agis82 08.11.05, 11:28 Moja lekarka pierwszego kontaktu twierdzi, ze jest to najlepszy lek zapobiegajacy zylakom. Niestety miesiecznie ta przyjemnosc kosztuje mnie ok 70zl. Czy ma on moze jakis tanszy odpowiednik o zblizonym skladzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 12:02 identyczny: pelethrocin podobny: varixinal, phlebodia (nie tańszy), otrex (nie tańszy) Odpowiedz Link Zgłoś
digitalis7 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 21:51 sprostowanie: Pelethrocin nie jest dokładnym odpowiednikiem Detralexu, mimo iż zawiera te same subst. czynne. W Detralexie są one poddanie mikronizacji - podobno powoduje to łatwiejsze przyswajanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 22:02 podobono. wiadomo, że servier nie podda sie tak łatwo- stąd argument o mikronizacji. ale badania biorównoważności pozwoliły na rejesjtrację pelethrocinu jako odpowiednika. osobiście stosowałam oba preparaty i oba działają. tak samo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: *.netaccess.pl / *.lubin.dialog.net.pl 09.11.05, 18:42 czy te leki są na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 09.11.05, 19:47 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: *.atol.com.pl 09.11.05, 18:46 Moge cie pocieszyc, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze Detralex to jeden z tych lekow, ktore sprowadzac maja z krajow Unii Europ. za mniejsze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś