Dodaj do ulubionych

DO PRZYJACIÓŁ W NIEDOLI !!!

28.08.03, 08:21
Od paru dni w mojej pracy jest bardzo nerwowa atmosfera.
Stres osiągnął wszelkie granice. Jestem nerwicowcem
z napadami leku. Do tej pory jakoś sobie radziłam.
Niestety od wczoraj nasiliły sie objawy somatyczne.
Wzrost ciśnienia, bóle głowy,ogólne rozdrażnienie oraz,
co najgorsze, strach, że zaraz umrę rażona udarem mózgu.
Sciska mnie w żołądku, mam mdłości. Czy to już exit?
Czy nasilone objawy długotrwałego stresu? POMÓŻCIE - PLEASE!
Obserwuj wątek
    • looserka Re: DO PRZYJACIÓŁ W NIEDOLI !!! 29.08.03, 12:47
      Hiacynto, prawdopodobnie słusznie podejrzewasz,to typowe objawy nasilonego i
      przewlekłego stresu, Twój organizm mówi "stop". Idź do lekarza, bo stres
      zabija...No, nie od razu,ale wrednie, podstępnie i powoli. Najlepiej pewnie
      byłoby zmienić pracę na mniej stresującą, ale wiem, że to rada trochę z gatunku
      fantasy ;) Mnie tak lekarz kiedyś poradził, obśmiałam się tylko. Też mam bardzo
      stresującą pracę, jak sobie z tym radzę? róznie, czasami lepiej czasami
      gorzej... Trzeba samemu sobie trochę poprzestawiać w głowie, przewartościować
      pewne sprawy, łatwo to nie idzie, ale można... Jeśli masz mozliwość, to weż
      parę dni wolnego, wyjedź gdzieś, najlepiej tam,gdzie ludzi malo, a przyrody
      dużo, takie oderwanie pozwala czasem popatrzeć na wszystko z góry i z dystansem.
      Zyczę wytrwałości i duuużo siły
      Pzdr.
      • hiacynta2 Re: DO PRZYJACIÓŁ W NIEDOLI !!! 29.08.03, 19:59
        Looserko, szczęście Ty moje, rady super. To samo sobie powtarzam, ale mojej
        głowie "nie dość po słowie". Z teorii jestem bardzo dobra. Praktyka ma się do
        niej nijak. Pracy nie mogę zmienić i nie chcę - to ludzie potrafią zamienić
        czas w niej spędzany w piekło. Tylko, cholera, jak się przestawić na olewactwo
        gdy całą sobą chłonę każde burknięcie, każdy grymas niechęci. I biorę to
        personalnie. Dużo pracy trzeba by włożyć w zmianę starej hiacynty. Rzecz
        niewykonalna. I tylko tak ciężko żyć. Pozdrawiam Cię serdecznie, dziękując za
        post. - h2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka