smutny78 08.08.06, 16:35 Zauważyłem u siebie ostatnio że boję się kierować samochodem, strasznie się denerwuję wtedy i zaczynam panikować. Mam cały czas wrażenie że spowoduję wypadek samochodowy. Ma ktoś podobne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzeznia_nr_5 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 16:51 To już jest lekkie przeginanie pyty z tym wynajdowywaniem nowych lęków i roztrząsaniem ich. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 16:54 facetowi sie nudzi po prostu. musi se znaleźć jakąś rozrywkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 16:59 ale taką?przecież są filmy,muzyka,dupy,samochody... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:01 wszystko z czasem może się znudzić. zwlaszcza jak ma sie depresje. a on byc moze ją ma. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:21 pani psycholog się znalazła Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:23 jak juz to pani psychiatra ;) psycholodzy sa nudni. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:27 pan Freud to psycholog zdaje się a taki fajny był Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:30 nigdy go nie lubiłam. niech się schowa z tymi swoimi teoriami. i tak większość to bzdury same, juz dzisiaj nieaktualne. sama moge lepsze wymyslec, żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:38 hmm, no to wymyśl teorię, na walkę z fobią społeczną i nieśmiałością, w miarę szybką i efektywną Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:44 dobra postaram sie cos wymysleć w najblizszym czasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:20 nie nudzi mi się tylko staram się nieco życia tchnąć w to forum, ale skoro wam się to nie podoba, mogę brać czynny udział w nim. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:21 smutny78 napisał: > nie nudzi mi się tylko staram się nieco życia tchnąć w to forum, ale skoro wam > się to nie podoba, mogę brać czynny udział w nim. mi się podoba. a ta stara picką rzeźniczką się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:10 Nie wymyślam nowych fobii, opisuję tylko istniejące. A jeśli ciebie to nie interesuje to nie czytaj ich, tylko pooglądaj sobie nowe wydanie Playboya, no chyba że jesteś innej orientacji, ale to już nie mój problem tylko twój. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:18 smutny78 napisał: > Nie wymyślam nowych fobii, opisuję tylko istniejące. A jeśli ciebie to nie > interesuje to nie czytaj ich, tylko pooglądaj sobie nowe wydanie Playboya, no > chyba że jesteś innej orientacji, ale to już nie mój problem tylko twój. hyhyhy Wujek "Cięta Riposta" Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:23 riposta jak riposta, ani za krzywa ani za prosta :) Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:27 rzeznia_nr_5 napisał: > hyhyhy Wujek "Cięta Riposta" tylko tyle potrafisz wymyslic? oj cos Ci sie pogorszyło chyba. zresztą u Ciebie to zawsze było źle odkąd pamietam. rzeźnia zawsze głupie posty pisal czy pisala, nie wiem czy to chłop czy baba. ale w tym przypadku to mysle, że nie ma to wiekszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 19:55 > > tylko tyle potrafisz wymyslic?oj cos Ci sie pogorszyło chyba. zresztą u Ciebie > to zawsze było źle odkąd pamietam. > rzeźnia zawsze głupie posty pisal czy pisala, nie wiem czy to chłop czy baba. > ale w tym przypadku to mysle, że nie ma to wiekszego znaczenia. wiesz co nie chce mi się z tobą przerzucać gnojem,pewnie by to nie miało końca Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 16:53 smutny nie przejmuj się. ja myśle, że wszyscy początkujacy kierowcy trochę sie boja i mają podobne schizy do twoich. jak bedziesz miał więcej wprawy w kierowaniu, to na pewno Ci przejdzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 17:17 hmm, to nie chodzi o bycie początkującym kierowcą, moim zdaniem to coś podobnego do lęku wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 19:48 czy leczysz się czymś? bo mi to podchodzi pod nerwicę lękową albo jakąś depresję :-( Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 20:06 nie, nigdy nie leczyłem się Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjka4 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 20:16 eee tam. bez przesady. ja tu nie widze zadnej nerwicy lekowej ani depresji! smutny nie przejmuj się. słuchaj tylko mnie. ja Ci mowię jasno i wyraźnie, ze jestes zdrowy. bo tak wlasnie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: lęk przed jazdą samochodem 08.08.06, 20:44 to niedobrze...czy ja z Tobą przypadkiem wczoraj nie rozmawiałam na czacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: pytanko powyżej do smutaska 08.08.06, 21:23 przepraszam, że tak urwałam się wczoraj, ale miałam problem z netem:-( wracając do Ciebie...musisz iść do lekarza, masz typowe objawy nerwicy, ja mam prawo jazdy, ale nie wyobrażam sobie siebie za kierownicą, już dawno czuję się komfortowo w roli pasażera, ataki paniki to standard...nie lekceważ tego, bo przed trzydziestką nerwica dobija na maksa... a jak się czujesz w tłumie, na dużych otwartych powierzchniach?masz problemy ze snem? Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: pytanko powyżej do smutaska 08.08.06, 21:42 Spię jak kamień, uwielbiam otwarte przestrzenie, zwłaszcza dziką przyrodę, lubię tłum pod warunkiem że nie jestem tam w centrum uwagi bo w tłumie można pozostać anonimowym. A wogóle wejdź na czata to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: pytanko powyżej do smutaska 08.08.06, 21:45 zaraz wejdę, tylko przejdę na laptopa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: pytanko powyżej do smutaska 08.08.06, 21:45 co by się wygodnie gawędziło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: pytanko powyżej do smutaska 08.08.06, 22:38 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99 Odpowiedz Link Zgłoś
natalka85 Re: lęk przed jazdą samochodem 09.08.06, 10:02 ja marzę by mieć prawo jazdy ale nie mam kasy :( Odpowiedz Link Zgłoś
macaaron Re: lęk przed jazdą samochodem 09.08.06, 12:00 Smutny78 napisał: > Zauważyłem u siebie ostatnio że boję się kierować samochodem, strasznie się > denerwuję wtedy i zaczynam panikować. Mam cały czas wrażenie że spowoduję > wypadek samochodowy. Ma ktoś podobne problemy? A czego właściwie się boisz? Że się zabijesz czy że będziesz miał jakąś drobną stłuczkę i trzeba się będzie pouśmiechać do jej pozostałych uczestników? Bo to drugie to chyba jest typowy objaw fobii społecznej u kierowców. :) MacAaron Odpowiedz Link Zgłoś
smutny78 Re: lęk przed jazdą samochodem 09.08.06, 17:50 oj tak boję się sytuacji konflitktowych lub kłopotliwych i staram się ich unikać. Odpowiedz Link Zgłoś