 17:21
        Na pewno nie zaszkodzi wizyta u psychologa, a najlepiej u psychiatry. Inaczej
        schorzenia somatyczne dopiero się pojawią. Wiem, przerabiałam to. Wszystko
        zaczyna się w głowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka