Dodaj do ulubionych

Całkowite odstawienie tabsów...

09.02.07, 17:55
chcę zapytać jakie są "warunki"(i czy są takowe) całkowitego odstawienia tabletek.
czy należy wybrać całe opakowanie do końca?
czy można przerwać w dowolnym momencie?
czy należy to skonsultować z lekarzem?
(mam za soba 2 opakowania mercilonu jestem teraz przy 3-cim przy 4-tej tabletce)
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 18:17
      po mojemu - skonsultować z lekarzem i wziąć do końca opakowania...no, chyba że
      lubisz sporty ekstremalne, to any way kiedy skończysz lub zaczniesz...i
      naszykuj się na wiele atrakcji...niekoniecznie atrakcyjnych...
      • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 18:21
        jakich np.?
        • doral2 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 18:41
          poczytaj ulotkę od tabsów i skutki uboczne pomnóż przez dwa....i dodaj
          niepożądaną ciążę...
          • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 18:45
            a jeszcze Ktoś inny doda coś, czy będe skazana na ich branie przez obawy
            związane z odstawieniem...
          • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 18:48
            skoro mi sie "wszystko" rozpadło...
            i strachu przed niechcianą ciążą nie bedzie(przynajmniej)
            eh...
            • saba76 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 20:06
              bym nie przerywała- dlaczego- mozesz nieźle zagmatwać w horonach ,mozesz
              skrucić ,ale to tez raczej za zgodą lekarza- zadzwoń do przychodni- mysle ,ze
              lekarz da odpowiedz- będziesz pewniejsza. Ja bym nie ryzykowala.
              Powiem tak: ja brałam tabsy i w czasie ostatniego opakowania gin. zalozyła mi
              spirale(miedzianą)- dokończyłam opakowanie tabsów
              • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 20:32
                ale ja nie odstawiam tabsów z powodu skutków ubocznych, złego samopoczucia po
                nich czy z powodu innych skutków ubocznych...
                poprostu związek mi się rozpadł i nie będe miała potrzeby ich zażywania...
                i pytam sie kiedy, w którym momencie moge przestać je brać i (z waszego,
                doświadczenia- tylko i wyłącznie) prosze o przedstawienie jakie są tego
                konsekwencje ( doral_2 napisała,że będę umierać, ale po co ja mam je brać jak
                nie mam dla kogo...
                eh...
                • enthousiasme Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 23:08
                  W ogole sie nie przejmuj i odstaw.Ja tak zrobilam i nie umarlam, tyle ze
                  dostalam kolejny okres,ale nic mi sie nie stalosmile) Moja sis tez tak zrobila i
                  zyjemysmile) pozdrawiamsmile
                  • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 09.02.07, 23:15
                    śmiejesz się czy mówisz poważnie?
                    juz sama nie wiem...wszystko się zawaliło sad
                    p.s. a @ 1-sza po odstawieniu po jakim czsie? przez ile brałas tabletki?
                    wzędzie problemy sad
                    • doral2 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 10.02.07, 00:07
                      to, że wszystko się zawaliło, nie jest przyczynkiem do żonglowania hormonami...
                      tak samo jeśli bierzesz antybiotyki, to nie odstawiasz ich zaraz na drugi
                      dzień, jak tyko gorączka spadnie....to nie witamina Ce...bierze się według
                      zaleceń, a nie wedlug zawalenia, chcenia, widzimisienia, starty paty dupa w
                      kraty...do jasnej anielki....dorosnąć trzeba wreszcie!!!
                      • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 10.02.07, 09:38
                        serdecznie wypraszam sobie takie texty pod moim adresem. nie potrzebuje
                        umoralniających (pseudo) postów w tym charakterze.
                        p.s. nie pytam sie już co byś Ty zrobiła...tyle (jeszcze raz).
                        • enthousiasme Re: Całkowite odstawienie tabsów... 10.02.07, 10:52
                          minutka888 mówię poważnie, odstaw i się nie przejmuj, ja też odstawiłam na
                          początku opakowania i wąsy i rogi mi nie urosłysmile.Wiesz,ze żyjemy w
                          konserwatywnym krajusmileA samo to,że doral pisze ,,do jasnej Anielki" świadczy o
                          tym,że ma z 50 latsmile,bo tak już sie dawno nie mówismile pozdrawiamsmile
                          • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 11.02.07, 10:33
                            dzieki bardzo za fajną i rzeczowa odpowiedż smile
                            pozdrawiam goraco smile
    • the_kami Re: Całkowite odstawienie tabsów... 11.02.07, 02:39
      Dokończ opakowanie i odstaw. Mogłabyś przerwać i teraz, ale to jednak trochę
      zamieszania w organizmie może narobić - a po co Ci to?
      Po odstawieniu licz się z możliwością nieregularnych cyklów. To się zdarza, ale
      np.: ja za każdym razem po odstawieniu pierwszej miesiączki dostawałam najdalej
      w 35 dniu cyklu, a potem się ładnie normowało - może się pochrzanić, ale WCALE
      nie musi. Tyle, że u Ciebie stres 'rozstaniowy' może to troszkę zaburzyć.
      A po odstawieniu dla spokoju ducha możesz zrobić kontrolne badania (jeśli nie
      robiłaś ich dawniej niż pół roku temu).
      • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 11.02.07, 10:36
        dzieki bardzo za fajna i rzeczowa odpowiedź smile
        p.s. a co do badań to mją być: na poziom hormonów, badanie krwi. cytologia i cos
        jeszcze?
        z góry dzieki za odpowiedz
        • the_kami Re: Całkowite odstawienie tabsów... 11.02.07, 12:09
          Poziom hormonów to sama zaobserwujesz - będziesz widziała, czy miesiączki są
          +-regularne. Nie sądzę, żeby lekarz chciał to zlecać bez wyraźnych wskazań. Ale
          cytologię, USG narządów rodnych i piersi, próby wątrobowe - to możesz zrobić.
          • minutka888 Re: Całkowite odstawienie tabsów... 11.02.07, 12:56
            dzięki bardzo za pomoc smile
            pozdrowionka i udanej niedzieli smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka