blue_a 19.08.03, 15:34 a co za tym idzie - gorsze nastroje. Wolę już teraz, zapobiegawczo :) zadać to pytanie :) Jak z tym walczyć? Leki - tak. Co jeszcze? Pani Iwono, proszę też o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aenne w kwestii jesieni 19.08.03, 17:00 chcialam przy okazji zapytac co wam wszystkim z ta jesienia odbilo??? wczesna jesien jest cudna co wy widzicie w lecie????? goraco, musze chodzic w T-shircie i faceci sie obsliniaja na moj widok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana-23 Re: Idzie jesień 19.08.03, 18:06 TAk.. jesień... to naprawde cudowna pora roku, ale fakt jest faktem... Jest cholernie smutna, szara, pesymizmem wieje 24h/na dobę... Ale wiesz co Blue... popatrz czasem na kolory jesieni, drezwa, liscie... weź jakąś książkę i wyobraż sobie ze jestes gdzies w jakims cudownym miejscu, takim, jakiego nie ma na ziemi... aha, i koniecznie musi byc tam słońce... I wszystko będzie ok... Ja zawsze tak robie, kiedy mi zimno i smutno. Wystarczy ze pomysle o słoncu i plaży od razu robi mi się cieplej... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Idzie jesień 20.08.03, 15:29 Mętlik w głowie. To jest tak: świat widzę obecnie bardzo różowo, choć w miarę realistycznie. Pytanie było zadane trochę asekuracyjnie. Wolę być przygotowana już teraz na mniej fajne dni. Bo teraz to trochę latam pod sufitem :) To nie tylko kwestia chemii. Tak było zawsze, a teraz oglądam sobie spokojnie to, co we mnie siedziało i myślę: ale to fajne :) Jak ogladanie kamyków. Ale ładny :) Mniej ładne też są. Jak każdy człowiek mam swój "cień". No :) Odpowiedz Link Zgłoś
walentyna Sposoby na jesień 20.08.03, 16:55 Chemię chemią! Wysiłek fizyczny - czyli jakiś sporcik, może basen (polecam!!!), siłownia, tenis, cokolwiek. Bo się od tego endorfiny wydzielają i człowiekowi się lepiej robi. A poza tym podobno dobrze robi doświetlanie - są nawet jakieś specjalne lampy do światłoterapii, może nawet "bary świetlne" (tak jak są bary tlenowe). A dobra książka i kot na kolanach dobre na każdą porę roku. Kot, co prawda, kłaczy na jesień, ale nie należy się tym specjalnie przejmować. Co powiesz na zamieszkanie z kotem, Blue? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a Re: Sposoby na jesień 20.08.03, 20:14 Nie :) On łazi własnymi drogami. Wystarczy, że ja mam tak teraz. Do równowagi potrzebny mi pies, ale on nie wytrzyma długo sam. Szkoda. I pies się łasi, a do kota ja musiałabym :) Po prostu mi szkoda, że wakacje dobiegają końca. Wiele planów przelatuje na następne. Ale są i będą :) Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Sposoby na jesień 21.08.03, 21:53 Wiesz, Blue, ja też się boję tej jesieni. Wróciłam z wakacji, miałam naładować sobie akumulatory na te coraz ciemniejsze dni, a tu tymczasem z dnia na dzień coraz więcej lęków się lęgnie... Nie wiadomo skąd, bo w głowie sobie próbuję racjonalizować,że jesien to też piękna pora być może, tak i bywało...ale one siedzą sobie gdzie indziej, te lęki, gdzieś tam między żołądkiem a sercem, w środeczku i się boją... I co z nimi zrobić? No, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2525 Re: Idzie jesień 03.10.13, 08:57 ja się boję braku światła bo chodzę na baterie słoneczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbusia11 Re: Idzie jesień 02.11.13, 12:16 Cześć! Wiem o tym złym samopoczuciu jesienią. Sama zauważyłam tę prawidłowość jakiś czas temu: polecam zatem ten artykuł: w-zdrowym-ciele.pl/zdrowie/depresja-jesienna-jak-z-nia-skutecznie-walczyc/ Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś