Dodaj do ulubionych

Pramolan i alkohol

18.08.03, 11:57
Witam!
Wiem,że na forum były już wątki o łączeniu leków z alkoholem, ale mnie interesuje ta konkretna mieszanka. Wiem, że ulotka o stosowaniu leku zabrania spożywania alkoholu w trakcie kuracji, ale może nie jest aż tak źle. Pramolan biorę już teraz tylko raz dziennie (rano) i w weekend lubię się napić wieczorkiem 1 - 2 piwa albo jakieś dobre wino. Czy to może zaszkodzić, czy takie ilości alkoholu i pramolanu działają wzajemnie na siebie. I czy może ta przerwa miedzy ich spożyciem (conajmniej 5-6 godzin, ale najczęściej więcej - około 10) jest na tyle duża, że jedno z drugim nie ma już żadnych intereakcji. Proszę o poradę zarówno Eksperta jak i Was Drodzy Forumowicze.
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasia_25 Re: Pramolan i alkohol 20.08.03, 12:41
      Czy naprawdę nikt z Was nic nie pije w trakcie brania tabletek? Napiszcie coś.
      Pozdrawiam
      • buzi1 Re: Pramolan i alkohol 20.08.03, 13:45
        Ja pije. Wprawdzie nie biore Promolanu tylko "cos na stres" ale pozwalam sobie
        na ulubione winko. Biore 1 tabletke kiedy wychodze do pracy, w dni wolne w
        ogole nie biore tabletki. Na opakowaniu jest napisane, zeby unikac alkoholu bo
        w polaczeniu z tabletka powoduje sennosc. Osobiscie po tej mieszance czuje sie
        ozywiona. A moze to mocna glowa?
      • straszne-bobo Re: Pramolan i alkohol 22.08.03, 11:05

Przez niecały miesiąc brałam Pramolan..miał pomóc mi w zasypianiu,
        uspokoić...niestety piję piwo regularnie, wiec nie zaprzestalam tego przy
        pramolanie. Zadnych skutków na poczatku nie odczuwalam, zasypialambez problemu,
        itp..jednak juz po tygodniu wszystko się pomieszało, nie moglam zasnąc,
        budzilam sie nocą spocona, zasypialam nad ranem, budzilam sie w poludnie drżąc
        z zimna..przestalam brac Pramolan. Do tej pory nie wiem czy taki byl skutek
        dzialania leku, czy leku+alkohol. POzdrówka
    • winlka Re: Pramolan i alkohol 21.08.03, 21:57
      mi kazano brac pramolan wieczorem.oprocz tego biore jeszcze cos na sen a pije
      wtedy kiedy mam ochote i to niezalezy od pory dnia(oczywiscie tylko w weekendy
      nie zalezy to od pory dnia)i musze napisac ze jedynie czego mozna sie nabawic
      to ewentualnie bolu zoladka.a moze po prostu na mnie juz nic nie dziala, mowie
      o stilnoxie, bioxetinie, pramolanu i Efectin Er 75(to jest strasznie drogie i
      wpadam w depresje jeszcze wieksza jak sobie pomysle ze utrzymuje farmaceutow i
      lekarzy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka