Dodaj do ulubionych

Liberty Direct - ??? Co Wy na to?

24.09.07, 16:37
Widzieliście już reklaę ubezpieczeń samochodowych Liberty? Ach, tan Max Kolonko... ;-) Mówią tam, że są "nawet o 30 proc, tańsi...". Nie mówią niestety od kogo tańsi...

Właśnie rozglądam się za ubezpieczycielem, który zaoferuje mi najlepsze warunki (mam ubezpieczenie ważne jeszcze 2 miesiące, ale chcę ominąć "podateg Religi").

Obdzwoniłem w sumie chyba kilkanaści towarzystw ubezpieczeniowych prosząc o obliczenie kosztów ubezpieczenia. I co powiecie? Z tych kilkunastu Liberty podała mi NAJDROŻSZĄ ofertę (pakiet OC+AC kosztował u nich dwa razy więce, niż u najtańszego, samo OC kosztowało tyle samo, co pakiet u najtańszego).

Trochę mnie to zirytowało... Nie mówię o JAKOŚCI oferowanego ubezpieczenia, bo być może oferta Liberty jest znacznie lepsza od LINK 4 czy AXA - nie wiem. Ale jeśłi ktoś się reklamuje jako najtańszy na świecie i lepszy od Bożego Narodzenia, a jak przychodzi co do czego podaje najwyższe ceny... No cóż.
Obserwuj wątek
    • al9 jak na lato 24.09.07, 16:50
      a ty co puchatek, z konkurencji?
      martwisz sie o oferte liberty?
      nie martw sie
      poradzą sobie.
      z twoja polisą czy bez , jakos budżet domkną...

kretyńskie porównianie ktore dałeś (u nich najtansze jak u innych
      pakiet), bez konkretów, liczb, pojemnosci, ulg - jest nic nie warte!
      mnie liberty ani ziębi ani grzeje, ale na szczescie na tym rynku
      jest konkurencja...
      Pozdr
      al
      • puuchatek Re: jak na lato 24.09.07, 18:08
        al9 napisał:

> a ty co puchatek, z konkurencji?

:-DDDD Dobre.

> martwisz sie o oferte liberty?

Ani trochę.

> kretyńskie porównianie ktore dałeś (u nich najtansze jak u innych
        > pakiet), bez konkretów, liczb, pojemnosci, ulg - jest nic nie warte!

Ekhm, nie, żebym się czepiał, ale kretyńskie to jest takie komentowanie bez zastanowienia. Pozwolę sobie wyjaśnić:

Skoro opisuję własne perypetie z dzwonieniem do różnych ubezpieczycieli, to wydaje mi się, że każdy myślący człowiek załapie, że chodzi o TE SAME "konkrety, liczby, pojemności" we wszystkich przypadkach.

A teraz dużymi literami:

Dzwoniłem do różnych ubezpieczycieli. Każdego z nich pytałem o ten sam samochód (mój, dodam dla lepszego zrozumienia), z tym samym właścicielem mającym te same zniżki, staż za kierownicą, tę samą sytuację zawodowo-rodzinną etc. Każdego prosiłem o wyliczenie składki samego OC oraz pakietu OC+AC.

Czyli - przepraszam, jeśli wyrażam się językiem zbyt akademickim - była w tym ciekawym eksperymencie tylko jedna zmienna zależna: potencjalny ubezpieczyciel. Wszystkie pozostałe dane się nie zmieniały.

I tu wracam do sedna: zaprezentowana mi przez Liberty oferta była najdroższa ze wszystkich, które usłyszałem. W obu wariantach (zarówno OC, jak pakiet). Dlatego zastanawiam się, co mieli na myśli autorzy spotu reklamowego, w którym słyszymy że oferta LD jest "nawet o 30 proc. tańsza niż..."

ZAZNACZAM raz jeszcze: nie oceniam jakości oferty, bo jej nie znam. BYć może LD ma znakomity serwis, doskonałe ubezpieczenia i porównywanie jej z LINK 4 czy AXA jest jak porównywanie mercedesa z maluchem. To oczywiście możliwe.

Jednak firma ta reklamuje się jako NAJTAŃSZA na rynku. I to było clue mojej wypowiedzi.

Teraz lepiej? :-)
        • robert888 pisze się CLOU 25.09.07, 17:43
          puchatek też zadowoli się pojedynczym U he he:)
    • radomek2 Re: Liberty Direct - ??? Co Wy na to? 24.09.07, 18:50
      Jak na razie to maja tam jedno wielkie bagno jeżeli chodzi o obsługę klienta.
      Byłem świadkiem jak kumpel nie mógł sie telefonicznie doprosić aby zechcieli mu
      wysłać polisę mailem,lecz tamci uparcie twierdzili, że polisa została wysłana
      poprzedniego dnia. Kiedy w końcu sie doprosił po kilku ponaglających telefonach
      okazało się, że polisa w końcu dotarła na skrzynkę mailową. Jednak okazało się,
      że szanowne Liberty Direct wysłało polisę, ale zupełnie innego klienta. Paranoja!
      Wnioski możecie wyciągnąć sami.
      • al9 liberty mnie wali 25.09.07, 10:13
        auto mam ubezpieczone w pakiecie dilera w pzu
        ale!
        firma jest na rynku od niedawna..
        buduje dopiero sieć
        zatrudnia ludzi
        sprawdza procedury
        wdraża oprogramowanie
        dopracowuje produkty...

moze zaczniemy się zastanawiac za kilka miesięcy?
        dzis jest za wczesnie na wydawania opini...
        pozdr
        al
    • w0rldg0r0und Re: Liberty Direct - ??? Co Wy na to? 26.09.07, 12:48
      uuu polecieli po bandzie z tą reklamą. "o 30% tańsza firma", dobre. notabene te
      superkonkurencyjne amerykańskie standardy będzie wprowadzać do Polski hiszpański
      oddział Liberty Seguros, więc tym bardziej czarno to widzę. ;) przynajmniej Maxi
      Kaz Kolonko sobie dorobi na ględzeniu o 30% nizszych cenach w Liberty, a
      tymczasem naprawdę tanie firmy, np HDI czy Uniqa, zgarną wszystkich klientów
    • sven_b Re: Liberty Direct - ??? Co Wy na to? 27.09.07, 09:48
      Ocena bedzie mozliwa za min. pół roku - rok, jak ludzie zobaczą jak LD likwiduje
      ich szkody. Na razie pozostaje porownanie wyliczen i jakości teleserwisu. Jezeli
      wykluczysz udział własny i amortyzacje części zamiennych, czyli to po czym
      polisa ma sens to zobaczysz, że mimo Maxa Kolonko cudów nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka