Dodaj do ulubionych

Błędne koło

24.01.08, 20:09
Leki wyciągnęły mnie z ciężkiej depresji. Modliłam się tylko o śmierć, nie
miałam siły walczyć ale udało się, dzięki bliskim przede wszystkim. Przez
około 6 miesięcy było o.k. A teraz strasznie boję się tego o co wcześniej się
modliłam ŚMIERCI,CHOROBY. Znalazłam guzek w piersi, bliscy powtarzają, że to
na pewno nic groźnego ale je tego nie przyjmuję do wiadomości.Bo za miesiąc
będzie inna choroba w moim pogiętym łbie, nie wiem ile tego już było, pewnie
setki badań. W wyobraźni widzę swoją śmierć i biedne dzieciaczki które
zostawię na tym podłym świecie, Boże ryczeć mi się chce. Wiem, że to
doprowadzi mnie znowu do ciężkiego stanu, bo przerabiałam to wiele razy. A tak
chciałabym być dobrą matką, nie ryczącą po kontach,cieszyć się życiem, a teraz
nie potrafię. Przy następnej depresji odpuszczę sobie leczenie bo po co,
wszystko kończy sie tak samo, a ja mogę znaleźć inne rozwiązanie żeby przerwać
to błędne koło. Pomóżcie bo nie daje rady, całą klawiaturę obsmarkałam:-((
Każdy przecież może zachorować ale większość mówi sobie co będzie to będzie,
no i to jest zdrowe podejście do sprawy. Co ja mam zrobić???? Popaprane we
łbie mam i pewnie nic z tego nie będzie. Bo to choroba na całe życie krótsze
czy dłuższe. Zaczynam sie zastanawiać nad tym krótszym... Tylko tak strasznie
żal mi dzieciaczków. I tego tylko w sumie się trzymam. Czy miał ktoś podobne
problemy i jakoś sobie z nimi radził. Bo ja chce cieszyć się drobnymi
sprawami!!!!! Pomóżcie!Piszcie proszę!!!
Obserwuj wątek
    • angery Re: Błędne koło 24.01.08, 20:36
      idż po chusteczkę,wytrzyj nos i zró dzieciom kolację
      • matika10 Re: Błędne koło 24.01.08, 20:38
        Zrobiłam...i chociaż z tego się ciesze
        • demole Re: Błędne koło 24.01.08, 20:45
          widze ze cieszysz sie dobrym humorem
          / Izraelscy Kaplani przejeli wladze nad metaprocesorem
          • matika10 Re: Błędne koło 24.01.08, 20:49
            Kto ja???
            • abasia471 Re: Błędne koło 24.01.08, 21:43
              Spokojnie kobito, nie nakręcaj się i nie dodawaj sobie niepotrzebnie
              cierpienia. Słyszałaś o czymś takim jak depresja hipochondryczna?
              Albo nerwica hipochondryczna? Poczytaj trochę a przekonasz się, że
              nie tylko ty masz tego rodzaju problemy i może przestaniesz się
              katować zarzucając sobie wszystko co najgorsze. Weź pod uwagę, że
              twoja psychika jeszcze nie okrzepła po przebytym epizodzie
              depresyjnym a tu wykiełkował ci kolejny kwiatek w postaci guzka i to
              zburzyło dość wątłą równowagę. Spokojnie boisz się i masz do tego
              prawo, bo to jest dość naturalna reakcja. Wkrótce pewnie przekonasz
              się, że guzek jest łagodny i wtedy poczujesz się trochę lepiej.
              Zanim zaniepokoi cię jakiś kolejny chorobowy objaw popracuj nad sobą
              i kieruj swoją uwagę na inne dziedziny swojego życia a
              funkcjonowanie organizmu zostaw w spokoju. Powiem ci, że kiedyś
              oglądałam wywiad z A. Grabowskim w którym ten świetny aktor
              opowiadał o swoich hipochondrycznych jazdach. Powiedział, że jak
              tylko ktoś z jego znajomych na coś zachoruje, to on od razu ma
              wszystkie objawy tej choroby, chodzi i trzęsie się z niepokoju, że
              za chwilę pewnie u niego też stwierdzą tę chorobę. Powiedział, że
              gdyby nie próbował się z tego śmiać, to pewnie wylądowałby
              wariatkowie, albo umarł ze strachu. Jak widzisz każdy ma swojego
              mola, cała rzecz w tym, żeby go nie karmić. Będzie dobrze,
              zobaczysz. Trzymaj się ciepło.
              • angery Re: Błędne koło 24.01.08, 22:39
                rany,co za nawiedzenie
                • demole Re: Błędne koło 24.01.08, 23:29
                  wykladnia komunistycznej rozrywki,
                  przestepca zabojca z kotwica na rece,
                  ...jesli ma na tyle wytrzymalosci to moczy reke we wannie i zedrze sobie tatuarz
                  razem ze skora

zlapali go na granicy i zastrzelili

no to superek sprawiedliwosc,
                  jesliby ucial sobie prawa reke,to by go poznali po tym ze nie ma prawej reki,

superek
                  • demole Re: Błędne koło 24.01.08, 23:43
                    rozpieprzyli mi poradnik hackera
                    dlaczego ?
                    bo sa ludzie ktorzy chca wariatow,a zdrowych nie

na domiar zlego,jesli ostrzegam ze jakies metody leczenia groza smiercia,
                    to zawsze znajda sie tacy kretyni ktorzy wlasnie dlatego potrzebuja takich metod,
                • abasia471 Re: Błędne koło 25.01.08, 12:53
                  angery napisał:
                  > rany,co za nawiedzenie

Jak zwykle dałeś komentarz, który jest zrozumiały tylko dla ciebie.
                  Widocznie tak lubisz pisać, że nawet nie mając nic do powiedzenia
                  stukasz w klawiaturę. Neandertale też kreślili znaki nie rozumiejąc
                  do końca co mażą i po co, ale ty jesteś bardziej rozwinięty, bo
                  posługujesz się narzędziem - gratuluję.
                  • lucyna_n Re: Błędne koło 25.01.08, 14:57
                    skąd wiesz co myśleli a czego nie myśleli neandertalczycy???
                    jesteś ostatnimi czasy tak potwornie zasadnicza i skostniała w
                    swoich wpisach, że zaczynam się Ciebie bać, normalnie jakby ci ktoś
                    paranie mózgu zrobił jak Maskowi. Ty zawsze wiesz lepiej, i tylko Ty
                    masz rację i patent na wszelką mądrość życiową. Jeżeli takie coś
                    robi się z wiekiem to faktycznie może nie warto na siłę ciągnąć.
                    • tristezza Re: Błędne koło 25.01.08, 15:16
                      Lucyyyyyyyyyyyyyyy
                      przysiegam Ci, ze tak sie z wiekiem nie robi!!!
                      Abasia to w gruncie rzeczy Mask w wersji light. roznica podstawowa
                      miedzy nimi jest taka, ze Mask nie jest agresywny, a pani Abasia
                      owszem. nie wiem po cholere ciagnie za soba te sygnaturke, bo ani
                      poczucia humoru ani cierpliwosci za grosz nie ma. ma za to jakies
                      funta klakow niewarte wybrazenia na temat wlasnej wiedzy i madrosci

tak czy owak moze i nie warto ciagnac, ale uprzejmie prosze o nie
                      umieszczanie mnie w jednym worku z ta pania
                      • demole Re: Błędne koło 25.01.08, 16:33
                        przetestowalem na sobie ze 20 lekow,z interakcjami,ryzykowalem smiercia,dostalem
                        4 napadow padaczki,zniszczylem sobie uklad nerwowy,mamzaburzenia
                        przytomnosci,poswiecilem na to ze 20 lat prawie

imponowal mi Hanneman

a teraz dowiaduje sie ze to g oowno warte
                        • demole Re: Błędne koło 25.01.08, 18:23
                          hanemann przetestowal na sobie kilkaset lekow,
                          pomagali mu przyjaciele,
                          proba lekowa to stan w ktorym stezenie trucizny przekracza prog i organizm wpada
                          w objawy choroby,ktora leczy dawka podprogowa

pod tym wzgledem hanemann byl lekarzem idealnym
                          okultyzm mozna mu wybaczyc ,
                          jesli zmodyfikowac potencje do D6
                          • demole Re: Błędne koło 25.01.08, 18:36
                            www.aquavitae.com.pl/product-pol-1587-Lehning-Acidum-phosphoricum-complexe-Nr-5-krople-30-ml.html
                            www.man.lodz.pl/LISTY/CHEMFAN/2000/12/1660.html
                            ">zycie ze smierci</a>
                            • matika10 Re: Błędne koło 26.01.08, 13:33
                              Pier...., nie będę się przejmować!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • abasia471 Re: Błędne koło 26.01.08, 17:22
                                matika10 napisała:
                                > Pier...., nie będę się przejmować!!!!!!!!!!!!!!!!

No i dobrze, tak trzymaj. Na zdrowie.
                      • abasia471 Re: Błędne koło 26.01.08, 17:19
                        Tristezza, mam nadzieję, że jesteś podbudowana tym brakiem mądrości
                        u mnie, bo nie stanowię konkurencji dla twojej ogromnej
                        inteligencji. Skacz, więc z radości i nie przejmuj się, że
                        wylądujesz w jednym worku ze mną. Ze swoją manią wielkości, którą
                        demonstrujesz w każdej wypowiedzi, na pewno nie zmieścisz się do
                        żadnego worka. Spoko, jestem tego pewna. Skoro uważasz mnie za Maska
                        w wersji light jako bonus masz ode mnie taką diagnozę twojej
                        nieskomplikowanie wrednej osoby. Tristezza-Smutna, bo zna siebie a
                        polubić się nie może, więc popada w depresję. Wybiera ironizowanie i
                        wyśmiewanie każdego, kto bardziej pozytywnie realizuje się w życiu.
                        Kiedyś miała wiele mówiącą sygnaturkę, która uzasadniała jej
                        istnienie na tym świecie, ale ostatnio zaniechała autoreklamy i nie
                        propaguje już konieczności istnienia wariatów. Gdyby tylko zechciała
                        zrozumieć, że nie jest najmądrzejsza i przestała się nabzdyczać,
                        miałaby szansę na normalne życie a tak pozostaje jej rozczarowanie
                        sobą i światem, co niesie przykre reperkusje dla jej otoczenia.
                        Serdeczne pozdrowienia.
                        • tristezza Re: Błędne koło 26.01.08, 20:58
                          abasia471 napisała:

> Tristezza, mam nadzieję, że jesteś podbudowana tym brakiem
                          mądrości
                          > u mnie, bo nie stanowię konkurencji dla twojej ogromnej
                          > inteligencji.

a od kiedy to cudza glupota podbudowuje?

>Skacz, więc z radości

mam skakac z radosci dlatego, ze Ty jestes glupia? no bez przesady,
                          ani mnie to grzeje ani ziebi

i nie przejmuj się, że
                          > wylądujesz w jednym worku ze mną. Ze swoją manią wielkości, którą
                          > demonstrujesz w każdej wypowiedzi,

czysta zywa projekcja

na pewno nie zmieścisz się do
                          > żadnego worka. Spoko, jestem tego pewna.

Skoro uważasz mnie za Maska
                          > w wersji light

tak wlasnie uwazam. zblizony smrodek dydaktyczny, podobne poczucie
                          misji i przeswiadczenie o wlasnej wiedzy, totalny brak poczucia
                          humoru

punkty dodatkowe dla Maska za brak agresji i lepsza znajomosc
                          ortografii, chociaz ostatnio jakbys zaczela nad tym ostatnim
                          pracowac.

jako bonus masz ode mnie taką diagnozę twojej
                          > nieskomplikowanie wrednej osoby. Tristezza-Smutna, bo zna siebie a
                          > polubić się nie może, więc popada w depresję.

skad wiesz, ze ja siebie znam, ze jestem smutna, skad wiesz, ze ja
                          siebie nie lubie, ze mam depresje?

Wybiera ironizowanie i
                          > wyśmiewanie każdego, kto bardziej pozytywnie realizuje się w życiu.

a kogo ja tu takiego wysmiewalam? poprosze o przyklady

> Kiedyś miała wiele mówiącą sygnaturkę, która uzasadniała jej
                          > istnienie na tym świecie, ale ostatnio zaniechała autoreklamy i
                          nie
                          > propaguje już konieczności istnienia wariatów.

sadzisz, ze sygnaturka moze uzasadniac czyjes istnienie? a jesli
                          nawet by tak bylo, to dlaczego Ty, dojrzala, madra kobieto drwisz z
                          wariatki?

Gdyby tylko zechciała
                          > zrozumieć, że nie jest najmądrzejsza i przestała się nabzdyczać,
                          > miałaby szansę na normalne życie a tak pozostaje jej rozczarowanie
                          > sobą i światem, co niesie przykre reperkusje dla jej otoczenia.

gdzie przeczytalas, ze uwazam sie za najmadrzejsza? skad wiesz czy
                          moje zycie jest normalne czy nienormalne, skad wiesz ze jestem
                          rozczarowana soba...itd. co Ty w ogole wiesz o mnie i o moim zyciu,
                          biorac pod uwage, ze pisze o sobie na forum bardzo niewiele?

pytania, ktore Ci zadalam traktuje jako retoryczne, bo nie sadze
                          abys uswiadomila sobie rozmiary wlasnej projekcji.

polemizujesz z Maskiem, nie zdajac sobie sprawy jak bardzo jestes do
                          niego podobna, dlatego dalsza rozmowe z Toba uwazam za strate czasu.

• abasia471 Re: Błędne koło 26.01.08, 22:50
                            O, widzę, że celnie trafiłam z tą diagnozą. Twoje rozrośnięte ego,
                            mylące nadęcie z wielkością, musiało bardzo ucierpieć, skoro zeszłaś
                            z wyżyn i raczyłaś odpowiedzieć wprost. Czepiałaś się mnie od mojego
                            pierwszego postu na tym forum, ale robiłaś to jakby mimochodem, abym
                            nie miała wątpliwości, jak bardzo nie zasługuję na twoją cenną
                            uwagę. Wisiało mi to, ale twoje uszczypliwości w końcu mi się
                            przejadły, więc potraktowałam cię tą samą miarą. To prawda, że
                            niewiele o tobie wiem, ale ty o mnie wiesz równie mało a nie miałaś
                            oporów, żeby hurtem ocenić całą moją postawę życiową. Filozofia
                            Kalego? Miej teraz trochę charakteru i nie blamuj się dłużej.
                            Dobrze, że nie oczekujesz odpowiedzi na swoje pytania, bo nie mam
                            ochoty niczego ci wyjaśniać uważając to za stratę czasu i
                            przynajmniej w tym aspekcie jesteśmy jednomyślne.
                            • tristezza Re: Błędne koło 26.01.08, 23:29
                              istotnie od pierwszych Twoich postow czulam do Ciebie niechec, ale
                              po krotkiej wymianie uwag przestalam reagowac na Twoja zalosna
                              tworczosc. teraz tez nie zamierzalam rozmawiac z Toba, napisalam
                              post do Lucyny, ale skoro zwrocilas sie do mnie wprost to Ci
                              odpowiedzialam. na forum wiemy o sobie tyle, ile mozna przeczytac w
                              naszych postach. ktos tu niedawno ladnie napisal o publicznym
                              robieniu pod siebie. o ile ja na tym forum nie napisalam o sobie
                              prawie nic i nigdy nie skarzylam sie na swoj los, Ty robilas pod
                              siebie wielokrotnie. rzekomo pomagajac innym sporzadzalas
                              szczegolowe raporty o sobie i swoim organizmie. tak wiec ja wiem o
                              Tobie znacznie wiecej, bo nawet wazki problem Twoich wyproznien
                              poruszalas ostatnio podczas nauczania Edytuni jak ma zyc.
                              i nie pisz nieszczesna kobieto o moim nadeciu, rozrosnietym ego i
                              obrazaniu innych, bo jestes w tym wyjatkowo dobra. tu masz
                              dzisiejszy Twoj post, zeby daleko nie szukac

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=74889398&a=74895173

>Miej teraz trochę charakteru i nie blamuj się dłużej.

?????????

objasnij mi czego ode mnie oczekujesz, skoro juz popelnilam ten blad
                              i odpowiedzialam na Twoj post

niestety gleboko prawdziwe jest stwierdzenie: nigdy nie dyskutuj z
                              glupcem, bo najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a pozniej
                              pokona doswiadczeniem.:(

• ridiculous.0 Re: Błędne koło 27.01.08, 02:19
                                Ciekawe, ciekawe. Starsze panie dały sobie po razie.Pani tristezza
                                nie wie jakie znaczenie ma nick, ktorym sie podpisuje, wiec
                                zprzecza, ze smutna i ma depresje, powinna jeszcze dodac, ze na
                                forumjest wylacznie w celach rozrywkowych, bo przeciez nie robi
                                publicznie pod siebie jak większość forumowiczow. Nadeta tez nie
                                jest, manii wielkosci nie posiada, ale kazdy kto mysli inaczej to
                                glupek i to jest oczywista oczywistosc. Pani abasia pokazala kly,
                                wrknela i sciagnela tristezze do parteru, żeby ta przestala jej
                                przeszkadzac w dawaniu rad które to zajecie zdaje się lubic. Mój
                                werdykt 1: 0 dla abasi, bo jedza, ale mnie smieszy a tristezza
                                zalatuje hipokryzja. Szkoda ze już pozno bo akcja zamarla a mnie się
                                nie chce jeszcze spac.

• tristezza Re: Błędne koło 27.01.08, 13:06
                                  masz racje Ridiculous, nie mialam pojecia co to zagraniczne slowo
                                  oznacza, jezykow obcych nie posiadam. nie wiedzialam tez, ze jaki
                                  nick taki czlowiek, cos jak nomen omen. teraz albo musze zmienic
                                  nick, albo uznac, ze jestem smutna, bo nick mnie do tego zobowiazuje.
                                  spory klopot.

wiekszosc forumowiczow absolutnie nie robi pod siebie publicznie, to
                                  specjalnosc nielicznych. i niby dlaczego kazdy kto mysli inaczej niz
                                  ja mialby byc glupkiem? nie mam pojecia skad takie uogolnienie,
                                  pisalam o konkretnej osobie. na tym forum widze sporo
                                  inteligentnych, madrych osob z ktorymi sie czesto nie zgadzam,
                                  skadinad zycie byloby okropnie nudne gdybysmy sie wszyscy zgadzali.

Abasi absolutnie nie zamierzam przeszkadzac w jej dzialanosci
                                  misyjnej i bardzo zaluje, ze po raz drugi na tym forum wdalam sie w
                                  zupelnie idiotyczna pyskowke. masz racje, Abasia mnie sciagnela do
                                  parteru i te batalie wygrala.

dodam jeszcze, ze nie wypieram sie depresji, ale ostatnia mialam
                                  ponad dwa lata temu. na forum wchodze z powodu uzaleznienia, z
                                  ktorym nie do konca skutecznie probuje walczyc.

jesli chcialbys napisac cos wiecej o mojej hipokryzji, to wal smialo.
                    • abasia471 Re: Błędne koło 26.01.08, 17:05
                      Lucyna, czy ty ostatnio przyjęłaś posadę cenzora? Któryś raz mówisz
                      mi co mi wolno a co nie. Nic ci do moich polemik z Angerym. Lubię
                      cię, więc na tym skończę uznając, że masz po prostu gorszy okres a
                      ja wlazłam ci na linię strzału.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka