Dodaj do ulubionych

Do starszych:myślicie ze warto??

03.08.07, 14:41
Witam Serdecznie!
Problem jest niby banalny, pragnę motocykla ale go nie mam. ale sprawa jest
bardziej "pechowa"
O dwóch kółkach marzyłem od małego, mieszkałem z kuzynem który był napalonym
motocyklistą więc i mi się udzieliło. pierwszy to był komar kadet którego
kupiłem za odszkodowanie za złamana rękę(ale sie wtedy cieszyłem) :) potem,
romet ogar i hercules sachs :)
No ale już z motorowerów sie wyrosło wiec marzenia też troszkę podrosły,
uzbierałem przez rok kasę(ciężko raczej z nią ale dałem radę)kupiłem sobie
Hondę CB400N, piękna bordowa, wystylizowana na choppera, ładna muzyka z
silnika, skórzane sakwy, gmole itd. Marzenie spełnione, niestety, tylko na
tydzień, po tygodniu zaczął kopcić, cieknąć olej więc pojechałem do serwisu
hondy i dowiedziałem sie ze ktoś go zrobił rewelacyjnie ale tylko pod sprzedaż
:( no i po marzeniach. motoru oddać nie mogę bo na umowie jest "zna stan
techniczny" a oczywiście poprzedni właściciel o niczym nie wiedział :(
nie ma szans żebym uzbierał znowu tyle kasy na nowy(studia dzienne i wynajem
mieszkania za kasę którą sam muszę zarobić to trochę ciężko) ale kiedyś w
gazetach widziałem takie ogłoszenia poszukujących sponsorów(motor za
roznoszenie ulotek, naklejki na motorze, na ciuchach) ale czy to działa, czy
pisanie listów do różnych firm w ogóle ma jakiś sens?? jeżeli ktoś dzięki
takiej formie dostał pomoc to proszę o kontakt, pozdrawiam! Gadzina.
Obserwuj wątek
    • Gość: fazer600 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:30
      Czesc!

Odbiegajac nieco od Twojego pytania - nie myslales przypadkiem zeby ten
      motocykl naprawic? Bo jesli calosc jest w ladnym stanie to moze sie oplacic
      wymienic silnik na inny lub zrobic remoncik, ze wskazaniem na wymiane na inny...
    • gliwicki Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 03.08.07, 16:30
      Dwie sprawy:

Po pierwsze ...
      Popieram pomysl proby regeneracji maszyny. Skoro ladna to moze jednak warto sie
      zastanowic nad naprawa. Oczywiscie nie w firmowym salonie i czesciami prosto z
      pudelka ...
      Popytaj troszke po znajomych, pozagladaj na gielde, poszukaj w ogloszeniach. A
      jak sobie sam naprawisz to bedzie przyjemnosc podwojna. Bedziesz mial swietna
      maszyne i doswiadczenie w mechanice ;)
      Nie zalamuj sie wiec i do roboty!
      Po drugie ...
      Podaj namiary na szmaciarza ktory sprzedal Ci takiego strupa. Jezeli to
      handlarz to warto rozpropagowac wsrod moto-ludkow informacje na temat
      stosowanych przez niego metod. Moze dzieki temu inny nie da sie mu nabrac i ...
      (autocenzura) nie uzbiera tak szybko na nastepnego mercedesa!
      Ooooo...
      A moze by tak na tym forum utworzyc czarna liste handlarzy wciskajacych g..o
      nieopierzonej mlodziezy? Zbieraja pieniazki przez dlugi czas i w zamian dostaja
      powod do zmartwien ;(
      Kto popiera ten pomysl?
      • Gość: Pacu3 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.08.07, 17:19
        Nie znam nikogo kto by dostał motocykl i uważam że strata czasu.
        Lepiej zająć się remontem :-)
        Kolejna sprawa - nie ma czegoś takiego jak WIELKA OKAZJA ( oczywiscie normalna
        cena też nie gwarantuje iż motocykl nie będzie padłem )
        Ten motocykl pewnie był "OKAZJĄ"
        Moj motocykl był okazją- ALE ALE ALE kupiony od kolegi bo miał ciśnienie na inny
        motocykl i chciał szybko sprzedać lecz ja wiedziałem co kupuje dokładnie- bo od
        kolegi.

Czarna lista - świetny pomysł - lecz nie na forum lecz jakas stronka
        ogolnodostepna, jest chyba coś takiego jak lista dłużników - jeśli nie płacisz
        kredytów etc to wciągają ciebie na nią ( nie wiem bo nie miałem nie przyjemnośći
        na niej zagościć )poprawcie mnie jeśli się mylę.
        • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 03.08.07, 18:10
          Jeśli chodzi o sprzedającego to mąż mojej bardzo dobrej znajomej z którą grałem
          kiedys w jednej kapeli :/ nie była to okazja, cena normalna a motocykl bardzo mi
          się podobał. zaufałem jej i kupiłem. Nie jest on handlarzem podejrzewam ze ktoś
          jemu wcisnął kit a on go puścił mi.
          Remont:
          Dzisiaj byłem w serwisie Hondy, za same części nowe zapłaciłbym 1000zł :/ a nie
          kupie przecież używanych uszczelek, czy pierścieni, panewek bo nei wiadomo jak
          się trafi, dochodzi mechanik, sam tego bym nie zrobił, komarka to rozbiore i
          złożę ale nie Honde 400tkę. W dodatku w związku ze studiami mieszkam we
          Wrocławiu i nie mam tu kompletnie warunków do rozebrania silnika. Nawet jeżeli
          udało by mi się kupic gdzieś jakies części to tysiaka muszę mieć na części plus
          mechanik. Na motor odkładałem rok czasu a teraz jeszcze remont...
          Jest jeszcze wyjscie znaleść kolejnego frajera takiego jak ja i go wcisnać. ale
          to opada o nie bede komuś gówna podkładał na którym się poślizgnąłem....
          Masakra :/
      • Gość: goguś Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.013.c66.petrotel.pl 03.08.07, 20:07
        Poszukaj innego silnika albo napraw ten co masz.Naprawa trochę gotówki
        pochłonie,ale jeszcze jest lato!Życzę szybkiego powrotu na drogę!!!Takich
        przypadków jak Twój jest sporo,szczególnie w wiekowych sprzętach.
      • Gość: kawa500 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.mmpnet205.tnp.pl 15.08.07, 15:33
        naprawdę bardzo dobry pomysł przydałaby się takim nauczka
    • Gość: Dzakas Ja w sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 20:05
      Ja mialem taka sama tylko 450 ale w zajebistym stanie technicznym opchlem za
      2700 a tobie proponuje poszukac drugiego silnika mysle, ze wiecej niz za 1000zl
      nie dasz poszukaj na allegro czy cóś. Zwroc uwage na sprzegielko rozrusznika bo
      w tych modelach to jak w cebrach napinacz czyli gowno. Abys nie kupil z ta
      wada.pzdr ziom
      • Gość: Zmud600f Re: Ja w sumie IP: 80.50.232.* 03.08.07, 22:19
        ja sie jesz ze dozuca...powiem Ci ze jestes dziwny...co szkoda Ci kasy za cene
        przyjemnoosci z jazdy??? biez kase i naprawiaj sprzeta,bez gadania!!!!!!! pozdro
      • ireo Super Dreams 03.08.07, 22:23

o co w ogóle ten lament? używaną głowicę do takiej padaki można kupić w
        dojczlandzie za 10 EUR, razem z tłokami nawet. to chyba nie jest wysoka cena
        części? aktualna oferta na eBay ważna do jutra do 19:00 (to nie moja aukcja,
        oczywiście)

nawiasem mówiąc, "stylizacja na czopera" tego motocykla to poje... znaczy,
        niezbyt dobry pomysł. np. skórzane sakwy pasują do odlewanych felg jak kwiatek
        do kożucha, ale to moja opinia, a ludziska robią różne dziwne rzeczy i będą je
        robić. gdybym już chciał Hondę CB400N Super Dreams w ogóle na coś "stylizować",
        to byłby to raczej służbowy pojazd policji duńskiej z końca lat '80
        • arturwojsa Re: Super Dreams 03.08.07, 22:31
          po pierwsze to nie szkoda tylko jej nie mam:/ czytajcie ze zrozumieniem:/ kupie
          za 100zł jakies stare części i co znowu będe 10razy musiał naprawiać, mam kupić
          używane uszczelki? uszczelniacze na zawory i panewki??
          Po drugie, jeżeli chodzi o stylizacje to nie widziałeś go więc jak mozesz
          krytykować, jakbyś go zobaczył to w życiu byś nie powiedział ze to CB400, jak
          zdąbede jakims cudem kase na remont to włoze mu jeszcze bak od 730(nie pamiętam
          który rocznik) i bedzie super. Tylko ten szmal...
          A tak w ogóle to wiem ze najleprzym wyjściem jest remont ale ni eo to w tym
          temacie chodziło
          • gliwicki Re: Super Dreams 03.08.07, 23:33
            Napisz dokladnie jakie czesci sa Ci potrzebne i do jakiego modelu (rocznik).
            Postaram sie poszukac w zaprzyjaznionych hurtowniach i moze cos taniej
            bedzie ...
          • ireo Re: Super Dreams 04.08.07, 00:00
            arturwojsa napisał:

> ...jeżeli chodzi o stylizacje to nie widziałeś go więc jak mozesz
            > krytykować, jakbyś go zobaczył to w życiu byś nie powiedział ze to CB400...

heh, "jakbym zobaczył", to bym dopiero krytykował!
            ale co tam, niech stracę. dawaj zdjęcie :-)
    • Gość: spiwor Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.07, 22:35
      Kiedyś za młodego, jakieś 15 lat, były ogłoszenia :podaruję samochód w zamian na
      reklamę na nim, no to wysłałem piękne pismo, niestety nie podarował.
      Podejrzewam, że to był kolekcjoner znaczków pocztowych albo nie miał czym w
      zimie palić.
      • Gość: baba_zanetti Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.07, 10:05
        ale o co w ogóle chodzi?? przecież to twin, jeśli bierze tylko olej, a nie
        stuka, to naprawic to można poniżej tysiaca napewno. ale ty chcesz pójść na
        łatwiznę. do zakupu trzeba było wziąć kogoś kto się zna, ale nie będe Cię już
        teraz nękał. remontuj ten silnik!! Skąd jesteś?
    • Gość: spectre Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.104.udn.pl 04.08.07, 11:04
      pomysł z ,,czarną listą" całkiem słuszny, tylko co warsztatami-sprzedawcami
      którzy są OK, lecz zostaną niesłusznie zniszczeni przez kłamliwe wpisy
      konkurencji?? Przecież to żaden problem ! ?
      • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 04.08.07, 19:24
        Jestem z Wrocka(tzn mieszkam tutaj)
        Jeśli chodzi o części to tak:Uszczelki, uszczelniacze na zawory, pierścienie,
        panewki główne oraz na wał. W serwisie chcą za to 900zł, nie mówiąc już o tym że
        nie wiadomo czy panewki główne da si gdzieś zamówić do niego. Nie chce iść na
        łatwiznę, jeżeli ktoś da jakis pomysł i zaoferuje doswiadczona pomoć w remoncie
        to bardzo chetnie, niestety ja z moim doświadczeniem mogę robić tylko za
        pomocnika. znalazłem ludzi którzy mają silniki na sprzedaż ale żaden nie moze mi
        zapewnić sprawdzenia stanu tego silnika. Kupic znowu złoma i wybulić kase to mi
        się nie uśmiecha.
        Jeżeli chodzi o kupowanie z osobą doświadczona to w tym przypadku nic by nie
        dało. Widział go dzień po kupnie dobry i ceniony mechanik motocyklowy i mówił że
        wszystko jest ok a po tygodniu zaczeło cieknąć, dymic i stukac....po prostu był
        zrobiony tak zeby działał dobrze przy kupowaniu.
        Jeżeli ktoś ma czas i warunki do remontu we Wrocławiu to chętnie skrzystam z
        pomocy, mogę też zapłacić ale nie wiele :/ nie mówie o mechanikach zeby mi coś
        robili za free ale wiem ze sa ludzie którzy robia to dla przyjemności.
        • Gość: Benek Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:52
          a może po prostu katowałeś na zimnym silniku i go zajeździłeś?bo nie wiem czy
          wiesz ale silnik wypada rozgrzać przed jazda jaka kolwiek a nie mowiac juz o
          szaleniu...
          PZDR
          • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 04.08.07, 22:18
            Tak wiem ze trzeba rozgrzać... To ze nie potrafiłbym sam wyremontować silnika to
            nie znaczy ze nie mam pojęcia o motorach...
            • Gość: baba_zanetti Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.07, 23:08
              wracając do twojego pytania, moim zdaniem cięzko Ci będzie znaleźć sponsora, co
              innego gdybyś startował w jakiś zawodach, gdzie jest jakaś medialność, wydaje
              mi się że szkoda zachodu by chodzić i sie prosić o kasę. Powiedz dokładnie co
              się stało? wszystkie te rzeczy na raz?? nie chcę mi sie wierzyć, może coś sie
              rozkręciło, a może ten motocykl brał tyle oleju że po tygondiu sie on skóńczył
              i przytarłeś silnik?? wymiana panewek to ostateczność, jeśli rzeczywiśćie
              trzeba będzie to zrobić to nie opłaca sie remnontowac tego motocykla
              rzeczywiście, ale jeśli był olej to silnik sam z siebie raczej się nie zaciera.
              wiec, a uszczelniacze zaworowe kosztuje ok 8zł sztuka, do tego uszelka pod
              głowiecę max 100zł, i pierścienie ok 300zł, i już nie kopci
              robocizna to ok kolejnych 300zł.
              • Gość: Benek Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 23:17
                dokładnie...tyle ze nie w serwisie.a panewy moze nie beda waliły jak je olej
                uszczelni...
                • Gość: fazer600 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 11:12
                  Otoz to, zrob tylko to co jest faktycznie uszkodzone lub zuzyte, nie rob na sile
                  z tego silnika "nowki" Tak jak mowia przedmowcy, serwis sobie odpusc, ma to sęs
                  przy mlodych maszynach natomiast przy tak wiekowych jedynie zamienniki sa
                  uzasadnione ekonomicznie. Z kupowaniem silnika bym sie wstrzymal do czasu
                  zdemontowania i weryfikacji obecnie posiadanego bo czesto sytuacja wyglada
                  krytycznie a po rozebraniu okazuje sie, ze poszla tylko jakas uczczelka lub
                  uszczelniacz i koszta sa w sumie niewielkie tylko roboty sporo. Pozatym nawet
                  kupowanie silnika ktory mozna odpalic nie daje gwarancji, ze nie jest
                  "przygotowany" pod sprzedaz...Konkluzja - najpierw staraj sie
                  naprawic/wyremontowac to co masz a jesli sie nie da lub jest mocno nieoplacalne
                  to szukaj innego silnika...
    • Gość: Tomasz Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.agriland.pl 05.08.07, 12:02
      aukcja.onet.pl/show_item.php?item=222893807
      widać już nie szuka silnika tylko klienta naiwnego równie jak on.
      • Gość: baba_zanetti Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.subscribers.sferia.net 05.08.07, 12:21
        hehe, faktycznie objuczona tak ze nie przypomina już CB. ktoś coś wspominał o
        liście sciemniaczy:) hipokryzja
        • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 05.08.07, 22:04
          tak to moja aukcja ale kazdy kto sie zgłasza dostaje dokładne informacje na
          temat jego stanu. aukcja aukcja a rzeczywistosć swoja drogą.
          Jezeli chodzi o naprawe to uwierzcie mi że na prawde nie chce go sprzedawac
          jezeli moge naprawić. Jezeli jest jakas osoba z wrocka co zna się na rzeczy i
          miała by czas go oglądnać to prosze o kontakt
          • Gość: Tomasz Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.agriland.pl 05.08.07, 23:03
            No to nie lepiej napisać w aukcji jaki jest realny stan?
            Czy wolisz żeby ludzie zawracali sobie dupe i dzwonili, dowiadywali się a
            później denerwowali że trafili na kolejnego oszusta? Nie określam Cię tak. bo z
            Twoich postów wynika że nim nie jesteś tylko prawdziwym pasjonatem ale oni mogą
            to tak odbierać. A treścią aukcji niestety przeczysz samemu sobie...
            ''Jest jeszcze wyjscie znaleść kolejnego frajera takiego jak ja i go wcisnać. ale
            to opada o nie bede komuś gówna podkładał na którym się poślizgnąłem....
            Masakra :/''
            Nie wiem czemu piszesz że aukcja aukcją a rzeczywistość swoją drogą, myślę że
            tak samo ja jak i inni motocykliści woleliby żeby aukcja była rzeczywistością
            jednak wielu z nich przejechało setki kilometrów w celu obejrzenia tzw. 'igły' z
            wiadomo jakim rezultatem.

Pozdrawiam
            Tomasz
            • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 06.08.07, 10:09
              ale nikt nie jezdzi setki kilometrów bez wczesniejszego zadzwonienia, a jak ktoś
              dzwoni to od razu mówie, po za tym to jest tka aukcja która nie chce do końca
              żeby została zakończona jako sprzedaż ale wystawić wystawiłem żebym nie został
              bez dwóch kółek jak nie naprawie, jak ktoś zadzwoni i dowie się jaki jest
              stan(nei napisałem tylko o kopceniu, o uszczelce napisałem) i dalej bedzie
              chciał kupić to znaczy ze jest zdecydowany. jeden telefon to chyba nie jest aż
              takie zawracanie.
              Jednak wracając do tematu jakby był jakis mechanik który ma chwile czasu(motor
              jest w centrum)żeby go obejzec i wycenic naprawę to byłbym wdzieczny.
              Pozdrawiam
              • gliwicki Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 06.08.07, 10:49
                Oj nie podoba mi sie Twoje zachowanie ;(
                Sam dobrze wiesz, ze sprzedajesz padake! A co piszesz?
                "Stan motocykla okreslam jako dobry a wizualny jako BARDZO DOBRY"
                Tlumaczysz sie teraz metnie, ze kazdemu kto dzwoni podajesz prawdziwe
                informacje. Jak sie to ma w zestawieniu ze stwierdzeniem zawartym w ogloszeniu,
                ze:
                "Jedyna usterka to uszczelka pod głowicą do wymiany (uszczelkę dołączam)".
                Gdzie logika???
                Jak to teraz ladnie piszesz "nie napisalem jedynie o kopceniu".
                Nie obraz sie - straciles jednak w moich oczach wiarygodnosc. Do tej pory
                widzialem w Tobie jedynie ofiare nieuczciwego sprzedawcy ktoremu kazdy z nas
                chcial pomoc znalesc rozwiazanie tej sytuacji.
                A tutaj takie kwiatki ;(
                Dlaczego mamy Ci teraz uwierzyc i pomagac Ci w naprawie tego sprzeta? A moze
                jak Ci go naprawimy to go wystawisz na kolejna licytacje z wyzsza cena?
                Zaufanie to rzecz cenna - nielatwo je odzyskac ...

Jedyne co wymaga ingerencji to "uszczelka pod glowica - ktora dodajesz do
                sprzetu".
                • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 06.08.07, 17:47
                  Jezeli mnie ktoś zapewni ze pomoże mi w naprawie za przysłowiowego litra lub nie
                  wielką opłate(w ramach hobby) to jeszcze dzisiaj aukcję kasuje. Ludzie, nie
                  jestem ściemniaczem a ten motor uważam za swoją perełkę ale jeżeli mam w niego
                  wpakowac tysiaka lub wiecej to wolę go sprzedać i kupić cos innego bo bez dwóch
                  kółek to lipa straszna. Nie będe pracował na zaufanie ludzi których w życiu nie
                  widziałem bo nic złego nie zrobiłem. Kto mnie zna i zna moja sytuacje ten
                  popiera sprzedaż motocykla. Niestety żaden z moich znajomych nie ma czasu żeby
                  mi pomóc w naprawie bo większość siedzi na granica.
                  "Sam wiesz ze sprzedajesz padakę" ej no sorry ale jeszcze przed wczoraj wszyscy
                  pisali ze opłaca sie go remontować a teraz to jest padaka?
                  Pozdrawiam
                  • gliwicki Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 06.08.07, 18:11
                    No dobra - na spokojnie aby emocje nie zagraly ...

Nie chcialem Cie w zaden sposob obrazic ani przypinac Ci latki
                    oszusta. Stwierdzam jednak, ze Twoje ogloszenie nijak ma sie do
                    stanu technicznego sprzetu wystawianego na sprzedaz.
                    Sam opisujesz jakie to kataklizmy Ci sie przytrafily ... Jak to
                    silnik zalewa sie olejem ... Jak to kopci ...
                    Przy takich przypadlosciach zastosowany zwrot padaka w pelni
                    odzwierciedla stan techniczny tego sprzetu ;(
                    I to jest FAKT
                    W ogloszeniu podajesz za to informacje, ze sprzet jest dobry i
                    wymaga "jedynie wymiany uszczelki pod glowica"
                    I to rowniez jest FAKT
                    Sam wiec teraz ocen na ile warte sa Twoje slowa ...

A co do zaufania ludzi ktorych nie znasz i ktorych w zyciu nie
                    widziales. No coz ...
                    Malo kto z nas na tym forum zna sie w "real world". Ale kazdy z nas
                    w pewien sposob sie szanuje i widzi w partnerze do konwersacji
                    czlowieka, a nie tylko literki na ekranie.
                    Jezeli uwazasz, ze wirtualna forma komunikacji zwalnia Cie od
                    ludzkiego zachowania to ...
                    tego nie skomentuje.
                    A to czy aukcje jeszcze dzisiaj skasujesz czy nie ... to Twoja
                    sprawa. Tak naprawde to mam to naprawde gdzies. Szkoda tylko, ze na
                    tej super aukcji moze wpasc kolejny pasjonat motocykli. I tylko tego
                    mi szkoda ;(

• arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 06.08.07, 19:07
                      piszesz ze nie chcesz mi przypinac łatki oszusta ale robisz to jak tylko się da.
                      Jeżli chodzi o szacunek innych userów na tym forum to nie wiem gdzie go brak w
                      moich wypowiedziach. Zaznaczam: na tym forum.
                      Po drugie nikt na tej aukcji się nie poslizgnie a przynajmniej nikt rozsądny, bo
                      nie znam osoby która by chociaż nie zadzwoniła lub napisała przed kupnem
                      motoru/samochodu. A jak zadzwoni to się dowie szczegółów, no a jak ktoś kupi w
                      ciemno bez oglądania, bez kontaktowania się no to sorry ale tacy ludzie sami są
                      sobie winni(jeżeli tacy w ogóle istnieją)
                      Napisałem ten temat z prosbą o pomoc w naprawie a czepiasz się mojej aukcji,
                      jeżeli by mi nie zależało na naprawie to nie rozwijałbym tego tematu ani się nie
                      bronił tylko próbowałbym wcisnąc komuś motor....
                      • Gość: siekiera77 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.aster.pl 06.08.07, 19:15
                        żadnemu "userowi"
                        już go nie wciśniesz...
                  • Gość: Tomasz Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.agriland.pl 06.08.07, 20:43
                    Nie zależy Ci na zaufaniu ludzi których w życiu nie widziałeś?
                    No to git, a nikomu z forumowiczów nie zależy żebyś miał jeżdżącego sprzęta i
                    nie będzie Ci go naprawiał za flaszkę jak to sobie wymarzyłeś. Idź, zarób,
                    napraw i jeździj albo rób co chcesz. Tylko nie rób tu z siebie ofiary losu bo
                    aukcją straciłeś zaufanie motocyklistów.
                    • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 06.08.07, 22:00
                      ludzie, ludzie, myślałem że to ja mam pecha ale to jednak wam należy się
                      współczucie. Gdybym ja dał tą aukcję na tym forum i wyjaśnił co i jak to temat
                      by się rozwinął w dobrym kierunku. ale że link podała inna osoba(oczywiście
                      znaczy to ze ja to ukrywałem...) to wielkie pretensje i juz moje wyjaśnienia są
                      zbędne. pisało do mnie chyba z trzydzieści osób już w sprawie tego motocykla i
                      każdy dostał info co i jak jest z motorem, a nie którzy nawet cennik ile bedzie
                      mniej więcej kosztowała naprawa w serwisie. Ale to nie jest ważne, wazne jest
                      oczywiście ze w aukcji nie napisałem ze kopci i nie dałem tego linka tutaj.
                      Przecież napisałem na samym początku ze nie chce go nikomu wcisnać, ale dla was
                      jakas niejasność od razu oznacza oszustwo. Kuw...a co się dzieje w tym kraju,
                      nie dosyc że "władza" daje każdemu po dupie to jeszcze zwykli ludzie szukają w
                      każdym wroga. Nie straciłem zaufania motocyklistów tylko paru
                      userów(urzytkowników bo już widze ze powszechnie stosowane sformułowanie też się
                      nei podoba) tego forum. Nie straciłem a wrecz zyskałem bo dzięki temu ze
                      powiedziałem tylu osobom jaki jest faktyczny stan bez ściemniania z wieloma już
                      jestem umówiony na spotkania przy piwku :) ale oczywiście ja jestem oszustem bo
                      wystawiłem motor na aukcji z nie dokładnym opisem a w między czasie próbowałem
                      znaleść osobę która jednak by znalazła rozwiazanie takie zebym go nie sprzedawał.
                      POZDRAWIAM SERDECZNIE
                      • Gość: Tomasz Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.agriland.pl 06.08.07, 22:33
                        A nie mogłeś napisać tego swojego info w aukcji, a jak twierdzisz nawet cennika
                        ile będzie kosztowała naprawa? Nie zmieściło się?
                        Ubieraj sobie to w słowa jak chcesz ''niedokładny opis'' rzeczywiście lepiej
                        brzmi :) a każdy sobie to może interpretować jak chce i wyrażać na forum własną
                        opinię.
                        Szerokiej drogi i miłych spotkań przy piwku.
                        Pozdrawiam
                      • Gość: siekiera77 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.aster.pl 07.08.07, 00:09
                        Gdybym ja dał tą aukcję na tym forum i wyjaśnił co i jak to temat
                        > by się rozwinął w dobrym kierunku. ale że link podała inna osoba(oczywiście
                        > znaczy to ze ja to ukrywałem...) to wielkie pretensje i juz moje wyjaśnienia są
                        > zbędne.

gdyby babcia miała wonsy...:-/
                        ale nie przejmuj sie
                        za bardzo
                        to forum tak ma :-)
                        możesz tu dostać
                        zjepke nawet za to że
                        posadziłeś na cyklu
                        panne w nieodpowiednim
                        obuwiu :-D
                        ja na twoim miejsu
                        zamiast pisać tu elaboraty
                        i porównywać nas do
                        kołalicjantów
                        zamieściłbym errate
                        do tej nieszczesnej aukcji
                        trzym sie!
                      • gliwicki Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 07.08.07, 09:37
                        No dobra - ostatni juz z mojej strony komentarz do zaistnialej
                        sytuacji ...
                        Jak widze jestes twardy jak skala gibraltaru i zadne argumenty do
                        Ciebie nie trafiaja. A nam przeciez tylko i wylacznie chodzi o
                        podanie prawdy w ogloszeniu!
                        Ale Ty sie upierasz, ze jestes OK poniewaz (podobno - nikt z nas
                        tego nie zweryfikowal) podajesz cala prawde podczas rozmowy
                        telefonicznej.
                        Ale ta sytuacja przypomina sprzedawanie szczeniaczka ;)
                        Podasz w info na aukcji, ze szczeniaczek jest piekny, ma trzy latki,
                        radosny pyszczek i obciety ogonek. No ogolnie jest rewelka ;)
                        Ma tylko jedna mala wade - jak pije to rozlewa z miski ;) Ale
                        dodajesz w pakiecie ceratke do podlozenia pod miske!!!
                        A jak ktos zadzwoni to sie dowie, ze owszem szczeniaczek jest jaki
                        jest - tyle, ze zdechl rok temu ... Ale latki ma ladne ... A ceratka
                        jest w kwiatki ...
                        To jest dokladnie taka sama sytuacja!
                        A moze powinienes pomyslec o tym, ze ludzie wydaja pieniadze na
                        telefon do Ciebie w sprawie tego super sprzeta w dobrym stanie?
                        Nie brnij wiec czlowieku dalej w to bagno i nie obrazaj innych
                        forumowiczow. Przeciez w ten sposob Ty nam krzywdy nie zrobisz ;p
                        A jak do tej pory to "zyskales" tylko tyle, ze teraz to juz chyba
                        naprawde nikt za przyslowiowa flaszke nic dla Ciebie nie zrobi.
                        A wystarczy tak jak mowi siekieka77 podac cale info na aukcji. I
                        tylko tyle!
                        Przemysl wiec to sobie raz jeszcze na spokojnie ;)
                        Kazdy z nas jest czlowiekiem i popelnia bledy - sztuka jednak jest
                        umiec sie do tego przyznac ;)
                        No chyba, ze jestes z tego ugrupowania ktoremu nikt nie wmowi,
                        ze "biale jest biale, a czarne jest czarne" ;)
                        Pozdrawiam serdecznie!

• arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 07.08.07, 09:59
                          Dobra przyznaje że mogłem inaczej sformułować opis motoru, ale jak to się mówi
                          "kto jest bez winy, niech pierwszy kamień rzuci" czy jakoś tak.
                          allegro.pl/show_item.php?item=222893807Pasuje?
                          Ale to ze zmieniłem opis nie oznacza ze przyznaje sie ze chciałem komuś go
                          wcisnąć, kto sie zemną skontaktował ten otrzymał dokładnie informację, nie
                          przesadzajmy też że naraziłem ludzi na wielkie straty czasu i kasy bo musieli do
                          mnie zadzwonić lub napisać a okazała się lipa. 1zł za minutę rozmowy czy 5 minut
                          na gg to nie jest katastrofa, a jak już wspomniałem większość rozmów zakończyła
                          się bardzo przyjemnie. Cyba że ktoś po uzyskaniu info nie odpisywał nic lub "na
                          razie" no to narzucał się nie będę, bo jak już też wcześniej wspomniałem nie
                          zależy mi na sprzedaży tylko na tym żebym miał czym jeździć.
                          • gliwicki Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 07.08.07, 10:06
                            I o to wlasnie chodzilo ;)
                            Szerokosci Ci zycze!
                            I do zobaczenia na trasie!
                          • Gość: siekiera77 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.aster.pl 08.08.07, 21:26
                            Dobra przyznaje że mogłem inaczej sformułować opis motoru, ale jak to się mówi
                            > "kto jest bez winy, niech pierwszy kamień rzuci" czy jakoś tak.

noo artek...
                            to od siostry ireny
                            zarobiłeś w limo ;-)
                            ciekawe czy rzuciła
                            brymbulcem :-(
                            czy paciorkiem
                            różańcowym :-D
                            tak czy owak
                            zawsze nowak (ten od sekt :-0 )
                            no i
                            www.youtube.com/watch?v=pU2SViDvy-A
                            • arturwojsa Re: Do starszych:myślicie ze warto?? 08.08.07, 22:30
                              a wiesz siekiera skąd to całe zamieszanie?? proste, bo nie działa mi dekoder
                              telewizji trwam :(
                              • Gość: siekiera77 Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.aster.pl 08.08.07, 22:37
                                a chooj z nim
                                najważniejsze żeby
                                ci trybił detektor
                                poczucia humoru :-D
                                www.youtube.com/watch?v=IktL30LkERU
    • Gość: sharky Re: Do starszych:myślicie ze warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 01:32
      Witam

Ja też tak niefortunie trafiłem sprzedałem aprillę AF-1 125 i
      kupiłem Suzuki Bandit 400 z niemiec od kobiety (rok w kraju ) za
      6tyś i wszystko było ok chodził jak zegarek zadbany i wogule po
      serwisie do czasu po jakiś dwóch tygodniach nie wiadomo skąd zaczoł
      cieknąć olej(nie wiedząc otym jeżdziłem )wracająć z pracy podczas
      ulewy złapałem uślizg tylnego koła i zaliczyłem szlifa naszczęście
      skóry zdały egzamin, po oględzinacz w garażu odkryłem że pod
      silnikiem jest mikro pęknięcie dosłownie taka siateczka na karterze
      zalepiona silikonem przy normalnych oględzinach na polu nie do
      zauważenia po głębszych oględzinach z latarką odkryłem że śruba w
      głowicy z boku zamknięcie kanałów pokryta jest delikatną mgiełką