Dodaj do ulubionych

Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie

03.08.08, 20:36
Biore 40 mg seronilu, zomiren i wieczorem 10 mg
Amitriptilinum.Zauwazylam ze zaczynam tyc .w dodatku spoznia mi sie
okres....czy ktos bral podobny zestaw i moze cos doradzic?
Obserwuj wątek
    • bertrada Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 03.08.08, 21:07
      Po amitryptylinie można się roztyć. Trójpierścieniowce mają niestety takie
      właściwości. ;/
      • maja.122 Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 04.08.08, 10:17
        zastanawiam sie tylko czy biorac 10mg amitriptylinum wystarczy zeby
        sie roztyć?
        • bertrada Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 04.08.08, 12:17
          Mnie wystarczyło. ;P
          • maja.122 Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 04.08.08, 12:20
            a ile przytyłas i w jakim czasie?czy mozna jakos to zatrzymac
            • bertrada Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 04.08.08, 12:56
              Tylko, że ja zażywałam imipramine z amitryptyliną. Jedno rano a drugie na noc.
              Przytyłam w ciągu 2 miesięcy około 30 kg. Nawet nie wiem jak dużo, bo nie miałam
              odwagi tego sprawdzić. Ale są osoby, które mimo zażywania tych leków nie tyją.
              Potem mi zmieniono leki na serotoninowe i w prawdzie przestałam tyć ale nie
              mogłam schudnąć. Dopiero po rzuceniu leków schudłam i to w prawie tak samo
              krótkim czasie.
              • maja.122 Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 04.08.08, 13:54
                Ale czy podczas kuracji zdecydowanie wiecej jadłas? Zastanawiam sie
                czy mialas ciagle uczucie głodu i chec na slodycze?no i czy cwiczyłas
                • bertrada Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 04.08.08, 14:29
                  Jadłam normalnie, ani więcej ani mniej. No i nie ćwiczyłam ale ja nigdy nie
                  ćwiczyłam i nie ćwiczę nadal. ;P Poza tym po lekach byłam zbyt ospała żeby ćwiczyć.
    • maja.122 Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 05.08.08, 11:13
      a jak było u Ciebie z miesiaczką? Mi okres spoznia sie juz 9 dzien...
      • bertrada Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 05.08.08, 14:16
        W zasadzie tak jak i przed zażywaniem, ale ja nigdy nie miałam jej regularnie.
        Problemem było to, że te leki obniżają krzepliwość krwi, więc miesiączki u mnie
        stały się bardzo obfite, wręcz krwotoczne, zwłaszcza w połączeniu z tym, że ja
        zawsze miałam jakieś problemy z krzepliwością. I właśnie to było u mnie główną
        przyczyną nagłego odstawienia leków. Bałam się, że pewnego miesiąca dostaną
        krwotoku.
        I dopiero środki antykoncepcyjne przywróciły wszystko do normy.
        • bertrada Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 05.08.08, 14:20
          Ja mam dziwne wrażenie, że antydepresanty w swoich efektach ubocznych, wzmagaja
          głównie te cechy, które już są zaburzone. Ja zawsze miałam problemy z wagą to
          się roztyłam, zawsze miałam problemy z obfitymi miesiączkami to zaczęłam mieć
          krwotoczne, zawsze byłam zmęczona i ospała to zaczęłam spać całymi dniami i
          nocami. ;D
    • czekolada_z_orzechami Re: Seronil ,zomiren amitriptilinum i tycie 06.08.08, 09:24
      Ja na seronilu schudłam 20 kg, ale brałam tylko seronil, bez tych innych, które Ty przyjmujesz. Co do okresu, biorąc seronil spóźniał mi się 15 dni. Już nawet robiłam test, ale wyszedł negatyw, więc poszłam do gina. Dostałam luteinę na wywołanie spóźniającego się okresu i okej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka