Dodaj do ulubionych

odmowa turystycznej - drugie podejście po miesiącu

IP: *.wmc.net.pl 27.04.04, 20:18
jest ktos kto sprobowal starac sie o turystyczna do usa po miesiacu od odmowy
mimo ostrzezen ze naley poczekac minimum rok?
nie dostalem wizy a urzednik nawet nie spojrzal w dokumenty, z ktorych jasno
wynikalo ze stac mnie na takie wakacje. dodam ze jestem studentem 2 roku
(indeksu tez nie ogladal).
jest ktos kto zaryzykowal albo ktos kto chce sie podzielic opinia na ten
temat?
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Any Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: 81.219.192.* 27.04.04, 21:43
      Spadaj, akim ty wogole jestes Pajacu
      • Gość: tom Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.blt.pl / 80.51.250.* 27.04.04, 22:51
        ANY.. sam jesteś PAJAC. Gość ma niezłe zmartwienie.
        Mysle że jak ci bardzo zalezy to mozesz spróbowac. Oni chyba nie sprawdzają
        zadnych papierów. Ani tych co ludzie przyworzą ani swoich gdzie maja adnotacje
        o twojej wizycie!!
        Chociaż słyszałem ze jak zabiorą paszport to nie oznacza ze dostaniesz go od
        DHL z Wizą. Ja na szczęscie dostałem miesiac temu. A gdzie byłeś? W Warszawie
        czy Krakowie??
        Odpisz
        • Gość: kriss Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.wmc.net.pl 27.04.04, 22:58
          dzieki Tom
          bylem w warszawie i teraz zaluje ze od razu nie staralem sie przekonac konsula
          ale po prostu mnie zatkalo. zerknal na wniosek gdzie napisalem ze bede miaszkal
          w hotelu i od razu stwierdzil ze mnie na to nie stac i out, next please. teraz
          bede mial zaproszenie mimo ze dalej planuje mieszkac w hotelu. mam nadzieje ze
          spyta sie chociaz o wyciag z konta albo cos w tym stylu. ostatnia rzecz o
          jakiej mysle to praca tam albo zostanie na dluzej.
          pozdro
          • Gość: tom Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 08:55
            DO KRISS: Nie czekaj aż zapyta o poszczególne appiery tylko daj mu wszystko co
            masz i niech sam je przejrzy. Jak bedziesz czekał aż on bedzie wypytywał co
            chwile o coś to nie licz na to. On ma na jedną osobe 2min czasu wiec
            wykorzystaj to jak najlepiej. Daj wszystko i sam jeszcze go zagadaj przy
            bylejakim pytaniu.
            Przerwie ci i powie że PAŃcka Widza będzie wydana:)
            Powodzenia
      • Gość: kriss Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.wmc.net.pl 27.04.04, 22:52
        zadalem pytanie na ktore odpowiedzi nie znalazlem we wczesniejszych postach a
        wydaje mi sie ze zastanawialo sie nad tym wiele osob ktorym odmowiono wizy a
        ktorym zalezalo na wyjezdzie.
        wspolczuje jezeli caly komentarz na jaki Cie stac wyraziles w tym jednym
        zdaniu. Fagasie.
        • Gość: tom Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.blt.pl / 80.51.250.* 27.04.04, 22:56
          Kriss... daj spokój. Nie zwracaj uwagi na niego. Mam nadzieje że moj post choc
          troche ci pomógł...
    • Gość: liverty Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.lomza.rtc9.4lan.pl 27.04.04, 23:33
      wg mnie masz taką szanse jak Polacy zostac mistrzem świata w piłke
      nożna--pocos mówiłes ze w hotelu-hmmój kolega miał wczesniej wize ale
      jak poszedł po nastepną to powiedział ze bedzie tam trohe sie uczył
      angielskiego w szkole a na turystycznej niemonza -i niedali-poczekaj
      rok a pozatym ameryka ma ładną tylko przyrode a za to europa jest i
      piekna i ciekawsza bye1
      • Gość: kriss Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.wmc.net.pl 27.04.04, 23:40
        no ok co innego uczyc sie na turystycznej a co innego mieszkac w hotelu na
        turystcznej. jest chyba roznica. ale dzieki za opinie.
        pozdrawiam
    • Gość: kaya Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.go.net.pl / *.net.pl 28.04.04, 00:14
      mialam taka samą sytuację. tez warszawa. teraz mam umowianą druga rozmowę w
      Krakowie, bo tu studiuję. Nie mam wielkich oczekiwan co do teh rozmowy ale
      sprbuję, bo na wakacje mialam jechac z kolezanką, która wize dostala i jej
      plany tez się posypały.
      powodzenia
      • Gość: kriss Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.wmc.net.pl 28.04.04, 00:39
        mam prosbe. moglabys mi dac znac jak przebiegala rozmowa jak juz bedziesz
        szczesliwa posiadaczka wizy? chodzi mi o to czy nawiazywali do wczesniejszej
        wizyty itp. moj mail: tacodude@o2.pl
        z gory dzieki
        powodzenia!
        • Gość: kaya Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.go.net.pl / *.net.pl 28.04.04, 12:46
          rozmowe mam 25 maja dopiero, ale dam znac
    • us_gap Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie 28.04.04, 10:51
      Witam
      Niewiem czy Ci to pomoze ale moj znajomy pojechal po 3 miesiacach i DUPA
      powiedzieli mu ze niemina rok.
      Ale jest cos takiego ze mozesz starac sie o wize wczesniej niz po roku od
      odmowy w przypadku gdy cos sie zmieni w twojej sytuacji.
      Generalnie chodzi o to czy jest cos w Polsce co sprawia ze napewno tu wrocisz i
      jesli tak to wize masz. Mozesz cos sciemnic ze sytuacja zmienila sie od
      ostatniej wizyty i takie tam.
      Nichce odbierac Ci nadziei i mysle ze Ci sie uda !!!!
      POZDROWIENIA !!!!
    • mani24 Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie 28.04.04, 16:01
      Witam
      Oto fragment tekstu ,ktory chyba Ci sie przyda ze strony :
      www.usinfo.pl/consular/niv/polish.htm

Odmowa wydania wizy
      Artykuł 214(b) amerykańskiej Ustawy o imigracji i obywatelstwie (Immigration
      and Nationality Act) stanowi, że każda osoba ubiegająca się o wizę
      nieimigracyjną jest uważana za potencjalnego imigranta, do czasu, aż przekona
      konsula, że nim nie jest. Większość osób, którym odmówiono wydania wizy, nie
      była w stanie spełnić tego wymagania. Każdy może ponownie ubiegać się o wizę w
      terminie późniejszym, zgodnie z opisaną tu procedurą. Na ogół jednak zalecamy
      aby osoby, którym odmówiono wydania wizy odczekały rok, zanim złożą nowy
      wniosek, chyba, że zaszła istotna zmiana w ich sytuacji lub mają inny ważny
      powód, aby ubiegać się o wizę wcześniej.

Ale probowac zawsze mozna a moze Ci sie uda> Mysl pozytywnie to
      pomaga.Pozdrawiam.
    • Gość: laurels Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: 217.153.153.* 28.04.04, 16:16
      Jesli nie wiesz, to jest cos takiego jak odwolanie sie od ich negatywnej
      decyzji. Jak sobie poczytasz na stronach internetowych to znajdziesz taka
      odnotacje. Z tego co pamietam moze to zrobic osoba obywatelstwa
      amerykanskiego.. ale jak kogos znasz w stanach to zaangazuj zeby wyslali list
      polecony do ambasady w polsce z prosba o wyjasnienie dlaczego nie dostales
      wizy, ze masz srodki i ze ta osoba cie zna i zna twoja sytuacje finansowe itp
      itd. Moze tym cos wskurasz... Niech napisze ze moze za ciebie reczyc to moze
      zmienia decyzje... Niedawno bylam w ambasadzie i dostalam wize na 10 lat,
      rozmowa trwala 3 min, miejsce pobytu mialam adres mieszkania znajomych
      Amerykanow. Zycze powodzenia z odwolaniem, to moze byc bardziej skuteczne niz
      ponowne staranie sie o wize...
      • Gość: kriss Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.wmc.net.pl 28.04.04, 17:06
        sprobuje jeszcze raz. sam wyloze wszystkie dokumenty na stol nie czekajac az
        poprosi o nie konsul. a jak to nie wyjdzie wtedy zaangazuje kogos do napisania
        odwolania.
        dzieki za info
        pozdrawiam
        • Gość: tees 44 Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 00:33
          moj brat mial taka sytuacje jak ty . bylo tak : pojechalali we dwojke z siostra
          po wize turystyczna i ona dostala a on nie . i moja siostra powiedziala
          konsulom czy konsulowi ze jak brat nie jedzie to i ona nie chce jechac . wiec
          kazali mu zlozyc podanie i termin mial 2 tygodnie pozniej . i juz za drugim
          razem dostal wize bez zadnych problemow.
          Wedlug mnie musisz sie troche postawic , w koncu nie kazdy jedzie tam do
          pracy . powinno byc po twojej mysli . pozdrawiam
      • Gość: kaya Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.go.net.pl / 83.16.133.* 25.05.04, 11:25
        bylam drugi arz i dostalam wize1 dzissiaj:))))))))))))))))
        • Gość: acton Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.w / *.w-net.pl 25.05.04, 14:23
          Gratulacje Kaya! Moim zdaniem trzeba tam iść z tupetem, nie jak owieczka na
          rzeź. Myślę, że nie spotykają się często z sytuacją, że ktoś przychodzi po
          miesiącu. To jest Twój atut. Jeśli jesteś w stanie zaryzykować 385 zeta, to
          próbuj. Bądź tylko przygotowany na każde pytanie i wymyśl coś, co się zmieniło
          jeśli chodzi o Twoją sytuację. Ta sytuacja ważna będzie przy okienku, gdzie
          baba sprawdza dokumenty. Sam konsul pewnie się nie połapie, że idziesz drugi
          raz. Idź na pewniaka, jak trzeba to się wkurz (nie do przesady), że traktują
          Cię jak robola. Myślę, że masz szanse. Co do hotelu, to też miałem podany hotel
          na pierwszą noc. Potem zaznaczyłem, że będzie improwizacja, czyli tramping (w
          głowie oczywiście miałem plan). Ważne, żebyś się coś przygotował odnośnie
          zwiedzania. Ja zagadałem tak konsula tym co chce zwiedzać, że nie zdążył zadać
          innych pytań. powodzenia!
          • Gość: kaya Re: odmowa turystycznej - drugie podejście po mie IP: *.go.net.pl / 83.16.133.* 25.05.04, 18:24
            tak wlasnie zrobilam- podeszlam bez kompleksów, zupelnie bez stresu- bo
            zupelnie nie spodziewalam sie ze dostane wize. Powiedzialam ze jade z kolezanką
            opalać sie na Florydzie, pytan o odmowe nie bylo wcale, ogólnie dużo żartów-
            taka odskocznia moze od tych którzy przerazeni podchodza do okienka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka