Dodaj do ulubionych

C4 Picasso-na co zamienic??

28.01.12, 19:59
Witam. Powoli zaczynam myśleć o zmianie samochodu. Mam dość duże fajne auto C4 Grand Picasso 7 osobowe(2007 rok exlusive), jednak juz nie ma potrzeby na tak duży sam w rodzinie, bo dziecko juz ma swoje. Chciałbym coś mniejszego ale równie,albo zbliżone wygoda do mojego samochodu. Chodzi głównie o wysokość samochodu,przyzwyczaiłem się do wygody przy wsiadaniu. Myslę o czymś z rocznika 2009 (żeby nie dopłacać) i żeby było w dieslu, macie jakis pomysł??
Obserwuj wątek
    • fuiio Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 28.01.12, 20:34
      obawiam sie ,że równie dobre auta nie istnieją . Citroen to najlepsza marka świata a C4 picasso to z kolei król wśród citroenów..Jesteś zatem ofiarą dobroci do kwadratu a to jest już nie do podrobienia w żadnym innym aucie
    • kulawywos Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 28.01.12, 20:37

Kup sobie drabinę w Castoramie co prawda nie będzie "w dieslu" , ale wygoda murowana i nie trzeba będzie dopłacać.

Tak na serio to nie wiem na co miałbyś zamienić francuskie padło z rocznika 2007 żeby dostać coś z 2009? Żuka już nie produkują.

Bez obrazy, ale masz zupełnie "niesprzedawalny' egzemplarz także zamiana na o dwa lata młodszy jest nie realna i to marzenie ściętej głowy.

Samochody francuskie zalegają całe strony na Allegro z zaskakująco niskimi cenami, a i tak nie ma chętnych. Także pozostaje Ci marzenie o innym samochodzie i długa jazda tym exclusivem:)
      • osman71 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 29.01.12, 16:22
        Na szczęście to tylko Twoje zdanie,na szczęście ja mam zupełnie inne. Gdybym chciał moge autko juz dzisiaj sprzedać, bez żadnego problemu i nie o to pytałem, więc jak nie umiesz nic mądrego doradzic nie odpisuj i tyle!
      • sl-rc-4x4 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 30.01.12, 14:49
        Samochody francuskie zalegają całe strony na Allegro z zaskakująco niskimi cena
        > mi, a i tak nie ma chętnych

Allegro:
        auta VW/BMW/AUDi/OPEL 79265 ogloszen,
        auta Renault/Citroen/Peugeot:36397
        idąc tym tropem to niemcy wiecej stron zalegają na Allegro.

Tak na serio to nie wiem na co miałbyś zamienić francuskie padło z rocznika 200
        > 7 żeby dostać coś z 2009?

Może na japońskie padło? Albo lepiej ludowo niemieckie?

Bez obrazy, ale masz zupełnie "niesprzedawalny' egzemplarz także zamiana na o d
        > wa lata młodszy jest nie realna i to marzenie ściętej głowy.

Rude tez niby są niefajne..... niby. O gustach to wiesz co.

Ale drabina z castoramy OK

• kulawywos Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 30.01.12, 15:10
          Z drabina chodziło o wygodne wsiadanie na wysokości równej C4:):):) Obiegowa opinia co do rudych to zupełne pudło bo są wspaniałe i każdemu życzę skosztowania.

Nie chodzi o statystyki, których jest więcej na Allegro niemieckich czy francuskich tylko stwierdzenie faktu , że francuskie, a szczególnie Citroen są niemożliwie do sprzedania.

Niestety przerabiałem to na własnej skórze, a ze sprzedażą Citroena walczy od miesięcy moja znajoma także znam to dobrze "Mój mąż miał chory pęcherz to ja wiem co to za ból":)

Także przeświadczenie właściciela C4 eclusiva o tym , że w każdej chwili może go sprzedać można włożyć między bajki, a znalezienie chętnego do zamiany za to "cudo" i to na coś o dwa lata młodszego to już szczyt bajkopisarstwa.

Tak wam szczerze powiem po krasnoludzku zamiana jest niemożliwa
          • miszasty Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 30.01.12, 17:29
            Bo nie umie sprzedać, bo chce za dużo, bo jest inny powód itd.
            Ja sprzedałem 9-miesięcznego C4 Picasso Exslusive (niesprzedawalny, jak głosi "obiegowa opinia", zawsze sprzeczna z tym co TY pisze, bo "obiegowa opinia" mówi, że "obiegowo" masz zawsze rację! Hehe:))) A że tobie o bieganie chodziło - tak "obiegowo" wyrażone - to nic nie szkodzi. Ciemny lud i tak kupi. Bo jak głosi "obiegowa opinia"..... itd. Hehe:))))
            Wracając do mojego Picasso, to nie dość, że był świeży, to jeszcze: rocznik poprzedni (akurat styczeń był), a na wyprzedaży rocznikowej nowy, identyczny (tylko że nowy a nie po sporym przebiegu) był o 6 tys. tylko droższy.
            Dodatkowo miał "niesprzedawalny" (jak głosi "obiegowa opinia" hehe:))) silnik benzynowy turbo, bo przecież "obiegowa opinia" głosi, że "panie tylko diesel"!
            ...i długo by pisać.
            Wiem, wiem - napiszesz, że:
            a) bujdy opowiada każdy, kto nie jest tobą - bo to prawda! A przynajmniej tak głosi "obiegowa opinia";
            b) głupek kupił;
            c) ....sam sobie wpisz :)))
            Jak głosi "obiegowa opinia" zapewne szybko odpowiesz, więc... czekamy z niecierpliwością na afront!
            Hehe :)))))))))))))))))
    • danielek555 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 30.01.12, 13:57
      Na Twoim miejscu wybrałbym Forda C-Max. Za 35-40 tys zl można kupić dobry egzemplarz.
      Tutaj masz trochę do poczytania: autowizja.pl/page.php?811
      W 2011 wyszedł też Grand C-Max, ale to już inny rok i inna cena. Sam miałem CMaxa z 2008 i byłem super zadowolony ale wzgledy ekonomiczne zmusiły mnie do sprzedaży :(
      • piotr33k2 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 31.01.12, 14:17
        co za problem jak żes taki fan motoryzacji francuskiej zamien na c3 czy jakąs renówke ,jak ktos zauwazył pełno tego cuda na rynku wtórnym i to całkiem niedrogo w porównaniu do innych marek z podobnego segmentu ,ciekawe dlaczego , he he .
        • osman71 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 31.01.12, 20:04
          no i żebys wiedział, zastanawiam się nad zmianą na kolejnego francuza, bo bardzo mi odpowiadają! powiem więcej miałem już naście różnych marek i citroenem jeździ się najwygodniej. Nie chodzi mi o lepszy samochód, ale o równie wygodny do wsiadania i tyle, a takim np jest renault grand modus i spoko cenowo się zmieszczę!
          • piotr33k2 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 31.01.12, 22:07
            osman71 napisał:

> no i żebys wiedział, zastanawiam się nad zmianą na kolejnego francuza, bo bardz
            > o mi odpowiadają! powiem więcej miałem już naście różnych marek i citroenem jeź
            > dzi się najwygodniej. Nie chodzi mi o lepszy samochód, ale o równie wygodny do
            > wsiadania i tyle, a takim np jest renault grand modus i spoko cenowo się zmiesz
            > czę!
            niedawno własnie na moim osiedlowym parkingu widziałem takiego z nowym modusem z silnikiem diesla dci(najwieksza porazka diesli nowej generacji) co to juz filtry i bóg wie tam co odkrecal dmuchal czyscił itd bo mu ponoc złego paliwa na stacji schela nalali , he he.
    • derff Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 31.01.12, 14:37
      Jest takie cudeńko Citroena chyba się nazywa DS-3, piekne
      • piotr33k2 Re: C4 Picasso-na co zamienic?? 31.01.12, 14:51
        tak ten faktycznie piekny i rasowy ale zobaczymy jak bedzie miał kilkaset tys na liczniku i pare latek .dla mnie miara naprawde dobrego autka jest to tylko kryterium .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka