ami_lii 11.11.07, 12:49 Nigdzie narazie nie widziałam odpowiedzi : 1. Czy można brać rexetin i hydroxyzynę, np. na noc? 2. Czy można normalnie brać leki typu Apap? (w ulotce jest napisane tylko o aspirynie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minona Re: Parę pytań co do rexetinu. 12.11.07, 16:19 Co do hydroxyzyny się nie wypowiadam, bo nie brałam i się nie znam. Natomiast co do leków przeciwbólowych, to możesz sobie spokojnie brać. Nawet aspirynę. O ile pamiętam, w ulotce piszą jedynie o "zachowaniu szczególnej ostrożności" w przypadku jednoczesnego stosowania leków obniżających krzepliwość krwi. Łykając paroksetynę brałam jednoczesnie aspirynę, ibuprofen i nic mi nie było. Ba, brałam nawet tryptany (przeciwmigrenowe), o których też daje się w ulotce piszą a propos wstrząsu serotoninowego. ;)) I też żyję. Z lekami trzeba ostrożnie, ale bez przesady. Pamiętaj, że wiele informacji podawanych w ulotkach jest tylko sposobem zabezpieczenia się producenta leku - piszą to wszystko "na wszelki wypadek". Co oznacza, że prawdopodobieństwo wystąpienia podanych tam objawów czy interakcji jest raczej niewielkie. Inaczej w ogóle nie wypuścili by leku na rynek. Odpowiedz Link Zgłoś