dididia 19.07.09, 07:46 Czy ktoś z Was brał ten lek? Jak się po nim czujecie. Czy zamiast brać go tylko na noc powinnam również w dzień. Jakie są skutki uboczne jakie się Wam przydarzyły proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stardusts Re: hydroxsizinum 19.07.09, 09:26 Super lek, dla mnie zero skutków ubocznych, bardzo dobrze rozluźnia, uspokaja, lekko usypia. Po hydro czuję się jak w gniazdku. Podobno niektórych uzależnia. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: hydroxsizinum 19.07.09, 09:34 to słabiusieńki lek, dlatego w miarę bezpieczny. na mnie już nie działa wcale, po doświadczeniach z mocnymi benzo, ale, gdy jeszcze działał i brałam czasem, też nie miałam żadnych ubocznych skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
little_emma Re: hydroxsizinum 19.07.09, 13:37 Uważa się go za bardzo słaby lek. Kiedys tutaj na forum ktoś napisał (nie wiem czy nie lucyna) że tak właściwie to jest lek antyalergiczny a działanie uspokające jest przy tym jakby uboczne. Na mnie nawet działał (oczywiście przy większych dawkach). Ale powoduje senność także nie brałabym go na dzień chyba że możesz sobie pozwolić na sen w razie czego. Ale musisz uważać, ponieważ jest to lek uzależniający. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 19.07.09, 23:36 nie jest uzależniający, nei wiem jak slabą trzeba by mieć psychikę żeby się od niego uzależnić, melisa ma chyba podobny potencjał uzależniający jak hydro. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: hydroxsizinum 20.07.09, 00:46 Podreczniki medyczne podaja ze moze wywolac uzaleznienie ,ale jak to z uzalenieniami bywa zalezy od podatnosci osobniczej.A czy to psychiatra Ci zalecila te hydro? Ps. Lucyna nie pisz ze hydro nie uzaleznia ,uwierz starszym i bardziej obcykanym :) Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: hydroxsizinum 20.07.09, 09:05 Właśnie obawiam się tego uzależnienia. Zwiększyłam dawkę. Biorę tylko na noc. A zalecił mi go neurolog ale to pod moją sugestią mi go przepisał, popatrzył na mnie spytał po co mi a ja tak smutno odburknęłam jest mi potrzebny i proszę o przepisanie.Obiecałam że nie bede brała co dziennie no ale tak nie jest..........co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 20.07.09, 12:49 nie leczymy nerwicy ani depresji u neurologa, ja wogóle nie wiem dlaczego lekarze tej specjalnosci wogóle zapisują takie leki zamiast odeslać do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
little_emma Re: hydroxsizinum 20.07.09, 13:27 Najlepiej iść do psychiatry i być z nim szczerą. Nie ma sensu obiecywanie czegoś czego i tak się nie będziesz trzymać (tak jak z tym że nie będziesz brała codziennie tego leku). Powiedz psychiatrze wszystko co i jak. Wtedy on będzie mógł lepiej Ci pomóc. Jeśli nie masz dostępu do psychiatry to bądź szczera z lekarzem u którego się leczysz. Polecałabym jednak wizytę u specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 20.07.09, 12:48 teoretycznie to melisa także zawiera skladniki uzależniające, mnie uzależnić to jak dziecku cukierka odebrać a toto jest taka slabizna że naprawdę nei wiem jakim cudem można mieć problem z tym lekiem. Główny problem z hydro w moim odczuciu jest taki że z przeproszeniem gowno pomaga. ps ciekawe o ile jesteś starsza Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: hydroxsizinum 20.07.09, 17:38 mój problem jest raczej tego rodzaju, że nie biorę wszystkich prochów bo jak raz brałam kurację przytyłam i to bardzo. Był problem zgubieniem tego zbędnego bagażu. Zatem chciałam ten lek od neurologa wiem, że oni przepiszą taki lek.Wiem, że jest słaby ale boje się znowu uzależnienia.A psychiatra nie zawsze mi odpowiada. Teraz ma przyjmować ktoś inny może jemu bardziej zaufam............Ciężko tak jest. pytasz o ile jestem starsza ale od kogo i czy to ma znaczenie w tym braniu leku? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 20.07.09, 17:45 ustaw sobie drzewko, pytanie bylo do Tlenoterapii. Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: hydroxsizinum 20.07.09, 17:54 okey........................ale po za tym...........i tak dziękuję że mi napisałaś Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: hydroxsizinum 20.07.09, 20:44 dididia 20.07.09, 17:38 > Odpowiedz mój problem jest raczej tego rodzaju, że nie biorę wszystkich prochów bo jak raz brałam kurację przytyłam i to bardzo. bagażu. Zatem chciałam ten lek od neurologa wiem, że oni przepiszą taki lek.Wiem, że jest słaby ale boje się znowu uzależnienia.< Znowu? od czego sie uzaleznilas? Teraz bierzes na noc bo nie mozesz zasnac? Po jakich lekach tylas? Leki z grupy ssri nie wywoluja tycia.Moze trzeba bylo zmienicna inny lek. Jak sie czuje ciagle napiecie ,lęki to lepiej nie pakowac sie w leki uzalezniajace, rowniez usokoic moga dobrze dobrane antydepresanty.(Nowszym uspakajajacym lekiem jest spamilan uwazany za nieuzalezniajacy przy fobiach atakach lęku panicznego..).Albo cos w zyciu trzeba zmienic zeby nie telepalo isc np.do psychoterapeuty. Ps. Lucyna... co ja male dziecko zeby przy wszystkich mowic ile mam latek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 20.07.09, 20:50 > Ps. > Lucyna... co ja male dziecko zeby przy wszystkich mowic ile mam > latek? :) to było pytanie retoryczne, nie oczekuję odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
little_emma Re: hydroxsizinum 23.07.09, 07:11 tlenoterapia napisała: > Po jakich lekach tylas? Leki z grupy ssri nie wywoluja tycia.Moze > trzeba bylo zmienicna inny lek. To akurat jest nieprawda. Owszem, bardziej tyje się po lekach starszego typu, ale po tych ssri również można przytyć. Najczęściej ludzie skarżą się chyba na fluoksetynę i seroxat. Oczywiście jedni przytyją drudzy schudną a jeszcze inni zostaną przy swojej wadze, ale nie jest tak, że leki ssri w ogóle nie wywołują tycia. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: hydroxsizinum 24.07.09, 00:02 Masz racje mialo byc ze leki z ssri raczej nie wywoluja tycia ...niewazne...chodzi o zmiane na inny lek jak cos jest nie tak z dzialaniem zazywanego leku. Ps A zeby byc scislym to tyje sie od jedzenia a nie od lekow.:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: hydroxsizinum 24.07.09, 11:54 glowna przyczyna tycia sa leki niektore powoduja zwiekszenie apetytu, spowolnienie metabolizu lub/i zatrzymanie wody w organizmie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 24.07.09, 12:37 przyczyn tycia jest bardzo wiele, nie zwalałabym wszystkiego na leki, Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 26.07.09, 13:40 lol napisałaś tak jakby tylko od leków się tyło jak się rozmawia o jednej rzeczy to nie znaczy że trzeba mieć klapki na mozgu i nie łączyć innych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: hydroxsizinum 27.07.09, 10:07 I jak dalej. Leki się skończyły. Zaraz wiedziałam, że nie zasnę..........brałam nadmiar leków od bólów głowy tj. ketonal forte po kilka tabletek,ale od czasu kiedy żołądek mi rozwala nie mogę już ich brać,,,,,,,,,,a te mi są potrzebne. p.s. pewnie zaraz przeczytam jaka to jestem głupia........ Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hydroxsizinum 27.07.09, 14:38 a wiesz że bóle głowy mogą być właśnie od tabletek przeciwbólowych? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: hydroxsizinum 21.07.09, 14:01 jak doraznie wzielam 50 mg to nie poczulam kompletnie nic. jak dostawalam regularnie w szpitalu lekko uspokajał=rozluzniał Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: hydroxsizinum 28.07.09, 01:41 dididia 27.07.09, 10:07 Odpowiedz >I jak dalej. Leki się skończyły. Zaraz wiedziałam, że nie zasnę..........brałam nadmiar leków od bólów głowy tj. ketonal forte po kilka tabletek,ale od czasu kiedy żołądek mi rozwala nie mogę już ich brać,,,,,,,,,,a te mi są potrzebne. p.s. pewnie zaraz przeczytam jaka to jestem głupia........< Glupia nie jestes tylko postepujesz jak bys nie rozumiala ,ze dzialasz na swoja szkode(na dluzsza mete to "samoleczenie" nie wypali).Chcesz sobie pomoc (po lekach chwilowo Ci sie poprawia),ale twoje dzialania -lykanie toksycznych dawek jakis prochow raczej tylko watrobe i nerki Ci rozwala niz pomoga. Kazdy czlowiek postepuje czasem glupio,ale calkiem glupio to jest w tedy kiedy uswiadomiwszy sobie ,ze robi cos na swoja niekozysc dalej brnie w to bagno. Czemu nie pujdziesz do psychologa? Czemu zamiast niszczyc swoje zdrowie nie zadbasz o nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: hydroxsizinum 28.07.09, 21:01 Wiem,że to głupie i szkodzi. Przekonałam się o tym nie raz. Ale ja chce spać. a tu mijają godziny a snu nie ma. telewizor ma aby przesuwany programator by wyłączył się później. Mój organizm chce snu a mózg nie i moje myśli nie. kiedy ja się wyśpię? A co na to psycholog a no chodzę do niego ale jest mi nadal trudno i ciężko odpowiadać...........takie jest kiepski moje życie....a żyć i tak nie ma dla kogo.......... Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: hydroxsizinum 29.07.09, 01:30 Masz dola dla tego tak czarnowidzisz.Zycie to sinusojda bedzie raz gozej raz lepiej. Ktos nie wiem czy psycholog czy inny psychiatra z tabletkami.. ale na pewno ktos musi Ci pomoc to wszystko poukladac,te Twoje problemy ze snem wyjasnic ,czy sa skutkiem zazywania na wlasna reke lekow ,czy objawem nerwicy /depresji.Wyjasnic jaki bol chcesz nimi zagluszyc i jak polepszyc swoj nastroj.Zacznij z nimi szczeze mowic bo sie nie domysla co Cie gryzie. ...a zycie to jest kiepskie z zalozenia ale innego nie mamy . Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: hydroxsizinum 30.09.09, 15:57 Zaczęłam brać większą dawkę tego leku. Co gorsze ja nawet przy większej dawce mam trudności z zaśnięciem teraz. Co prawda nie zdążę nawet pomyśleć dobrze o złych rzeczach ale jednak zasnąć mi bardzo trudno nadal. Boję się uzależnić od niego...!!!!Mój nastrój jest tak obniżony, że boję się przegapić kolejną zimę i nie mieć nikogo nie poznać nikogo nie znaleźć pracy..........To mnie przerażą że nie zdążę że nie poradzę sobie bo dni coraz krótsze i ciężko jest myśleć inaczej ...Mam doła tak wielkiego, że chcę spać spać spać i się nie obudzić,,,,,boję się jutra bo wiem że go nie ma dla mnie....Tak to widzę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś