Dodaj do ulubionych

Cital Cipramil itd

14.07.09, 16:28
Biorę od 2 lat,- diagnoza - zespół lęk napadowego. Od 3mc biorę ćwiartkę tz 0,5mg
Jest w porządku. Jak myślicie ,moze odstawić ?
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 16:46
      ale nic zupełnie nic już Ci nei ekst, wszytsko jest ok? jeżeli tak, poczekaj
      jeszcze ze dwa miesiące i myślę że jeżeli lekarz nie będzie widział
      przeciwskazań to czemu nie?
      • bananarama-live Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 17:14
        Lekarz daje mi wolną rękę. Mam sam zadecydować. Zmniejszenie dawki też sam
        wprowadziłem.
        • lucyna_n Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 17:21
          teoria mówi że jak ustąpiły wszystkie objawy to po 6 miesiącach można stopniowo
          odstawiać.
          Ta ćwiarta w niczym Ci nie zaszkodzi, a zbyt wczesne odstawienie leku owszem,
          daj sobei jeszcze tych kilka miesięcy a potem odstaw.
    • bertrada Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 17:21
      Nikt za Ciebie nie zadecyduje. Skonsultuj to z lekarzem i zrób jak uważasz za
      słuszne. W końcu nawet jak odstawisz lek i źle się poczujesz, to zawsze możesz
      wrócić do zażywania.
      • lucyna_n Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 17:34
        z tym że wtedy niekoniecznie lek zadziała tak samo skutecznie, a poszukiwania
        nowego mogą być przykre, no i od nowa początkowe skutki uboczne
        • bananarama-live Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 21:57
          Po Cital'u zero skutków ubocznych. Moze tylko zacząłem robić większe zakupy na
          początku leczenia :-)
          • lucyna_n Re: Cital Cipramil itd 14.07.09, 23:57
            to się nazywa uśmiech losu
            • bananarama-live Re: Cital Cipramil itd 15.07.09, 04:22
              Może, ale w ciągu 2 mc, poleciało 10 kg, zanim trafiono na ten właściwy lek.
              • lucyna_n Re: Cital Cipramil itd 15.07.09, 08:28
                a widzisz, więc lepiej się nei spiesz z tym odstawianiem, bo nie wiem dlaczego
                ale często tak jest że raz odstawiony lek za drugim razem już tak dobrze nie działa
        • emamma Re: Cital Cipramil itd 16.07.09, 02:43
          moja mama brała 9 miesięcy, po czym lekarka stwierdziła, że juz jest ok i kazała odstawić....po tygodniu mama jak się położyła tak leży do dziś...cital brany od nowa po miesiącu zero reakcji pozytywnej...od 5 dni ma nowy lek... poprawy jak na razie nie obserwuję... leży...nie chce jesc, nie chce wstawać, zero zainteresowania tym co dzieje sie wokół...jak tak dalej pojdzie to i ja się na tę deprechę załapię :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka