20.09.03, 01:42
Czesc!

Wiecie moze czy gdzies we Wroclawiu mozna posc sie za Hipnotyzowac? Czy
znacie jakiegos dobrego Hipnoterapeuty?
Obserwuj wątek
    • mr_hyde Re: Hipnoza 20.09.03, 01:47
      Ostrzegam Cię przed czymś takim.Z resztą żaden lekarz nie podchodzi poważnie
      do tego.Wielu odradza.Hipnoterapeuta?A któż to taki?Może jeszcze dyplomowany.
      Nie rozśmieszaj mnie.Każdy może nazwać siebie w ten sposób ale specjalizacja
      w leczeniu to to nie jest.
      • beapud Re: Hipnoza 20.09.03, 09:38
        Hipnoza w/g mnie to proces, który wyłącza naszą wolę. To bardzo ogólne i
        płytkie co pisze ale tak to chyba można ująć. Mnie np. wystarcza, że jestem
        zależna od papierosów i leków, Po co dodatkowo pozwalać sie manipulować
        podczas hipnozy?
        • midm Re: Hipnoza 20.09.03, 13:09
          > Hipnoza w/g mnie to proces, który wyłącza naszą wolę. To bardzo ogólne i
          > płytkie co pisze ale tak to chyba można ująć. Mnie np. wystarcza, że jestem
          > zależna od papierosów i leków,
          Oj nie... czy ta Twoja zaleznosc jest na poziomie woli? Tak samo u wielu
          innych? Gdyby byla, to mozna by wybrac zeby nie palic, a w tym sek, ze nie.
          • beapud Re: Hipnoza 20.09.03, 20:44
            midm napisała:

> > Hipnoza w/g mnie to proces, który wyłącza naszą wolę. To bardzo ogólne i
            > > płytkie co pisze ale tak to chyba można ująć. Mnie np. wystarcza, że jeste
            > m
            > > zależna od papierosów i leków,
            > Oj nie... czy ta Twoja zaleznosc jest na poziomie woli? Tak samo u wielu
            > innych? Gdyby byla, to mozna by wybrac zeby nie palic, a w tym sek, ze nie.
            jasne że ta zależność jest kontrolowana. Sęk w tym, że wola czasem jest zbyt
            słaba. Tak jak ze zwleczeniem sie z łóżka: lężę, wioem, że szkoda dnia,
            powinnam wyjść do ludzi, ale nie potrafie, brak sił. Wiem, że moge rzucić
            papierochy, ale nie p[otrafie, łatwiej przeciez zapalić.
            Może mam błędne pojęcie o hipnozie dlatego pisze tylko jakie sa moje odczucia.
      • midm Re: Hipnoza 20.09.03, 13:07
        > Ostrzegam Cię przed czymś takim.Z resztą żaden lekarz nie podchodzi poważnie
        > do tego.Wielu odradza.Hipnoterapeuta?A któż to taki?Może jeszcze dyplomowany.
        > Nie rozśmieszaj mnie.Każdy może nazwać siebie w ten sposób ale specjalizacja
        > w leczeniu to to nie jest.
        Co Ty wypisujesz!
    • psychoterapeuta55 [...] 18.08.13, 00:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zoliborski_goral Re: Hipnoza 20.08.13, 14:52
        Panie Magistrze muszę przyznać że pochopne działanie nie jest Pana wadą bo od czasu zadania tego pytania pewnie zdążył się Pan na tego hipnoterapeutę wykształcić i zdobyć niezbędną eksperiencję. Byc może nawet to pytanie Pana natchnęło do wyboru kierunku zainteresowań po maturze. Ale mniejsza. Masz Pan kogoś godnego polecenia w Warszawie?
        • dolor Re: Hipnoza 20.08.13, 17:36
          Trudno będzie znaleźć kogoś równie kompetentnego. Polecany hipnoterapeuta jest m.in. doktorem teologii, który to tytuł uzyskał w Seminarium Teologicznym w Uniwersal City Texas w USA. Specjalność uzdrawianie duchowe i praktyki spirytualne. Jest też autorem trylogii o reinkarnacji pt. „Reinkarnacja w Hipnozie", „Reinkarnacja w Hipnoterapii" i „Hipnoza w Terapii".
          Informacje znalezione na:
          naturalna-medycyna.pl/terapie-i-zabiegi/hipnoza-i-hipnoterapia.html
          • egzor.cysta Re: Hipnoza 20.08.13, 19:09
            Nie znam szczegółów ale widziałem jedną złą opinie na jakimś forum na temat tego Pana.
        • hipnoterapeuta Re: Hipnoza 30.08.13, 21:38
          Cieszę się z wypowiedzi Pana mgr Jarosława Filipka na temat hipnoterapii. Zwracam zawsze uwagę osobom uczestniczącym w seansie, że hipnoterapia różni się od hipnozy zbiorowej i innych technik hipnoz. Osoby poddające się seansom hipnotycznym mają niewłaściwe wyobrażenia o hipnoterapii. Uważają hipnoterapeutę za wróżbitę, odgadywacza ich przeszłości i przyszłości, szamana, a nawet egzorcystę. A przy okazji odpowiem na ostatni anons Pana egzorcysty, który gdzieś przeczytał o mojej nieprzychylnej opinii. Panie egzorcysto, musi Pan wiedzieć jak historia nas uczy, że o wszystkich wielkich ludziach wypowiadano się nie tylko dobrze, ale również źle. Począwszy od Faraona, Jezusa, Nostradamusa, Napoleona, a skończywszy na Kaczorowskim można wypowiadać się również negatywnie, nawet nie znając człowieka osobiście, choćby z widzenia i słyszenia. Na tym polega urok Piszących na Forum. Nawet Polacy potrafią pisać negatywne i wulgarne słowa na naszego Prezydenta. To tyle do Pana. Przy okazji zaznaczam, że hipnoterapia jest wspaniałą metodą pracy z podświadomością przy stanach depresji, lęków, nadmiernych emocji, chorób psychosomatycznych, nałogów, nadwagi i dla osób poszukujących ścieżki rozwoju duchowego. Przy zastosowaniu psychoanalizy z imagoterapią w hipnoterapii docieramy do głębokich pokładów umysłu w celu wydobycia problemu o podłożu psychicznym. O tym piszę na moich stronach internetowych: www.kaczorowski.info www.hypnosis.pl , Facebooku i w moich książkach o Hipnozie, Hipnoterapii, Autohipnozie, Reinkarnacji i Terapiach. Zapraszam do wydawnictwa Astropsychologii, w którym wydałem w ilości 9 sztuk. Oraz zapraszam do moich nagrań autohipnoza w ilości 15 sztuk. Osoby, które zapoznają się z moimi materiałami i moimi metodami hipnoterapii zapraszam do dyskusji. Polecam ciekawe materiały na stronie www.psychotronika.pl/hipnoza . Z poważaniem
          Andrzej Kaczorowski
          hipnoterapeuta
          • zoliborski_goral Re: Hipnoza 31.08.13, 14:33
            Świetnie. Na początek poprosze o jakies badania nad efektywnością hipnoterapii weźmy na to w depresji, bo te które widzę nie zachęcają.
          • o0.oo Re: Hipnoza 01.09.13, 09:48
            Nie znam waści, nie słyszałem ale jak czytam ze w swoim mniemaniu jesteś człowiekiem wielkim, takim Jezusem czy też Napoleonem hipnoterapii którego czasem psy obszczekają to mam spore wątpliwości a raczej nie mam żadnych wątpliwości...
            • hipnoterapeuta Re: Hipnoza 05.09.13, 23:25
              Jak już wcześniej pisałem, że na Forach wypowiadają się, jak widać ludzie agresywni i wulgarni. Świadczy to, że coraz więcej, to oni potrzebują psychoterapii i hipnoterapii. Jak wynika z postów takie osoby ukrywają się pod pseudonimami, anonimami. Dobrze jest nawet, że jest takie forum, gdzie mogą się wykrzyczeć i z ukrycia obrażać innych. W ostatnim poście Panu z podpisem 00 polecam egzorcystę Pana Mieczysława Bartnika. Na pewno uzyska tam pomoc. Na wcześniejszy post Górala odsyłam do moich książek o hipnozie i hipnoterapii. Podaję tytuł jednej z nich: "Reinkarnacja w Hipnozie". Strona 373 rozdział 13, pt: "Hipnoza-eksperyment medyczny". W tym rozdziale podaję badania i eksperymenty w Klinice LUX-MED w Warszawie. Wykonane na zlecenie telewizji Polsat w dniu 5.03.2005r.
              Te badania były nagrywane przez telewizję w obecności lekarzy, psychologów i dziennikarzy. Polecam również film pt. "Raport specjalny" który można obejrzeć w internecie. W moich poprzednich książkach pt. "Reinkarnacja w Hipnoterapii" , "Reinkarnacja i Hipnoza w Terapii", "Autohipnoza świadoma i nieświadoma", "Hipnoza i sen", "Moc hipnozy" oraz w książkach w języku rosyjskim, Moskiewskiego Wydawnictwa Instytutu Naukowego o hipnozie, hipnoterapii i autohipnozie opisałem badania medyczne wykonane przy udziale dr Tadeusza Niedźwiadka, dr Ryszarda Króla, dr Aleksandra Daniłowa z Instytutu Medycznego w Charkowie, prof. Wiktora Kandyby z Instytutu Medycznego w San Petersburgu, dr Halinę Gładyszową z Instytutu Medycznego w Moskwie, mgr Izabela Sznajder z Ośrodka Terapeutycznego w Hamburgu. Lista osób z którymi były przeprowadzone badania medyczne i psychologiczne na temat działania hipnozy i hipnoterapii na nieświadomość i organizm człowieka jest bardzo długa. O tym wszystkim można poczytać w moich książkach, które wydałem w ilości 10 sztuk oraz publikacje w różnych czasopismach także medycznych, niektóre znajdują się na moich stronach internetowych i Facebooku. www.hipnoza.wroclaw.pl
              www.kaczorowski.info , www.hypnosis.pl Dlatego też zapraszam do dyskusji fachowców z tej dziedziny oraz osoby które poznały autohipnozę, metodę Silvy, medytacji oraz moje autorskie metody Imagoterapii, techniki samoprogramowania DUMA, czyli Doskonalenia Umysłu Metodą Autohipnozy.
              z poważaniem
              Andrzej Kaczorowski
              psycholog- hipnoterapeuta
    • wiola487 Re: Hipnoza 29.07.15, 20:20
      Nalezy unikacj Dream Way Dariusz Wresiło
      Straszne meczarnie przeszłam z tym człowiekiem.
      Nawkładał mi do głowy,zupełnie nie to co trzeba było i zaczelam zachowywac sie inaczej.Rodzina wyslala mnie z kaseta z nagraniem do innego terapeuty i potem nie tylko moje problemy powoli zaczełyznikacale tez zbite zostały te sugestieniby pozytywne od Dariusza wersiło. To naciągacz,uwazajcie na niego.
      • klara-mos Re: Hipnoza 27.09.17, 21:30
        Bardzo, bardzo proszę o przesłanie namiaru na osobę, która pomoże odmienić to, co zepsuł D.W.
      • klara-mos Re: Hipnoza 27.09.17, 21:31
        klaramostek@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka