samanta_ewa Re: ,,,Już Jesień 13.09.15, 22:19 Jesienne wiersze śpiew swój zaczynają lecz najważniejsze nie dać się pochmurnym dniom, deszczom i ołowianym chmurom, które nieubłaganie gromadzą się nad głowami. Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: ,,,Już Jesień 20.09.15, 06:46 Lekcja Uczę się jesieni co roku od nowa pod nogami szepcze pozłacany dywan schyłkowe nokturny gra księżyca rogal w wierszach coraz więcej pomarszczonych sylab chyłkiem wchodzi ochra na rabaty myśli w zamglonym pejzażu jak nie z mojej bajki tęsknoty usiadły na mniszkach puszystych ulatują z wiatrem do krypt archiwalnych w parkowych alejkach kolorowy taniec na liściastych puentach z wyprzedaży wiosny utul mnie w ramionach - w ich cieple tam zanieś gdzie ostatnich marzeń przymrozek nie pokrył Ewa Pilipczuk Odpowiedz Link
seremine Re: ,,,Już Jesień 20.09.15, 14:48 Ewa Pilipczuk 7 hrs · W wietrznym korowodzie Lubię szelest wiatru słoneczną jesienią w korowodzie wzruszeń, pąsów i cynobrów; kiedy klonom złoto wywiewa w przestrzenie, każdy liść do tańca podrywa osobno. Lubię zapach wiatru rześkiego we włosach, jego tęskne śpiewy nocą znam na pamięć; smutek mgły rozwiewa, poflirtuje z rosą, zachichocze żartem między kasztanami. Śpią szepty nad ranem w porudziałej ściółce, konwaliom przyśniły się z maja melodie... Gdy zimowy wicher zawyje nam później nie wypuść mnie, miły, ze swych ciepłych objęć. Ewa Pilipczuk Odpowiedz Link
seremine Re: ,,,Już Jesień <a href="https://scontent-atl3-1.xx.fbcdn" targe 22.09.15, 02:58 Odpowiedz Link
mala200333 Re: ,,,Już Jesień 23.09.15, 08:09 Ewa Pilipczuk 1 hr · Edited · Jesień z tobą Długo śpi poranek bielą mgieł splątany na stole w wazonie liliowią się wrzosy klon puka do okna liściem pozłacanym wiatr wygrywa songi w trawach płowowłosych Nie czas na nostalgię w zapachu jarzębin kiedy dzień wrześniowy snuje barwne lśnienia w kuluarach zmierzchu srebrnooki księżyc szelest niepokoju w dobry sen zamienia Jeszcze parę pączków zrodził krzak różany chociaż czas swój schyłek spadłym płatkiem znaczy nie chcę się poddawać myślom rozpłakanym - po co - Jesień z tobą śpiewa mi inaczej Ewa Pilipczuk Odpowiedz Link
jutta_t Re: ,,,Już Jesień 02.10.15, 21:40 Październik to magiczny miesiąc, przesycony ciepłymi wspomnieniami lata i chłodnymi muśnięciami jesieni, która roztacza przed nami paletę swoich barw. Jest to także czas snujących się nad ziemią mgieł oraz wciąż unoszących się w powietrzu srebrzystych nici babiego lata. Już w średniowieczu wierzono, że te pajęcze nici są pozdrowieniami od błogosławionych dusz. Odpowiedz Link
seremine Re: ,,,Już Jesień 09.10.15, 22:57 Jesienne serca Ostatnich liści złote kręgi wirują w tańcu ponad ziemią wiatr im przygrywa fugą tęsknic nim się w ascezę brązów zmienią świt zanurzony w mgliste biele szron cicho pełznie nad zagonem zima się skrada coraz śmielej w nagiej senności ogród tonie lecz proszę, spójrz, nad horyzontem odblask promieni błyszczy siłą nam czas słoneczny się nie skończył jesienne serca grzeje miłość Ewa Pilipczuk Odpowiedz Link
seremine Re: ,,,Już Jesień 09.10.15, 23:00 Późna jesień Późna jesień dla miłości jest łaskawa, nie zmroziła żaru uczuć wczesnym szronem; choć na drzewach dawno ucichł barw karnawał, w złotym listku zaszeptała się na koniec. Krzyk jaskółek nie rozśmiesza rankiem nieba, melancholia na latarniach gładzi ciszę; wiatr w gałęziach chce bezlistną fugę śpiewać, noc na spacer nie wychodzi już z księżycem. W twoich myślach jak w kołysce ciepłej zasnę, gwiazdy mówią mi dobranoc srebrnym wierszem i za chwilę konwaliami zacznie pachnieć, gdy mi szeptem powiesz słowo najpiękniejsze. Ewa Pilipczuk (z tomu Impresje codzienne, wyd.rafalbrzezinski.info 2014) Odpowiedz Link
seremine Re: ,,,Już Jesień 09.10.15, 23:06 Późna jesień Późna jesień dla miłości jest łaskawa, nie zmroziła żaru uczuć wczesnym szronem; choć na drzewach dawno ucichł barw karnawał, w złotym listku zaszeptała się na koniec. Krzyk jaskółek nie rozśmiesza rankiem nieba, melancholia na latarniach gładzi ciszę; wiatr w gałęziach chce bezlistną fugę śpiewać, noc na spacer nie wychodzi już z księżycem. W twoich myślach jak w kołysce ciepłej zasnę, gwiazdy mówią mi dobranoc srebrnym wierszem i za chwilę konwaliami zacznie pachnieć, gdy mi szeptem powiesz słowo najpiękniejsze. Ewa Pilipczuk (z tomu Impresje codzienne, wyd.rafalbrzezinski.info 2014) Piekny! Odpowiedz Link