deprim 22.12.03, 10:09 Czy ktoś miał po Effectinie problemy z orgazmem (męskim)? Jest to wymienione w działaniach ubocznych i chyba mnie to spotkało. Czy jest na to jakaś rada, czy 'albo albo"? Deprim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.qu Re: Effectin - brak orgazmu 22.12.03, 17:23 Wszystko zależy od Twojej partnerki a nie od leku. Jeżeli dziewczyna weźmie Ci dobrze do buzi to na pewno nie będziesz miał problemów z orgazmem. Odpowiedz Link Zgłoś
gregenx Re: Effectin - brak orgazmu 22.12.03, 20:13 Dokładnie. Krótko i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
deprim Re: Effectin - brak orgazmu 23.12.03, 07:59 f.qu napisał: > Wszystko zależy od Twojej partnerki a nie od leku. Jeżeli dziewczyna weźmie > Ci dobrze do buzi to na pewno nie będziesz miał problemów z orgazmem. Miało być poważnie, a nie jest. To nie jest kwestia do buzi, czy nie do buzi. Chyba trochę przeceniłem to forum. Z mojej strony EOT. Deprim Odpowiedz Link Zgłoś
porcel_ula Re: Effectin - brak orgazmu 23.12.03, 11:47 Biorę Efectin kilka ładnych miesięcy i wszystko ok, nie słyszałam żeby ktoś miał takie problemy, akurat po efectinie co innego seroxat np. Może to jakiś inny powód, poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
deprim Re: Effectin - brak orgazmu 23.12.03, 16:05 Mówię o męskim orgazmie:) Deprim Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a to forum było fantastyczne w wakacje... 23.12.03, 16:33 A do rzeczy - cześć, Deprimie. Nie jestem mężczyzną, ale mam wrażenie (i pół roczne branie Efectinu za sobą), że problemy z orgazmem są przemijające. Trzymam kciuki ;) Będzie o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowca.autobusu Re: Effectin - brak orgazmu 25.12.03, 19:43 Ja też biorę effectin i niestety w moim przypadku nie okazały sie to problemy przemijające. Po prostu kiedy biore ten lek, moge zapomnieć o seksie. Mój lekarz powiedział, że jest to spowodowane nadwrażliwościa na lek, ale niestety mimo prób, nie udało się znaleźć innego, który nie miałby tak przykrych efektów ubocznych, a jednocześnie leczył moja depresję. Łączę sie z Toba w bólu, deprimie. Chyba jedyna nadzieja w tym, że depresja w końcu przeminie :) Pozdr KA Odpowiedz Link Zgłoś
kubuniu Re: Effectin - brak orgazmu 26.12.03, 21:59 Znam ten problem z autopsji. W moim przypadku leki, które nie szkodziły na libido, nie działały na depresję. I vice versa - skuteczne na depresję medykamenty obniżały libido. Najgorsze działanie na "te" sprawy miał właśnie Efectin oraz fluoksetyna i citalopram. Obcenie jestem na Fevarinie i nie jest najgorzej. Ps. Możesz spróbować trazodonu (Trittico CR). Podobny do Efectinu, a nie szkodzi na libido (wręcz pomaga). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś