gonia301 18.12.08, 21:34 w ciągu 3 lat przytyłam dużo ponad 15 kg. jakie są wasze doświadczenia z antydepresantami; by leczyć duszę, trzeba poświęcić ciało :-(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lejdi111 Re: tycie po lekach 18.12.08, 21:46 ja też nabrałam opływowych kształtów. Odpowiedz Link Zgłoś
ikar113 Re: tycie po lekach 18.12.08, 22:08 gonia, a co bierzesz? Ja biorę Efectin i do tego dwa neuroleptyki, i oststnio schudłem 4 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia301 Re: tycie po lekach 18.12.08, 23:10 effectin r 75 właśnie ; widać, na każdego inaczej działa Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: tycie po lekach 18.12.08, 22:38 Nie trzeba niczego poświęcać. Porozmawiaj o tym z lekarzem. Może można zmienić lek na inny. Te nowszej generacji zazwyczaj nie mają tego typu efektów ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: tycie po lekach 18.12.08, 23:38 efektin jest najnowszej generacji ale tycie to nie konieczne tylko po lekach Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: tycie po lekach 19.12.08, 08:20 ja też przytyłam właśnie po leku najnowszej generacji :((. Apetytu wcale nie miałam większego, nawet się ograniczałam z żarciem. A do ubikacji chodziłam raz na tydzień, takie miałam zaparcia :(( Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: tycie po lekach 18.12.08, 23:39 a badania tarczycy zrobilaś? może masz niedoczynnośc? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek3131 Re: tycie po lekach 19.12.08, 13:02 ja tez bardzo przytyłam,tak bardzo,ze nie spottykam sie ze znajomymi bo sie wsttydze, biore mirzaten... Odpowiedz Link Zgłoś
janbar1 Re: tycie po lekach 19.12.08, 16:44 Bierz leki osłaniające wątrobę, chyba, że masz dobre wyniki (ASPAT, ALAT), dieta, ale wcale niezbyt ścisła i ćwiczenia pomagają utrzymać wagę w normie. Głównie jednak tyje się przez większy apetyt, słodycze, śmieciowe jedzenie, itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: tycie po lekach 19.12.08, 17:27 straszne jest to, że ludzie mają depreche a po lekach i przytyciu jeszcze większa bo sa grubsi :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
little_emma Re: tycie po lekach 22.12.08, 19:57 Na przykładzie Twoim i ikara doskonale widać, że jednak każdy reaguje inaczej, bo przecież bierzecie ten sam lek. Ja akurat na antydepresantach nie tyłam i bardzo się z tego cieszę. Bo zwiększona waga to jednak dodatkowy problem. Mam nawet wrażenie, że ostatni lek (Paxtin) zmniejszał mi apetyt. Ale to może tylko moje wrażenie. Kiedyś była dyskusja co powoduje tycie czy działanie samego leku czy zwiekszenie apetytu i więcej jedzenia. Ale to pewnie bardziej złożona kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakoliber Re: tycie po lekach 08.02.09, 10:24 Zyprexa ok 5 miesięcy 15kg,koszmar,lekarz mnie nie uprzedził,że wybitnie zmniejsza lek uczucie sytości..zaliczyłam początki bulimii Odpowiedz Link Zgłoś