Gość: ja IP: 217.153.246.* 14.06.07, 18:52 Widzial ktos motor byl niezle skasowany autobus tez niezle oberwal czy kierowca wyszedl z tego calo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 217.153.246.* 14.06.07, 19:01 jechalem kilka min po tym jak to sie stalo i worka czarnego nie bylo wiec chyba pojechal do szpitala....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:24 motocyklista zginął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLOSS Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 217.153.246.* 14.06.07, 20:59 ZNA KTOS TEGO MOTOCYKLISTĘ ?? [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:38 tak ja go znam i to dobrze jego rodzina strasznie przeżywa jego śmierć szkoda chłopaka bo byłnaprawde wporzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:38 Ktoś : jaki wporzo , jak rodzina żałuje . trzeba było wcześniej wiedzięc czym grozi jazda na motorze i to nawet ostrozna a tym bardziej taka jak ten oszołom Nie mam żalu , żaden bliski a niejednokrotnie widziałem i słyszałem ich wyczyny Ot moze to nauczy kolejnych. A jak zwykle do tego moga dochodzic prochy Maj kasę to niech się naucza z niej korzystac . A tak odbija im , Nie pierwszy to raz i nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 212.87.244.* 16.06.07, 12:05 weź ty sie czlowieku walnij w łeb!bo nie wiesz chyba co mowisz!pewnie nigdy nawet nie siedziales na skuterku a sie wypowiadasz i do tego takie bzdury piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.cn.com.pl 14.06.07, 19:25 Nie wyszedł, zabrał go karawan. Kurcze, 25 lat. Przynajmniej tak mówili policjanci. Szkoda człowieka, ale to była śmierć na własne życzenie, autobus nawet próbował uciekać, ale nie zdołał. Takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:28 Jaki to był autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.cn.com.pl 14.06.07, 19:30 19tka bodajże, stary przegub Ikarus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joman Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 83.2.142.* 16.06.07, 08:56 Czerwony do połowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieciu Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:01 Najprawdopodobniej #164, bo widziałem go ostatnio na zajezdni z rozwalonym lewym przodem. Był rozbity dość mocno. Poza tym widziałem rozbitego #344 oraz #114. Dużo ostatnio wypadków z autobusami. Niestety normalne samochody z autobusami zbyt dużych szans nie mają i zdarzają się ofiary śmiertelne. To przykre [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:49 A gdzie zdarzył się ten wypadek? I co robił ten motocyklista , że kierowca autobusu podobno "uciekał " na pobocze ? proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.cn.com.pl 14.06.07, 20:05 Na Rocha przed Grabówką. I nie chcę siać plotek, więc krótko. Słyszałem, że wyprzedzał na 3ciego. A widziałem autobus po czołówce z motocyklem i skasowany motocykl. Autobus ustawiony tak, jakby skręcał w ostatniej chwili w prawo (tył przegubu ustawiony prosto). Uderzenie w lewy reflektor autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merhelie Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:11 Moj tato jest kierowca MPK, wlasnie przedstawil mi cale zdarzenie. Motocyklista chcial wyprzedzic na 3 - licznik zablokowal sie na 160 km/h :(Oczywiscie motocyklista zginal na miejscu, autobus chcial uciekac ale motocyklista po prostu w niego wpadl :( To tyle, wiecej sensaqcyjnych wiesci nie ma. Oszołomy z motorów - zastanówcie się czy chcecie ginąć przez własną głupotę. Kto przez Rocha jeździ taka prędkością?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motonita Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:34 to że się zatrzymał licznik na 160 nie znaczy że tyle jechał ! Może i jego wina[]']niech spoczywa w pokoju. Ale nie tylko motocykliści wyprzedzaja na 3-go! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 80.48.49.* 17.06.07, 11:17 tak są robione liczniki, że by w momencie kolizji bądz wypadku pokazywały ile ktoś jechał. nie pierdziel więcej proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan83 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 18:59 gó.. prawda. stan licznika pokazywany jest na podstawie napięcia podawanego na licznik i w chwili wypadku może pokazać dowolne wskazanie więc nie pie..jak pojecie masz żadne o tym :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpkes Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 23:08 twój tata lubi opowiadać bajki dzieciom na dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 10:47 czemu wszyscy najeżdżają tylko na motocykliste, przeciez w MPK połowa kierowców to KAMIKADZE którzy w latach 70-80 poszli wozić ludzi prosto z ulicy gdzie nie mieli nawet prawajady kat B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.streamcn.pl 16.06.07, 12:14 nie pisz bzdur człowieku!ja znam kierowce tego autobusu,jest w wielkim szoku.Napewno nie nalezy do kamikadze,zawsze ostroznie jezdzil!Po co rozstrząsać dzisiaj jeszcze kto zawinił???Wy od tego nie jesteście!Ochłońcie troche co ?Bardzo szkoda mi tego chłopaka.Straszna targedia:(Również dla kierowcy tego autobusu...Wiem bo widziałam...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:17 to przykre ze zginal..a co do wyprzedzania na 3-go to piszecie jakby sie tylko takie wyprzedzanie motocyklistom zdazalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:34 Jechałem ok 5 minut po zdażeniu (nie było jeszcze kareki , policji, straży) to co zobaczyłem to szok :( To nie był tylko śmertelny wypadek to była masakra! Krew i szczątki ludzkie rozrzucone były na kilka metrów (szczegółów nie będe opisywał) z motoru zostało tylko tylnie koło. Ech szkoda gadać młody człowiek, ludziska opamiętajcie się szkoda, że nie ma zdjęć które mogli by zobaczyć motocykliści 50% by już nigdy nie wsiadło na motor a drugie 50% już nigdy nie jeżdziło by po 200 km/h i węcej itd. Szkoda gadać ludziska opamiętajcie się !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpki Re: szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:36 On nie jechał 200.... i wierz mi,że ten kto kocha motocykle i jeździ nie dla szpanu,mimo takiego widoku nie zrezygnuje,bo to pasja na całe życie,a nie chwilowy trend do wyrywania lasek pod dyskoteką ! ['] dla młodego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart_b nie wszyscy tacy sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:52 z calym szacunkiem dl wszystkich na tym pseudo forum ale to ze cos glosno wyje to nie znaczy ze tyle jedzie. wyciagacie pochopne wnioski a nie znacie faktow. jestem motocyklista od wielu lat i faktycznie wiekszosc wypadkow to brak doswiadczenia i nadmierna predkosc ale nie oceniajcie wszystkich w ten sposob. jak gliniarz wiol lapowke albo lekarz spierdzielil zabieg to wszyscy juz sa do bani. spokoju duszy dla motocyklisty i duzo sily dla kierowcy autobusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: szok IP: 217.153.246.* 14.06.07, 20:53 nie przesadzajcie ze zostalo tylko tylne kolo bo do baku byl caly ! szkoda goscia ale widac ze kierowca z autobusu zawinol na bok chcac mu zjechac niestety sie nie udalo.......... szkoda goscia ['] Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: szok 14.06.07, 20:57 Dlaczego nie ma zdjęć motocyklistów? Są na przykład tutaj www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm UWAGA. Są drastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: ja mam zdjęcia !!!!!!!!!! 14.06.07, 23:27 www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm to było niedawno na jednym z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:27 A Ty pewnie swoją puszką jeździsz zawsze przepisowo i NIGDY ale to NIGDY nie przekroczyłeś prędkości stwarzając tym samym zagrozenie ?! Najpierw popatrz na siebia a póxniej osądzaj innych ! I nie zycz drugiemu co Tobie nie miłe,bo sam sie możesz owinąc o latarnie ! PAJAC ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motocyklista Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:50 Wpadlo mi w rece piekne opracowanie pt: "Ocena stanu bezpieczeństwa na drogach woj. wielkopolskiego w 2005 roku" autorstwa Wojciecha Barana z poznanskiej policji Opracowanie jest dosc spore i bardzo szczegolowe, na potrzeby swoje, no i przy okazji wasze, wyciagnalem z niego troche cyferek i oto co z tego wyszlo: W Wielkopolsce w 2005 roku zdarzyly sie 36 124 zdarzenia drogowe. Podzielilem te zdarzenia z podzialem na sprawcow wypadkow: sprawcy: kierowcy aut osobowych - 24 726 zdarzen (68,4%),zginely 294 os. 3 940 rannych kierowcy ciezarowek - 5 896 zdarzen (16,3%),zginely 62 os, 571 rannych rowerzysci - 711 zdarzen (2%), zginely 41 osoby, 237 rannych motorowerzysci - 177 zdarzen (0,5%) zginely 3 osoby, 56 rannych piesi - 826 zdarzen (2,3%) 74 osoby zginely, 436 rannych zwierzeta - 1311 zdarzen (3,6%) 29 rannych stan drog - 897 zdarzen (2,5%) 7 rannych no i doszlismy do tego co nas najbardziej interesuje motocyklisci - 160 zdarzen (0,5%) 9 osob zginelo, 64 zostalo rannych. no i gdzie ci "szaleni motocyklisci" ktorzy sa tak grozni dla innych? wyglada na to ze sarny powodoja wiecej wypadkow niz motocyklisci :-/ Ciekawosc mnie jednak zzerala bo pamietam dyskusje z samochodziarzami ktorzy twierdzili ze proporcionalnie do ilosci motocykli to i tak motocyklisci sa winni duzo bardziej niz kierowcy aut. W opracowaniu juz wymienianym znalazlem dane o zarejestrowanych pojazdach w wielkopolsce: 1 297 756 aut osobowych 237 195 ciezarowek 91 812 motocykli no i mnie to skusilo do malej matematyki z ktorej mi wyszlo ile spowodowal jeden pojazd :-) a wiec w 2005 roku: kazdy samochod osobowy spowodowal 0,019 wypadku kazda ciezarowka 0,025 wypadku kazdy _motocykl_ 0,001 wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.profiline.pl 15.06.07, 14:31 Twój to myslenia generalnie jest dobry , ale .... Każda ciężarówka robi srednio 50 tys. kilometrów , sam. osobowy 20 tys. motocyklista moze 5 TYS. ( a myśle że jeszcze mniej ) Proszę przelicz teraz Twój wynik na ilości przejechanych kilometrów przez poszczególne pojazdy i wyjdzie Ci że matocykliści uczestniczą w NAJWIĘkSZEJ ilości wypadków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb72 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 00:35 Nie wiem skad ci sie te 5000km wzielo jezdze od kilkunastu lat i robie motocyklem ponad 20000km rocznie wiekszosc z moich przyjaciol tez nie schodzi ponizej 15000km.No ale punkt siedzenia okresla punkt widzenia.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:22 > Nie wiem skad ci sie te 5000km wzielo jezdze od kilkunastu lat i robie motocykl > em ponad 20000km rocznie wiekszosc z moich przyjaciol tez nie schodzi ponizej 1 > 5000km.No ale punkt siedzenia okresla punkt widzenia.pozdr Picu, picu mój dziedzicu! 20 000km to przy ŚREDNIEJ prędkości 50km/h 400 godzin jazdy. To znaczy 1 godzina i 6 minut codziennie. Przy założeniu, że sezon trwa 6 miesięcy (mocno naciągane, kwiecień-wrzesień) to 2 godziny i 12 minut dziennie. Można to jeszcze przeliczyć na spaloną benzynę, ale mi się nie chce. Większość motocykli i tak głównie stoi w garażu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnotorek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 23:14 uważasz że na tych danych ,ożna polegać ? posłuchaj, poczytaj ile praw jazdy jest zatrzymywanych aile wydawanych-kierowców powinno ubywać a jest na odwrót, papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virago Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 19:20 Znakomita robita ... z faktami dyletanci nie beda juz dyskutowac. A tak w kwestii saren.... w piatek wieczorem w okolicach mirowa wyskoczyla mi sarna prosto pod kolo. Cud ze zyje bo mialem jakies 80 km na liczniku. no, ale motocykl bede miec dopiero za jakies 3 tyg. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqbi Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.21.pl 14.06.07, 21:28 Sam jestem motocyklista i nie pisze tego by kogoś bronić lub oczerniać ale z tego co wiem to mój sąsiad, którego wczoraj widziałem jak coś robił przy swoim hornecie do młodych nie należał bo miał juz 34 lata i troche na motorze jeździł, więc nie wiem czy zgubiła go brawura, głupota, niedoświadczenie czy poprostu pech. Szkoda człowieka, ale z tego co mi dziadek mówił to nie był jego pierwszy pech bo już raz szlifa miał. Wiem tylko że nie pokaże się swoim motorem w kamienicy, bo wiem jak bardzo by to bolało jego matkę, której w tym momencie jest mi najbardziej szkoda. Panie świeć nad jego duszą. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motonita Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:33 A samochodziarze wszyscy święci,jeżdżą przepisowo jak aniołki ?! Właśnie przez takich flustratów z krótkimi penisami najczęściej mamy wypadki ! Żal Wam tyłek ściska że tłuszczecie się w tych Waszych wieś-tuningach z kolorowymi diodami,więc na każdych światłach staracie się ścigać,zajeżdżacie drogie po chamsku byle poszpanować przed blond laskami na siedzieniu obok ! Fakt,jest pewniem odestek dresów kupujących motocykle dla wyrywania lasek pod dyską,ale 70% z nas jeździ bo to kocha a nie dla szpanu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekiel Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:08 Witam.Czy ty wiesz co napisałes???Jak można osądzać kierowce..???On też wiezie ludzi...Gdyby zjechał do rowu najprawdopodobniej uderzyłby w dzrzewo ,a wtedy na jednej ofiarze mogłoby sie nie skończyc.Wiadomo że jak ktos na 3 wyprzedza to wiele wymusza od kierowców,lecz kierowca autobusu nie mugł ryzykowc.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:50 Ja wole jak ktoś jedzie szybko i zdecydowanie przynajmniej mam rozeznanie w sytuacji na drodze a najgorzej jak mi się nagle na pasie za wzniesieniem wynurza taka mameja która sie wlecze 40-50 km/h :/ Już nieraz o mało by sie takiemu nie zrobiło z dupy garażu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga drastyczne [...] IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 212.87.241.* 14.06.07, 22:31 edek o jakiej szmacie mówisz, edek, ale jeśli chodzi o rów toś się machnął o jakieś 50 lat, a kierowca mpk powinien wjechać najlepiej jakby wjechał między drzewka /akurat jest tam bardzo dużo miejsca dla przeguba/ przecież to takie małe autko edziu bardzoś mądrze napisał o ironio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulesz125 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 80.48.49.* 14.06.07, 22:36 WIE KTOŚ MOŻE KIEDY POGRZEB ? Jestem ze SkuterKlubuCzęstochowa. Dajcie znać. Poinformuje chłopaków, i zrobimy mu pięknę ostatnie pożeganie, bo niestety życia mu wrócić nie możemy, ale taki chołd od nas motocyklistów :(:( Spoczywaj w pokoju [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqbi Re: Wypadek motoru na rocha ? do SkuteKlubu IP: *.21.pl 14.06.07, 22:50 Oczywiscie jak bede cos wiedzial to dam znac, a tak pozatym to mam do was prośbe, jako, że często używam katamaranu a wiem jak smigacie po alejach , prosze was żebyście uwazali co robicie bo jak mieliscie spot to mi cala watacha z prawego pasa w lewo skreciliscie przed ratuszem i jak bym na moto nie jezzdzil i nie mial do 2 kolek szacunku to bylo by was o paru mnie bo bym nie mogl nie wychamowac, wiec pamietajcie ze 2 kola moze i sa szybsze ale nie zawsze warto;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 212.87.241.* 14.06.07, 22:55 Dla dobra rodziny zmarlego nie robcie tego. Zastanow sie jak poczuja sie jego rodzice kiedy zobacza wyjace motocykle na pogrzebie, w koncu to przez motocykl zginal. Naprawde nie robcie dziecinady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulesz125 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 80.48.49.* 15.06.07, 09:51 W zeszłym roku. Dokładnie 22.08.2006r. zginął na motorze marki APRLIA RS RACING śp. Paweł G. :(:( Na pogrzeb przybyło ok 80 motocyklistów. Rodzina zmarłego bardzo dziękowała nam za tak ładny gest, dla zmarłego śp. Pawła. Tak, że jestem innego zdania niż Ty, i rodzina pewnie też. Niech Bóg ma go w opiecie [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:03 To trzeba też jechać 50 i nie zrobisz z dupy garażu. Kozakom to się powinno dać zezwolenie na prowadzenie autek - motorowerków o poj do 50 cm. Normalne samochody są dla ludzi odpowiedzialnych. Jeśli ktoś przekroczy dozwoloną prędkość np. o 30 km, powinno mu się odebrać prawo jazdy i niech jeździ motorowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:19 > aka mameja która sie wlecze 40-50 km/h :/ Już nieraz o mało by sie takiemu nie > zrobiło z dupy garażu... Spoko, poczekaj, jeszcze sie nadziejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:12 Również pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
dektaa Re: Wypadek motoru na rocha ? 14.06.07, 22:19 szczątki rozrzucone po asfalcie... i co za kretyn wymyślił powiedzenie o motocyklistach ,,dawcy organów,, :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buuu Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.21.pl 14.06.07, 22:28 Panowie zginał człowiek a drugi musi z tym zyc a wy się kłucicie kto ma wiekszego !!! <debilizm> niewazna wina konsekwencje juz sa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:14 Kazdy ma swoja swieczke.Ja od dawna prosze meza,aby pozwolil kupic mi takie cacuszko na dwoch kolkach:}Niestety bezskutecznie:{Nie kloccie sie w tak dramatycznej sytuacji,uszanujcie rodzine motoctklisty i rodzine kierowcy autobusu.Pomyslcie,ze ten pan do konca zycia bedzie mial przed oczami wpadajacego na autobus CZLOWIEKA.Apel do motycyklistow:nie przyjezdzajcie na pogrzeb tylko dlatego,ze to tradycja.Serce peknie matce,to tak jakby morderca przyszedl na pogrzeb ofiary.Nie zrozumcie mnie zle,ale mysle,ze mam racje.Kondolencje dla rodziny i duzo sily psychicznej dla kierowcy autobusu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((((((((((((( to byl kuzyn mojego mojego meza:(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:28 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grigori Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:54 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: die Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.realestate.net.pl 15.06.07, 00:09 Nic czasu nie cofnie.. Robil to co kochal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenka Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 212.87.241.* 15.06.07, 00:33 szkoda ze kochal wlasnie to :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 06:54 robił to co kochał - czyli co? narażał życie innych ludzi!!! - czy to normalne? wyprzedzać na trzeciego - o zgrozo (miałam kolegę, który w młodym wieku zginął ponieważ wyprzedzał na wzniesieniu autobus na Grabówce) przez Niego mogło stracić życie wielu ludzi !!! więc błagam nie piszcie takich bzdur - zwykły PIRAT DROGOWY ps. a jeśli wpadłby na chodnik, potrąciłby jeszcze ludzi, DZIECI - to też wypowiadalibyście się , że robił to co kochał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:11 chcialabym sie dowiedziec KIM ON byl??.....jak mial na imie z jakiej dzielnicy??/ prosze mi na to odpowiedziec...dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:15 www.roadrunnersmc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.kolornet.pl 26.06.07, 20:30 powiem może okrutnie i nie po katolicku, ale jak na swiete miasto przystalo - dobrze ze zabil siebie w pore, a nie niewinnego niczemu dzieciaka (przechodnia) który by szedl gdzies poboczem lub jechal rowerem. Głupota nie boli...wyprzedzanie na trzeciego tez nie, jego te nie bolalo. tylko jego rodzinę......ale jemu jest juz wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Praktyk Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:31 to nic nie da, durni znajdziesz wszędzie. A propos wypadku: tak już w tym kraju jest, że najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy wiedzą wprawdzie że dzwonią, lecz nie wiedzą gdzie. A ten, który twierdzi, że autobus na widok walącego 200km/h motocyklisty powinien " uciekać ", sam niech najlepiej ucieka,proponuję do Lublińca. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1237 Re: Wypadek motoru na rocha ? 15.06.07, 07:57 Znałam go, pokój jego duszy. Będzie nam ciebie brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buu Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.21.pl 15.06.07, 08:43 dajcie ludziska spokój w dupie byliscie i guwno widzieliście a najwiecej do powiedzenia macie :( zaraz sie zacznie że motocyklisci to dawcy ze to ze tamto albo że to wina polityków bo złe drogi mamy! jeszcze raz mówie bezsens!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelka Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.gre.pl 15.06.07, 08:56 To ja powiem jedno widziałam wypadek bo właśnie przechodziłma przez ulice i bezensu jest to że w ogóle po tej drodze jadą 100h (średnio) czy to motocyklista czy to samochów osobowy lub ciężarówka. Wystarczyło że kawałek drogi zrobili i już sobie kierowcy pozwalają. I to nie jest bezensu że ktoś mówi że państwo zawiniło bo po co remontować drogi jak i tak wypadki będą i to jeszcze z gorszym skutkiem bo prędkość większa. Ja mieszka przy rocha i ciągle coś się zdarza na tej drodze odkąt ją wyremontowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudynka Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:46 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hex Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 80.54.170.* 15.06.07, 10:12 Przyczyny wypadków-nadmierna prędkość 80%,brawura,stan techniczny, i oby jak najrzadziej cierpieli ludzie niewinni a będący uczestnikami wypadków,bo to najbardziej potem boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:19 Gość portalu: hex napisał(a): > Przyczyny wypadków-nadmierna prędkość 80%,brawura,stan techniczny, i oby jak na > jrzadziej cierpieli ludzie niewinni a będący uczestnikami wypadków,bo to najbar > dziej potem boli. Tego grupie pewnych baranów nie wytłumaczy się, z całym szacunkiem dla tych normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WujekSamoZło Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 80.48.49.* 15.06.07, 15:01 Proponuje wam wszystkim. Pomyślcie co wy piszecie. Jaką miał szansę ucieczki autobus, gdy w ułamku sekundy wychylił mu się pędzący znacznie ponad 130 km/h motocyklista. Druga sprawa. Połowa ludzi na tym forum, chyba nigdy nie jechała na motorze, i nie wiem jaka to jest adrenalina. Sam jestem kierowcą jednośladu, a zarazem pasjonatem. Gdybyście jeździli widzielibyście o co w tym wszystkim chodzi. Po to kupuje się taki motor, aby ryzykować. Takie już są jego wady. Pozdrawiam ! Panie Świeć nad jego duszą ! :(:( [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:14 Ale przecież masz prawo ryzykować. Tyle tylko, że nie życiem innych ludzi. Jeśli ryzykujesz jedynie swoim - jesteś ryzykantem, jeśli dajesz sobie przyzwolenie na ryzykowanie życia innyc tzn., że jesteś gotów popełnić morderstwo. Ścigaj się na torze, droga publiczna służy jedynie do komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obietkywny Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.kolornet.pl 26.06.07, 20:39 jak się wie, jakie to jest zło i się SWIADOMIE ryzykuje, to to jest problem tego chlopaka co zginął. Po prostu nie wkalkulował to ryzyko...i wyszło jak zawsze.....skutek znamy. Można ryzykować, ale tez trzeba umiec kalkulować. Jak ktoś chce zgninąć z powodu braku wyobrażni - jego sprawa, ale nie NIE MA PRAWA narazac innych ludzi na skutki swojej głupoty. ps. mi go nie szkoda (może szkoda po prostu, jako czlowieka, ze odszedł), ale cieszę się że nie zabił niewinnych ludzi tylko sam sie wyeliminował. Prawo natury. Głupi i słabi - giną. Wiem że okrutne, ale takie jest zycie. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:52 No i jeszcze jeden do piachu. Jakim trzeba być dupkiem by nie zważać na innych i dla podniesienia własnej- niskiej - samooceny zapierniczać po mieście ponad 100km/h i często na jednym kole. Jakim trzeba być palantem by zakłócać ludziom wypoczynek (tu mam na myśli crossy i quady, które szaleją po lasach parkach itp.). By nie było nie mam nic do prawdziwych motocyklistów - którzy robią to z pasja i dla przyjemności (mam na myśli harleyowców i motocykle turystyczne, aż miło popatrzeć jak mają odszykowane i poozdabiane maszyny). Ale gnojków, których interesuje tylko "ile wyciągnie" bo przecież tatuś za resztę płaci powinno się eksterminować. Stwarzają zagrożenie dla innych. By nie było ja NIE ŁAMIĘ przepisów ruchu drogowego - można jeździć zgodnie z nimi, można być miłym dla innych na drodze. Więc jakby co to pierwszy mogę rzucić kamień w "motocyklistów" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to ja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:00 Zgodze się z Tobą, jeśli ktoś ma pasje szybkiej jazdy to proponuje Wyrazów, jak się rozpieprzysz to sam, nikt inny nie ucierpi. Szkoda chłopaka ale bardziej szkoda mi kierowcy który jestBogu ducha winny ale będzie żył z tym odczuciem przez wiele lat. Widziałem wypadek na trasie pare lat temu jak zgineło 5 osób i bardzo długo wracał mi ten widok. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:20 Kierowca nie ma się czym przejmować, powinien wrócić do domku i zjeść sobie naleśniczki z truskawkami. To nie jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest RR MC Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:45 Możesz rzucić we mnie tylko powiedz gdzie i kiedy... Zginął nasz Brat i zwykły, ludzki szacunek dla zmarłych powinnien Was powstrzymać od głupich komentarzy. Jeśli ktoś tego nie rozumie to jest zwykłym prymitywem nie zasługującym na miano Człowieka.Cześć Jego pamięci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.gre.pl 15.06.07, 11:56 Tacy jak on zabili 3 lata temu moją 5letnią siostreznice, szła boboczem z mamą po osiedlowej drodze kiedy rozpędzony motocykl przewrócił się i uderzył w dziewczynke i matke, dziewczynka zgineła na miejscu matka przeżyła i motocyklista również ale do dnia dzisiejszego nie przeprosił i ja mam mieć szacunek to szaleńców którzy szaleją w mieście i jadą ponad 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:16 Gość portalu: maria napisał(a): > Tacy jak on zabili 3 lata temu moją 5letnią siostreznice, szła boboczem z mamą > po osiedlowej drodze kiedy rozpędzony motocykl przewrócił się i uderzył w > dziewczynke i matke, dziewczynka zgineła na miejscu matka przeżyła i > motocyklista również ale do dnia dzisiejszego nie przeprosił i ja mam mieć > szacunek to szaleńców którzy szaleją w mieście i jadą ponad 100 Jednego wariata mniej, czekamy na nastepnych i oby tylko ci idioci nie zabierali przy okazji innego normalnego zycia ci debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ## Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.streamcn.pl 19.06.07, 15:41 Przeczytaj tego posta jeszcze raz, powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:24 czy znacie jego imie ? skad pochodzil?...prosze o kontakt dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:25 Sami wielokrotnie widzimy jak na ul. Szajnowicz tak np. ci idioci wariują !! Osoby tam mieszkajacy wiedza o co chodzi i takich wariatow, debili nie nalezy idiotow szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:55 Gość portalu: lokator napisał(a): > Sami wielokrotnie widzimy jak na ul. Szajnowicz tak np. ci idioci wariują !! > Osoby tam mieszkajacy wiedza o co chodzi i takich wariatow, debili nie nalezy > idiotow szanowac. to są kretyni i zabójcy, bo czy pędzący z nadmierną prędkością baran nie jest potencjalnym zabójcą ?? i po kolei powinni się wykańczać i oby przy tym nie zabierali ze sobą innych ludzi ci debile. Szkoda rodzin i im należy wspolczuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:51 Gość portalu: to ja napisał(a): > Gość portalu: lokator napisał(a): > > > Sami wielokrotnie widzimy jak na ul. Szajnowicz tak np. ci idioci wariują > !! > > Osoby tam mieszkajacy wiedza o co chodzi i takich wariatow, debili nie na > lezy > > idiotow szanowac. > > > to są kretyni i zabójcy, bo czy pędzący z nadmierną prędkością baran nie jest > potencjalnym zabójcą ?? i po kolei powinni się wykańczać i oby przy tym nie > zabierali ze sobą innych ludzi ci debile. > Szkoda rodzin i im należy wspolczuc. Święta prawda, to zabojcy i należy aby oni sami się eliminowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:13 Do Iks -jak możesz wypisywać o osobie która nie żyje takie rzeczy nie znałeś Mariusza nie wiesz jakim był człowiekiem ja go opłakuje a ty go oczerniasz nie znając dokładnie szczegółów.Bardzo jestem ciekawa gdyby to był ktoś z twojej rodziny też wypisywał byś takie rzeczy czy on coś ci zrobił zastanów się i na drugi raz takich tekstów nie pisz bo jest mi bardzo przykro czytając to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:37 Gość portalu: syla napisał(a): > Do Iks -jak możesz wypisywać o osobie która nie żyje takie rzeczy nie znałeś > Mariusza nie wiesz jakim był człowiekiem ja go opłakuje a ty go oczerniasz nie > znając dokładnie szczegółów.Bardzo jestem ciekawa gdyby to był ktoś z twojej > rodziny też wypisywał byś takie rzeczy czy on coś ci zrobił zastanów się i na > drugi raz takich tekstów nie pisz bo jest mi bardzo przykro czytając to. Mnie tez przykro widząc skutki tej brawury co zademonstrowal swoja glupota i idiotyzmem ! Przestań takie bzdury pisać, tylko rodzinie wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:45 Dajcie mu już spokój, też go znałam, wspaniały kumpel. Miał pech i tego już nic nie zmieni, juz nigdy nie będzie można z nim pogadać i to jest straszne, współczucie dla rodziny. Pamiętajcie tylko że każdemu z nas mogłoby się to przydażyć, widocznie tak miało być, ale na Boga przestańcie robić z niego wariata, po prostu zbyt szybko jechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to ja Do Syla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 07:32 A gdzie jest jego szacunek do ludzi postronnych????? W tym przypadku do kierowcy autobusu który może nie fizycznie ale napewno psychicznie ucierpiał!!!!!! Piszesz że Go opłakujesz bo Go znałaś,OK ale czy będziesz opłakiwać wariata czy to na motorze czy katamaranem który zabrałby przy okazji swojej brawury kogoś z Twoich bliskich???????????????? wszyscy którzy piszą o szacunku- to mam ale do człowieka, ale co to za człowiek który stwarza niebezbieczeństwo dla innych osób tym bardziej nieświadomych sytuacjiktóra może za chwile nastąpić, CO TO ZA CZŁOWIEK???? Jeśli Twoja wyobraznia jest taka sama to ??????? Pozdrawiam [*] Gość portalu: syla napisał(a): > Do Iks -jak możesz wypisywać o osobie która nie żyje takie rzeczy nie znałeś > Mariusza nie wiesz jakim był człowiekiem ja go opłakuje a ty go oczerniasz nie > znając dokładnie szczegółów.Bardzo jestem ciekawa gdyby to był ktoś z twojej > rodziny też wypisywał byś takie rzeczy czy on coś ci zrobił zastanów się i na > drugi raz takich tekstów nie pisz bo jest mi bardzo przykro czytając to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:45 Do ccc właśnie tą rodziną jestem i jest mi przykro że o nim tak piszesz ale ty tego nie zrozumiesz skoro tak o nim piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:48 Gość portalu: syla napisał(a): > Do ccc właśnie tą rodziną jestem i jest mi przykro że o nim tak piszesz ale ty > > tego nie zrozumiesz skoro tak o nim piszesz. Przestan glupoty pisac, sam sobie jest winien. Przepisy ruchu drogowego dotycza wszystkich a tym bardziej wariatow na motorkach swych !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:41 Jestescie ludzie Jeb.... . Przez takie chamstwo kierowcow samochodow wlasnie jestr najwiecej wypadkow , bo sie nie pozunie i nie moze wpuscic przed siebie . Bo motocykl to samo zlo wiec trzeba zepchnac z drogi , Sam mialem juz kilka przypadkow jak kierowcy specjalnie zajezdzaja droge , To jest OK ??? Zastanowcie sie nad soba , i miejcie szacunek do wszystkich , Predkosc swoja droga ,Ale jeszcze troche kultury polskim kierowca brakuje , Jezdze po swiecie i widze jak jest w innych panstwach , Tam na motorach ludzie w garniturach do pracy jezdza i nikt ich nie dyskryminuje , Ten Kraj Kaczek jest tylko takim odludziem i zawsze inaczej niz wszedzie , Wieczny odpoczynek dla naszego kolegi motocyklisty [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:37 > Jestescie ludzie Jeb.... . Przez takie chamstwo kierowcow samochodow wlasnie > jestr najwiecej wypadkow , bo sie nie pozunie i nie moze wpuscic przed siebie. I dobrze. Jeden pas ruchu jest dla jednego pojazdu. A podczas wyprzedzania należy zachować BEZPIECZNĄ odległość i SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ, jeżeli rozumiesz o czy mówię. Droga to nie tor wyścigowy! Widziałem dwóch takich łeboni na skuterach, którzy robili sobie slalom pomiędzy samochodami, bo było czerwone w Alei koło Orbisu. A jak się zrobiło zbyt wąsko to myk na chodnik, między ludźmi i przez przejście! Włos mi się na głowie zjeżył! No cóż, trzeba mieć fantazję dziadku! Gdzie jest policja drogowa? Acha, zapomniałem, na zwolnieniach lekarskich... Jednego z fantazją właśnie żegnamy. Człowieka mi szkoda. Może nikt mu nie powiedział, nie wytłumaczył czym to grozi? Dobrze, że nikt postronny nie odniósł obrażeń. Droga służy do komunikacji. To takie trudne do zrozumienia? >bo sie nie pozunie Od "pozuwania" to jest WYRO, a nie droga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 13:41 Tu widze kolege ridera szlag trafia ze go skutery na czerwonym swietle wyprzedzily i beda przed nim na skrzyzowaniu:) HAHA typowe Polskie myslenie = Ja nie moge i musze stac w korku to skuter/motor tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:02 Aleś głupi! Ja czasami chodzę tym chodnikiem. Czasami z dziećmi. Ale wierz mi, jak bym szedł tam wtedy sam, to jeden z tych łebków byłby ściągnięty za bety ze skutera. Bankowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 01:03 A ludzie na skuterach rozjezdzaja pieszych ! Wez zastanow sie co ty piszesz? To ze wjezdza na chodnik by ominac korek ( zapewne dzieje sie to w nie wielkim stopniu moze 1 - 2m. ) to nie robi nikomu krzywdy! Pozatym nie przejezdza z predkoscia 2000km/h! tylko 10-20km/h poniewaz warunki techniczne mu na to nie pozwola :) [ wysokie krawezniki i mozliwosc zlamania felgi, badz tez niskie zawieszenie skutera] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 01:04 A takie wyrazenia jak " ales glupi " zostaw dla swoich dzieci :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:52 Gość portalu: syla napisał(a): > Do ccc właśnie tą rodziną jestem i jest mi przykro że o nim tak piszesz ale ty > > tego nie zrozumiesz skoro tak o nim piszesz. kazdy kto porusza sie z nadmierna predkoscia powinien zdawac sobie sprawe, ze jest potencjalnym zabojca bo na drodze nie jest sam. Szkoda ze malo osob to rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.kolornet.pl 26.06.07, 20:50 Prosta zasada, zarówno na drodze , jak i w zyciu,w międzyludzkich stosunkach: moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja wolność. Jeżeli ktoś to rozumie i postępuje zgodnie z tym, to myśli, przede wszystkim, i nie zrobi krzywdzy nikomu, ponieważ zawczasu zawsze się zastanowi czym jego zachowanie może skutkować. To sie nazywa zdaje się ;-) empatia...?!...no i trochę myślenia by się przydało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:25 wariaci na motorach to potencjalni zabojcy i nie nalezy tych gowien szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bombaj3 Re: Wypadek motoru na rocha ? 16.06.07, 15:38 jesteś zwykłą szmata i śmierdzącym gównem pisząc takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junak Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:46 Który wariat, debil będzie następny ?? Wy wariaci, debile sami widzicie skutki waszej głupoty i brawury. Nie dotyczy to normalnych motocyklistów a jest ich tak niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:50 Czy wiadomo kiedy pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:52 Wszyscy się poprawmy, ale o zmarłym PISAć W TEN SPOSóB tj. ohydnie nie powinniście. Po prostu zginął człowiek! [a sam jestem cięty na motocyklistów] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oni Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:53 Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a): > Wszyscy się poprawmy, ale o zmarłym PISAć W TEN SPOSóB tj. ohydnie nie > powinniście. Po prostu zginął człowiek! > > [a sam jestem cięty na motocyklistów] sami to sobie wybieraja taka wlasnie śmierc dawcy organow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scubabe Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.gre.pl 15.06.07, 14:55 Oni czasami to nawet na dawców nie nadają, a jak już się nadają to zaraz rodzina podnosi krzyk że okradają syns/córke z ostatniej własności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:17 Gość portalu: scubabe napisał(a): > Oni czasami to nawet na dawców nie nadają, a jak już się nadają to zaraz > rodzina podnosi krzyk że okradają syns/córke z ostatniej własności osr.. ich należy, niech się rozpie-rdalają ich strata ale szkoda rodzin tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqbi Pogrzeb ! ! ! IP: *.21.pl 15.06.07, 15:54 Jutro o godz. 11:00 na nowym cmentarzu komunalnym na Rocha zostanie pochowany śp. Mariusz Żywiołek. Wiadomość od sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest RR MC Re: Pogrzeb ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:20 Informacje na temat pogrzebu www.roadrunnersmc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pogrzeb ! ! ! IP: *.profiline.pl 15.06.07, 16:29 bardzo smutne i trudne są takie chwie... wyrazy współczucia dla rodziny, przyjaciół i braci z RR MC [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 195.205.202.* 15.06.07, 16:13 pogrzeb jutro o 11.30 na Rocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renio Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:59 Dlaczego motocykliści chcą się zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:03 Czy ktoś może odpowiadać za kupno motoru młodym ludziom.Dlaczego motocykliści szukają śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.as.kn.pl 17.06.07, 21:44 (mieszkaniec częstochowa) Nie wciągniesz mnie w tą dyskusję i nie bedę ciebie przekonywał.Bo to naprawdę nic nie zmieni. Zaraz zaczniesz mnie wyzywać jakim to ja debilem jestem. Każdy z nas ma własne zdanie. Na tym forum jest zbyt dużo chamstwa aby można było normalnie podyskutować. Świadczy to o tym jak sie wypowiadacie o zmarłym. Nie znałem chlopaka ale nigdy bym nie napisał tego co wy. Kończe "dyskusje". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.man.czest.pl 22.06.07, 09:51 jestem motocyklista zbieram zamowienia na moja nerke po wypadku moje GG 243335 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:10 swego czasu pisał na forum jakis motocyklista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:29 szczere wyrazy wspolczucia i zalu dla Rodziny ...jest mi strasznie przykro z powodu smierci tego mezczyzny..choc go nie znalam..wiem ze motor daje wiele radosci ale i ogromne straty...i nie wazne czy jezdzil brawurowo czy nie...ZGINAL CZLOWIEK..MIAL TYLKO 34 LATA..z poszanowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.14.inds.pl 15.06.07, 23:04 POGRZEB NA RADOMSKIEJ NA CMENTARZU KOMUNALNYM O 11,30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simonw Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.07, 23:13 Ech, ludzie i ludziska, jak mozecie byc tak nietolerancyjni wobec smierci czlowieka, czytajac te wypociny mam wrazenie ze krytycy nie przekorczyli 18 lat badz sa juz po 50stce. Kilka faktow: 1. Zablokowanie licznika Nie ma sie to nijak do predkosci z ktora poruszal sie pojazd, i jest to po prostu mit, podobnie jak liczenie predkosci po dlugosci sladu hamowania, tutaj potrzeba eksperta znajacego siena rzeczy, by oszacowac predkosc pojazdu. 2. Jesli puszka trafia w autobus, nie ma takiego poruszenia jak motocykl, teraz jest fun i mozecie sobie pouzywac do woli. Owszem, sa ludzie ktorzy szukaja za wszelka cene predkosci, jednakze czesto tak nie jest. Trafiaja sie przykre wypadki, podobnie jak puszki i rowery, zdaza sie. Nie roztrzasal bym tutaj winy, coz - przewaznie motocykle jezdza srodkiem bo nie powinno tam byc nic innego, pech chcial ze akurat tutaj stalo sie inaczej... ale nie uwazam zeby nawet lekkomyslnosc byla powodem masowego licznu motocyklistow. Szkoda czlowieka - podkreslam - czlowieka, bo jest o jedna osobe mniej. Dziwne jest postrzeganie takich wpadkow, jakby puszka trafila w ludzi na ulicy, bylo by normalniej, jak moto - od razu podnosi sie szum. Kazdy ma prawo do bledow, wszystko moze sie zdazyc, a pojazd typu motocykl coz, oprocz potencjalnie wiekszej predkosci, po prostu ma mniejsze szanse.... [~] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amerykaniec Re:Zobacz i wyciągnij wnioski IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.06.07, 01:50 www.poszalej.xt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El commendante Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 07:10 Niestety trudno jest wskazać dokładną prędkość z jaką poruszał się motocykl, niestety była ona bardzo duża. Jednak fakt, że strzałka zatrzymała się na cyferce 160 km/h nie stanowi samo w sobie przesłanką, że taką prędkością motocyklista się poruszał. Jednakże skala zniszczeń autobusu była tak duża, że faktycznie prędkość była zbliżona do 160km/h. Oglądałem ten autobus na miejscu w zajezdni, a widziałem sporo już takich autobusów i widok jest przerażający. On się po prostu wbił w ten autobus. Takich zniszczeń nie ma nawet po zderzeniu z samochodem osobowym, a przecież należy pamiętać, że ten autobus to porządna konstrukcja. Gdyby trafiło to na solarisa bądź mercedesa to skala zniszczeń była by olbrzymia, a w przypadku mercedesa do może i życie kierowcy było by zagrożone. Jest to kolejna bezsensowna śmierć młodego człowieka, bardzo podobna do zeszłorocznej tragedii z al. Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to ja do Simonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 07:40 Twoim zdaniem powinna być rezerwacja środka jezdni dla motocyklistów? a może by tak postać grzecznie w koreczku? zamiast omijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: do Simonow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:28 Gość portalu: ja to ja napisał(a): > Twoim zdaniem powinna być rezerwacja środka jezdni dla motocyklistów? > a może by tak postać grzecznie w koreczku? zamiast omijać Wariaci żyją swoimi prawami i szkoda słow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 09:11 A jaki nr.boczny ma ten autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafat [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 10:35 Zastanawiam sie czy kupic sobie scigacza , dla pasji od zawsze mnie to fascynowalo. Po kazdym takim zdazeniu trudniej mi sie zdecydowac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: [*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 10:43 Gość portalu: arafat napisał(a): > Zastanawiam sie czy kupic sobie scigacza , dla pasji od zawsze mnie to > fascynowalo. Po kazdym takim zdazeniu trudniej mi sie zdecydowac :( Ja proponuję najpierw kupić słowniczek ortograficzny i prześledzić opisane tam zdarzenia !! /zdazeniu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 08:11 do ja to ja idż strzel sobie w łeb bo nie masz pojęcia co piszesz jeżeli dla kogoś jest to bliska osoba to już mu wystarczy jej śmierć a czytanie tych debilnie obrażliwych słów świadczy o twoim gołebim mózgu chłopak ma dzisiaj pogrzeb i daj już spokój mu i jego rodzinie a jak nie masz co robić to się rozbiesz i popilnuj sobie ubrania .WYSTARCZY JUŻ TYCH OSZCZERSTW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 08:51 Ludzie czy to fprum ma na celu klotnie i oszczerstwa? Chyba nie....... To co sie stalo jest tragedia dla rodziny,znajomych,przyjaciol... Czlowiek mial rodzine,marzenia,plany a w ciagu sekundy wszystko zniknelo.Zginal tragicznie,moze przez wlasna bezmyslnosc a moze poprostu tak mialo byc. Miejcie szacunek do zmarlego i zastanowcie sie chocoaz chwile nad soba i jak to Wy jezdzicie... NIECH POKOJ BEDZIE JEGO DUSZY[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 195.205.171.* 16.06.07, 09:19 Jak przedwczoraj i wczoraj tamtędy jechałam to jeszcze były na jezdni ślady krwi, paliwa, oleju, hamowania... To się ciągnęło pewnie z 10 metrów... Wczoraj sobie tak myślałam że przecież ten człowiek też gdzieś jechał, też się spieszył, miał wiele spraw do załatwienia, pewnie miał bliskich, rodzinę ... i w jednej sekundzie wszystko się skończyło, koniec dziś pogrzeb, zaraz spadnie deszcz i wszystko zmyje z jezdni, a pojutrze już niewiele osób będzie to pamiętać Ci co będą pamiętać pewnie zwolnią, chociaż w tym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:27 Gość portalu: nowa napisał(a): > do ja to ja idż strzel sobie w łeb bo nie masz pojęcia co piszesz jeżeli dla > kogoś jest to bliska osoba to już mu wystarczy jej śmierć a czytanie tych > debilnie obrażliwych słów świadczy o twoim gołebim mózgu > chłopak ma dzisiaj pogrzeb i daj już spokój mu i jego rodzinie a jak nie masz > co robić to się rozbiesz i popilnuj sobie ubrania .WYSTARCZY JUŻ TYCH > OSZCZERSTW. Ty bezmózgowcu !! sama sobie je-bnij w łeb jeśli brawurę tolerujesz chamski ćwoku. Ja tu żadnych patałachu oszczerstw jakoś się nie mogę doczytać piździaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to ja Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:36 to idz na pogrzeb i poplacz sobie nad jego glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to ja Do nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:38 to idz na pogrzeb i popłacz sobie nad jego glupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAti --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 12:41 Jestescie ludzie Jeb.... . Przez takie chamstwo kierowcow samochodow wlasnie jestr najwiecej wypadkow , bo sie nie pozunie i nie moze wpuscic przed siebie . Bo motocykl to samo zlo wiec trzeba zepchnac z drogi , Sam mialem juz kilka przypadkow jak kierowcy specjalnie zajezdzaja droge , To jest OK ??? Zastanowcie sie nad soba , i miejcie szacunek do wszystkich , Predkosc swoja droga ,Ale jeszcze troche kultury polskim kierowca brakuje , Jezdze po swiecie i widze jak jest w innych panstwach , Tam na motorach ludzie w garniturach do pracy jezdza i nikt ich nie dyskryminuje , Ten Kraj Kaczek jest tylko takim odludziem i zawsze inaczej niz wszedzie , Wieczny odpoczynek dla naszego kolegi motocyklisty [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 15:49 czytajac te wypowiedzi nasówa mi sie pytanie jesli kierowca samochodu spowoduje taki wypadek lub jeszcze gorszy czy tez tak go osądzacie jesli tak to to co piszecie tutaj niema najmiejszego sensu. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: --- IP: *.streamcn.pl 16.06.07, 16:00 mnie to az się płakać chce mimo ze nie znalam tego chlopaka:(Uwielbiam jezdzic na motorze ale chyba raczej juz nie wsiade:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:52 > czytajac te wypowiedzi nasówa mi sie pytanie jesli kierowca samochodu > spowoduje taki wypadek lub jeszcze gorszy czy tez tak go osądzacie jesli tak > to to co piszecie tutaj niema najmiejszego sensu. Oczywiście, że tak samo. I ma to sens. Bo jeżdżących samochodami szaleńców w stosunku do wszystkich są promile, no może więcej, może z 5 %. A jeżdżących po wariacku motocyklistów znacznie ponad 50%. Jak często widzicie bezpiecznie jadącego motocyklistę, do tego z "pełnym" tłumikiem? Ja dość rzadko:( Sam uwielbiam motocykle, ale nie jeżdżę. Z różnych powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombaj3 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:03 ty jesteś idiotą pisząc takie rzeczy idz na pogrzeb ja bym chciał widziec jakbyś się zachował jakby dotyczyło to kogoś z twoich bliskich nie znałeś gościa i nic na ten temat nie powinieneś się wypowiadać ja go zanłem to był super człowiek spokój duszy dla niego a dla ciebie kubek zimnej wody dla otrzeżwiałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 08:35 Do Bombaj 3 : " Super człowiek " Co za bezkrytyka . Szaleniec na drodze a ci go wychwalają . Na czym polegało ro ' super " ze ryzykował swoje i innych życie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 10:59 Ty Poje....ie , Super to znaczy super kolega jak bys nie rozumial , pajacu jeden , To jak twoj suer kolega jakis zgoinie wpadajac w aoejach pod pedzace BMW to tez powiesz ze byl szaleniec , jak sie okaze ze byl po piwie i wszedl na pasy na cze3rwonym . Puknij sie w ta swoja pusta makowke i idz sterzel sobie baranka , bo do tego sie moze nadajesz !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paolodoro Re: Wypadek motoru na rocha ? 16.06.07, 16:48 Witam ,wszyscy rozpisują się nad tragedią motocyklisty i jego rodziny ,a nawet nie wiecie jaka to jest tragedia dla kierowcy autobusu ,nawet nie wiecie co ten człowiek przeżywa .Fakt jest faktem zginął młody człowiek i moim zdaniem z takich sytuacji należy wyciągnąć wnioski na przyszłość i kierowcy samochodów i motocykliści podczas jazdy powinni czasami pomyśleć nad tym jak jadą .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuu Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.21.pl 16.06.07, 17:46 coraz wieksze głupoty :( a co za tym idzie wiecej idiotów na forum :) tak dalej bo jest się z czego posmiac :) mieszacie fakty kazdy ma inne zdanie a wogóle to zeszliscie z tematu, nie wspominajac ze połowa z was jest kompletnie po.. zyczac ponad 25000-ciu tys. polaków smierci !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frantic163 Re: Wypadek motoru na rocha ? 17.06.07, 23:02 Palodoro ma racje. Niczemu niewinny kierowca i kilkunastu pasazerow autobusu musialo przezywac ogromny stres zwiazany z brawura i glupota mlodego czlowieka. Motocyklista w zadnym wypadku nie powinien jechac srodkiem wyprzedzajac w ten sposob. Przeciez ten gosc nie przekroczyl dopuszczalnej predkosci o 17 kmh, nie o 38 kmh. Przekroczyl ja minimum trzykrotnie! Koniec komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blebleble Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 03:19 Oczywiście żal człowieka ale zginął na własne zyczenie i to też fakt. Do Panów motocyklistów, wielkich Maxów Biaggich, Valentino Rossich częstochowskich ulic - jeżeli ta śmierć choć na chwilę nie nasunie refleksji nad wami samymi to z pewnością usłyszymy jeszcze o podobnych bezsensownych przypadkach. Fakty są takie że gdziekolwiek jest kawałek wyremontowanej drogi to już się nie da normalnie jeździć tylko ruch manetki i davaj! Ostatni przypadek - prosta za Romanowem - jadę samochodem, moja prędkość 100-110km/h, rzut okiem w lusterko - pustka, wyprzedzam tira. Mniej wiecej w połowie manewru pomiedzy moim autem a barierką oddzielającą jezdnie pojawia się Kawasaki(?) i wyprzedza przy zawrotnej prędkości, kolejni kolesie za nim, nawet nie czekaja aż zwolnię pas. Kumpel z fotela obok łapie za aparat i robi zdjęcia - na darmo - tabliczki rejestracyjne zgięte. Kawałek dalej jazda na jednym kole bo po drugiej stronie trasy akurat stał radiowóz więc trzeba było pokazać... tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 11:09 A ty masz chyba 60 lat i zal ci dupe sciska ze oni tak moga a ty nie , I spogladaj czesciej w lusterko a nie raz na 15 minut , Jadac z zawrotna predkoscia 100 km/h i uwazaj zeby jakis tir cie podmuchem z trasy nie zepchnal , bo wtedy to dopiro sie napiszesz tu jacy wszyscy sa szalency , oprocz kilku glabow tu z tego forum . Juz nie moge tego czytac , bo mi sie na wymioty zbiera , jaka ta czestochowa jest zasciankowa , a ludzie dokladnie tacy jak to miasto Pos...ni , Teraz sie nie dziwie ze tu ptactwo czarne i kler rzadzi. Wy niektorzy macie po 20 lub pulus minus lat , a juz jestescie gorsi niz mocherowe berety , nie wiem co tu bedzie za pare lat , Ale z waszej strony to widze ze "ZERO TOLERANCJI" Zwiedzajcie ludzie swiat lub Europe chocby i uczcie sie od innych, Bo zachowanie wasze jest jak z sredniowiecza , Jak jestescie tacy bezpieczni wszyscy to lepiej chodzcie w kapokach , i pelerynkach bo moze padac i sie utopicie , A wtedy swiat bez was bylby piekniejszy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 13:51 Popieram zero tolerancji, zazdrosc i mochery!! Przykre ale prawdziwe. Dziwi mnie tylko jedno, jak jakis debil rozwlail sie tego samego dnia moze godzine pozniej, "strupem" BMW cabrio za OBI bo jechal jak glupi i wbil sie w latarnie to NIKT nie napisze nic, NIE skrytykuje ze debil,wariat itd! Dlaczego? A sory to motocykle sa zle, sa be, a tacy piraci drogowi spoko zdarzenie losowe, pewnie auto samo mu w latarnie wjechalo :] Okazalibyscie chociaz szacunek dla zmarlego czlowieka [`] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 195.205.202.* 17.06.07, 17:01 Mati ty kretynie. Dla ciebie poszanowanie praw innych to zaścianek. Jak chcesz jeździć szybko na tym swoim odkurzaczu to idź na tor. Śmierć kolegi przez głupotę niczego cię nie nauczyła. Jeżdżąc z takimi prędkościami, to po twojej stronie jest zwracanie uwagi na jadących przed tobą. Czas w jekim zbliżaszsie do niego jest tak krótki, że kierujący musiałby nic innego nie robić tylko patrzeć się w lusterko, czy nie nadjeżdża jekiś szaleniec. Dla niektórych tutaj, pozostali kierowcy powinni zostawić środek jezdni. Może jeszcze lepiej wogóle z niej zniknąć. Motocykliści mają takie same prawa na jezdni jak każdy inny uczestnik ruchu. Powiem to jeszcze raz : TAKIE SAME JAK INNI, a nie większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiruriru Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 17:43 Misiu ty jestes kretynem,wez zostaw te swoja fabie kupiona na raty w garazu bo od razu widac cos ty za jeden moherowy buroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Koledzy motocykliści. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:12 Uciszcie tych cymbałów, bo nieciekawe wydają o Was wszystkich świadectwo. Chyba, że wszyscy tak myślicie... I proponuję dynamiki się pouczyć. To taka nauka o ruchu... Odpowiedz Link Zgłoś
frantic163 Re: Wypadek motoru na rocha ? 17.06.07, 23:13 ""A ty masz chyba 60 lat i zal ci dupe sciska ze oni tak moga a ty nie , I spogladaj czesciej w lusterko a nie raz na 15 minut , Jadac z zawrotna predkoscia 100 km/h i uwazaj zeby jakis tir cie podmuchem z trasy nie zepchnal , bo wtedy to dopiro sie napiszesz tu jacy wszyscy sa szalency , oprocz kilku glabow tu z tego forum "" ""Popieram zero tolerancji, zazdrosc i mochery!! Przykre ale prawdziwe. "" Mnie zal dupe sciska ze wy mozecie a ja nie. Zal mi dupe sciska ze nie moge przycisnac do 160 i pokazac jaki to jestem figo fago. Zal mi dupe sciska ze zwracam uwage na zdrowie innych i hamuje na kazdych pasach. A najbardziej zal mi dupe sciska ze moja rodzina nie musiala mi kupowac dzialki na cmentarzu. Widac panowie ze smierc kolegi wiele Was nauczyla. Obawiam sie ze niedlugo jednak nie bedziecie mogli przeczytac tych komentarzy, z wiadomych wzgledow. Absolutnie nie zycze Wam podobnego skrawka ziemi i konduktu w Waszej ostatniej drodze. Dlatego apeluje, zebyscie te manetke przekrecili minimalnie mniej, zeby chociaz szansa na przezycie pozostala... Wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-mati Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:18 Mati nie powinien posiadać prawa jazdy. To co napisał na forum dowodzi, że jest człowiekiem niedojrzałym i nieodpowiedzialnym. Motocyklista, który zginął zaczepił o wyprzedzany samochód, stracił równowagę i uderzył w autobus. Jeżeli ktoś jedzie środkiem drogi (na trzeciego) z dużą prędkością, to musi się liczyć z tym, że zginie. Kierowca samochodu skupia uwagę na tym za co odpowiada. Nie musi bez przerwy spoglądać w lusterko i wypatrywać nadciągającego z dużą prędkością motocyklisty. Mamy dziurawe drogi, czasem jakieś inne przeszkody na drodze i nieraz w ramach swojego pasa przemieszczamy się bardziej w lewo lub w prawo. Jeśli ja zjadę na lewą stronę pasa, bo omijam np. jakąś przeszkodę, to zajadę takiemu motocykliście drogę, a on musi się z tym liczyć, ponieważ jadąc nieprzepisowo bierze na siebie odpowiedzialność za ewentualny wypadek. Reakcje i stopień przewidywania użytkowników drogi są dostosowane do prędkości przepisowych i nieco wyższych, ale nie wielokrotnie wyższych. Samochodami jeżdżą też starsze osoby i nie mają one tak podzielnej uwagi, żeby śledzić to co do nich należy i jednocześnie nie spuszczać oka z lusterka wstecznego. Droga została zbudowana do komunikacji a nie do ścigania! Do ścigania są tory. W Polsce przekaraczanie dopuszczalnej prędkości jest tak nagminne, że chcąc z tym definitywnie skończyć powinno się delikwentów przekraczających prędkość np. o 30 km/h wsadzać do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:09 Badania psychiatryczne dla kandydatów na kierowców!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiruriru Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 17:45 a po cholere byly ci te zdjecia ty konfidencie? jak nie umiesz jezdzic to sie za to nie bierz mistrzu prostej. Piszesz jak ciota i pewnie tez tak jezdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 195.205.202.* 17.06.07, 17:55 Nie wiem co ty do mnie mówisz. Coś ci się pomyliło. Może jeżdżę jak ciota. Robię to już 30 latek i ŻYJĘ w przeciwieństwie do innych. Ty zapewne jesteś mistrzem kierownicy. Moje gratulacje. Mam nadzieję jeździć innymi ulicami niź ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 18:00 Gość portalu: tiruriru napisał(a): > a po cholere byly ci te zdjecia ty konfidencie? > jak nie umiesz jezdzic to sie za to nie bierz mistrzu prostej. > Piszesz jak ciota i pewnie tez tak jezdzisz. A co dla ciebie kretynie mistrzem kierownicy jest ten kto jedzie 160 po publicznej drodze. Dla mnie tacy jak ty to cioty. Bo nie umiecie nic więcej jak wcisnąć gaz do dechy i jechać. jak jesteście takimi „mistrzami kierownicy” to czemu nie pojedziecie na tor? Bo tam nie liczy się prędkość tylko umiejętności. Jeszcze by się okazjo ze koleś w 10 letnim Polonezie jest lepszy od ciebie niż ty w tej swojej 20 letniej bmwicy sprowadzonej z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cat Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:58 ['] :((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.as.kn.pl 17.06.07, 20:18 Nie rozumiem po co sie sprzeczać i wyzywać kto co ma kto czym jeżdzi. Człowiekowi dla którego jednoślady nie są pasją nie przetłumaczy się dlaczego jeżdzi sie z taką czy inna prędkością. Faktem jest że zginął człowiek, taką śmiercią w tak głupi sposób więc warto się zastanowić na kawałku prostej czy warto w tym momenci odkrecić więcej gazu. Aby jego śmierć nie poszła na marne i nie zapomniano o tym człowieku. Wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:23 Gość portalu: ? napisał(a): > Nie rozumiem po co sie sprzeczać i wyzywać kto co ma kto czym jeżdzi. > Człowiekowi dla którego jednoślady nie są pasją nie przetłumaczy się dlaczego > jeżdzi sie z taką czy inna prędkością. Faktem jest że zginął człowiek, taką > śmiercią w tak głupi sposób więc warto się zastanowić na kawałku prostej czy > warto w tym momenci odkrecić więcej gazu. Aby jego śmierć nie poszła na marne i > > nie zapomniano o tym człowieku. Wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół. To podaj mi mocne argumenty na to, czemu motocykliści jeżdżą z taka prędkością. Tylko nie chrzań o adrenalinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:44 Do ja to ja. ty bezmózgowcu jesteś wariat debil kretyn itd.jak bym cię spotkała na ulicy to bym ci W MORDĘ DAŁA nie wiesz jak było to głupot nie pisz Moim zdaniem wszyscy którzy lekceważą zmarłego zasługują na miano idiotów taki jak ty powinien się smażyć w piekle mam nadzieję że spotkasz się z nim na tym drugim świecie i porządnie od niego oberwiesz!!!Po przeczytaniu tego postu sam zmusiłeś mnie do napisania tego tekstu widocznie nie straciłeś nigdy nikogo bliskiego .Przez niego nikt nie zginął cierpią tylko bliscy a to że był lubiany i szanowany świadczą setki ludzi będących na pogrzebie.Więcej do takich jak ty nie będę pisać bo szkoda moich nerwów .A jeżeli uważasz że jest inaczej to zatrzymaj to dla siebie dość bezpańskiego buldoczenia na tym forum ŻEGNAM więcej tu nie zajrzę.MARIUSZ byłeś super. [*] Pokój jego duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.icm.edu.pl 17.06.07, 21:35 jak dla mnie to w tym przypadku winny jest oczywiscie kierowca motocykla, kto normalny jezdzi po miescie 160 km/h????? tyle to mozna sobie posmigac, ale na trasie albo na torze. od kierowcy autobusu przosze sie odczepic. co mial biedny chlop zrobic jak mu nagle wyskoczyl koles na motorze 160 km/h, to jest 44,5 METRA NA SEKUNDE!!!!! ile mial czasu na reakcje????? pomyslcie sobie!!!! mysle ze gdyby mial troche zdrowego rozumu i rozsadku to dzisiaj by zyl, a tego jak widac mu brakowalo... jestem obserwatorem neutranlym. pragne zaznaczyc ze nidgy nie jezdzilem motocyklem jako kierowca, ale jako pasazer tak. jezdzilem z kierowcami ktorzy maja troche oleju w glowie i im nigdy sie nic nie stanie bo sa rozsadni. teren zabudowany tak kolo 80 km/h, trasa 110-120 km/h, ale nidgy 160 km/h w terenie zabudowanym!!!!! raz, kilka lat temu zostalem przewieziony przez kierowce scigacza, sluchajcie, na ulicy mirowskiej w strone zlotej gory jechalismy uwaga 210 km/h. po skonczonej przejazdzce z..em tego kierowce jak bura suke i obiecalem sobie juz nigdy wiecej nie wsiasc na scigacza!!!! jak dla mnie kierowcy scigaczy sa nienormalni!!! oczywisce nie wszyscy. np takie motory jak r1 czy ninja zx 10 r albo zzr 1400, tym sie nie da przeciez wolno jezdzic skoro maja po 180 koni mechanicznych albo wiecej. ale kazdy jest przeciez kowalem wlasnego losu... jak dla mnie to kierowcom chopperow i cruiserow nalezy dac spokoj, bo oni nie wariuja tak jak ci na scigaczach!!!! mieszkam przy trasie dk1 w wanatach i czesto slysze jak spod swiatel kolo opel polaczek "startuja" ci wariaci na scigaczach!!!!! z nimi nalezy wg mnie walczyc , a nie z chopperowcami!!! znam osobiscie kilkunastu motocyklistow, wsrod nich mam dwoch kolegow i oni tez mieli nie tak dawno wypadki na motorach, zgadnijcie jakich???? jeden yamaha r6, drugi yamaha thundercat. oby dwa oczywiscie usportowione, a chopperami sobie spokojnie jezdza i beda jezdzic jeszcze dlugi czas.... NALEZY WALCZYC Z KIEROWCAMI SCIGOLI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.icm.edu.pl 17.06.07, 21:39 zapomnialem napisac ze ten od r6 co mial wypadek, chwalil sie nie tam dawno ze na biskupicach jechal w terenie zabudowanym 250 km/h, on wg was tez jest normalny???? dla mnie nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchał Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:12 Nikt nie zginal ale mogl zginac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklistaaaa Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:45 bo lubią i jest to fajne a jeśli tego nie rozumiesz to szkoda Ci cokolwiek tłumaczyć bo i tak do Ciebie nei dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Wypadek motoru na rocha ? IP: *.as.kn.pl 17.06.07, 21:47 (mieszkaniec częstochowa) Nie wciągniesz mnie w tą dyskusję i nie bedę ciebie przekonywał.Bo to naprawdę nic nie zmieni. Zaraz zaczniesz mnie wyzywać jakim to ja debilem jestem. Każdy z nas ma własne zdanie. Na tym forum jest zbyt dużo chamstwa aby można było normalnie podyskutować. Świadczy to o tym jak sie wypowiadacie o zmarłym. Nie znałem chlopaka ale nigdy bym nie napisał tego co wy. Kończe "dyskusje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z MPK Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:03 Uderzenie było w najmocniejszą strefę autobusu - mocowanie przekładni kierowniczej i dokładnie w samą przekładnię. Motocyklista najpierw zahaczył o wyprzedzany pojazd, a po utracie równowagi uderzył w autobus. tinyurl.com/23kzng Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.icm.edu.pl 17.06.07, 22:22 dla mnie normalny czlowiek nie jezdzi 160 km/h po miescie. dlaczego nie potrawicie przyznac mi racji ze taka jazda jest zla i powinno sie to wyeliminowac. oczywiscie w tym kraju kazdy ma prawo jezdzic jak chce, ile chce, mowic co chce, pisac co chce itd, itp. chce tylko wypowiedziec swoje skromne zdanie, a to ze tak sie wypowiadam o zmarlym swiadczy o tym ze zginal przez wlasna i tylko wlasna glupote. wiadomo szkoda chlopaka, nikt mu zycia juz nie wroci, chociaz bardzo bym tego chcial. byc moze jego smierc da do myslenia innym kierowca scigaczy do ostrozniejszej jazdy i uchroni chociaz jedno, jakze cenne dla kazdego z nas zycie. nie szukam wrogow tylko wypowiadam swoje skromne zdanie. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.as.kn.pl 18.06.07, 00:58 Zgadzam sie z tobą całkowicie ale pamiętajmy że motocykl w człowieku wywołuje emocje które prowadzą do takich właśnie tragicznych zdarzeń. I to wcale nie świadczy o tym że był on nienormalny jadąc z taką prędkością. Należy nauczyć się te emocje tłumić, zwłaszcza w mieście i w odpowiedniej chwili. Jest to do nauczenia, choćby myślac każdego dnia co spotkało Mariuszu i wielu innych. Naprawdę mi przykro że tak pisaliście o tym człowieku. Mam nadzieję że pomyślicie nad tym i nie będziecie każdego motocykliste uważali za wroga bo wielu z nich to ludzie z wielką pasją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest RR MC Podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 01:31 W imieniu rodziny , przyjaciół i Klubu Motocyklowego Road Runners MC dziękujemy wszystkim za udział w Ostatniej Drodze naszego Brata "Maniola" Road Runners MC 1% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buu Re: Podziękowanie IP: *.21.pl 18.06.07, 10:42 opisze wam pewną sytuacje bo połowa nie ma pojęcia o czym gada (pisze) Jechałem wczoraj na wycieczke ... oczywiście moto klasa ta sama co hornet (osoba z wypadku jeździła na motorze - człowiek, a nie pojeb kretyn idziota bo niektórzy o tym nie wiedza)sytuacja jedzie przede mna TIR prędkość 90 jestem za nim w odl. kilkunastu metrów redukuje bieg do 3-ki wrzucam kierunek pędzel i wyprzedam pojazd przy kabinie miałem juz 140km za 150km/h jestem idiota? nie poprostu motor potrafi wykonac ten manewr uliczny znacznie szybciej niż auto i tu jest cały dylemat!!! a tak naprawde to autami sie wciskają nie potrafia wyminac i swieca długimi aby ich przepuścic itd. ile razy musiałem hamowac bo jakis idiota w aucie xle ocenił odległość przy wyprzedzaniu? ile razy poprostu zepchnał mnie na krawęznik? ile razy wymusił pierszeństwo? wiec przestańcie pie..c głupoty jak nie wiecie o czym piszecie. Najpierw przejedź się na moto i zobacz różniece sposobu jazdy a potem oceniaj. dziękuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Podziękowanie IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.06.07, 11:51 Kierowcy aut osobowych myślą że każdy inny pojazd jest taki sam jak ich . Ma takie same przyspieszenie i hamowanie . Nic bardziej mylnego . Są jeszcze motory i ciężarówki . Te drugie mają znowu długą drogę hamowania o czym mało kto zdaje sobie z tego sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rider Re: Podziękowanie IP: *.crowley.pl 18.06.07, 21:46 A jaka tam była dopuszczalna prędkość? Czy sytuacja drogowa umożliwiała wyprzedzanie? Przepisy drogowe są takie jakie są (dobre, czy złe) a nie takie jak ktoś sobie wyobraża... Ty "pędzel" jesteś z innej planety. jak chcesz jeździć według własnych zasad to kup se działkę i wybuduj własna drogę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.kolornet.pl 26.06.07, 21:11 Może i zgadza się , że jazda motorem wyzwala pewne emocje, na pewno tak jest. Ale czy my jestesmy zwierzetami, zeby nasz rozum nie mógł pokonac tych emocji szczegolnie w konfrontacji z perspektywą zabicia kogoś? (lub siebie?). Jak ktos nie jest na tyle dojrzaly i nie panuje nad sobą, nie powienien jezdzić motorem autem, rowerem , motorynką, czymkolwiek... powinien zawczasu udać sie do psychiatry - a to powinni być obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:30 Wiesz co obiektywny chyba do psychiatry musisz się udać Ty bo Twój tok myślenia schodzi do ery kamienia lampy naftowej i ogólnie do kilku wieków przed naszą erą.Pomyśl troszeczkę o czym piszesz i na jaki temat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: 212.87.241.* 18.06.07, 11:39 Dla mnie ktos kto łamie przepisy ruchu drogowego w tak wyśmienity sposob nadaje sie do ksiegi ginesa najwiekrzej głupoty . Bo dlaczego na egzaminie nie jezdzi w ten sposób , bo by nie zdał .wiec niema sie co rozczulac zapłacił duza kare wiekrza niż by dostał od panow z WRD . I mam prośbe do panow ze ścigaczy chcecie sie rozwalać ,rozwalajcie sie sami bez udziału ludzi którzy jeżdza prawidłowo. Dziękuje za uwagę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Wypadek motoru na rocha ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.07, 01:13 Bo ty akorat jezdzisz od 6 do 23 po miesice 50km/h a od 23 do 6 z predkoscia 60km/h ! Nie kpij ze mnie, z kolegow motocyklistow i reszty uzytkownikow forum!! GLUPOTA:) Odpowiedz Link Zgłoś