koralewski777 16.09.06, 15:31 Witam! Kończę właśnie fizjoterapię – czy trudno się dostać na staż do Kanady ? Czy są u nas jakieś dobre biura pomagające w tym? POZDRAWIAM i za inf z góry dziękuję Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpole Re: Fizjoterapeuta 16.09.06, 17:48 koralewski777 napisał: > Witam! > Kończę właśnie fizjoterapię – czy trudno się dostać na staż do Kanady ? Nie jest to trudniejsze niz odznaczenie odpowiedniej kratki na oswiadczeniu o twojej zgodzie na podjecie stazu w Kanadzie, a dotyczacej odpowiedniego koloru chodnika powitalnego od samolotu do palacu i ilosci czlonkow kompanii honorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Fizjoterapeuta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.09.06, 06:23 :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Fizjoterapeuta 17.09.06, 21:14 tylko coś czuję,że z takim "oświadczeniem" o mojej "zgodzie na podjecie stażu w Kanadzie" mogą być problemy, odnośnie koloru chodnika itd. to poczułbym się strasznie gdyby nie wiedziecli co lubię? Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Fizjoterapeuta 17.09.06, 22:53 koralewski777 napisał: > tylko coś czuję,że z takim "oświadczeniem" o mojej > "zgodzie na podjecie stażu w Kanadzie" mogą być problemy, odnośnie koloru > chodnika itd. to poczułbym się strasznie gdyby nie wiedziecli co lubię? Widze, ze terapia wstrzasowa poskutkowala, panie terapeuto. Deczko pan otrzezwial? Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 16:33 „deczko”? postawiło mnie na równe nogi! Bardzo dziękuję! A na poważnie – to : dam sobie rade sam „o mnie się nie martw, o mnie...” a Pan co porabia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 18:49 koralewski777 napisał: > A na poważnie – to : dam sobie rade sam > „o mnie się nie martw, o mnie...” Oooo i to jest wlasciwe podejscie do zycia i tematu. Beda z Ciebie jeszcze ludzie :) > a Pan co porabia? Jak to co? Nudze sie. Dlatego czytam tutejsze pierdoly i dokladam swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 20:08 ja się w życiu nie nudziłem! wiem, że o to Pan nie pytał, ale... - na mało pomysłowego Pana posty nie wyglądają, a jednak-nuda doskwiera? czy to nygustwo? :) ale proszę się nie przejmować - każdy jest ponoć trochę leń - nie wiem tylko jak to się ma do mojej Mamy pracoholiczki? mam nadzieje,że będą ze mnie ludzie rozpisuje się jakbym nie miał do kogo gęby otworzyć - a mam, mam mam DOBREGO! a poza nudą - z którą mimo wszystko myślę że Pan sobie radzi, to co Pan porabia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 20:24 koralewski777 napisał: > ja się w życiu nie nudziłem! wiem, że o to Pan nie pytał, ale... > - na mało pomysłowego Pana posty nie wyglądają, a jednak-nuda doskwiera? czy to nygustwo? :) Nygustwo. Nudze sie na sile to znaczy zmuszam sie, zeby sie nudzic, bo mi to daje zludzenie, ze nie mam nic do roboty. Niestety, nawet piszac w tej chwili, odpowiadam na telefony i niechcacy zarabiam pieniadze. > ale proszę się nie przejmować - każdy jest ponoć trochę leń Dziekuje ci za te wskazowki. Brzmia szczegolnie rozbrajajaco w ustach kogos, kto moglby byc moim synem, hehe > nie wiem tylko jak to się ma do mojej Mamy pracoholiczki? Prosze pozdrowic Mame i poradzic Jej, zeby troche poleniuchowala. W tym czasie ty zrobisz pranie, prasowanie i moze obiad, jak sie wyrobisz, hehe > mam nadzieje,że będą ze mnie ludzie Slusznie. Okolo 99,9% procent ludzi z ta nadzieja zaczyna ten hazard zwany zyciem. > rozpisuje się jakbym nie miał do kogo gęby otworzyć - a mam, mam mam > DOBREGO! > a poza nudą - z którą mimo wszystko myślę że Pan sobie radzi, to co Pan > porabia?:) To jakis wywiad? Ale co mi tam, odpowiem... jestem biznesmenem. Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 20:35 :) tworzymy historię nie przeprowadzam wywiadów życie zacząłem 26 lat temu - ile przy tym mojego udziału? poważniej to hazard mam za sobą - nie przyrównałbym życia do hazardu ale to bardziej osobista "pierdoła" Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 21:13 koralewski777 napisał: > hazard mam za sobą - nie przyrównałbym życia do hazardu Zycie jest bardzo uzalezniajacym hazardem, przynajmniej dopoki sie nie przegra wszystkich zetonow. Jak na mlodego czlowieka jestes jakis dziwny. Moze lepiej zostan poeta? Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Fizjoterapeuta 18.09.06, 21:22 Poetą się nie jest - poetą się bywa - powiedizał mi Pan Doktor od poezji, który stwierdził że mam talent - niebawem mam zamiar tomik wydać -zobaczymy "dziwny" - nie jesteś oryginalnym w tej kwesti :mojej dziwności a Niemen też śpiewał:) - a co Cię dziwi konkretnie? (troche się wygłupiam w tym moim forumowaniu-mieszam-humoruje-moralizuje-skaczę- podskakuję-dotykam-objaśniam-pytam-i jak widać - miałem napisać zadziwiam - ale... dziwny to może tyczy się dziwaka?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Fizjoterapeuta IP: *.nas01.totftds.ext.distributel.net 21.09.06, 04:45 Jestem fizjoterapeuta w Kanadzie od 5 lat, by tu pracowac trzeba mies wize pracownicza a do niej potrzebne bylo kiedy tu przyjezdzalem DWA lata doswiadczenia zawodowego. trzeba rowniez nostryfikowac dyplom i zdac egzamin teoretyczny i praktyczny, ale warto - ok.CAD 60,000 rocznie, bardzo duzy prestiz spoleczny i dosc bezpieczna praca - bardzo trudno tu w tej profesji o bezrobocie, chyba, ze sie straci licencje. Czesc P.S. Konieczna bieglosc w angielskim lub francuskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek:) Re: Fizjoterapeuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 11:34 Maciek ja mam takie pytanie skonczylem licencjat w prywatnej szkole wyzesz z fizjoterpii i 2 letni magisteriat na AM w Poznaniu i mam takie pytania czy ja mam takie same sznase na wyjazd do kanady do pracy jak osoba ktora skonczyla fizjoterpie panstwowo czy to ma jakies znaczenie???? z gory dziekuje za info..:):) Odpowiedz Link Zgłoś
koralewski777 Re: Fizjoterapeuta 21.09.06, 14:47 Hej! Dzięki Mógłbyś trochę poopowiadać o samej pracy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Fizjoterapeuta 21.09.06, 15:05 Gość portalu: Maciek napisał(a): > teoretyczny i praktyczny, ale warto - ok.CAD 60,000 rocznie, bardzo duzy > prestiz spoleczny i dosc bezpieczna praca - bardzo trudno tu w tej profesji o hehehe, z tym prestizem, to lekko przesadziles Odpowiedz Link Zgłoś
witek_czetwertynski Re: Fizjoterapeuta 23.09.06, 02:38 W Kanadzie moze 60tys CAD ale w USA ludzie daleko przechodza 100 tysUSD. Moj bratanek zarabia ok.120 tysUSD. A egzaminy trzeba zdawac wszedzie, gdzie w gre wchodzi profesjonalizm i duze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbav Re: Fizjoterapeuta IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.10.06, 05:13 Moze tyle zarobic ale prwdopodobnie pracuje wiecej niz 40 godzin tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbav Re: Fizjoterapeuta IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.10.06, 05:13 Moze tyle zarobic ale prwdopodobnie pracuje wiecej niz 40 godzin tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Fizjoterapeuta IP: *.us.infonet.com 05.10.06, 20:58 > hehehe, z tym prestizem, to lekko przesadziles No masz. Tu tez musial dorzucic swoje trzy grosze... Odpowiedz Link Zgłoś