Dodaj do ulubionych

Idzie jesień

19.08.03, 15:34
a co za tym idzie - gorsze nastroje.

Wolę już teraz, zapobiegawczo :) zadać to pytanie :)

Jak z tym walczyć? Leki - tak. Co jeszcze?

Pani Iwono, proszę też o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • aenne w kwestii jesieni 19.08.03, 17:00
      chcialam przy okazji zapytac co wam wszystkim z ta jesienia odbilo??? wczesna
      jesien jest cudna co wy widzicie w lecie????? goraco, musze chodzic w T-shircie
      i faceci sie obsliniaja na moj widok.
      pozdrawiam
    • ana-23 Re: Idzie jesień 19.08.03, 18:06
      TAk.. jesień... to naprawde cudowna pora roku, ale fakt jest faktem... Jest
      cholernie smutna, szara, pesymizmem wieje 24h/na dobę... Ale wiesz co Blue...
      popatrz czasem na kolory jesieni, drezwa, liscie... weź jakąś książkę i wyobraż
      sobie ze jestes gdzies w jakims cudownym miejscu, takim, jakiego nie ma na
      ziemi... aha, i koniecznie musi byc tam słońce... I wszystko będzie ok... Ja
      zawsze tak robie, kiedy mi zimno i smutno. Wystarczy ze pomysle o słoncu i
      plaży od razu robi mi się cieplej... :) Pozdrawiam
      • blue_a Re: Idzie jesień 20.08.03, 15:29
        Mętlik w głowie.

To jest tak: świat widzę obecnie bardzo różowo, choć w miarę realistycznie.
        Pytanie było zadane trochę asekuracyjnie. Wolę być przygotowana już teraz na
        mniej fajne dni. Bo teraz to trochę latam pod sufitem :)

To nie tylko kwestia chemii. Tak było zawsze, a teraz oglądam sobie spokojnie
        to, co we mnie siedziało i myślę: ale to fajne :) Jak ogladanie kamyków. Ale
        ładny :) Mniej ładne też są. Jak każdy człowiek mam swój "cień". No :)

• walentyna Sposoby na jesień 20.08.03, 16:55
          Chemię chemią! Wysiłek fizyczny - czyli jakiś sporcik, może basen (polecam!!!),
          siłownia, tenis, cokolwiek. Bo się od tego endorfiny wydzielają i człowiekowi
          się lepiej robi. A poza tym podobno dobrze robi doświetlanie - są nawet jakieś
          specjalne lampy do światłoterapii, może nawet "bary świetlne" (tak jak są bary
          tlenowe).
          A dobra książka i kot na kolanach dobre na każdą porę roku. Kot, co prawda,
          kłaczy na jesień, ale nie należy się tym specjalnie przejmować. Co powiesz na
          zamieszkanie z kotem, Blue?
          • blue_a Re: Sposoby na jesień 20.08.03, 20:14
            Nie :) On łazi własnymi drogami. Wystarczy, że ja mam tak teraz.
            Do równowagi potrzebny mi pies, ale on nie wytrzyma długo sam. Szkoda. I pies
            się łasi, a do kota ja musiałabym :)

Po prostu mi szkoda, że wakacje dobiegają końca. Wiele planów przelatuje na
            następne. Ale są i będą :)
            • looserka Re: Sposoby na jesień 21.08.03, 21:53
              Wiesz, Blue, ja też się boję tej jesieni. Wróciłam z wakacji, miałam naładować
              sobie akumulatory na te coraz ciemniejsze dni, a tu tymczasem z dnia na dzień
              coraz więcej lęków się lęgnie... Nie wiadomo skąd, bo w głowie sobie próbuję
              racjonalizować,że jesien to też piękna pora być może, tak i bywało...ale one
              siedzą sobie gdzie indziej, te lęki, gdzieś tam między żołądkiem a sercem, w
              środeczku i się boją... I co z nimi zrobić? No, nie wiem.
    • martyna2525 Re: Idzie jesień 03.10.13, 08:57
      ja się boję braku światła bo chodzę na baterie słoneczne :)
    • barbusia11 Re: Idzie jesień 02.11.13, 12:16
      Cześć! Wiem o tym złym samopoczuciu jesienią. Sama zauważyłam tę prawidłowość jakiś czas temu: polecam zatem ten artykuł: w-zdrowym-ciele.pl/zdrowie/depresja-jesienna-jak-z-nia-skutecznie-walczyc/

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka