aga8112 17.10.07, 09:40 rano nie mam ochoty wstac ciagle boli mnie glowa ciagle czuje zmęczenie wiecznie chce mi sie płakac i czesto nie chce mi sie zyc to własnie moj problem jak mam nabrac checi do zycia jak to zmienic pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demole Re: depresja 17.10.07, 09:43 leki osłabiają organizm i po niewielkich dawkach neuroleptyków juz nie ty kręcisz ludżmi tylko ludzie kręcą tobą im więcej neuroleptyków tym bardziej cię skręca, Odpowiedz Link Zgłoś
pamirk Re: depresja 17.10.07, 09:56 Moze bierzesz za duzo leków? Wtedy moze dość do zatrucia organizmu. Gdy przychodzisz do lekarza i skarżysz się tak, jek powyżej, lekarz zapisze ci oczywiście leki. Jeżeli nastepnym razem nadal będziesz się skarzyc na podobne sprawy, lekarz zmieni leki lub doda jeszsze nowe. I tak w nieskończoność. Znam przypadki, ze ludzie byli doslownie zatruci lekami i przypominali wraki. Po odstawieniu leków (przy pozostawieniu jednego lub dwóch, dobrze dobranych), sytuacja ulegla diametralnej poprawie na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aga8112 Re: depresja 17.10.07, 10:00 nie biore zadnych lekow chyba musze isc do psychiatry bo ten dół mnie wykonczy dzis okropnie sie czuje i niechce mi sie znowu zyc niewiem czemu tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: depresja 17.10.07, 10:12 jeśli nadmiar neuroleptyku zniszczy receptory dopaminowe, to po odstawieniu leku dlaej będzie utzrymywał się efekt,jakby były blokowane lekiem w takiej sytuacji konieczne jest podtrzymywanie funkcji receptorów lekami działającymi przeciwnie, czasem dochodzi do reanimacji,ale włączając w to restrykcyjny system leczenia nastawiony na tłumienie wszystkiego,równanie z ziemią, to zostaje tylko bunt inna historia,że poziomlojalnosci i solidarności w moim otoczeniu wbrew pozorom był wyższy nioż gdziekolwiek indziej w podobnych sytuacjach,a to dlatego ze mogłem napisać chociaż w internecie na temat tych oszustw i zbrodni.Nie mówie gdzie była ta lojalnosć i solidarnośc,żeby nie narobic kłopotów,ale widziałem w psychiatrykach dziesiątki takich pacjentów doszczętnie skasowanych do poziomu podkorowców nie umiejących nawet mówic,..no i samobójstwa oczywiście jeszcze mamtaką mysl,że po 20 latach leczenia te wszyskie kretyńskie pretensje pod moim adresem zostały wielokrotnieprzepłacone ,co zresztą usłyszałem odbierając kartotekę z kliniki psychiatrii jako dowód.Jesliby więcej ludzi wyciągnęło te kartoteki,to moznaby w pare osób wykupić całą klinikę psychiatrii,razem z lekarzami ,sprzętem i dorobkiem naukowym,mało tego,narzucić takie ceny,że sami się będą prosić żeby to ktoś przejął,a żle zeby to było wojsko Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: władza nad światem jest obecnie praktycznie 17.10.07, 10:14 w rękach psychiatrów, żadne wojsko nie osmieli się użyć innej broni niz taka Odpowiedz Link Zgłoś
aga8112 Re: władza nad światem jest obecnie praktycznie 17.10.07, 10:19 to co proponujesz jak nie pschiatra leki tez gowno dawaja to co mam ze soba skonczyc Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: władza nad światem jest obecnie praktycznie 17.10.07, 10:44 jeśli tym wykańczali więżniów politycznych to myslisz ze ty dostaniesz cos na zatuszowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pamirk Re: depresja 18.10.07, 21:17 Tak naprawdę nikt nie czuje sie w calkowitym komforcie psychicznym. Tak, jak nastepuja po sobie kolejne pory roku, tak zmienia sie nasz stan psychiczy - od nizin ku wyzynom. Jest to normalne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: depresja 17.10.07, 11:31 KOniecznie idź do lekarza! MOże okazać się, że najprostszy lek antydepresyjny postawi Cię na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: depresja 17.10.07, 12:48 Na pewno pomoże długi spacer, jakakolwiek aktywność, wyjdź z domu, spróbuj uśmiechnąć się do ludzi, zaśpiewaj ulubioną piosenkę. W ten sposób radzę sobie utrzymać pozytywność. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pamirk Re: depresja 18.10.07, 21:22 Ja najlepiej wypoczywam w domu (w mieszkaniu). Nigdy nie lubiłem spacerów. Ta różnica zdan świadczy o tym, ze nie istnieje jakiś uniwersalny dla wszystkich lek lub metoda postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lukibiker Re: depresja 19.10.07, 16:44 Jest kilka sposobów. Chemia - tzw medycyna - teraz potradfi zdziałać cuda. Przewywanie z innymi ludzmi, dużo obowiązków, brak wolnego czasu, przebywanie z innymi. 3 mam kciuki, że się poprawi. -------- przegląd sportowy zarządzanie projektem przegląd prasy automatyka kotłowni Odpowiedz Link Zgłoś